Resor utomlands Torrevieja

Lugn dag i Torrevieja – Med med viss variation

20 september, 2019

Gårdagen blev en lugn dag och värmen samt den fuktiga luften gör att det känns bäst att göra så. Morgonens promenad  med tillhörande frukost på lokal där havsutsikt gic blev en bra start på dagen. Dagen  bjöd ändå på en del variation, dock i den mindre skalan. Men med tanke på att termometern kom upp till +32 grader  luftfuktigheten var hög var inte vare sig min aktivitets eller ambitionsnivå särskilt hög.

En vacker och lugn morgon i Torrvieja. Medelhavet ligger spegelblanktEn vacker och lugn morgon i Torrevieja. Och Medelhavet ligger alldeles spegelblankt.

En lugn dag

blev det i stort. Efter morgonens promenad sjönk jag ner i i skuggan på terrassen i solstolen. Egentligen en skuggstol, eftersom jag inte är i solen. Men det vedertagna begreppet är ju solstol. Och behagligt nog finns skugga alltid att tillgå här på den lilla terrassen.Som sällskap hade jag ett par faktaböcker och jag har lite att läsa in inför en kommande resa i slutet av september. Då och då tittade jag upp för att följa utvecklingen av ännu en hibiskusknopp. Men jag måtte ha missat en del av processen för plötsligt var knoppen utslagen.

Jag satt i godan ro i min “skuggstol” och tittade då och då på hibiskusknoppen som var på väg att slå ut.

Vackert utslagen hibiskus. Och det finns många knoppar som står i tur. Verkar som om det bara är en eller ett par som slår ut varje dag.

Jag fortsatte med min läsning. Men avbröts plötsligt av visst tung trafik på gatan. Eftersom jag funderade på vad som var på gång så kikade jag ut genom grinden. Stora grejer på gång. Huset tvärs över gatan fick en leverans av kakel. Och en del pyssel var det att få upp allt till andra våningen. Men en liten kran fanns till hjälp.

 

Viktigt att även lyfta på elledningarna och En sopkvast går fint att använda. Och 

På eftermiddagen hade jag ett besök inbokat hos min frissa. Och där satt jag i godan ro i den luftkonditionerade lokalen.

Nyklippt! Och nu kan jag se igen. Luggen täckte nästan ögonen.

När jag nu ändå var ute på stan blev det en tur in i en ganska nyöppnad “Consum” butik. Den var rejält tilltagen och jag passade på att noga gå igenom sortimenet.

Lugn och ro även i den ganska nyöppnade Consumbutiken. Lugn och ro även här i butiken. Och med behaglig ac på.

Även brödhyllan var välsorterad. Och om man tycker om färska baguetter var utbudet stort.  Jag räknade till 20 olika varianter.

 

Kvällen kom och det lugn dagen fört med sig infann sig även vid havet. Och efter kvällsmaten blev det en sakta promenad längs havet.

Kvällen kom och det blev en lugn promenad längs havet i skymningen.

 

Du Kanske Också Gillar

36 Kommentarer

 • Svara Geddfish 20 september, 2019 | 15:42

  Så då har du eller hade, en del bröte utanför. Men de där elledningarna i luften, jag slutar aldrig att förundras. Och gubben vågade lyfta på ledningarna, om än med en sopborste! Bah! Ja, de är väl vana.
  Det kom allt lite sol här också men det blåser. Får vara glad för det lilla.
  Dina knoppar verka slå ut i rekordfart!
  Önskar en fin fredag. Stor kram!

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 22:32

   Jag hade en del buller under ca 1 timme och ville ju se vad som var på gång- Och det fick jag ju. Intressant att lyfta elledningarna med en sopborste men det fungerade bra. Lite annorlunda men kreativt.
   Skönt att du också fått lite sol och blåsten får en väl ta- Det är ju ändå höst-
   Knopparna på hibiskusen är det så roligt att följa och idag har ytterligare två knoppar blivit blommor. Men tyvärr blommar dessa bara en dag.
   Har haft en jättefin fredag och har varit på vift med vänner hela dagen och kvällen.
   Stor kram från terrassen och +27 klockan 22.30

 • Svara Geddfish 20 september, 2019 | 16:40

  Jag glömde ju skriva, vad fin du blev i håret, väldigt tjusigt!
  Kram!

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 22:27

   Tack! Och jag trivs bra även idag med klippningen.
   Kram!

 • Svara Klara Ovidia 20 september, 2019 | 18:16

  Så du tar det lugnt med hibiskus som tar sig ett steg i sin blomning, vackert!
  Vilken fin bild av dig med nyklippt stuk 🙂
  Ser så lugnt ut på “konsum” väl vald tid att handla.
  Stor kram!

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 22:25

   Tänk, Tove att jag tog det lugnt.Jag har tränat och gör framsteg. Och så fint att se hibiskusen gå från knopp till blomma.
   Nyklippt och på shopping i “Consum” – ja det blev bra. Båda.
   Stor kram

 • Svara Emma, Sol som sol? 20 september, 2019 | 18:33

  Låter som en bra dag! Att se en knopp slå ut är faktiskt spännande! Jag ställer mig alltid frågan: när är en blomma vackrast? Som knopp, utslagen eller vissnad. Går sällan att välja, allt har sin enorma skönhet.

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 22:23

   Det var en bra dag och skönt att just ta det lugnt men ändå ha lite variation inom räckhåll. Jag inser ju att åldern lite tar ut sin “rätt” vad gäller att orka i värmen. Jag tål värmen och fukten mindre för varje år men nu kan jag acceptera att det är så- Bra det också. Jag funderade också på när en blomma är som vackrast. Kunde inte heller bestämma mig. Alla faser har sin tjusning.

 • Svara Karin Eklund 20 september, 2019 | 18:38

  Vilken hibiskus! Så vacker!
  Ja, så där är det, mitt i lugnet som händer det plötsligt saker.
  Snygg är du i din nyklippta frisyr. Den passar dig perfekt.
  Ljuvlig sista bild av havet, stranden och himlen!
  Ha det gott Ditte!

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 22:20

   Hibiskusen verkar trivas och den tycker om både sol och värme. Idag slog så ännu en knopp ut. Tyvärr vill mina hibiskusblommor bara vara med en dag. Lite synd. Har sett att andras hibiskusblommor blommar längre. Men kanske är min art sådan.
   Skönt med lite kortare hår i värmen och frisyren känns bra idag också.
   Hav, strand och himmel i kvällningen tycker jag mycket om och det är fint att då strosa här.
   Ha det fint du också.

 • Svara BP 20 september, 2019 | 20:03

  Inget fel på en lugn dag i skuggan. När jag såg den stackars arbetaren med bar överkropp som glänste av svett så tycker jag faktiskt synd om alla som får jobba i den fuktiga värmen. Skrattade gott åt ditt bildval hos den nya Consum. Det gäller helt klart att prioritera, eller hur;-) Det går så bra med vin, baguetter och oliver;-)
  Frisyren är kanooooon, skitsnyggt!

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 22:16

   Nej, i värmen så orkar jag inte så mycket aktiviteter. Har blivit desto mer av dem idag, fredag.Jag tyckte också synd om killarna som jobbade så hårt och de blev i alla fall bjudna på vatten. Jag fick smyga med kameran hos Consum men fick med lite av det viktigaste.Och utbudet var stort av det mesta.
   Frisyren är ja nöjd med även idag. Alltid något.
   God sen kväll från terrassen och +27.

 • Svara Emma, Sol som sol? 20 september, 2019 | 20:35

  Vi fick oss visst en skopa miljöovett du och jag i mitt inlägg i dag …

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 22:12

   Hej Emma!
   Läste hos dig denna fega anonyma kommentar och jag har svarat. (Det är ju enkelt att kolla vem som har IP numret.) Har inte för egen del fått kommentaren. Men det gör den ju inte bättre. Instämmer helt här med dig.

   • Svara Emma, Sol som sol? 21 september, 2019 | 13:25

    Har kommit fram till att det är ett troll så det är bara att skita i. Tänk vad folk kan slösa tid på …

    • Svara Ditte 21 september, 2019 | 14:38

     Ja,tänk dessa energitjuvar. Synd om dem!

 • Svara Susjos 20 september, 2019 | 21:25

  Vackra blommor och en vacker nyklippt kvinna! Fina bilder här inne hos dej, men läskigt att hålla undan kablar med en kvast kan man tycka. Vilken fin ny butik med en massa bröd att välja på. Å visst är det skönt med AC i butikerna.
  Ha det gott i skuggan! Kram

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 21:57

   Lite av varje och en lugn dag. Men ändå med lite omväxling. Och skuggan är det som gäller för mig.
   Kram

 • Svara Veiken 20 september, 2019 | 23:08

  Nu har Ditte berikat det svenska språket igen. Skuggstol, så bra!
  Det är verkligenen gåva att kunna följa när en blomma går från knopp till blomma. Dessutom i slutet av september. Läckert.
  Skönt i värmen att se andra jobba!
  Kram

  • Svara Ditte 20 september, 2019 | 23:11

   Visst är skuggstol bra. Jag sitter ju inte i solen utan i min stol i skuggan. Undrar om man kan ta patent på detta.
   Nu när det varit så varmt och fuktigt så har jag verkligen tittat på hibiskusens knoppar som gått från knoppar till blommor och det är jätteroligt att se. Tar inte heller på krafterna.
   Kram

 • Svara BP 20 september, 2019 | 23:45

  Me again: Såg din kommentar, kollade hos Emma och kommenterade också. Alla dessa -skam. Herregud. Kolla här:
  https://debutsky.wordpress.com/2019/09/16/skam-att-saga/ .

  Carita som äger bloggen är journalist och får nog vara PK, men inlägget som hon skrev för några dagar sedan är mycket bra. Å det var först då jag lärde mig alla -skamorden. Är såååååå himla trött på det man ska skämmas för. Jag vägrar!

  • Svara Ditte 21 september, 2019 | 00:01

   Jag också! Jag vägrar! Och jag blir milt sagt irriterad när man gömmer sig bakom “anonym” . Så fegt! Men det är ju enkelt att kolla iP adressen. Denne/denna anonym har inte vågat skriva en kommentar hos mig men har synpunkter på mitt flygande hos Emma . Que???
   Vet att vi är många som vägrar detta med “skam”.

 • Svara Ama de casa 21 september, 2019 | 06:14

  Så himla fin du blev i håret Ditte! Väldans snyggt 🙂

  En härlig dag, helt klart. Och skönt att se att även havet har lugnat ned sig i Torrevieja 🙂

  Ha en fin lördag!

  • Svara Ditte 21 september, 2019 | 10:32

   Tackar! Ja, frissan Jessica är att lita på. Och lite mindre hår känns skönt i värmen. I övrigt en skön dag och havet är lugnt.
   Önskar er också en fin lördag.

 • Svara Leffe 21 september, 2019 | 07:37

  Det ser så mysigt ut!! Nu börjar jag riktigt längta dit ner. Tyvärr blir det nog först om några veckor, vi har en hel del att uträtta här först.

  • Svara Ditte 21 september, 2019 | 10:34

   Förstår att ni har en del att uträtta innan avresa hit. Men vi håller tummarna för att det inte ska dröja alltför länge innan ni är på plats.
   Tankar till både dig och Karlsson.

 • Svara Znogge 21 september, 2019 | 11:19

  Så skönt att få håret klippt och väldigt klädsamt blev det. Min lugg är som en halvt neddragen gardin så här behövs krafttag inom det snaraste.
  Butiken ser verkligen fräsch och välsorterad ut. Baguetter är väldigt gott men efter en tid tycker jag att man tröttnar och vill ha något matigare i brödväg.

  Kram och ha en härlig lördag!

  • Svara Ditte 21 september, 2019 | 13:04

   Har en väldigt bra “frissa” här så jag passar på när jag är här. Att sedan priset är 1/3 mot det hemma gör det bara bättre. Bagueter fanns det ett 20-tal olika att välja på varav ett 10-tal bakade med grövre bröd. Men jag hittade också ett 10-tal olika bröd av den grövre sorten och det vill vi helst ha. Baguetterna innehåller ju mycket luft så mättande är det ju inte.
   Här blir det en stillsam lördag för det fuktiga vädret håller i sig men idag med strålande sol i sällskap.
   Kram och trevlig lördag

 • Svara Eva 21 september, 2019 | 11:48

  Men så mysigt ni har det & den nya affären ser ut att ha ett stort utbud av varor 🙂 hade gärna velat vara i ett varmt land nu kram å fin lördag

  • Svara Ditte 21 september, 2019 | 13:01

   Vi har det bra men den fuktiga luften tillsammans med värmen gör att orken tryter dagtid. Men kvällarna är så njutbara. Jag skickar genast lite värme och här finns gott om den.
   Kram och trevlig lördag

 • Svara Ami 21 september, 2019 | 11:48

  Så fint det blommar på er terrass! Men visst är det varmt, så skuggan är bäst nu!
  Stor kram och tack för igår!

  • Svara Ditte 21 september, 2019 | 12:59

   Tack själva för igår! Jättetrevligt! Och ni har ju bidragit till att det blommar hos oss med att se till att växterna får vatten då och då. Stort tack!
   Ja, idag blir skuggan bäst.
   Stor kram

 • Svara Anette 21 september, 2019 | 14:19

  Lugna dagar behövs emellanåt, de får gärna innehålla ett visst mått av variation.
  Fin frisyr 😊

  • Svara Ditte 21 september, 2019 | 14:40

   Tack! Blev nöjd med att bli klippt och har en så bra “frissa” här i stan.
   Visst behövs lugna dagar! Men blir det, i mitt tycke, alltför lugnt så får det inte vara så länge.

 • Svara Paula 21 september, 2019 | 20:56

  Stilig tjej i lite tuffare frisyr, snyggt! Vilken butik! Jag baxnar, jag som oftast är hänvisad till ortens lilla närbutik där man knappt får plats att vända. Skulle aldrig kunna ha en kundvagn därinne! Något överdrivet många varianter av bröd, men det kanske folket är vana vid. Nu ska jag se vad som hände härnäst..

  • Svara Ditte 21 september, 2019 | 22:33

   Jag blev nöjd med klippningen och skönt att i värmen har lite mindre hår. Kort är det i och för sig alltid numer men det finns varianter. Detta var först besöket här och jag passade på att se mig omkring. Överlag är matpriserna i butiken, ja det man handlar, i princip hälften av priset hemma. Då borträknat öl, vin och starkare drycker för där är skillnaden större.
   Vad gäller bröd så var det nog här väl många sorter men nu säljs mer och mer av baguetter med grövre mjöl. Vet inte om alla behövs…Jag tycker ju inte det. Men folk handlar och med tanke på priset – från 5 sek- 10 sek så är det ju helt ok. Kul är det att botanisera i butikerna bland både frukt, grönt och annat.
   kram

  Kommentera