Resor i Sverige Skyltar

Skyltat i “Goa Göteborg”

I början av veckan tillbringade jag tillsammans med vänner ett jättetrevligt dygn i “Goa Göteborg“. Verkligen ettt minnesvärt besök på alla sätt.  Hitintills har dock mina besök här i “vuxen ålder” varit tämligen glesa men jag var här på jobbresa nu vid nyåret 2016/2017Väldigt trevligt det också men att jobba är en sak och att vara på nöjesresa något annat men visst finns likheter.

Skyltat i “Goa Göteborg”

Söndag idag igen och det känns som om det bara är måndagar och söndagar som finns. Och söndag innebär också Skyltsöndag, ett tema som bloggvännen BP så fint förvaltar. Mitt skyltbidrag är tämligen färskt och hämtade från “Goa Göteborg”  (Med ett skyltundantag…)

Tåget passerade Töreboda, nästan mellan Stockholm och Göteborg, en köping där jag delvis tilllbringade mina första 10 år. “En gudsförgäten håla” tyckte min mamma. Och jag instämmer. Töreboda är  också enda stället där Västra stambanan korsar Göta kanal-

Vid stationen i Göteborg möttes vi genast av “svarttaxi”. Men det var bara skylten som var svart, bilarna verkade vara helt ok.  Men vi behövde ingen taxi.  Det blev i stället en kort spårvagnstur

Goa GöteborgHär klev vi av och jag fick skynda på att ta en bild. Gott om både bussar och spårvagnar är det.

Jag är inte så bevandrad i Göteborg men att titta på kartor och och hitta vägar att gå tycker jag om. Och kartor kan varieras i det oändliga.

Spännande karta över Göteborg men inte helt lättnavigerad för en Stockholmare.

Under en promenad finns det en del att se. Och jag fastnade direkt för affischen på Stora Teatern “UPPVAKTA DIN HJÄRNA.” Det gör jag gärna. Och jag ler.

Goa Göteborg med tänkvärt budskapTänkvärd skylt/affisch. Får bara klura ut hur jag ska göra.

Paddanbåtarna ligger  vid kajen och väntar på sina gästar. Ser inte så inbjudande ut just idag med en sightseeingtur per båt.

Kanske kan det bli en tur med en av dem nästa ång jag kommer hit. Kom på att det är sådär en 60 år sedan min förra tur.

Till Göteborgs Centralstation kom vi och härifrån lämnar vi stan. Tack för den här gången. Och SJ bytte vi ut till förmån för uppstickarna “MTR”. Billigare och väldigt bekvämt. Och på dryga tre timmar var vi tillbaka i Stockholm.

 

Och fler skyltare finns här.

 

 

30 svar på ”Skyltat i “Goa Göteborg””

 1. En trevlig stad på alla vis och jag har varit där flera gånger. Men jag måste säga att huvudstaden slår Göteborg med hästlängder. Vet inte varför men det är något…

  Kram och god söndag!

  1. Visst är Göteborg en trevlig stad och jag kan tycka att det där är en lite lättsammare stämning. Blev så positivt överraskad av det. Så även i till nyår då jag var där. Närmare till ett leende och inte hade folk heller så bråttom.
   Göteborg känns som en “liten stad” jämfört med Stockholm och har så mycket att erbjuda.
   Men Stockholm är ju “min stad” men till Göteborg går det fler tåg.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Det var onekligen en snabb och smidig resa från Göteborg till Stockholm. Går tågen som de ska är det ett bra färdmedel men det finns ju oftast ett aber…

  Kram

  1. Jag tror att MTR tågen är mer punktliga än SJ och med mindre problem över huvud taget. Kommer helt klart åka med den igen. Bättre priser dessutom och bekvämare säten…
   Kram!

 3. Är inte 185 kr billigt alternativ till SJ?
  Du kom iaf fram med hjälp av många transportmedel. Jag gillar även att vandra så jag inte missar något. Jag gillar Göteborg nu var det allt ett tag sedan vi var där på besök. Det var tur att ni inte behövde gagna “svart taxi” bokstavligt talat. Tack för ett bra inlägg// kram

  1. MTR är bra och jag tror att konkurrens är bra.
   Göteborg är en väldigt trevlig stad och känns ganska liten mot Stockholm. Men det är också ett annat lugn.
   Jag kommer tillbaka men till nästa sommar och då vill jag se skärgården där. Var så länge sedan.
   Kram och tack!

 4. Trevlig skyltning och i Göteborg är det fint.

  Gillade skylten “uppvakta din hjärna” lite x-tra….hm….undra hur man ska tolka ??

  Ha en jättefin kväll och stor kram.

  1. Tack! Jag funderar fortfarande på hur jag ska tolka skylten “Uppvakta din hjärna”. Och lite olika försök har dte blivit.
   Önskar dig också em trevlig kväll och bra star på den nya veckan.
   Stor kram!

 5. Min hjärna behöver absolut uppvaktas, så det var en bra skylt ,-))
  Göteborg besökte jag för 40 år sedan, men en väldigt fin stad.
  Ha det gott
  kRAM Primrose ,-)

  1. Visst kan vi behöva uppvalta våra hjärnor. Jag funderar bara på hur…
   Och visst är Göteborg en trevlig stad.
   Kram!

 6. Jag gillar Göteborg, och visst har jag åkt med Paddan, fast det var ett tag sedan..typ 27 år sedan! Men jag har varit i Göteborg sedan dess, för några år sedan firade vi nyår där med goda vänner, det blev en underbar helg på Gothia Towers med 7 rätters middag med en fantastisk utsikt och en underbar servitör!
  Göteborg är dock inte som mitt älskade Stockholm…i mitt hjärta!
  Fina skyltar hittade du dock i Göteborg!
  Kram och trevlig kväll!

  1. Göteborg är ju en mindre stad och den känns väldigt lättillgängligt. Allt ligger “nära” i centrum. Kan tänka mig att er helg på Gothia Towers blev minnesvärd. Både utsikten och middagen och allt annat.
   Jag är ju “Stockholmare” helt klart men uppskattar ändå Göteborg som i mångt och mycket verkar “vänligare” än huvudstaden.
   Kram och trevlig måndag.

 7. Jättekul med skyltar från Göteborg. Så himla kul att du tänker på Skyltsöndagen också när du är på resande fot:-)

  Bra att du hann med att ta en bild på den gudsförgätna hålan. Är stadsmänniska själv, så jag förstår precis vad din mamma menade.

  Bilden med spårvagnen och bussen påminner mig konstigt nog om Odenplan. Visst finns det vissa liknelser!?

  Undrar hur man uppvaktar sin hjärna, men fyndig är skylten. GBG:s centralstation är vacker och det är ju skitbilligt att resa mellan GBG och STO. Inte alls dumt!

  Tusen tack för en toppen skyltning från goa GBG. Stort tack för länken också:-)

  1. Jodå, skyltar finns med i tänkandet och det var jag än numer är. Ja, Töreboda kan en lätt hoppa över.
   Jag hålle rmed om att bilden med spårvagnarna påminner om Odenplan förr. Visst. Minns på 60-talet när jag åkte fyrans spårvagn från St. Eriksplan till Stadion för att träna.
   Funderade mest på hur jag ska uppvakta hjärnan. Alltså få plats för fler saker. Några måste nog bort först. Annars får innehållet tränga ihop sig.

 8. Som Biggeros skrev, 185:- är ju billigt! Är inte det typ vad Arlanda express kostar och det är 4 mil ungefär mellan Arlanda och Centralen.

  Uppvakta min hjärna tycker jag att jag gör rätt mycket genom att hela tiden klura och fundera, läsa språk och böcker, hjälpa sonen med spanska och matte, lära mig matten själv (igen). Mannen min ber mig ibland att sluta klura och spekulera, det blir lite för mycket för honom tror jag . HAHA! Lättare sagt än gjort!

  I dag har den dock mestadels fått vara i fred men det behöver den få vara ibland.

  1. Priserna på tåget varierar en del men MTR ligger oftast under SJs priser. Men avgångstiderna blir ibland också avgörande. MTR kommer iv att ta igen.
   Och detta med att uppvakta hjärnan gör vi nog lite till mans men ibland tänker en inte på all uppvaktning. Att hålla hjärnan igång och på olika sätt ger så mycket. Och jag funderar nog mer på hur allt ska få plats. Ibland måste något ut för att annat ska få rum.

 9. Härlig skyltning från sköna Göteborg! Många år sen vi var där, men jag kan direkt säga att jag känner mig betydligt mer hemma i Göteborg än i Stockholm – trots att det är mycket närmare till Stockholm så har alltid Göteborg dragit mer. Paddan var väldigt länge sen – då var pojkarna små – den yngste fyller 40 nästa år…
  Många fina minnen därifrån 🙂
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  1. Tack! Spm barn när jag delvis bodde i Töreboda och delvis i Norge blev det en del stopp i Göteborg. Och vi var då en dle på Västjusten och då blev det också uppehåll i Göteborg. Men åren har gått och besöken där har blivit färre. Men i år har jag varit där två gånger och jag kommer gärna tillbaka. Göteborg känns ju mer som en “småstad” och det är också trevligt och med en mindre stressfaktor än huvudstaden. Men jag är ju Stockholmare i hjärtat men där finns plats för mycket annat också.
   Kul med dina fina minnen från Göteborg. Har nu dammat av mina också.
   Kram!

 10. Härlig skyltning! Jag har inte varit så mycket i Goa Göteborg, men det lilla jag sett har jag verkligen gillat 🙂

  I Piteå har dom (hade i alla fall på 90-talet) ett taxibolag som hette “Svarttaxi”. Haha! Sånt klureri gillar jag 🙂

  Ha en bra start på veckan!

  1. Tack! Nu har dte blivit två besök hitintills i Göteborg och det har gett mersmak. (Var där en del som barn men det är nog numer presikriberat)

   Kul med taxibolaget i Piteå, bar marknadsföring om inte annat. Och lite klurigheter gillas här också.
   Välkomna hem! Och trevlig måndag!

  1. Göteborg är en väldigt trevlig stad och med mängder av mysiga och roliga restauranger och caféer. DRt känns inte alls lika stelt på en del ställen som det gör i Stockholm runt “Stureplan”.

  1. Det var extra roligt att åka hem med MTR tåget som jag inte tidigare provat. Och Göteborg blev en toppentur. Så trevligt!
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *