Spanien Torrevieja

Havet glittrar och solen skiner -en bra kombo

Som vanligt dras jag som en magnet till havet. Havet glittrar och skiftar i färg och solen skiner. Fascineras som alltid av havets blå färg som är en synvilla, en spegling/reflex av himlens blå färg- men inte mindre vacker för det. Det blåser en del och vågorna går höga. Noterar att en bit av stranden försvunnit så den är smalare än vanligt och vissa delar av stranden är också är helt täckta av vatten. Högvatten med andra ord. Allt känns bekant och väldigt välkomnande. Lite som hemma men ändå borta.

Havet glittrar och skiftar i färg. En synvilla men vackert är det. Ett Medelhav som skiftar i olika nyanser av blått, grått och vitt.

Den fina strandpromenaden följer vatttnet och man kan antingen slå sig ner på bänkarna och titta på folk som passerar eller titta ut över havet och ner på stranden. Kanske både och. Stranden här, Playa del Cura, har sina trogna besökare och med tanke på högvattnet, vågorna och den tidvis vassa vinden söker sig de soltörstande upp mot muren för att få lite lä.

Gott om strandgäster på Playa del Cura i mitten av november.

Havet glittrar och solen fortsätter att skina på oss

Vi går vidare och ser vännerna Ama och Anders tillsammans med andra vänner och slår oss ner. Lite tilltugg kunde smaka bra och på Anders inrådan beställde vi kyckling. Eftersom vi nu var på Luna, en “halvkinesisk” restaurang vlle jag förstås gärna ha pinnar att äta med. De andra i sällskapet vat lite tveksamma till detta men inte jag.

Mysigt i solen och väldigt trevligt. (Ama närmast i ena randiga tröjan och jag mitt emot i den andra randiga tröjan)

Pinnarna kom och jag använde dem. I alla fall delvis.

Solen står inte lika längre så högt på himlen men det hindrar inte havet från att glittra. Vi stannar till en bra stund innan vi drar oss hemåt och visst känns det lite svalt i skuggan trots att termometrarna visar på +18. Men vinden kyler förtsås.  Solen har dragit sig  än längre mot väster och jag försöker fånga strålarna som studsar in mot land. Ännu ett par timmar kvar till solnedgång.

På vägen hem ser vi husse med hund som njuter av solen vid ett olivträd. “Sådan herre sådan hund”

 

22 svar på ”Havet glittrar och solen skiner -en bra kombo”

 1. Ser härligt ut där på stranden 🙂 Kycklingen ser god ut!

  Svar: Lyssnade du inte på den? Om du klickat på myran hade du kunnat lyssna 🙂
  Kram

  1. Havet är vackert i sina skiftningar och reflexer. Fastnar ofta för ljuset här.

   Oj! Då har jag helt missat något. Illa! Får ta och lyssna. Ska ske nu.
   Kram!

 2. Soldyrkarna som är klistrade vid muren känner jag igen från Benidorm:-)
  Sedan skrattade jag gott åt dig och Ama “i nästan partnerlook”.
  Sista bilden är helt underbar – där kan man snacka på hundraprocentig njutning:-)
  Åsså njuter jag av det glittrande havet – så vackert!

  1. Förstår att du känner igen soldyrkarna vid muren.Kan tänka mig att de så här års finns i många städer både i Spanien och i andra delar av södra Europa. STrand och hav lockar.
   Ama och jag hade inte planerat vår “outfit” men det fick bli lite maritimt, Passade bar in här vid havet.
   Visst är hunden och husse läckra. Och så helt omedvetna om att de förevigades.
   Njutbara dagar tar vi gärna till vara.

 3. Underbara bilder och visst är det väl något alldeles speciellt med havet. Så rofyllt och en lisa för själen. Kan tänka mig att det är gott att vara tillbaka i värmen igen.

  Sådan husse sådan hund stämmer ibland väldigt bra 😀

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Havet är njutbart och oc jag kan sitta där länge och bara titta. Tankarna är just här just nu och det är skön avkoppling för kropp och själ.
   Hunden och husse tyckte jag var så fina där de stod i solen och alla måste ju inte vara vid havet. Det kan vara skönt ändå.
   Kram och en sen god kväll.

 4. Åh! Jag tänkte aldrig på hur snyggt vi matchade varann där 😀

  Visst är det härligt nu. Nästan härligare när solen inte är fullt så intensiv 🙂

  Hoppas det gick bra i golfen!
  Ha en finfin kväll 🙂

  1. Visst matchade vi varandra! Riktigt genomtänkt, utan att vi riktigt visste.
   Fina dagar är det och solen styrka passar min hud riktigt bra. Men tyvärr blev inte framgångarna i golfen lika bra för min del. Men vad gör det. Roligt var det- Och en jättetrevlig eftermiddag och kväll.
   Hoppas ni också haft det bra.

 5. Sol, blå himmel och hav..kan det bli vackrare? Otroligt att man kan sitta i badkläder där i november, men du skriver att det dock blivit lite svalare….
  Ha det fortsatt gott!

  1. I lä är det behagligt, men vinden igår var lite “vass”. Men det är behagligt ändå och fint att kunna sitta ute och äta både frukost och lunch.
   Middagastid känns det väl svalt att sitta ute och äta, men i “tält” med värme går det ju bra.
   Ha det bra hemma också och en del sol och värme har ni ju nyligen haft. Du får leva på det ett tag till.
   Trevlig helg.

 6. Svar: Japp, då är vi ju helt överens om bloggnället ikväll;-) Du som är en “regelbunden kommentator” hos mig borde inte behöva ha dessa robotproblem. Jag vet att blogspottare (bloggers alltså) slipper eländet med att bevisa att de inte är robotar. Suck och suck!
  Nästa gång du kommenterar kopiera din kommentar så att du slipper skriva om (CTRL A, CTRL C) och testa utan att verifiera dig. Såååååå jävlar irriterande 🙁

  PS. Tusen tack för att du ändå orkar kommentera hos mig:-) DS.

  1. Jag kommenterar så gärna hos dig och det är värt det extra besväret. Flera gånger om. Men jag undrar varför det ska vara så krångligt. Ama gav mig också ett tips om Googlekono som jag ska överväga. Men jag tycker egentligen inte att det ska behövas. Men nu är dte ju Google som bestömmer en hel del.
   Ska testa ditt tips också.

  1. Vad gäller golf så spelar jag inte längre “långgolf”. Men har gjort bågra försök då och då, mycket sporadiskt. Nu blir det ibland lite “bangolf”/minigolf och dte är trevligt dte också,och socialt.
   Här har vi det riktigt bra och med fina dagar som bjuder på utevistelse. Visserligen inte njutbart att sitta ute och äta kvällstid, väl kyligt, men frukost och luch går jätttebra. Kan sakna de thailändsak ljumma kvällarna-

 7. Ja visst drar havet som en magnet! Det går nog inte en dag i Torre utan att jag går dit ner nån gång under dagen, ibland går jag flera timmar längs vattnet, eller sitter ner nånstans. Kan också bli en nypa havsluft på kvällen!

  1. Jag tror vi är många som dras till havet och just att gå där, och åt olika håll, är både avkopplande och vackert. Och så även kvällstid.
   Ofta ses vi ju också på våra vandringar vilket är jättetrevligt.

 8. Jag såg din kommentar hos BP om “robotverifieringen”. Den är hemsk! Men jag skapade ett Ama de casa-konto i Google, är inloggad där och väljer att kommentera med den blutten (översta).
  Rutan “Jag är inte en robot” finns kvar, men jag behöver inte fylla i nåt där utan bara publicera min kommentar på alla dom där blogger-bloggarna. Har besparat mig massor av tid, energi och framför allt adrenalin! 😀

  1. Tack för bra tips! Men det ska ju inte behövas ett Googlekonto för det. Ett sätt för Google att bli än starkare. Men det verkar ju smidigt så jag får väl göra det. Dör det dr andra ifyllandet är bara tramsigt och tar tid. Suck!
   Önskar er en trevlig fredag.

  1. Vi njuter av de fina dagarna som ju här är två och en halv timme längre än hemma och +20 under dagen är behagligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *