Stockholm

Sällskap av sol, vatten och vackra höstfärger

I torsdags lämnade vi Torrevieja och flygplatsen i Alicante i strålande solsken och +25 grader. Och det vackra vädret var med oss nästan hela resan till Sverige. Ja, någon längre resa var det inte. Utan efter 3 1/2 timme i luften och i bra flygväder landade vi i Stockholm. Här mötte oss ett lätt regn och grå himmel. Men en del av den blå himlen måtte ha följt med oss hem och vilat sig i form under natten. Gårdagen här på Södermalm i Stockholm bjöd på strålande väder och i sällskap med denna vackra höstdag blev det en promenad i närområdet.

Stockholm . Södermalm. Årstaviken. ERiksdalslunden. Och solen håller mig sällskap Jag hade fint sällskap av sol och blå himmel som piggade upp promenaden här hemma på Söder.

I sällskap

av sol och vackra höstfärger tog jag mig an en promenad längs  Årstavikens vatten och passade också på att ta en sväng upp i koloniområdet vid Eriksdalslunden. Blir lika glad varje gång jag går här och inser att jag bor mitt i stan, på Södermalm, och har naturen helt nära. Bara en 15 minuters promenad västerut.

Stannade till uppe på höjden och såg Globen numer Avicii Arena och höghusen skymta på andra sidan Mälaren. (Årstaviken)

Visst är det njutbart.

I Eriksdalslundens koloniområde har de flesta stugorna bommat igen för säsongen. Men en hel del blommor finns kvar i trädgårdarna. Senast jag gick här  i området var den 18 september och då såg det ut så här.

På många ställen blommar det fortfarande vackert i koloniträdgårdarna.Någon som kanske vet vad dessa heter.

Jag började ta mig nerför trapporna till vattnet och passerade kolonistugorna som ligger på rad längs hela sluttningen.

Stockholm. Södermalm. Solen fortsatte att hålla mig sällskap även o den då och då försvann bakom träden. Solen höll mig fortfarande sällskap  även om den då och då försvann bakom träden. 

Fler tappra blommor som verkar kämpa på ett tag till.

Nästan nere vid vattnet stannar jag till här och ser att dahliorna fortfarande blommar. Tänkte genast på bloggvännen “Mitt Skogsliden” som har mängder av dahlior och som samlar på dem.

Nere vid Årstaviken ligger fortfarande en del båtar kvar. Här lägger sig ju isen men en del båtar brukar vara i hela året.

Jag stannar till vid strandkanten och tittar länge på vattnets rörelse innan jag fortsätter hemåt. 

Stockholm. Södermalm. Oktobereftermiddag och solen håller mig fortfarande sällskap i den senaeftermiddagen. Nästan hemma.Och solen håller mig fortfarande sällskap i den sena eftermiddagen.

33 svar på ”Sällskap av sol, vatten och vackra höstfärger”

  1. Likadant här! Tror blommorna i koloniområdet också får kämpa på. Men de är energiska.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram

 1. Vilket njutbart promenadväder och så fina bilder. Här är det soligt i dag vilket verkligen är på tiden efter flera dagar av regn. Dock blåser det fortfarande så helt njutbart är det inte. Nåja, är det höst så är det.

  Kram och god lördag!

  1. Tack! Lyckat att jag tog med solen hem. Värmen blev dock kvar men man kan inte lyckas med allt. Skönt med sol hos dig också. Blir ju så mycket lättare då. Sol här också men även en del blåst och termometern håller sig nu på +6.
   Önskar dig en fin lördag.
   kram

 2. Tycker det är en helt ok restid, de fem timmarna till och från Kanarieöarna faller mig inte riktigt i smaken.
  Välkommen hem Ditte.
  Vi tackar för att du tog med sig solen hem till fosterlandet, det uppskattas 😉

  En fin promenad där, trevligt att hänga med på detta vis som vanligt.

  Ha det bäst nu Ditte.

  1. Sträckan till Kanarieöarna är ju längre förvisso.Till och från Alicante kan det ibland ta fyra timmar om det är motvind.vi är ju vana vid Peking dit det tar 8h från Helsingfors och till Bangkok dit det tar 10 h men då flyger man på natten.
   Solen är här idag också så den gillade nog att hänga med hit.
   Trevligt att du följde med i mitt närområde och här är riktigt vackert.
   Önskar dig också en fin fortsatt lördag-

 3. Välkommen hem. Det är ju betydligt svalare väder här än i Spanien, men behagligt ändå, då solen visar sig, som idag.
  Tack för denna fina promenad på Söder. Det finns så mycket vackert att se ute i naturen den här årstiden och det har du fångat så bra.
  Fint område att ha kolonistugor på.
  Ser att det fortarande finns båtar som ligger i vattnet. Jag trodde att alla hade tagits upp nu, men en del kanske inte har hunnit, eller vill ut och åka några fler gånger.
  Den näst sista bilden är märklig. Är det ett träd som har ramlat i vattnet eller delar, eller roten som har blivit kvar där? Roligt att det har börjat grönska.
  Trevlig helg DItte.
  Varm kram!

  1. Stort tack! Jag tog för säkerhets skull med lite sol hem. Vackra dagar både igår och idag. Bara att njuta. Vi har haft fina dagar i Spenien men det är alltid fint att komma hem.
   Roligt att du gick med mig här i mitt vackra närområde. Så roligt att det fortfarande blommar så fint i en del koloniträdgårdar.
   De flesta har nog tagit upp sina båtar men en del har dem i hela året om. Så fritidsbåtar på väg i och ur slussen idag. Jag tror att roten blivit kvar här på näst sista bilden för jag såg inget träd. Ska titta mer noga nästa gång. Men en del träd har verkligen lutat rejält ut mot vattnet. Och visst är det speciellt att stubben, det som är kvar av trädet, grönskar.
   Önskar dig också en fin helg.
   Stor kram

  1. Gårdagen var enastående vacker om än blåsig och liknande idag. Men så härligt att få energi genom att vistas ute. Koloniområdena är så fina och en hel del blommor är kvar. Kan förstå att dina sommarblommor sagt upp sig för det är ju trots allt slutet av oktober.
   Önskar dig en trevlig lördag.

 4. Så mycket fina blommor! Så trist att ingen är där för att beundra dem, ja förutom du då, men tänker på dem som har lotterna…
  Men de stänger väl av vattnet också o då vill man nog inte vara kvar..
  Jag gick för att spana efter blommor i min och Carl Larssons gemensamma trädgårdar, men nu var det slutblommat här uppe i Dalom.
  Kram

  1. Jag blev så förvånad över att blommorna fortfarande var så många i de olika koloniträdgårdarna. Blev många stopp för att titta. Jag mötte en del ute men antar att många arbetade. Var fler promenerande ute idag. Vattnet stängs av centralt men jag vet att många kommer ändå under året för att se till sina stugor.
   Dalom är ju en bit norrut så kanske har blommorna sagt upp sig för säsongen-
   Kram och trevlig kväll.

 5. Nästen lika fina bilder från Stockholm som från Torrevieja. Å temperaturskillnaden mellan orterna syns ju inte på bilderna. Bara det är sol så…
  Gårdagen var suverän, och idag var det inte så mycket sämre faktiskt. Soligt men tre grader kallare än igår, men vi befinner oss ju i slutet av oktober. Minns för ett antal år sedan – snökaos i huvudstaden den 5 oktober. Så nej, jag klagar inte och njuter av dina fina bilder. Vilka blommor du har fotat – ingen aning. Där är vi lika – totalt nollställda vad gäller flora och fauna;-)

  1. Tack, jag tyckte jag fick till en del fina bilder från rundan här i närområdet. Sol har det ju varit både idag och igår men ingen direkt värme. Såg att Torrevieja haft rejält med regn igår och en del åska.
   Vad gäller flora och fauna så är vi tämligen lika och även i en del annat.

 6. Vilken fin höstdag, sol precis som i Spanien, men inte lika varmt…
  Fina bilder och så kul att se att det fortfarande blommar!
  Såklart ska vi ses igen, men boken du fick vill jag inte ha tillbaka, har den ju redan i bokhyllan! Kanske finns det fler som vill läsa i din bekantskapskrets?
  Ha en fin kväll!
  Jag ska vidare mot jobbet…
  Kram!

  1. En strålande dag igår och så även idag. Fick nog med mig lite sol från Spanien men ingen värme. Och under gårdagen bjöd Torreveieja på mängder av regn och åska. Så inte bra ut på stränderna av de bilder jag såg.
   Blev så glad när jag såg att det fortfarande fanns gott om blommor kvar i kolonilotterna.
   Tack, då behåller jag boken. Du ska få en annan av mig vid tillfälle. Men den är ännu inte färdigskriven. Men det blir den.
   Önskar dig en bra jobbnatt.
   Kram

 7. Välkommen tillbaka, någon skillnad på temperatur kan man säga.
  Vi var också och gick just där, igår. Koloniträdgårdarna hade en del Höstastrar som blommade.

  1. Tack! Ja, lite kyligare här men ändå sol. Skönt och solen gör ju mycket. Vad roligt att ni också var här i trakten. Aha. är det höstastrar. Tack. Såg även en del dahlior som fortfarande var i blom, plus några rosor och lite annat. Detta är ett av mna favoritområden och bara en kvart hemifrån.

 8. Tack för länken =) Jag är inte helt säker men det är nog höstaster du fotat de finns i olika blå/lila rosa/lila toner. Perfekt att vandra där i solen och njuta av den sena och rikliga blomningen. Ha det bäst!

  1. Jag tänkte verkligen på dig här bland de fina blommorna. Ja, höstastrar kan det nog vara. Roligt att det även fanns dahlior i blom.
   En fin promenad och jag är så glad att jag har detta vackra helt inpå.
   Ha det fint du också.

 9. En riktigt härlig höstpromenad i det vackra vädret! Så fint där i koloniområdet med alla blommor som fortfarande blommar … så vackert!
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

  1. Lika bra att ta till vara dessa vackra dagarna och jag är så glad att dessa koloniområden med skogspartier finna helt nära. Hit kan jag i alla fall än så länge gå. Benen och ryggen bär mig inte så bra.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

 10. Hmm… Så ni tog alltså med er finvädret till Stockholm och skickade fulvädret hit på fredagen… Inte så snällt va? 😉 😀
  Fast nu är solen tillbaks även här, man kan ju undra vart fulvädret tog vägen denna gång? Hoppas vi inte har skickat tillbaks det till er 😀

  Otroligt fina höstbilder!

  Ha en skön söndag.

  1. Tack! Vi fick ett par verkligt vackra dagar när vi kom hem. Och vi tog med en del av solen hit. Värmen lämnade vi kvar. Men jag har returnerat solen så den bör ha anlänt nu. Om inte Post Nord slarvat bort den förstås.
   Önskar er också en fin söndag.

 11. Måste ha känts skönt att få en mjukstart första dagen. För det är en viss skillnad på temperaturen. Upplever du det som “tufft” att lämna + 25 grader? Du är såklart en veteran när det gäller att göra sådana byten vid det här laget.
  Det är en lyx att ha bara en kvarts promenad bort till naturen från en storstad. Visst är det extra mysigt med blommor som kämpar på under senhösten. Det är berikande att kunna röra sig mellan två olika världar. Fina höstbilder.
  Söndagskram

  1. Tack! Ett par riktigt soliga dagar mötte oss här hemma och fint att då enkelt ge sig ut. och Vi har haft fina dagar i Torrevieja men det blev en ganska kort vistelse denna gång. Men är glad att jag ens kom i väg. Och en del av det vackra vädret tog jag med oss hem, men värmen fick stamma. Visst är det en lyx att ha dessa fina områden på så nära håll och jag följer med stort intresse här årstidernas skiftningar.
   Kram och trevlig söndag

   1. Jag är impad av att du håller ett sådant högt tempo överallt och ständigt levererar på bloggfronten på en hög nivå. Skiftningarna är lika magiska att följa varje år/säsong. Men personligen känns som det blir tuffare och tuffare att stå ut med kylan, vinden och regnandet. Hoppas du får några luckor och känner för att leka & tävla i november i år också.
    Kram

    1. Tack för fina ord. Och visst påverkas vi mycket av väder och vind. Och visst vill jag vara med och leka och tävla i november.Ska bli roligt. Eloge till dig som håller oss sysselsatta med trevligheter.
     Kram

  1. På flygresan hem kändes det nästan som om jag satt och gungade på ett moln. En fantastisk vy och härligt, klart flygväder. Vi har haft det bra men fint att vara hemma också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *