Torrevieja

Utsikt och på väg – Torrevieja dag 10

Lämnade igår vid lunchtid ett soligt och varmt Torrevieja för att från Alicante  flyga hem till Stockholm. Tio dagar försvann snabbt.  Och det blev en smidig resa på alla sätt. Något som jag verkligen uppskattar.  En extra bonus var det fina flygvädret som erbjöd god utsikt hela resan. Här uppe i luften kändes det som om jag satt på ett moln och seglade fram med fötterna över molnkanten.Nu var det de facto inte ett moln jag satt på utan inne i ett flygplan. Men känslan av att sväva fanns där och i stort sett hela vägen.

Torrevieja. Utsikt över soluppgång och palmer när det är dags för frukost på terrassen. Hemresedag och dags för frukost på terrassen.Klockan närmar sig 8.30, solen är på väg upp och gör oss sällskap. Ingen havsutsikt tyvärr men helt ok. ändå.Och trots att jag sett många soluppgångar och solnedgångar i mina dar så har jag inte tröttnat på dem.

Utsikt

Solen steg sakta upp över taken och palmerna och katten som tillbringat natten på staketet sträckte på sig och njöt av morgonsolens värmande strålar.

Vildkatten verkar ha haft en bra natt på vår grannes. Och visst kände vi oss lite iakttagna .

Hemresa var det och lite att ordna med innan det var dags att åka till flygplatsen i Alicante. Transport var bokad till 12.30  så vi hade god tid på oss. Men det blev ändå stressigt på slutet. Transporten dök upp redan 30 minuter före utsatt tid och det visade sig att vi hade olika tider på våra papper. Nåja.

En rejäl bil, snarare minibuss, körde oss på 40 minuter de 40 kilometrarna till  flygplatsen i Alicante. 

Vi hade bara handbagage så vi gick direkt till säkerhetskontrollen och trots många resenärer gick den snabbt. (Flygplatsen har många resenärer så man har också utrustat den med många “säkerhetskontroller”. Dags för lite förfriskningar och tilltugg innan det var dags att gå ombord på planet. Jag väljer oftast att sitta längst fram i planet så jag har rejält med plats att kunna ställa mig upp när ryggen tycker det är dags. Härifrån är det också ganska fri utsikt.

Vi är på väg att “taxa ut” från gaten, “backa” och en anställd håller flygplanet i en lina.  

Snart är vi på väg upp och ut över ett turkost Medelhav. Bilderna här gör sig inte helt rättvisa i färgen eftersom de är tagna genom rutan. Men håll till godo. “Up, up and away.”

Spanien. Costa Blanca. Alicante. God utsikt genom flygplanets fönster. På väg upp i luften, norrut längs Costa Blanca, den “Vita kusten”. Perfekt utsikt från min plats. Här skymtar framför oss lite av  staden Alicante och mycket av Medelhavet. 

En bit på väg

Spanien. Alicante. Fantastisk utsikt från min parkettplats i planet.  En bit på väg. Vi har passerat Alicante och flyger norrut över bergen.Strålande väder och en fantastisk utsikt.Både hus och vägar ser jag från min parkettplats i planet.

Några minuter senare såg det ut så här- Tacksam för att fönstren på planet var välputsade.

Ovan molnen. Och under molnen skymtar berg och byar i längs den spanska kusten.  

Frankrike. Flygplan. Utsikt med molnen under och den blå himlen ovanför.En bit ovan molnen. Även här är det en fascinerande utsikt och den påminner om ett snölandskap. 

Jag lyssnar på ett par sommarprogram samtidigt som jag njuter av att sväva ovanför molnen och se himlen ändra färg.

In över Sverige och solen håller på att gå ner. Fortfarande njutbar utsikt innan mörkret tar vid. Klockan har hunnit bli 18.30 och det är snart dags för landning. Fortfarande ljust och med njutbar utsikt uppe bland molnen.

Hemma i Stockholm var det disigt och grått. Men alla ljus gjorde sitt bästa för att göra det bästa av denna oktoberkväll.

Södermalm. Utsikt över Norra Hammarbykajen västerut- Hemma på Söder och utsikt från balkongen i sena kvällen.

18 svar på ”Utsikt och på väg – Torrevieja dag 10”

 1. Tänk att det allaredan har gått 10 dagar÷)
  Ni har fått soliga dagar i oktober. Vilken fin utsikt från planet och vyn är hissnande. Hoppas att ni kom säkert hem enda fram till dörren.
  Trevlig fredag!
  Kram

  1. Tiden går snabbt. Vi hade verkligen skönt väder och mig passar det perfekt med +25 om dagarna.Vi hade fantastiskt flygväder och jag bokar gärna längst fram så det är mer fritt.
   Och vi kom fint hela vägen hem.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Kram

 2. Underbara flygbilder.
  Gillar ju att fota sådana!
  Fast när vi åker längre sträckor vill jag helst sitta vid gången om det är mer än två säten i bredd.
  Känner mig lite instängd annars.
  Trevlig helg.

  1. De blev riktigt bra och att sitta längst fram ger ju alltid god överblick. Gillar det och bokar gärna här- Vi hade ett tresäte för oss två och det är bekvämt.Och längst fram kan man ju också alltid ställa sig upp och det är fritt. Tar gärna det även på långresor men helst vill jag då åka business. med mer komfort. Plats vid en nödutgång ger också mer utrymme- Men gångplats är också ok-
   Såg nu att restriktionerna i Thailand lättat lite. Hoppas det fortgår.
   Önskar dig också en fin helg.

 3. Välkommen hem. Alltid trevligt med fint flygväder. Tur att transporten inte dök upp en halvtimme efter utsatt tid, men du kanske hade tagit till ordentligt med restid.

  1. Tack! Och flygvädret var helt fantastiskt hela vägen. Jodå, jag hade tagit till rejält när jag beställde transporten. Vill ha marginal-
   Fint att vara hemma också och en fin höstdag har vi haft.
   Önskar dig en trevlig kväll.

 4. Välkommen hem, och så skönt att du haft fina dagar i Torrevieja!
  Visade min man( flygteknikern) denna man som står med flygplanet i en lina, och han berättade att den killen har direktkontakt med piloten och ser till att flygplanet backar ut rätt ( det är en traktor som backar ut planet) och att det inte är något i vägen, piloterna kan ju inte se bakåt! Det är också killen på marken som ger klart besked när piloterna kan starta motorerna och kan ta över flygplanet.

  Så skönt att vi fick lite sol och blå himmel idag, kanske vi kan tacka dej som tog med det fina vädret från Spanien!
  Ha det fint!
  Kram

  1. Tack! Fint att vara hemma igen också.Och idag var det ju en strålande höstdag-
   Stort tack för infon om linan, mannen och den funktionen. Hade aldrig sett detta innan. Men nu så! Och tack vare din make så förstår jag. Hälsa och tacka.
   Ha det fint du också.
   Kram

 5. Härliga bilder både från land och från luften. Synd bara att flyget gick “åt fel håll”. Det hade ju varit roligare och inte minst varmare om flygplanet hade satt kurs mot Alicante;-) Du tog åtminstone med dig solen från Spanien, för idag var det ju riktigt fint om än blåsigt och kallt, men betydligt skönare än igår. Så tack för att du tog solen med dig:-)

  PS. Vildkatten påminner om Emmas Tramse. DS.

  1. Tack! Är nöjd med bilderna och flygvädret var ju fantastiskt. Perfekt också att sitta längst fram och ha bra koll. Visst tog jag med mig solen och i lä var det behagligt. Tog mig en skön runda på 6 km för att kolla in hösten. Fint att vara hemma igen. Men vi har ju kort startsträcka.
   Vildkatten kommer ibland och slår sig ner på muren för där är det morgonsol.
   Hoppas att du är ok och är hemma igen.

 6. Tiden går fort när man har roligt … ja, annars också …
  Härliga bilder från din plats i flygplanet!
  Ha nu en fin helg!
  Kram

  1. Visst är det så.Tiden rusar iväg.
   Vi hade väldans fint flygväder och från min plats längst fram hade jag nästan fri sikt. Kändes som om jag satt på ett moln.
   Önskar dig också en skön helg.
   Kram

 7. Vilken toppenfin flygning du fick! Tur att du inte åkte dagen efter, för då blev det ett rejält fulväder här. Molnen bestämde sig för att släppa ut allt vatten och det åskade – ibland lite väl nära…

  Härligt att det blev en sån bra tripp hit ner till den lagomvärme som råder nu 🙂

  Ha det gott även i Stockholm.

  1. Vi åkte i torsdags och i strålande sol och så hela vägen. Nästan. Över Stockholm kom regnet. Så att ni igår hade rejält med regn och åska. Hoppas det dragit vidare idag.
   Det blev en kort visit för min del denna gång men glad att jag kom iväg. Osäkert in i det längsta. Och visst var det tur med vädret. Skönt, i alla fall i mitt tycke, att inte ha så varmt. Tyckte att +25 var prefekt.
   Tack, fint att vara här också och strålande sol både igår och idag. Men idag bara +2 nu på morgonen.
   Önskar dig en fin lördag-

 8. Tiden går ju fort när man har det fint, och visst är det väl fint när man kan se alla länder man passerar uppifrån.
  Brukar sitta med näsan mot rutan där och följa på skärmen var vi är.
  En härlig resa fick ni, jag är bara liiite avundsjuk men jag överlever 😉

  Ha det underbart Ditte.

  1. Så är det! Och vi hade en jättefin resa hem och i strålande vackert väder. Kändes som om jag gungade på molnen- Kul att du hängde med. Du had egillat den här goda sikten och att blicka ner och ut.
   Önskar dig en fin lördag.

 9. Njöt verkligen av flygvyerna, det var länge sen jag var uppe i det blå! Och ni är så vana resenärer så det mesta går på ren rutin. Tur att inte taxin kom en halv timme för sent istället för för tidigt!
  Ja nu hoppas jag att du har lagrat lite sol och värme i kroppen, toppenväder idag i mitt tycke, men rätt blåsigt och 6 grader är väl inte vad ni är vana vid för tillfället.
  Hoppas ryggen var snäll med dig på planet, smart att välja sittplats som passar din ömmande rygg.
  Kram

  1. Vi hade himla tur med flygvädret och jag kände nästan som om jag satt och gungade på ett moln. (Perfekt för mig att sitta längst fram så jag kan ställa mig upp när rygg och ben domar och mitt operationssår värker.)
   Nu blev det väldigt kort startsträcka för mig efter att jag tagit stygnen. Ordnade allt på några timmar. Och van resenär är jag-
   Både igår och idag var fina dagar här hemma och jag njöt till fullo av den vackra hösten.
   Tyvärr är ryggen ett rejält sorgligt kapitel.Men än hänger jag delvis med.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *