Torrevieja

I farten – Skyltsöndag # 337

Söndag! Och det innebär här på bloggen att det är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är väldigt fri. Efter att ha spenderat 10 dagar i Spanien, i Torrevieja, var det  i torsdags dags för hemresa till Stockholm. Vad gäller skyltarna/bilderna, så är de veckofärska och tagna i farten.

Spanien. Alicante flygplats. Många var i farten och på väg. I torsdags. Flygplatsen i Alicante. Här var det en hel del människor som var i farten.

I farten

har jag varit under de dagar jag varit i Torrevieja. Men en hel del lugn fart och numer har jag ytterst sällan bråttom.Och den ena trevligheten har avlöst den andra. På flygplatsen i Alicante finns en rejält tilltagen taxfreebutik men om man åker inom EU så är det ingen skattefrihet. Däremot kan man handla  en del varor till för oss förmånliga priser eftersom momsen är lägre. Och det är fullt tillåtet att handla och  ta med alkoholhaltiga drycker . Så är det ju inte på svenska flygplatser om man åker inom EU. Olika länder har olika regler.Har men med bagage som som checkas in kan man  ju handla alkoholhaltiga drycker i lokala livsmedelsbutiker. Men det fungerar inte om man som vi alltid bara reser med handbagage.Då går det fint att handla på flygplatsen om man packar ner varorna.(Taxfreepåsar räknas som handbagage och numer råder  ofta begränsningar där)

Spanien . Alicante flygplats. Många resenärer i farten som handlade i taxfreebutiken. Många resenärer passar på att i farten handla i taxfreebutiken på flygplatsen i Alicante. Nu var det en kampanj för gin.

 Några skyltar från Torrevieja också fångade i farten

En diversehandel som har öppet nästan dygnet runt.  Här finns bröd, vin, glass, frukt, grönsaker och en del mat i kyl och frysdiskarna. Bilen är från en firma och  överst står det angivet att man också kan också hyra den utan chaufför.  

Längs strandpromenaden finns det gott om gatuförsäljare. Visserligen är det förbjudet för dem att sälja sina varor här och polisen gör då och då razzior. Försäljarna är  snabba på att packa ihop sina “skynken” med varor och dra upp i gatorna när de får signaler om att polisen är på väg. Spejare finns. Och de är snart tillbaka.

Många kopior av olika varor säljs. Skor och handväskor inte minst. Här skyltar man med skor av märket Nike. Men alla vet att det är kopior. (Och kopior är inte lagligt att vare sig köpa eller sälja.)

Spanien. Torrevieja. Fotbollsspelaren Leo Messi är i farten även utanför fotbollsplanen. En som är i farten på olika sätt är fotbollsspelaren Lionel Messi. Inte bara på fotbollsplanen utan även i reklamsammanhang; Champions League och här för pepsi max och chips. “Gör dig redo, känslorna återvänder” 

När vi är ute och går tar vi ofta en paus och slår oss gärna ner här på El Tapeo. Tapas och  en dryck till priset av 1 euro.

Vi brukar sitta utomhus med häromdagen tittade jag in i restaurangen och såg att Elvis verkade vara populär-

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

38 tankar kring “I farten – Skyltsöndag # 337”

 1. Det var längesen jag var på en flygplats nu. Förr var jag en flitig besökare på Kastrup. Elvis är no populär lite från och till. Jag ar ett stort Elvisfan när jag var tonåring. Kram

  1. Pandemin har ju satt en del stopp för resandetmen vi noterade i Alicante att det var en rejäl ökning från när vi passerade här i somras. Förstår att du varit en flitig besökare på Kastrup och kanske snart dags igen.
   Elvis verkar hålla i sig genom sin musik. Kul är det.
   Kram

 2. Tapas… gärna.
  Messi.. behöver väl inga reklaminkomster! Jag blir lite ledsen av att se kändisar i reklam… känns som en form av prostitution!
  Märkeskopior! Nejtack! Så dålig kvalitet… förstås. Ha en fin söndagseftermiddag!
  Kram!

  1. Tapas blir det varje dag och i varianter. Tja, kändisar i reklam ser man ju dagligen i Sverige och runt om i världen. Men betalar företag så tror jag att alla ställer upp. Förr var det ju på bioreklamen. Och varken då eller nu behöver dessa kändisar som ställer upp pengarna.Men det som reklamen handlar om sponsrar ju i sin tur mycket av idrotten runt om. Ett OS eller VM eller mycket annat skulle ju inte kunna vara möjligt utan reklamintäkter. Svenska idrottare skulle inte alls kunna närvara om de inte fick reklampengar. Sen är jag inte alls för reklam. Och vill inte ha det när jag ser på tv om jag kan slippa.
   Märkeskopior! Nej, tack. Men många handlar här så det är säkert lönsamt för annars skulle inte försäljarna göra sig besväret.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Fint skyltat, det vore kul att flanera i en stor taxfree-butik igen och göra ett eller annat fynd … men lika billigt som det var förr i världen blir det förstås aldrig mer.

  1. Tackar! Det är ju sällan nu “taxfree” om man inte åker utanför EU och flygplatserna brukar ta bra betalt. I Spanien är det lika billigt eller billigare att handla i vanliga butiker för att skatten är lägre. Men vi åker bara med handbagage och då kan vi inte köpa något med vätska och ta med. Men flygplatsens butik är helt ok här i Alicante. Men fynd? Tveksamt. Alcantes flygplats har ett bra utbud av roliga butiker och jag tittar gärna in i dem.

 4. Tänk så mycket folk det var utanför Alicantes flygplats! Helt underbart att se faktiskt. Vi brukar köpa drycker hos Carrefour eller Mercadona och stuva ned dom i resväskan. Men såklart, har man bara handbagage går det ju inte. Har faktiskt aldrig besökt Taxe free butiken på Alicante flygplats. Däremot var jag stamgäst i Desigual-butiken och hos Superskunk. Finns de butikerna kvar? Tveksamt efter pandemin…
  Lays har verkligen mopsat upp sig. De är nuförtiden en av huvudsponsorerna av Champions League. Å i Spanien finns det ju många fler chipsvarianter än här hemma. Min man älskar Lays!
  Messi ja. Honom tycker jag djupt synd om. Att inte längre vara önskvärd i en klubb som man spelat för sedan decennier och ha gjort hur många som helst mål för måste svida rejält. Nu levererar han ju i CL-sammanhang i PSG, men inte i ligan. Hur han lyckas motivera sig förstår jag inte. Nu kom jag av mig som du ser;-)
  Japp, du ser att din Skyltsöndag engagerar:-) Tusen tack för skyltarna och länken:-)

  1. Vi blev riktigt förvånade och detta var en torsdag mitt på dagen. Roligt att resandet tagit fart igen. Har vi resväska, mycket sällsynt numer, köper vi ofta drycker på Mercadona eller Lidl men annars blir det på flygplatsen. Och då utgår vin. Såg inte Desigualbutiken nu men den kan ha flyttat. Saknade fler butiker. Restauranger, “foodcourt” har ploppat upp i minut och parti i butikers lokaler.
   Förstod att Lays sponsrade med tanke på Messi. Och Pepsi Max verkar också vara sponsorer. Tänkte också här på Messi. Trist!

 5. Snygg och varierad skyltning som vanligt. Jag tycker det är lite intressant att det är olika regler för inköp. I vissa lägen är det viktigt att samma sak gäller i alla EU-länder men ibland är det fritt fram för olika regler. Nåja, det är som det är.

  Kram och god söndagskväll!

  1. Tack! Visst är detta med alla olika regler inom EU märkligt. Och det vill till att ha koll på vad som gäller. Ibland stämmer ju inte ens det. Svenskar som åker över dagen till Finland och Åland med båt får inte ta med alkohol om de inte är borta 20h. Men på båtarna säljer man och ingen tittar när man kommer tillbaka till Sverige. Så folk handlar. Varför då ha denna regel?
   Flyger man är det andra regler-
   Önskar dig också en skön kväll och bra start på veckan.

 6. Så fina skyltar från Spanien, alltid kul att se! Tänk att gatuförsäljarna aldrig ger sig, men folk köper väl kopiorna , annars skulle de inte fortsätta att stå där?
  Tapas och dryck för en euro är ju otrolig billigt, går inte att jämföra med Sveriges priser!
  Ha nu en fin söndagkväll!
  Kram

  1. Tack! Blev några skyltar fångade i farten de sista dagarna. Visst köper folk dessa kopior och det är ju olagligt både att sälja och köpa dem. Men polisen är inte direkt aktiv med att få slut på det hela.
   Priserna här är ju över lag synnerligen konkurrenskraftiga om man går ut och äter. Och även om man beställer tapas från en “tapasmeny” är det billigt.
   Önskar dig också en trevlig kväll. Så även om du jobbar.
   kram

  1. Tror inte det är någon fara för polisen vet om detta och kommer bara ibland och då får försäljarna veta det genom spanare. Mne visst är det snygg skyltning på skorna- Ordning och reda.
   Önskar dig också en fin kväll.

 7. Jo, vi är väl många som gärna vill ha med sig lite billigare “grejer” när vi reser hem ifrån semestern, speciellt sådant man sedan häller upp i ett glas 😉
  Tobak likadant, fast numera röker jag ju inte, undrar vad jag ska köpa istället vid nästa resa?

  Elvis är väl populär över nästan hela världen har jag förstått, bland det första jag lyssnade på som litet barn.

  Ha det nu fint Ditte.

  1. Här är det i butikerna än billigare men eftersom vi bara åker med handbagage så köper vi lite starkare drycker på flygplatsen. Men i Torrevieja får du ett bra vin för ca 2 – euro. Visst skillnad mot här-
   Snus kan man ju inte köpa och priset på cigaretter vet jag inte som icke rökare.
   Ja, Elvis lever än via sin musik.
   Önskar dig en fin kväll och bra start på veckan.

 8. Det är lite skillnad på vädret mellan våra inlägg den här söndagen. 🙂
  Under pandemin har jag bara besökt flygplatsen för att skjutsa och hämta, och då var det glest med resenärer. Gissar att det är fler som reser nu.

  1. Kan tänka mig att det är stor skillnad. Och det är ju ofta skillnaderna som gör inläggen extra roliga.
   Här i Alicante var det många resnärer nu, stor skillnad mot i somras, men man är noga med avstånd och munskydd är obligatoriska på flygplatsen i Alicante- (Om man inte sitter ner och äter eller dricker. Likaså ska de vara på ombord på flygplanet)

 9. Redan tillbaka i Sverige! 10 dagar går så fort! Ni är verkligen i farten. Det är så skönt att kunna röra på sig lite utanför Sveriges gränser nu. Hoppas att smittan håller sig på mattan och inte ökar igen
  Kram

  1. Tiden går fort och det gjorde den här i Torrevieja också. Jag bestämde mig snabbt för att åka och har lite läkarbesök nu här hemma.
   Såg att Thailand lättat lite på restriktionerna och håller tummarna för att smittan går ner där.Har ju en önskan om att kunna åka till”vår” by vad det lider. Men vi få se.
   Kramar och tankar till er

 10. Väldigt roligt att se utländska skyltar, de är ju så annorlunda!
  Hoppas du hade sköna dagar i Spanien, kan ju vara gott att bara byta “väggar” och klimat ett tag.
  Efter en hellyckad dag här så ramlar jag strax i sängen.
  God natt, stor kram!

  1. Fångade några i farten och mycket färg är det i dem- Vi hade verkligt roliga och fina dagar i Spanien och tiden gick så fort.
   Önskar dig en fin dag. strålande sol i huvudstaden
   Kram

 11. Jag har alltid tyckt att man borde få köpa sin taxfree vid ankomsten. Onödigt att släpa alla grejer på flygplanen kors och tvärs över världen, inte direkt miljövänligt kan jag tycka.

  Baren bredvid leveransbilen har vi “hittat” rätt nyligen. Även det ett trevligt ställe där man får små, men varierande tapas till drycken. Perfekt på sommaren när man får “äkta skugga” av huset där.

  El Tapeo är alltid ett säkert kort. Ifall det finns nåt bord ledigt vill säga. Väldigt poppis och inte helt sällan fullsatt.

  Ha en fin start på veckan!

  1. På en del flygplatser kan man handla vid ankomsten.Inom EU är det ju sällan taxfree, men ändå ok priser.Ofta erbjuder butikerna ett bättre pris.
   Baren, nära leveransbilen, har vi också besökt passerar ju därdå och då. El Tapeo är ju populärt och ofta välbesökt. Men fint att det finns andra barer som också är bra.
   Ser ut att bli en strålande dag idag.
   Önskar dig också en trevlig måndag.

 12. Hej Ditte!
  Kul att se El Tapeo! Och roligt att han har många gäster! Han är väldigt musikintresserad. Vi pratade ofta om musik och han lyssnade om jag hade nån video jag visade 🙂 Det roliga är att trots att han inte är så gammal (som jag) så gillar han äldre musik. Han hade en slinga han spelade på förra stället med saxofonmelodier också som man njöt av.
  Kram P ♥♥

  1. Tänkte på dig här. Och många gäster är det som kommer. Jätteroligt att det går bra. Nu har vi suttit utomhus men ibland hört musik här också.
   Kram

 13. Ja jag tycker inte det är som det var förr, inte mkt billigare men oavsett köper vi det vi vill ha 🙂 kul bilder i farten o välkomna hem om så det var för några dagar sedan kram

  1. Tack! Trevligt att vara hemma också. Och ett skönt avbrott att resa med kort varsel var det. Vad gäller att handla är det ofta ett bra sortiment på plats och man slipper släpa en massa.
   Kram och trevlig måndag

 14. Härliga nostalgibilder på Elvis med brylcreme i håret! Gamla filmstjärne- och idolaffischer är favoriter, Kan det bero på att man är gammal? Fast oftast är fotona ännu äldre, såna jag minns att min mamma samlade. på.
  Panini är gott, brödet alltså, jag antar att såna finns att köpa i kvartersbutiken. Så synd att de nästan helt försvunnit i Sverige. Du fick till en varierad samling av skyltar denna vecka! Kram

  1. Ägaren här till baren är musikintresserad och säkert en Elvis fantast. Noterade bilderna när jag som hastigast tittade in. Vi sitter ju annars nu mest utomhus.
   Panini finns att köpa här liksom annat bröd och det är oftast helt färskt. Vi gynnar gärna kvartersbutikerna och fint att ha dem just nära. LIte variation blev det och skyltarna fångade jag under gång.
   Kram

 15. Aha åter igen i kalla Svedala… Gin går helt bort för mig men min livskamrat gillar alla ginsmaker tror jag… jag luktar inte ens på dem. Roligt att se alla dina skyltar. En trevlig måndagskväll till dig.

  1. Jadå! Det blev en kortare tur denna gång. Men jag är glad att jag ens kom i väg. Bra med kort startsträcka. Gin & tonic gillar jag så ett par flaskor fick följa med hem.
   Ha det gott och jag önskar dig en fin vecka.

 16. Ingen större beundrare av Elvis förutom det han gjorde på 50-talet, sen tycker jag han blev rätt beige. Men tapas och dricka för en tia ungefär lät lockande.

  1. Här är restaurangägaren överlag intresserad av musik så Elvis var bara en liten del. Nej,jag är heller ingen fantast av Elvis förutom då den tidiga musiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *