Torrevieja

Glittrande hav, blå himmel, strand och promenad

Visst märks det även här i Torrevieja att dagarna blir lite kortare. Idag gick solen upp 07.33 och den beräknas gå till sängs 17.58. Alltså ljust i hela 10 timmar och 25 minuter. Konstaterade att den ljusare delen av dagen idag är två timmar längre än i Stockholm. (Solens uppgång är ungefär lika. Idag klockan 7.18 i Stockholm. Men solen är tröttare i Stockholm och avviker idag redan  klockan 15.43) Att promenera eller cykla längs havet gör vi ofta och gärna. Men nu i dessa blåsigare dagar  har vi valt ”apostlahästerna”och försökt  hitta de sträckor där det stundtals kan vara  lä. Och ett glittrande hav, sol och blå himmel är bra följeslagare.

En ledig bänk och ett glittrande hav. Visst slår vi oss ner en stund. En ledig bänk och ett glittrande hav.  Bra kombination. Bara att slå sig ner en stund.

Ett verkligt glittrande hav

var det men motljuset gjorde att himlen fick en något dovare nyans. Trots att vi är en bit in i november så är det fortfarande många som söker sig ner till stränderna både för bad och att sola. Någon direkt trängsel är det inte  nu på stränderna.  Hörde att vattnet fortfarande håller ca 20 grader. Och det finns de som badar. Vill man nu inte bada så är det ändå fint att slå sig ner på första parkett på medhavda stolar. Bänkar att sitta på finns längs strandpromenaden. Bra alternativ om man inte vill ha sand mellan tårna. Jodå, gott om barer, caféer och restauranger finns också om man hellre vill slå sig ner där. Eller så väljer man båda alternativen.

Ett glittrande hav i motljus. Och Medelhavet är vackert i alla ljus. Här kom det glittrande havet fram i motljuset och den blå himlen blev i stället grå.

Jodå, det finns de som badar. Här på Playa del Cura, en av stränderna inne i Torrevieja.

Trots motljuset skymtar den två mil långa landtungan, La Manga,  i fjärran. (Fågelvägen ca 50 km bort. )

Och det känns som ett riktigt bra val att  just nu ha bytt ut mörka november hemma mot ett soligare alternativ i den spanska ”stugan”. (Kan ju inte riktigt kalla den för sommarstuga så här på hösten. )

 

 

32 svar på ”Glittrande hav, blå himmel, strand och promenad”

 1. Jag förstår mer än väl att ni är nöjda med att befinna er i värmen nu när november kopplat sitt grepp. Dessutom så verkar det vara precis lagom temperaturer hos er nu. Att promenera längs med havet eller att slå sig ner i närheten är så skönt.

  Ha det så gott i höststugan!

  Kram

  1. Det är vi. Och just att vistas så mycket utomhus är fint, utan att behöva klä sig i höstmundering. Jag trivs ju bäst när termometern inte passerar +25 och man orkar göra/ta sig för saker. Läser gör jag ju mycket här och behagligt att göra det i skuggan på terrassen i en skön stol. Att sedan strosa längs ett glittrande hav är en njutning i sig.
   Ha det bra du också.
   Kram

 2. Lättförståeligt att man väljer Spanien istället för kalla Sverige nu. Tror jag får tänka om nästa vinter och istället fly Sverige för Spanien istället. Njuter av dina fina bilder och din beskrivning i hur härligt ni har det.
  Önskar dig ett fortsatt härligt och skönt liv där nere. /Marie

  1. Nu i november tycker jag ofta det är trist hemma. men det är fint med ”stugan ” här så vi kan ju ta oss hit när vi känner för det och utan direkt några förberedelser. Ja, annat än att boka flyg förstås. Och fint har vi det.Vi är ute i princip hela dagarna och varvar med lite olika saker. Men vissa dagar är det skönt att vara på terrassen i sällskap med en god bok också.
   Och att tillbringa tid här är det ju många som gör så här års. Ja, alla årstider. Men sommaren är vi aldrig här då är det Sverige/Norden som gäller.
   Ha det fint du också. Och jag skickar både lite sol och värme.

 3. Hej Ditte!
  Det är perfekt nu – om det inte blåste ♫♪ Ska visst fortsätta nån dag till. Skönt ute i alla fall men man får se upp så det inte blåser ner nåt i huvudet särskilt när man går på trottoarerna. Jag band fast allt som går på terrassen men tvättställningen hade iaf ramlat. Onödigt ha den stående utan tvätt hahaha…I dag är den full och hoppas den står still. Perfekt torkväder.
  Vackra bilder…!! Kram så länge! P ♥♥

  1. Hej P!
   Visst är det behagligt och i lä än bättre. Ja, kanske borde man ha hjälm ute nu när det blåser.Och perfekt tvätt och torkväder är det ju med blåsten.
   Kram och vi ses och hörs.

 4. Jag badade ju i poolen förra veckan och det var 20 grader, riktigt skönt. Avgörande är ju hur det är när man kommer upp. Är det bara 20 grader i luften och snålblåst så lockar det ju knappast hur mycket än solen skiner. Så har vi haft det i dag. Men hittar man en solplats i lä är det så klart ljuvligt!

  Semesterstuga, kanske? Solstuga?

  1. Här har det varit runt +24 och mer i luften i flera dagar men det har vissa dagar också blåst en del och då känns det ju svalare.Vi har lä hos oss så det har varit skönt att sitta ute. Här är vi ju i princip ute hela dagarna och äter fortfarande middag utomhus vid 19-tiden. Både hemma och om vi äter ute. Klart behagligt. Men lite svalare blir det ju under kvällens lopp. Och än svalare blir det nog nu i november. Men ändå behagligt.
   Tja, vi har ett litet hus här och det är fint att varva det med Stockholm och andra resor. Solstuga lät bra!

 5. Vilka härliga bilder! Tro inte att jag är avundsjuk (jag ljuger så bra), vi har minus 10 grader och värre lär det bli innan det vänder mot sommar, sol och bad 🙂

  1. Tack! Jag skickar genast både sol och värme. Sol i reserv om din gömt sig. Vi har det ju bra som har vår ”stuga” här och hot pendlar vi ju då och då. Ganska ofta. November är en månad då jag gärna lämnar Stockholm. Men sommaren hemma missar jag inte. (Helst inte sen vår eller tidig höst heller)

 6. Underbara foton, och blåsten syns inte på bild 😉
  Jag längtar nånting så oerhört efter sol och värme nu, och förhoppningsvis så ska vi om en vecka få lite sol och värme! Vi fick ju ingen semester ihop i somras jag och maken, så därför passar vi på i november!
  Fortsätt att njuta i er ”stuga” i Spanien!
  Kram!

  1. Tack! Så välbehövligt för dig och maken med semester tillsammans och på ett varmare ställe. Och november är en bra månad att lämna Sverige. Hoppas du nu blir bättre för var dag.
   Ha det så bra du kan.
   kram

 7. Det var just i november som vi var till Santa Pola så jag vet ungefär hur er temperatur är just nu. Skön helt enkelt.
  Så fina bilder igen! Njutbara i kubik!
  Njut av november i höststugan! 🙂

  1. Tack! Minns er resa hit och du vet ju hur det kan vara här denna årstid. Helt klart behagligt. Vi har det fint och havet kan jag inte se mig mätt på. Och det oavsett var jag är.
   Vi tar vara på dagarna och idag har jag efter din inrådan planterat vitlök i en kruka. Så jag hoppas den vill komma upp i vår. Väntar lite med tomaterna. Men även de ska ner i en kruka så småningom.
   Ha det fint ni också.

  1. Ett glittrande hav och även hav utan glitter tycker jag om . Och jag dras som en magnet till havet. Här finns ju ingen skärgård och den saknar jag. Mycket. Men man kan inte få allt på samma gång. Nu har vi havet, ljuset och värmen. Fint det också.

  1. Havet är ständigt närvarande men jag kan ibland sakna skog och mark. Men är så tacksam att bl.a du tar mig med dit-
   Kram

 8. Det är inte så ofta jag suktar efter värme, men november är asjobbig. Mörk, dyster, kall, deppig, och när jag läser bakåt i min blogg så har jag beklagat mig likadant i minst tretton år! Ändå var det vackert med frosten idag, men, nordanvinden ven så jag höll på att förfrysa fingrarna när jag försökte fota. O-skönt helt klart. Hade jag varit nere i dina trakter tror jag bestämt att jag tagit ett dopp som damerna på fotot.
  kram

  1. Nej, värme i större skala kan jag undvara. Men ljuset vill jag gärna ha. Men visst är det vackert hemma också. Absolut och din trakt är så fin. Men jag försöker ta det finaste från Sverige och blanda med det jag tycker om här- Och ibland blir det riktigt bra. Tror det är bra att tänka att där jag är där är det bra. Och visst är det fiffigt med bloggar att vi kan dela med oss. Tänk så mycket vi tillsammans får se och uppleva.
   Kram

 9. Jag hade gärna sett att vi i Sverige fick två timmar till med dagsljus. Att det är minusgrader är okej, ganska friskt och skönt, men mörkret. När man jobbar hela dagarna blir det knapert med ljus.
  Skönt att kunna åka söderut när man vill.

  1. Instämmer helt. Ljuset är viktigt. På mornarna är det ganska lika med soluppgången men skillnaden kommer på eftermiddagen. Så visst är det lite trist att det är mörkt både när man går till jobbet och kommer hem. Och visst är det fint att vara en ganska ledig pensionär ( jobb finns ju ibland) och ta en vända söderut.

 10. Vilka läckert glittriga bilder!

  Visst är november en härlig månad här! Raka motsatsen till den (vanligtvis) mörka och gråa november i Sverige. Förut tyckte jag att november var den sämsta månaden, sen kom december med juleljus och sen vänder det ju där framåt julafton och det blir ljusare igen.
  Nuförtiden tycker jag att januari (efter kungarna) och februari brukar vara sämsta tiden. Men vi har ändå ljuset här 🙂

  Ha ännu en fin dag 🙂

  1. Solen och havet var verkligen glittriga och det blev en fin promenad trots en del blåst. November hemma tycker jag är grå och trist men oktober i år var riktigt bra. Här är det i alla fall dagarna längre än hemma och vi växlar allt efter tycke och smak. Har inte så långa startsträckor för att ta en sväng hit när och om andan faller på.
   Önskar er också en fin torsdag.

 11. Visst är det skönt att kunna byta mörker och kyla mot detta härliga klimat vi har här nere 🙂
  Stor kram och trevlig torsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *