Spanien Torrevieja

Omväxling förnöjer – Stockholm byts mot Torrevieja

Omväxling förnöjer. Så vi växlade igår från frost och” kortare dagar” hemma i Stockholm till “längre dagar” och varmare utomhustemperaturer i Torrevieja. Dags igen för ett besök i den spanska sommarstugan. Just nu är den snarare en höst/vinterstuga. Men det lilla huset på Solskensgatan kan användas till mycket och är alltså tämligen flexibelt.

Omväxling förnöjer. Från Arlanda och frost till Spanien och mer värme.Tidig tisdag morgon på Arlanda. Minusgrader och frost. Flygplansvingarna avisas innan vi kan lyfta. 

Dags igen för omväxling

Dags för landning i Alicante efter en smidig resa på dryga tre timma i medvind. Jag försökte fundera ut hur många landningar jag gjortv här de senaste fyra åren och kunde ungefärligen uppskatta dem till 5-6/år alltså totalt en bit över 20. Och följaktligen lika många avgångar från Alicante. Trots att vi varit här så mycket blir det ändå en omväxling att komma tillbaka. Det mesta i stan är förstås välbekant och det gör att det känns lite som att komma hem att komma hit. Man vet var allt “gammalt” finns men hittar även nya saker och platser att besöka och växla om med.

Snart dags för landning i Alicante på Costa Blanca.

Sol från en klarblå himmel välkomnade oss och +17 grader kändes behagligt. Skönt också att dagarna här är ett par timmar ljusare  än hemma i Stockholm.  Solen går upp ungefär samtidigt, vid 07.40, men i Stockholm blir den trött redan vid 15.30. Här orkar den med nästan fram till klockan 18 just nu. Och så är det ju betydligt varmare. Mysigt är det  att sitta ute och äta frukost och fint med luncher utomhus. Vad gäller middagar så kan det nog vara väl kyligt för att njuta av dem utomhus ocm man inte har någon värmekälla. (Det har vi ännu inte)

Solskensgatan igår. Den är sig lik.

Välkänt

Att ta med oss “dramaten” och fylla på förråden behövs och vi har gott om butiker i närheten så det tar ett tag. Vi köper oftast olika saker i olika butiker. På Lidl handlar vi bl.a. gott bröd och där ifrån kan även lite vin få följa med. Tyvärr är deras grönsaksutbud i vår närmsta butik inte det bästa och de har heller ingen manuell fisk/ost/ kött eller delikatessdisk så för de inköpen besöker vi gärna “Consum”, Carrefour  (fransk kedja) eller Mercadona. (Flera lokala slaktare finns och där det alltid roligt att handla. Frukt och grönsaker  från någon marknad/grönsaksbutik piggar är både prisvärda och väldigt färska.

Gårdagens besök på Lidl fick mig att haja till. Jag hade på bloggen Sol  som Solläst om trattkantareller  på Lidl och trodde att det kanske var lokalt där i södra Spanien. Men icke. Jag hittade internationella svampar och de fick alla följa med hem för att bli ingredienser i både såser, paj och på en smörgås.

Omväxling även på svampfronten; kantareller, trattkantarelle roch trumpetsvampKantareller från Polen, trattkantarellerna (till höger) är svenska och den svarta trumpetsvampen från Bosnien.

Efter avslutad handling, med besök i tre butiker, gick på en dryg timme inklusive förflyttningar, så var vi tillbaka hemma på Solskensgatan och stannade till vid den vackra bouganvillean. Lite mindre blommor just nu, men väldigt vacker.

Att efter avslutad handling slå sig ner på terrassen i kortärmad t-shirt och shorts med ett glas bubbel gav en behaglig sommarkänsla och en fin kontrast till novemberkylan hemma. Spanade samtidigt in grannarnas citronträd som har en hel del frukter på gång. Men än så länge har de samma färg som bladen så vi får vänta ett tag med att skörda dem. (Jodå, vi har tillåtelse att plocka) Och i den sköna eftermiddagssolen blev sittandes länge.

Citroner finns men är ännu inte klara för skörd.

 

 

38 svar på ”Omväxling förnöjer – Stockholm byts mot Torrevieja”

 1. Vad härligt att kunna växla!
  Fastän jag njutit värme i en vecka nyligen, så skulle jag vilja njuta längre tids värme. Idag är en solig dag, men den där kylan, den gillas inte av mig.
  Så fint det blommar, Solskensgatan är en härlig gata, förstår jag.
  Må väl, och ha en skön omväxling!
  Kram

  1. Det är jättebra att kuna växla och när vi själva känner för det. Här har vi ju vår “sommarstuga” med våra saker så det är bara att åka med handbagage. Väldigt smidigt. Många ävnner finns också på plats och nya tillkommer efter hand.
   Just namnet Solskensgatan kom till då Ingrid, vår goda vän som avled hastigt i juni, en dag gick hit och skötte om våra blommor.Solen strålade och det gör den här på gatan från maj till slutet av september. Gatan är fylld av sol i stort sett hela dagen och ingen skugga går att få förrän efter klockan 16.
   Önskar dig fina dagar hemma, men jag förstår ju att den kyliga luften stannar kvar.
   Du får leva på madeiraresan ett bra tag till.
   Kram!

 2. Men åh så ljuvligt att komma ner till “sommarstugan”! Passar ju väldigt fint nu att åka från detta gråa Sverige till ett lite varmare Spanien! Så gott med all denna svamp, lite synd här hemma, för det är bara jag som äter svamp, men jag passar på att köpa lite trattkantareller då och då, steker dem i smör och äter dem njutningsfullt!
  Ha en skön vistelse i solen! Kram!

  1. Jag hade ju varit hemma i alla fall fem veckor så det kändes lagom nu med en tur hit. Solen är ju piggare ett par timmar till här och det är fint att sitta ute på terrassen och äta frukost som vi gjorde i morse. Dock med kofta på och halvlånga byxor-

   Blev lite överraskad av de svenska trattisarna men kul att hitta dem här. Och visst är det gott att seka dem och äta på en macka. Får bli kvällens förrätt.

   Ha det bra hemma också.
   Kram!

  1. Riktigt skönt även om dagstemperaturen kanske nu inte passerar +20. Men de “längre dagarna” gör mycket.
   Jag ska hem och jobba i slutet av månaden så då blir det en paus härifrån. Men vi bestämmer sällan hur länge vi stannar utan får se vad och hur vi känner.

 3. Åh, så härligt det låter med lite bunkring och sen lite bubbel på er fina uteplats.
  Inte utan att jag är lite avis. Ser fram emot mer rapporter från Torrevieja.
  Kram till er båda/A-K

  1. Allt var sig likt och även vår bouganevillea har tagit sig och blommar fint. Passerade his dig idag och det såg bra ut.
   Visst blir det lite kyligt på em när solen försvinner från oss, men skönt ändå. Och koftor finns ju.
   Fler rapporter kommer.
   B hälsar med kram.
   Kram även från mig.

 4. Härligt stt se att allt är som det ska! Tänkte minsann på er igår…..
  Här en jättefin dag med en lång, solig promenad, men litet “lönnhalt” och inga shorts…..

  1. Jadå, allt är som vanligt. Mysigt i morse med frukost på terrassen. Visserligen en kofta på och haalvlånga byxor, men ändå.

   Skönt med fint novemberväder hemma. Njut av det.

 5. Även om det inte lägre är högsommarvärme längre hos er så är temperaturerna i alla fall betydligt behagligare än här hemma. Att dagarna dessutom är lägre är ytterligare en fördel. Just november är ju en väldigt grå månad så kan man fly mörkret förstår jag att man gör det. Dessutom är det alltid omväxlande med lite miljöombyte.

  Ha det nu så gott i sommarstugan!

  Kram

  1. DEt är ganska behagligt nu och ljust att dagarna är ljusare och “längre” känns fint. Att sedan äta frukost ute på terrassen i morse kändes riktigt behagligt.
   Miljöombyte gillas och nu efter min “behandling” kändes det lagom med en tur hit.

   Kram och trevlig kväll.

 6. Välkomna hit igen! Det är sköna dagar, men shortsen la jag bort för nån vecka sen. Utom när jag är hemma på terrassen då, där funkar dom fortfarande när det är lä 🙂
  Trevligt att träffas idag! Det är så kul med Torrevieja – precis lagom stor så man springer på vänner lite här och där 🙂

  1. Tackar! Ja shorts kändes lite svalt idag för min del men B uthärdade. Sandaler är ju dock helt ok.
   Och visst är det trevligt med dessa spontana möten och vännerna här är sällan låmgt borta.
   Mysigt att vara på plats igen.

 7. Men så härligt att ha ett sommarställe i Spanien och bara växla .-)))
  Här ska jag börja med mina ice bugs ikväll, halt ute, vilka härliga bilder ,-)))
  Bli inte förvånad om jag dimper ner……,-)))))
  Att det fortfarande så varmt så ni kan ha frukost ute,………………….skulle vara mysigt ,-)
  Njut på!
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Ja, det är riktigt bra. Ohc inte behöver vi heller lång framförhållning för att åka. Allt finns ju här på plats.
   Du är välkommen. Idag blev det frukost på terrassen och sedan en promenad längs havet med några stopp.Sandaler hade fungerat bra, men min rygg behöver ibland en tjockare sula så det blev “joggingskor,” men utan joggning.

   Önskar dig också fina dagar.
   Kram!

 8. Hej Ditte!
  Tack för sällskapet i går!! Otroligt trevlig resa om man undantar tröttheten 🙂
  Men kommit i kapp med allt möjligt!
  Och 1000 tack för tipset om, internetdelning…här sitter jag och skriver på datorn hahaha…
  Och läser allt möjligt!! Kanske inte behöver beställa bredband…Undrar vad haken är?
  Dyrt? Dubbel dos med svenska Gigabyte eller?
  Fick dimsyn att titta och skriva på mobilen 😀
  Kram P ♥♥

  1. God afton fina vän! Tack själv! Och visst gick resan bra.
   Bad gäller internetdelning kanske det blir mer lönsamt för dig med sådan. Kanske bäst att kolla upp vad Sverige kan erbjuda dig i frågan. Fint att det fungerar. Ja, dubbel dos svenska Gb kanske kan vara något.

   Vi hörs och ses.
   Kram från oss.

 9. Underbart! NJUUUUUT!!! Här började dagen med sol och slutade med regn och fyra ruggiga plusgrader.
  Å du är ju nästan en “riktig” spanjor då du drar runt med en dramaten:-)
  Lidl i Spanien verkar har större svamputbud än vår lokala Lidl här. För några veckor hade den bara trattisar, inga kantareller och aldrig har jag sett trumpetsvamp där heller! Japp, det gäller att åka till Spanien för lokala och utländska delikatesser:-) Överlag är Lidls utbud i Spanien bättre än här.
  Intressant att höra att ni köper bröd där. Vi brukar alltid köpa Rustikbaguette hos Mercadona eller Carrefour som vi tycker är “knaprigare” än hos Lidl. Testa!

  1. Tack! Vi har gjort vårt bästa av den saken sedan vi kom igår. Och att ta med “dramaten” på en shoppingtyr avlastar axlar och armar. Den är mest med n’r vi “bunkrar”. Men visst kan jag vara lite spanjor när jag är här. Ligger i som attan med spanskkursen också.
   Bara så roligt att se svamparna här på Lidl. Hade ju läst om trattisarna hos Emma. I övrigt är jag liksom inte så svensk när jag är här.
   Rusikbaguetterna handlar vi också gärna os Mercadona eller Consuum, de ligger på 10-15 minuterspromenad och Carre på ca 20. Men Lidl här har annat grovt bröd som vi skivar där och tar med hem. Annars har vi ett par lokala bagerier i närheten och de får ofta besök.
   Konstaterar att även i baguettefrågan tycker vi lika…

 10. Jo du, “snacka” om kontrast! Borstat snö från bil idag och skrapat rutor fria från is. Förra onsdagen fanns det inte på kartan. Så snabbt en förändring sker. Jag tycker er är av den bättre sorten. Får i alla fall köra min egen bil och det är jag såå glad för. Den är bättre än hyrbilen i Torre. Härligt med bilderna på vackra blomster! Önskar er goa dagar framöver i Torre! Kram!

  1. Visst blir det stora kontraster att lämna minusgrader och frost. Dock ingen snö igår i Stockholm.
   Kan tänka mig att du upplever skillnaderna men åt andra hållet.
   Och att du nu har idn egen bil är ju en annan känsla äbe en hyrbil.
   Gick förbi hos er idag och det såg bar ut. Skickade tankar.
   Visst är det trevligt att vara hör igen och fint att just “pendla”. Jag tycker omväxlingen mellan Stockholm och Torrevieja är bra. Och jag böandar gärna
   Kram!

  1. Det känns bra att vara tillbaka här igen och det är fint att kunna varva med Stockholm.Både ljuset och de varmare dagarna gör tillvaron lättsam. Och närheten till havet förstås.
   Kram och jag önskar dig ett bra slut på veckan.

 11. Så ljuvligt ni har det! Man riktigt känner sommarvärmen och ljuset i dina fina bilder. Hoppas ni får njutningsfyllda dagar på Solskensgatan. Skulle gärna sitta där och ta ett glas bubbel med dig. Varm kram!

  1. Tack! Jag har tänkt mycket på dig och mail kommer.
   Så fint om du hade suttit här med mig och “bubblat” och jag tror du tyckt om det.
   Stor kram och många tankar.

 12. Så härligt det låter. Jag har just promenerat hem från vårt Kulturhus Spira, en promenad på cirka 40-50 minuter. På de flesta ställen var det bara att vandra, men vissa partier kändes lömska, på gränsen till underkylt. Men hem kom jag med alla lemmar hela. Det är litet skillnad mot det du berättar. Så ljuvligt!

  Ibland tänker jag att något år kan jag hyra en lägenhet, bungalow eller något under november månad någonstans i Spanien och åka ned och njuta och träna spanska. Men jag måste lära mig mycket mer…

  Önskar er en skön och behaglig vistelse där… Här hemma får vi hålla tillgodo med höstmörkret och mysa inomhus. 🙂

  1. Ja, halkan kan vara förädisk så en får se både upp och ner. Skönt att du kom hem utan fall.Halka sliper jag här och det är ju varmare och ljusare än hemma.

   Vad gäller spanskan så lär du dig väldigt mycket på plats. För om en hör ett språk talas och omges av det kommer mycket också av sig själv. Här hamnar ju spanskan i en mer naturlig miljö. Jag tränar både hemma och här men här är det lättare att praktiskt använda det. Och det finns också olika kurser i spanska om man vill. Jag tror du skulle klara det galant.
   Jag skickar genast lite sol och värme till dig.

 13. Hola! Härligt att ni är i sommarstugan igen en sväng – lite mer ljus och ett något varmare klimat är underbart att få i november för oss frusna nordbor. Kul att du har fotat svampar! Har i dag haft ett startmöte med ett gäng forskare som har en spännande innovation inom området! ?

  Hemkommen från genrep som inte gick något vidare – och som “lök på laxen” har jag halsont och feber… ?

  Hälsa Señor B! Hans kompis Señor J sussar sött bredvid mig här i sängen. ? Ni måste försöka ta er upp till bodegan vi besökte och köpa det goda Jumilla-vinet. 1,40/liter! Mkt prisvärt!

  Kram! ❤️

  1. Det känns väldigt bra att vara här igen och blir trevlig omväxling. Helt klart varmare och mer ljus.
   Svamparna blev jag öfrvånad över att se och extra roligt att här hitta svenska trattisar.
   Kul med ditt möte med forskarna. Roligt att så småningom få höra mer.
   Har nu hälsat senor B. Här väntar morgonkaffe på terrassen dock med kofta på, +15 i skuggan. Men snart åker den av.
   Ska absolut försöka ta oss upp till bodegan. Verkar som en trevlig utflykt.
   Hoppas du kryar på dig för du behöver dina krafter. Lite vila kanske?
   Kram !

 14. Låter ljuvligt att komma iväg till solsken och lugna dagar i landet där det växer citroner på träden. Tack för att jag fick följa med på turen här via bloggen, det blev en fin liten paus i min just nu stressiga vardag.
  Men vad ånga flygturer. Antar att du blivit proffs på att checka in bagage och hitta vart man ska ta vägen på flygplatsen.

  Hoppas att du får fina njutdagar i Torrevieja.
  Kram Christina

  1. Det är alltid trevligt med lite omväxling och just nu är det extra fint att njuta av att det är ljust lite längre och att sitta ute och äta både frukost och lunch.
   Kan förstå att du har mycket runt dig så lite sol och vackra blommor bidrar jag gärna med.
   Hit tar vi bara med handbagage så det blir extra smidigt. Har det mesta på plats.
   Önskar dig mindre stress.
   Soliga kramar från terrsassen.

 15. Växelbruk är det bästa har jag hört sedan barnsben. Det måste väl ändå gälla människor också! November är en perfekt växelmånad! 🙂 Kram

  1. Instämmer helt i att november är en bra växelmånad. Och jag hade gärna även växlat till Chackpong- Bara så du vet. Men det ör du ju redan.
   Kram!

 16. Vilken härlig målande beskrivning över er förflyttning från ett kylslaget Stockholm till ett varmare Torre. Längtar redan tillbaka efter endast en knapp vecka hemma i Sverige. Känns tryggt också att ni ibland har vägarna förbi hos oss 🙂
  Ha nu en riktigt skön och njutbar tillvaro där i sommarstugan!
  Kram!

  1. Tack! Och vist känns det fint att vara tillbaka. Och att “pendla” passar oss ju väldigt bra. Nu är det fint med lite ljusare dagar.
   Och vi tar os då och då en tur förbi hos er, är så lätt gjort.
   Vi tar till vara dagarna och en bra början har dte blivit.
   Kram!

  1. Svampen blev till ett par goda mackor till dagen slunch till kantarellsås. Och av den svamp som blev kvar fick samsas med kyckling i en god sås till pasta.

   Och att vara hr igen är riktigt behagligt och med behaglig temperatur. Jag vill inte ha det alltför varmt.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *