Torrevieja

Fin kväll med vänner i Torrevieja

Klockan har hunnit bli drygt 18 och den värsta hettan har avtagit. Med lite planering kan man hitta gator där skugga finns att tillgå. Solen har också vid den här tiden inte sina mest brännande strålar i gång. Vi är på väg för att träffa vänner och äta middag tillsammans. En fin kväll är det och gott, trevligt och roligt blir det också.

En fin kväl i Torrevieja är det. Och inte heller så varmt eftersom det kommer en och annan vindpust.En fin kväll är det och inte riktigt lika “het” som de övriga kvällarna varit. En och annan vindpust hjälper till med svalkan. 

En fin kväll

är det. Och kvällarna så här års brukar vara det. På vägen stannar vi till vid vårt postfack som ligger ett par kvarter bort. Kanske skulle det finnas något där. Men magert resultat. Vi har en brevlåda vid vårt hus men den kan möjligen få ta del av reklamblad. Inget annat. Att vi ens av en  slump fick veta att vi hade ett postfack tog flera år. När vi sedan väl visste det gällde det att få veta  vilket nummer just vi hade och fundera ut hur vi skulle kunna få en nyckel hit. En konst av den högre skolan där mycket envishet var en tillgång. Men nyckeln fick vi köpa.

Postfackshuset. Bor man i eget hus finns ingen central postutdelning utan posten läggs i postfacken här. Bor man i höghus eller liknande kommer posten till huset och hamnar där i postfack. Maken ser om just vi fått något. 

På väg för att möta upp vännerna Ami och Patrik. Och det finns lite skugga att tillgå.

Torrevieja. En fin kväll och en del vackra blommor kantade vägen- Det var inte bara en fin kväll utan vackra blommor kantade vår väg.

Eftersom det fortfarande var relativt varmt att gå blev det en vätskepaus innan vi var framme vid trevliga restaurang El Novillo.

Restaurangen är liten så det var bra att Ami och Patrik hade varit förbi innan och bokat bord utomhus. (Även inomhus är det ganska få bord. )

Ett bord under parasoll och ändå med lite kvällssol blev perfekt.

Dags för mat

Vad gäller restaurangutbudet i Torrevieja är det stort men, så här i semestertider i augusti, finns också en del “turistfällor” . Inte minst om du vill ha havsutsikt till middagen. Prisbilden på El Novillo är väldigt bra och en “tre rätters” kostar meny kostar 10.90 euro. Dryck tillkommer men även där är priserna modesta. Det finns också en meny för 16 euro men missade jag att fotografera.

Antingen bröd & alioli eller sallad att börja med. Till förrätt; gazpacho (kall soppa med grönsaker) dagens pasta, tomater med ricottaost eller gratinerade grönsaker. Som varmrätt; kycklingbröst med tomater, fläskfilé med svamp, peppar eller gorgonzolasås, fritt val av pizza eller friterade bläckfiskringar med tillbehör. Efterrätterna varierar.

Ami valde tomater med ricottaost till förrätt och var väldigt nöjd. För egen del blev det en läskande gazpacho. I övrigt blev våra val olika men alla var verkligen nöjda med sina rätter. 

Timmarna gick fort och många skratt blev det och strax före midnatt började vi vår vandring hemåt. Verkligen en rolig, god och trevlig kväll

En fin kväll var det .Och rolig. Helt klart stämningsförhöjande var det när en gående dinosaurie i plast hastigt passerade.

 

24 svar på ”Fin kväll med vänner i Torrevieja”

 1. Vilka härliga kvällar ni njuter av! Som nästan bofasta är det bra att kunna undvika turistfällorna. Känner att vi har fastnat i en och annan sådan men man lär sig. Det dyraste kaffet drack jag mittemot Colosseum i Rom och det var knappt gott.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  1. Visst är kvällarna fina. Och vad gäller turistfällorna är vi bra på att undvika dem-
   Kan tänka mig att kaffet var dyrt nära Colosseum- Har liknande minne från Markusplatsen i Venedig-
   Men man lär sig-
   En fin kväll har vi och njuter i +28 grader.
   Kram

 2. Dregel, dregel! Det är alltid skoj att ta olika rätter, så om man vill kan man ju provsmaka varandras rätter. Billigt är ju bara förnamnet. En klar fördel med Spanien vad gäller mat och dryck. Hörde idag av bästisen Yvonne att japanska Itamae nuförtiden tar 179 kronor för den “dagens” sushi.

  1. Turistfällor undviker vi. Och havet kan vi ju se utan att äta. Går man några kvarter från strandpromenaden blir det ofta 50 % lägre priser, bättre service och bättre mat-
   Mycket med 179 kr för dagens sushi.
   Vi åt i kväll för 200 sek/person med sushi och mängder av asiatiska rätter att välja på. Och inklusive öl och vin. Och hur mycket man vill av allt i matväg- Dessutom väldans gott.

  1. Prisläget här är överlag bra och vi vet ju vart vi ska gå.
   Trevligt med en tur till Stockholm och förstår att det är många besökare. Har varit så hela sommaren- Men kul att det är så. Och Stockholm har ju allt-
   Önskar er fina dagar.

 3. En sådan härlig kväll. Gott att det finns mat och dryck på rimlig prisnivå.
  Här regnar det nu. Har åskat. Gott med kvällstegn efter en kvalmig dag. Kram

  1. Saknar dig! Och tittar in varje dag-
   Vi hade och har fina och ljumna kvällar, plus att det är myggfritt. Har förstått att det regnat och åskat rejält hemma på sina ställen. Hoppas det gått förbi er.
   Här finns god mat och dryck till rimliga priser på restauranger och det uppskattar vi. Tror vi lärt oss att undvika de värsta turistfällorna.
   Kram

 4. Bra att ni har hittat skuggiga vägar att gå när ni skulle iväg. Och trerätters till det priset var verkligen billigt. Undrar vad den Dino har varit ute på för kul hihihi.

  1. Kvällarna är det bästa nu och fint att träffa vänner och äta en bit mat. Maten här är prisvärd och god och turistfällor besöker vi inte-
   Vi undrade också vad denna Dino skulle göra . Lite udda.

 5. Oj du kunde låta bli att beställa solomillo a la piedra – den hade jag velat ha på direkten!!! Men du fick nog god mat ändå, hoppas jag.
  Vet du vad jag fick till middag? Mandelpotatis, som i min åsyn togs upp ur jorden för några timmar sen, Åt den kokt med smör och salt. Tog ett par sillbitar mest för syns skull. Men så gott!!!!

  1. Maken beställde den.
   Kan tänka mig att den nyupptagna mandelpotatisen var supergod. Hade nog också kunnat äta bara den- Hade också kunnat avstå sillen-

 6. Skönt med en något svalare kväll, och så trevligt att träffa Ami och Patrik, äta och dricka gott, och billigt!
  Värmen är tuff här hemma nu, inomhus vill säga, ute i skuggan går det ju ann. Inte ofta jag säger det, men nu längtar jag efter lite regn.
  Ha det fortsatt gott!
  Varm Kram

  1. Det blev en jättetrevlig kväll på alla sätt. Och god! Prisläget på en del restauranger är väldigt bra och på andra är det i alla fall betydligt lägre än i Sverige.
   Har förstått att det varit och är riktigt varmt hemma. Och visst behövs det regn. vissa delar av landet har ju fått en hel del av den varan.
   Ha det bra du också.
   Kram

 7. Vi förstår verkligen att ni söker skugga på era promenader men vilken härlig kväll ni fick! Spanska trerättersmenyer till bra priser är verkligen något vi saknar sedan vi varit där nere!
  Här fick vi passa in våra ärenden mellan åskknallar och hällregn, vilket inte är något favoritväder det heller…

  1. Ja, skuggan är värdefull och vi har lärt oss vilka gator som har det och när. Men vid 15-tiden och ett par timmar framåt är det knepigt.
   Just värmen gör nu att vi äter en hel del ute på restaurang men andra tider på året varierar vi med att äta hemma och ute. Bra råvaror finns till priser långt under de svenska.
   Hoppas nu att regn och åska inte följer med er på resan norrut.

 8. Nu när vi bor här i södra Portugal så har jag full förståelse för både siesta och sen middag. Något som “förr” var helt fel med mina rutiner. Nu har vi adapterat till det också och äter gärna middag när det är svalare på kvällen istället för vid 17-18 när det är som varmast. Ert restaurangbesök var gott och trevligt – precis vad en önskar sig.

  1. Vi äter också senare här och det vare sig vi äter på restaurang eller hemma. Ofta går vi här gärna ut och äter med vänner nu när det är så varmt. Men övriga tider på året när vi är här äter vi gärna också hemma. Tillgången på fräscha råvaror är god och jag älskar de manuellea fisk och skaldjursdiskarna både i saluhallen och i de större snabbköpen.
   Ha en bra lördag!

 9. Visst är det härligt att gå ut på kvällen när det blir lite svalare, att slippa laga maten hemma är ju också att föredra framför att stå där vid en varm spis och svettas.
  Billigt för en trerätters ju, billigare än i fosterlandet, och trevligare där än här kan jag ofta känna.

  Ha nu en fin lördag Ditte. 🙂

  1. Det blev en riktigt trevlig, rolig och god kväll. Och nu i värmen blir det inte mycket lagat hemma- Och restaurangpriserna här är väldigt överkomliga. Turistfällor undviker vi.
   Vi har haft en varm men fin kördag och ser fram emot en fri idrottskväll på terrassen.
   Önskar dig också en skön lördag

 10. Sent omsider tittar jag in efter att också ha umgåtts med vänner i flera timmar under fredagen, ända fram till midnatt.
  Så skönt att hettan har minskat för er del.
  För övrigt ser allting så härligt och mysigt ut med era vänner där under parasollet. God mat och gott sällskap, kan man önska sig så mycket mera? Det är inte alla förunnat att få se en dinosaurie gå förbi. Ibland händer det! Förstår att ni hade roligt!
  Kram till er båda!

  1. Visst är det trevligt att umgås med vänner. Och just kvällstid när värsta värmen lagt sig känns det ju än bättre. Lite svalare är det och nu runt +30 eller strax över.
   En fin kväll var det och vi skrattade gott åt dinosaurien i plast som plötsligt dök upp.
   En skön promenad i natten hem blev det också.
   Kramar till er.

 11. Just urvalet av restauranger, barer, pubar är det man som får stryka på foten när man bor på “landet”. Därför känns varje restaurangbesök numera som extra lyxiga! Men så är de också ytterst fåtaliga. Dreglar förstås över matsedeln du visar…
  Hoppas alla ärenden på banker gett önskat resultat, håller tummarna!
  Kramen

  1. Men å andra sidan har du så mycket annat. Hemma går vi ju inte ut och äter middag lika ofta men här blir det en del. Inte minst nu när det är så varmt. Fina råvaror finns och även de till bra priser.
   Bankärenden här kan vara ett pyssel och man är mycket för stämplar. Kommer ett inlägg om vårt besök på måndag. Tack för tumhållningen. Tror det hjälpte.
   Kram!
   Och i kväll satsar vi på fri idrott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *