Spanien Torrevieja

Glatt och hoppfullt

Februari, den sista vintermånaden, är kommen och  brukar i sin glada stunder inge visst hopp om den vår som komma ska.  Men visst är årstiderna beroende av var i världen man befinner sig så sett i ett större perspektiv skulle man kunna ha sommar året om. Å andra sidan skulle det kanske bli lite tradigt i längden. Hemma i Sverige är årstidernas mer eller mindre  förkommande växlingarna viktigt för många och för andra oviktiga,   För egen del välkomnar jag gärna den svenska våren och även sommaren (om den inte regnar bort) och även tidiga hösten.  Vad gäller vintern är jag inte längre så förtjust men det hänger mycket ihop med att mitt solskadebehandlade ansikte då har svårt att vistas ute. Kyla och blåst gör att ansiktet svullnar upp och värker)

Just nu så möter jag lägligt en behaglig vår i mellersta Spanien, i Torrevieja på Costa Blanca.  Och efter det regn som kom under nästan en vecka  i slutet av januari så räknar vi nu med att regnperioden/vintern är över för denna gång. Dagarna är glädjande ljusa och långa med soluppgång  klockan 8.06 och nergång 18.26, hela tio timmar(dagens  uppgifter) och vårtecknen är flera.

Visst strandliv är det och lite avklätt dessutom. Hoppfullt!

Andra har mer på sig (för säkerhets skull) men njuter av vackert hav och skön sol.

Absolut njutbart och hoppfullt.

Till en del uteserveringar är det kö. I alla fall en kort. Här på Keeper sitter vi gärna och njuter av våren.

Även grannrestaurangen lockar gäster och bänkarna längs havet fylls snart upp.

Segelsäsongen är så smått på gång och en vattenscooter har strandat.

Hemma på terrassen har den vackra och känsliga fröken “Kamelia” slagit ut några av sina knoppar som hon haft sedan i oktober. Och man kan inte skynda på hennes blomning. Dagliga samtal med henne krävs och extra allt och belöningen är nu här.

 

 

24 svar på ”Glatt och hoppfullt”

 1. Så härligt att regnperioden är över hos er för denna gång! Förstår att ni njuter av den tidiga våren för visst är det något speciellt med den. Vi får vänta och längta lite längre vilket kan ha sin charm kanske… Så vacker Kamelian är. Vår ICA-butik sålde sådana förra veckan men de såg väldigt hängiga ut så jag avstod.

  Önskar dig en fortsatt fin dag!

  Kram

  1. Nja, regnperioden kom tillbaka en kort stund idag. Solen behövde kanske “time out”. Bäst den inte blir överansträngd.
   Och visst är det även fint att längta efter våren för den kommer ju.
   Kamelian bor ute hela året och när vi inte är på plats tar vår”trädgårdsmästare” väl hand om henne. Just nu är tre blommor utslagna och ytterligare tre knoppar på väg att slå ut. Hon lyser verkligen upp. Inväntar också passionsblomman, men hon tar det lugnt och ävntar nog tills i mars med att blomma.
   En kamlelia tror jag man ska köpa hos en trädgårdsmästare och att den inte ska vara så hårt driven för att få den att orka med.
   Kram och trevlig torsdag.

 2. ¡Buenos días!
  Ja det är bra väder men i dag ser jag ingen sol. Har ni den på Solskensgatan 😀 I morgon har alla sajter (4) sol utom en så den kommer jag att bojkotta 😀 Tänk om alla andra har fel …
  Ja ingen ko på isen som Mor sa. I morgon är det marknad igen, väldigt vad fort den kommer numera 😀
  Kram P ♥

  1. PÅ Solskensgatan så är det mest jag som lyser idag. Utom i morse för då fanns det mer av varan.
   Och visst bojkottar vi dåliga prognoser för imorgon. Vi ska på “njutflykt” och har inte tänkt oss annat än just sol.
   Missar marknaden i morgon, men den ligger nog kvar även nästa fredag.
   kram!

 3. Efter några år i Thailand måste jag säga att jag gillar årstidsväxlingarna hemma i Sverige mer än förut. Visst är det härligt med värme men lite variation är trevligt. Fick man önska skulle väl höst och vinter vara lite kortare och sommaren aningen längre, då vore det svenska klimatet perfekt.

  1. Fullt förståligt! Och det gör jag också, men i lagom dos och nu kan jag ju välja själv lite hur jag vill dosera.
   Vi pendlar ju till Spanien och är ju gärna i december i THailand men vi hinner ju uppleva de olika årstiderna hemma också.
   Men i “kortformat”. Tror vi tänker lika där.

 4. Vad härligt att du kommit ner till sol och lite mer värme. Det ser verkligen inbjudande ut att sätta sig på stranden och njuta en stund. Hoppas ansiktet kommer kännas bättre efter ett tag nere i värmen. Jag tror hela kroppen kommer bli lycklig! 🙂
  Ha det fint i helgen som kommer.
  Stor kram

  1. Ansiktet är inte i solen men visst är det skönt med solen och den värme som finns.
   Igår var det i alla fall +18, sol och mer än godkänt vårväder.
   Vi njuter och tar dagen som den kommer och med värme och sol så mår kroppen så mycket bättre.
   Önskar även dig och de dina en trevlig helg.
   Stor kram!

 5. Vilken härligt vacker blomma. Så den lyser upp. Undrar vad du ger henne för “extra allt”. God omvårdnad kan jag tänka.
  Det ser riktigt somrigt och varmt ut på dina vackra bilder. Blå hav och blå himmel.
  Synd att du inte tål vintern, som enligt mig är den bästa årstiden. Ja, jag vet, jag är lite annorlunda, tycker annorlunda än många andra, men vad göra? Inget. Våren har ju också sin tjusning med allt som börjar växa och grönska.
  Just nu har vi inte mycket till vinter. Visserligen 4 minusgrader i morse men nu är det 2 plusgrader och det är molnigt och grått och ingen snö. Februari redan, kan undra om det blir någon vinter i år? Halkan kan jag vara utan, men annars är det OK med snö och kallt, men så är jag ju Ångermanlänning också.
  Ha det fortsatt bra och var rädd om dig.
  Varm kram!

  1. Jag har tidigare tyckt om vintern med snö, skid och skridskoåkning och gärna turer till fjäll och Alper.
   Men eftersom nu mitt ansikte numer inte är med mig här så har jag fått ändra mig. Jag är ju inte i solen heller för den är inte alls bra.
   Dock värmer den skönt. Gillar inte när det blir alltför varmt så lite petig har kroppen blivit och det kan jag leva med.
   Min kamelia är så vacker och jag tror hon upskattar våra dagliga samtal. Sätter mig där en stund och det är riktigt vilsamt.
   Önskar dig lite sol i veckan och att det inte ska vara halt.
   Kram till dig och många tankar.

 6. Precis som du kan jag vara utan vintern, inte på grund av sjukdom utan på grund av att jag hatar att frysa, vilket jag lätt gör.
  Vårtecknen här är få kan jag berätta. Det är bara grått. Å javisst, ett vårtecken har jag upptäckt idag – och det är allt damm på bilarna. Här har ju sandats med grus i fler omgånger på grund av snö och halka. Snö och is är borta, men gruset är kvar. Det tas ju inte bort förrän i april. Å då dammar det en gång till om man säger så. Helt klart vårtecken;-)

  Nej, jag njuter nog hellre av dina vackra vårtecken som dessutom bjuder på en blå himmel:-)

  1. Instämmer! Grå vårtecken kan man var utan tills i april då snön förhoppningsvis inte hotar med att komma tillbaka.
   Men man vet aldrig. Fryser gör jag sällan numer annat än i ansiktet så kyla vill jag inte alls ha.
   Vi har haft fina dagar med riktig vårkänning så till helgen kanske vi får göra som Ronja och ta till “vårskriket” .
   idag har solen som vi sett de semaste dagarna haft vilodag men vi hoppas den åter är i form imorgon och med blå himmel.

 7. Hola! Vad vacker hon är fröken kamelia! Nördar just nu in på blommor och “blomsterspråket” som är ett tema i vår teaterpjäs. “Iris: Jag vet vad du känner. Tuberosen: Du har vänner. Kaprifolen är ett stöd. Eternellen blir din död”. 😉 En replik som jag har bland många som just nu pluggas in… 😀 Har också fullt upp på jobbet och ska presentera min slutrapport för forskargruppen i Uppsala nästa fredag. Har inte hunnit med så mycket “kommenterande” men läser varje dag och är med i “tanken”.

  Många kramar till dig och B!

  1. God afton! Ja, föken Kamelia är verkligen vacker och hon liksom passionsblomman får extra uppmärksamhet var dag. Känsliga typer.
   Kul med din pjäs. Hoppas få se den. Och visst gillar vi ju blommor! Helst levande!
   Spännande med din presentation men dee kommer att gå jättebra. Du är proffs! Jag håller tummarna!
   Ha det gott du också och kom ihåg att andas….
   Kramar från oss till er också.

 8. Så härligt med vår i luften! Å den fina blomman som nu blygt öppnat sig. Faktiskt så såg jag igår att snödroppen börjat komma upp ur jorden…. det blir en vår i år också!!! Härligt 🙂

  1. Våren känns tydligt här och när termometern går upp empt +18 så är det skönt. Perfelt för promenader och att sitta ute mitt på dagen.
   Middag utomhus på kvällstid känns fortfarande väl kyligt när solen gått ner.
   Vilket trevligt vårtecken med snödropparna så det finns hopp.
   Trevlig fredag!

 9. Vackra fröken Kamelia! Du har verkligen skött om henne väl. 🙂
  Jag älskar årstidernas växling och skulle inte kunna tänka mig att bo i ett land utan definierade årstider. Då måste man ju gå i samma kläder året om och jag skulle inte kunna hålla koll på månaderna… Min årstid är hösten, men de senaste åren har jag kunnat uppskatta våren och sensommaren mer och mer.
  Vackra blå bilder! Njut av det fina vädret!
  Kram!

  1. Fröken Kamelia är så vacker och jag är glad att hon inte tappade alla sina knoppar i det ösregn vi hade under flera dagar.
   Nu är det tre blommor på henne och jag väntar fler.
   Visst är det fint med årstiderna hemma, men jag kan tycka att den mörka delen kunde vara lite kortare.
   Å andra sidan tar vi oss ju turer söderut då och då…
   Jag njuter av det fina vädret och fortsätter att ha det bra.
   Kram!

 10. Fin Kameliadam, men hur går det för penningträdet? Kan jag komma förbi och DU skörda några eurosar än? 😉

  När jag gick i lågstadiet uppe i Skellefteå sjöng vi på en låt där en strof gick såhär:

  ♫ ♫♪♪ I mars är det tid för en bonde att så ♫ ♫♪♪

  Och jag undrade hur tusan han skulle kunna göra det? Hur skulle han komma ned under all snö??? 🙂

  Ha en fin fredag!

  1. Penningträdet med sin atillhörande bin jobbar på men det är äännu inte dags för skörd. Men om ett tag så…
   “Kameliadamen” gläder mig så länge.
   Håller med dig om sången, men den kanske skulle passat bättre i Skåne.
   Vi har haft en bra fredag och vidgat vyerna nästgårds.
   Trevlig kväll!

 11. Visst är det underbart med årstider! Men jag måste erkänna, att hur mycket jag tyckte om det förstod jag inte förrän jag inte hade några årstidsväxlingar alls.

  1. Jag kan förstå dig för jag kände liknand i Peking, även om det där märktes när det var vinter och även andra årstider märktes i viss utsträckning. Slutet av novmber, december och mitten av januari kunde vara kalla både vad gällde vindarna och temperaturen som kunde gå ner till minusgrader.
   Juni-september var riktiga sommarmånder med temperaturen på mellan +23 och +33.

 12. Jag drömmer mig neråt ,surfar på havet med blicken mot himlen och hälsar fröken Kamelia så vacker du är!
  Allt njut till mina vänner där nere 🙂
  Stor kram

  1. Du är med mig här i tankarna och ibland kommer jag på mig med att tala med dig. Saknar dig!
   Stor och varm kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *