Resor utomlands

Varmt är det – För min del i hetaste laget

18 september, 2019

Sedan i söndags befinner jag mig i den spanska sommar/vinterstugan och här är det rejält varmt. Jag vet att stora delar av september kan vara riktigt varm men detta är i hetaste laget för min del . Jag brukar vilja ta mig för saker men nu känns det lagom att vara i skuggan och röra mig så lite som möjligt.

TRots att det varit varmt och torrt under sommaren så trivs hubiskusen fint i sin rabatt. En tålig växt! Trots att det varit varmt här hela sommaren och värmen så trivs hibiskusen fint i sin rabatt på terrassen. Verkligen en tålig växt. 

Varmt

är det förvisso och i mitt tycke alltför mycket av den varan. Men jag har vet att det varit betydligt varmare både i juli och augusti.  Några tycker att hösten nu börjar närma sig även här- Jag har inte riktigt kommit in i den känslan ännu och kombinationen värme och hög luftfuktighet är inte min favorit. Däremot är kvällarna väldigt behagliga och vi sitter ute till långt efter midnatt- I övrigt är solen uppe  ungefär samma tid som i Stockholm I morse gick den  upp klockan 07.46 och ska gå ner 20.06. I Stockholm gäller soluppgång  06.24 och nedgång 18.57.

Jag vet ju att det är varmt här i september men efter det oväder som varit här ville vi se att huset inte blåst eller regnat bort. Och det hade det inte. Allt var helt intakt. Och så var det på hela vår del av gatan. Bra att bo lite i uppförsbacke. I alla fall när det regnar.

Los Locos stranden, en av flera stränderna, inne i stan. Högvatten råder efter ovädret och en stor del av stranden har försvunnit  till havs.

I den värme som råder så är inte min orken på topp för att dagtid “göra så mycket”. Och det måste man ju inte. Men skulle andan falla på så finns det en hel del att ta sig för.

För vår del

har vi ägnat oss åt att sakta promenera längs havet, sitta i skuggan på en uteservering och blicka ut över havet. I övrigt är det behagligt hemma i skuggan på terrassen i sällskap av en god bok. Orken återkommer fram på kvällskvisten då det är svalare. Och en kvällspromenad med tillhörande middag är alltid trevligt.

Varmt , +32 grader och fuktigt. Ny sand har kommit till Los Locos stranden och ska fördelas så att dtet på nytt blir en sandstrand. Tisdag eftermiddag och det är varmt, +32 grader. Vi går sakta längs Los Locos stranden och noterar att stranden utökats med sand. Nog inte direkt tänkt som sandlåda. 

Sanden på Los Locos stranden sprids ut. Det är varmt och två står i skuggan och övervakar att det blir rätt.Här ska sanden spridas ut och säkert blir det lika fint som det varit. Varmt är det så det vill till att spara på krafterna. Två övervakar och en kör grävskopan.

Vi går vidare längs havet och noterar att strandpromenaden man jobbat med under vintern, våren och delar av sommaren nu är klar. Många bänkar är utsatta så att man kan slå sig ner i skuggan. (Jo, det finns bänkar även i solen) Skulle också gärna ta en vända här kvällstid när belysningen är på. Riktigt bra resultat blev det.

En liten del av den nyligen färdigställda och fina strandpromenaden öster om stranden Playa de la Cura och Torreviejas centrum.

Vi lämnade havet bakom oss och sökte oss till  skuggiga gator på väg hemåt och uppför i stan. Att stegmätaren slutade på 12 000 steg, ca 8 km plus “tåskav” i lilltån  vet jag inte om det ska föras upp på pluskontot. Och en värmande långpromenad blev det.  I långsam takt.

Du Kanske Också Gillar

36 Kommentarer

 • Svara wiolettan 18 september, 2019 | 14:57

  Nej, där förstår jag dig till fullo. Inte så många plusgrader, inte skönt bara jobbigt. Omkring 20 plus, det får räcka för min del.
  Jag har läst om ovädret i Spanien och har förstått av bilderna att det på vissa ställen har varit mycket besvärligt. Skönt att ni inte har blivit drabbade. Stranden, den kan de rätta till så att det blir bra igen, förhoppningsvis sjunker kanske vattnet också.
  12000. steg, ja det var ofta vad jag gick förr i tiden, men inte nu längre. Jag har inte kunnat vara ute varken idag eller igår och då landar mätaren bara på mindre än 2000. Små ytor som man går på räknas ju inte, det måste minst vara 10 steg i följd. Men jag ser framåt. Rätt som det är kan det bli bättre.
  Härliga bilder och vacker Hibiskus.
  Kram till dig och sköt väl om dig.

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 16:38

   Jag har nog med åren blivit mer känslig för värme och runt vill helst inte ha mer än +25. Och solen är jag helst inte i.Skuggan passar mig bra och gärna vid havet. Ett rejält oväder har det varit här och fortfarande ser man bilar utanför stan under vatten och översvämmade vägar. Men det håller salta med säkert på att bli bättre- Många hus, källare och garage är också drabbade av översvämningarna.
   Det blev väl så många steg igår så idag blir det färre. Synd att du inte är i form just nu för promenader men hoppas du snart mår lite bättre.
   Tankar till dig och jag skickar också en varm kram. Varm i olika bemärkelser.

 • Svara Emma, Sol som sol? 18 september, 2019 | 15:39

  Det var en fin hög att bygga sandslott i! Mycket roligare än när det är utslätat, ju!

  Visst har höstkänslan kommit, märks verkligen på vädret, en helt annan känsla nu än för tre-fyra veckor sedan. I dag verkar ni ha haft som vi, dvs kring 26 grader.

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 16:28

   Betydligt varmare än så är det hemma hos oss. Just nu vid 16 tiden +31 och mitt på dagen var det +32. Är det omkring +25 så är det ok för mig men därutöver tycker jag är för varmt. I alla fall för cykelturer och om man vill göra något mer aktivt. Och det vill jag helst. Och stranden är jag aldrig på. Inte annat än att sitta i skuggan vid havet där det fläktar. Kan tänka mig ett bad men strandkanterna är ännu inte helt rensade från all tång ovädret förde med sig. Men att sitta i skuggan och läsa hemma på terrassen kan man ju göra och träffa vänner förstås. Trevligt det också. Gillar kvällarna bäst och att sitta ute till efter midnatt. Men visst vänjer man sig vid värmen om man är här en längre tid. Men den ska jag inte vara denna gång. Roligt resejobb väntar hemma i slutet av månaden.

 • Svara Ama de casa 18 september, 2019 | 17:24

  Dom där sandhögarna som placeras ut när stränderna ska lagas är alltid lika populära hos barnen, och sanden ska ju ändå spridas ut så det är ju bra att dom hjälper till 😉
  Jag tycker också att det är för varmt på sommaren. I mitten/slutet av september brukar det vanligtvis bli drägligare. Här i Vegas är det också över 30, men betydligt torrare luft så då blir det inte lika jobbigt.

  Ha en fin dag!

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 21:52

   Barnen såg ut att ha riktigt roligt i sandhögarna och bra att de hjälper till. Fint att förena nytta med nöje. För mig är det för varmt just nu och jag tycker jag blir begränsad av värmen, Borde ha väntat till slutet av månaden med att komma. Men då har jag annan resa på gång. En jobbresa. Men kvällarna är så behagliga nu. Stort plus för dem.
   Vet att när vi varit i Vegas, oftast i juni-juli, har det varit varmt men inte fuktigt. Och inte så jobbigt. Jag har ju äldre jag blivit haft svårare när det blir så varmt Och sitta still kan jag ju göra hemma….
   Men det är ändå trevligt att ta en tur hit till Torrevieja. Nu blir det bara drygt en vecka för min del. Men återkommer.
   Kan tänka mig att ni haft en bra dag.
   Apropå Vegas minns jag såväl en gång vi var där, döttrarna var 12 år och vi flög med en liten Cessna upp till Grand Canyon. Kansk eska ni också dit ett varv.

 • Svara Titti/Umeå/Huay Yang. 18 september, 2019 | 17:33

  Härligt med värme men som du säger det kan bli för mycket av det goda.
  I alla aktiv om man vill vara lite aktiv.
  Skönt ert boende mådde bra.
  Här har vi haft fint soligt höstväder även fast väderkartan visade något annat.

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 18:38

   För mig är det för mycket för jag vill ju gära vara aktiv och göra saker. Men vädret rår en inte på.
   Och vi var glada över att vårt lilla hus var i det skick som det brukar vara. Vi har vänner som brukar se till att det mår bra men ändå skönt att ta sig en tur hit.
   Härligt med fint höstväder hos dig. Och kanske har höstfärgerna börjat göra entré.

 • Svara Veiken 18 september, 2019 | 18:03

  32 grader är väl att ta i i mitten av september. Man skulle kunna spara några grader och ta fram efter behov. Ni behöver i alla fall inte skotta snö. 🙂 Kram
  PS Klarblå himmel och en spegelblank Atlant, precis som du trodde!

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 18:36

   Jag tycker nog det. Men har svårare för värmen här än den i Thailand. Märkligt! Nej, snöskottning sliper vi. Men de t finns de som fått “skotta vatten” efter ovädret som var här för någon vecka sedan.
   Så bra att min rapport stämde angående ert väder.
   Njut!
   Kram!

 • Svara Geddfish 18 september, 2019 | 18:21

  Det låter hett. Här är kvällarna kyliga nu och jag har tagit fram vintertäcket. Men behagligt på dagen, jag har solat och läst i min bok på balkongen både länge och väl idag.

  Förstår att ni ville ner och se om ert hus efter alla oväder.
  Ha det så gott och stor kram!

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 18:34

   I mitt tycke är det alltför varmt. Jag vill ju gärna göra saker och värmen begränsar mig. Men bara att acceptera och slå sig till ro. Lite knepigt, men det får gå. Idag blev det bara 8000 steg. Har träffat en väninna och i övrigt läst hemma på terrassen. Har nytt resejobb i slutet av månaden så det är en del att läsa in. Planerar också en ny resa för maken och mig och en del research ska göras. Men bara roligt. Fint att du kunnat vara på balkongen under dagen. Här uppskattar jag kvällarna när det är +26 och vi sitter ute till efter midnatt.
   Huset mådde bra och det är vi tacksamma för. Vi har ju fina vänner här som också ser till det och det känns så bra.
   Stor kram och trevlig kväll.

 • Svara Karin Eklund 18 september, 2019 | 18:31

  Jag tänkte på er sommarstuga när jag såg hur det svämmade över i östra Spanien förra veckan. Så skönt att den har klarat sig ! Pratade just med mågen som bor i Santa Pola; också han tror att allt är ok men han har inte varit dit just nu eftersom han är på jobb (Birka) . Är det inte ovanligt att det blir så stora översvämningar som det har varit ?
  Nu får ni njuta av skuggan, kvällarna och bara ha det bra. Du har ju varit i så full gång den senaste tiden så det kanske är skönt att bara sitta ner och läsa en bok.
  Allt gott från ett småkallt Åland. 10 grader varmt men med nordan så…

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 22:22

   Det är delvis därför vi är här nu. Bosse kom i fredags och jag i söndags. Men här var allt i god ordning. Skönt så. Men många har fått mycket förstört både vad gäller hus, bilar och källare. Så när jag passerade Santa Pola, på väg från flygplatsen, att bilar stod under vatten och vägar svämmade över. I april, under påsken, regnade det också mycket i ett par dagar och med stora översvämningar som följd.
   Klockan är nu efter 22 och vi sitter på terrassen. Det är +26 och behagligt.
   Jag ska bara stanna knappt en vecka nu. Har resejobb hemma som väntar så jag läser på hemma i skuggan på terrassen. Behagligt att sitta där. Men jag vill ju gärna vara aktiv…
   Skickar lite värme till er på Åland.

 • Svara Znogge 18 september, 2019 | 19:05

  Så skönt att vara tillbaka i värmen men när det är fuktig luft är det inte behagligt om det är för varmt. Vill man kunna röra på sig och promenera så tycker jag att det kan stanna på 25 grader. Här hemma har vi inget behagligt väder så jag hade gärna befunnit mig i värmen ett tag.

  Kram och god kväll!

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 22:13

   Väl varmt för min del och eftersom det är så fuktigt känns det än mer. Jag tycker att temperaturer runt +25 är bra om man vill göra något mer aktivt. Nu skulle jag inte ens orka tänka tanken på en cykeltur. Jag gillar ju att var hyfsat aktiv men här faller det lite åt sidan nu i värmen. Sitter nu ute på terrassen i sena kvällen och det är +25 . Behagligt. Skickar genast lite värme till dig.
   Kram!

 • Svara BP 18 september, 2019 | 19:20

  12 000 steg i 32 grader. Vilken bra kondis du har. Antar att det inte bara blev ett utan flera pitstops. Du är ju betydligt “rörligare” än jag, för jag har alltid tyckt att det är riktigt skönt att sitta i skuggan och läsa en bok eller blogga. Ja, dessutom är jag inte lika känslig för värme som du. Minns den underbart varma sommaren ifjol.
  Strandpromenaden med den fina fontänen blev verkligen fin. Åsså är det faktiskt ganska vanligt på Costa Blanca att en jobbar, medan två ibland tre leker “supervisor”. Det gäller också för husbyggen och elinstallationer;-)

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 22:09

   Idag blev stegen färre. Och hyfsat behagligt att sitta i skuggan med en bok. Läser på inför kommande resejobb. Ja, blandar med annat. Vad gäller värmen har jag blivit mer känslig med ökad ålder och här har det nu varit väldigt fuktigt efter ovädret. En annan värme än den torrare som jag tycker är lättare att klara. Den här delen av strandpromenaden har verkligen fått ett lyft och det har tagit son tid. Men nu är det klart.
   Fnittrar alltid åt att det krävs fler “supervisors” än jobbare. Men så är det ju även hemma i Stockholm.

 • Svara Preciosa 18 september, 2019 | 19:57

  Hej Ditte!
  Ja jag håller med – för varmt! Förr vände det i mitten på september – det gör det inte enl dom senaste 3 åren i alla fall. Många steg ni gått, jag har väl gått en 10-del ♫♪♫☺
  Tack för i dag…kul att ses. Det ska bli massor av mygg har jag nu läst efter dessa hemska översvämningar överallt runt oss…Fy och som en “överraskning” fick jag ett bett när vi satt vid Plaza de Habana…dom skulle komma om 2 veckor…ägg ska kläckas…
  Kram P ♥♥

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 22:05

   God sen kväll!
   Tack för idag!Nu klockan 22 är det i mitt tycke behagligt med +26 och jag sitter ute i mörkret på terrassen. En hel del steg har det blivit men inte direkt så behagligt. Eftersom det är så fuktigt så känns värmen mer påtagligt. Har märkt att ju äldre jag blivit ju sämre tål jag denna värme.Runt +25 tycker jag är bra. Kan tänka mig att massor av mygg kläcks nu efter allt regnande.Men trist att de redan är här och att du blev biten idag när vi satt vid Plaza de Habana.
   Kram!

 • Svara Micke 18 september, 2019 | 20:23

  En som arbetar och två som övervakar..måste ju vara folk som arbetar för kommunen…har jobbat för dem i sju år så jag vet 😉

  Man blir ju sugen på en spanienresa av dessa bilder och skildring…härligt.
  Skönt med värme…en helt annan sak där än här helt klart…inte lika tryckande hetta där kan jag känna.

  Ha det fortsatt gott nu.

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 22:00

   Så tror jag också att det är. Detta med att se till det hela är viktigt i det kommunala. Fniss…
   För mig är det nu alltför varmt. Med min aktningsvärda ålder av 70 så klarar jag inte längre värmen så bra. Är det runt +25 dagtid så är det helt ok. Nu är det också väldigt fuktigt och att då flänga runt när det dagtid är +32 i skuggan är inget för mig. Men det finns skugga hemma på terrassen och böcker så jag klarar mig. Men jag vill vara i gång…
   Ha det bra du också och om det behövs, ja – helt oavsett skickar jag lite värme.

 • Svara Mia 18 september, 2019 | 20:34

  Åh, vad jag skulle önska att vi kunde blanda våra grader med era grader och dela lika. Då kanske vi alla vara nöjda! 🙂 Skämt åsido, vi får nog anpassa oss, vad vi än tycker och vill. Mer än halva september har passera nu, så det svalkar kanske av hos er också, snart.

  Ha det gott och gör det bästa av tillvaron.

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 21:56

   Visst vore det bra! Och visst får en anpassa sig. Bara att jag ibland glömmer bort att jag inte ska åka hit förrän i slutet av september när det är svalare. Men nu hade det varit ett rejält oväder och vi ville se att huset mådde bra. Och det gjorde det på alla sätt. Jag ska bara stanna en vecka denna gång men kommer tillbaka senare i höst. Resejobb väntar i början av oktober. Så roligt.
   Tack, jag gör det bästa av tillvaron nu när jag är här. Men inser att så aktiv orkar jag inte vara. Njuter desto mer av att sitta ute i den ljumma kvällen. Nu klockan 22 är det fortfarande +26. Behagligt.

 • Svara JoY 18 september, 2019 | 22:06

  Tycker om värme men inte att direkt vara ute i solen, skuggan är skön då. Man får rätta sig efter vad kroppen “säger” .
  Ha det så gott

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 22:15

   Jag är aldrig i solen men här har det varit väl hett även i skuggan, idag + 32, för det har varit så fuktigt. Men jag vill gärna vara aktiv och cyklar gärna men i denna hetta avstår jag.
   Ha det gott du också.

 • Svara Susjos 18 september, 2019 | 22:50

  Åh, så ljuvligt med värme! Här har ju kylan tagit oss med storm! Men jag förstår att kvällarna utomhus är ljuvliga. Sköt om dej nu! Kram

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 23:06

   Väl varmt för min del dagtid men kvällarna njuter jag av. Skickar genast hem lite värme till dig.
   Kram!

 • Svara Paula 18 september, 2019 | 23:04

  Hej, så bra att allt är intakt i sommarstugan! Självklart måste man kolla läget när nyhetsrapportering talat om så stora förödelser…
  Jag har börjat njuta av krispig höstluft, däremot är jag inte så förtjust i den hårda nordanvinden som pinat oss senaste dagarna. Men, jag gillar desto mer att krypa in under en filt efter en genomvädrande promenad.
  Stannar ni länge nu, eller blir det Sverige snart igen?

  • Svara Ditte 18 september, 2019 | 23:10

   Vi är glada att allt här på “vår gata” och hos oss är bra. Men givetvis är det hemskt för alla som drabbats av det oväder som varit.
   Krispig höstluft längtade jag också till idag men får vänta till näst vecka med att ta in den. Nordanvinden kan jag avstå.Jga kommer hem nästa vecka så det blir en kort visit denna gång. Har nytt spännande resejobb på gång. Men maken stannar ett tag till.
   Kram!

 • Svara Ruth i Virginia 19 september, 2019 | 05:49

  15C vid midnatt.
  Har varit perfekt höstväder i dag med sol och ingen blåst,
  Tur det, för grannen håller på och få ett nytt tak;; vill ju inte att gubbarna blåser av. 🙂
  Nu ska jag borsta tanden och gå och lägga mej. Ciao!

  • Svara Ditte 19 september, 2019 | 11:07

   Så skönt med fint höstväder. Och tur att det inte blåser när grannen lägger nytt tak. Behagligt med 15 garder vid midnatt. Här hade vi +26 och vä varmt. Men det är fuktigt i luften och det gör att värmen är än mer påtaglig.
   Ha det gott!

 • Svara Bosse Lidén 19 september, 2019 | 09:26

  Tänk att det kan vara en stor fördel att bo i uppförsbacke. Förstår att ni är tacksamma för att ni klarade er undan det som skulle kunnat hända även hos er.
  Jag har också blivit mer känslig för extrem värme. Men som det varit de sista 5-6 dagarna här hade jag gärna bytt med dig.
  Men även när jag var ung tyckte jag allra mest om de underbara kvällarna runt Medelhavet.
  Kram
  Ps. Hoppas tån mår bättre idag.

  • Svara Ditte 19 september, 2019 | 11:03

   Visst är det många gånger en fördel att bo en bit upp. Och källare har vi ingen. Många har drabbats riktigt hårt och det är svårt att få ut på försäkringar eftersom det är naturen som var orsaken. Vad gäller värme så delar jag gärna med mig. Just nu tycker jag att tidiga mornar, jodå – var ute i morse- och kvällarna är behagligast.
   Tån är omplåstrad och kunde följa med idag på promenaden.
   Kram

 • Svara FREEDOMtravel 21 september, 2019 | 10:12

  Jag förstår dig, det kan bli jobbigt när det är för varmt. Nu, efter en lång varm sommar, är jag också ganska mätt på värme. Hösten är välkommen med andra ord! (Men vi får kanske en del värme i Egypten nästa vecka ;))

  • Svara Ditte 21 september, 2019 | 10:42

   Väl varmt här och det är nog mest den höga luftfuktigheten jag tycker är jobbig.
   Kul med Egypten i sig så värme lär ni nog få. Ha varit där i oktober, för länge sen, och varmt minns jag att det var. Men jag höll mig då mest i vattnet med mycket dyk och snorkling.

  Kommentera