Torrevieja

En vilodag – I alla fall delvis.

Även idag var en varm dag och för vår del med med en del ärenden att uträtta. Så någon vilodag blev det inte direkt- Vi hade beräknat rikligt med tid åt varje, men se det hjälpte föga när systemet inte riktigt vill sig. Allt utanför  vår kontroll. Och efter att ha spenderat x antal timmar ute på vift i sällskap av gassande solsken och +33 grader i skugga  så  får bli en vilande eftermiddag och kväll .  Så det blir även vila vad gäller Blogglandia och en en bloggvandring blir det i morgon.

En vilodag

fick det bli efter dagens aktiviteter. Ska endera dagen återkomma med en av dagens erfarenheter. Ett bankbesök i Torrevieja.  Och det blev inte bara ett utan kom att bli tre. Smidigt? Absolut inte. Å andra sidan är det inte alltid enklare hemma med personliga besök-  Men när jag för ett tag sedan testade ett par banker på Söder i Stockholm genom att personligen besöka dem  gick det riktigt bra.

I kväll blir det trevlig träff med vänner och middag tillsammans och i morgon är en annan dag. Och till dess bjuder jag på några bilder av vår vackra hibiskus. Detta är fyra olika stadier på hibiskusen sim jag såg i morse. Blomman har ett 20-tal knoppar och verkar slå ut i egen takt. Vill du läsa och veta mer om hibiskusen och dess olika färger så finns det här. 

Spanien. Torrevieja. Hibiskusblomma. Ingen vilodag för den utan det finns mängder av knoppar och några blommor som slagit ut.Ingen vilodag hos hibuskusblomman som glatt oss i dag med olika blommor. 

Hela hibiskusen. Och nu fram på eftermiddagen har färgen övergått till en mer blekrosa nyans. Detta är samma blomma som nummer tre på bilden ovan. Den bilden tog jag klockan 9 i morse.  Men vid 17-tiden hade den en betydligt mer ljust rosa färg.

 

Vet att några undrat om deras kommentarer på bloggen fastnat i luften. Nej, då! Vad gäller kommentarer på bloggen så godkänner jag dem innan de publiceras. Och detta för att det förekommit komentarer som inte alls har med vare sig bloggen eller annat i bloggvärlden att göra. 

32 svar på ”En vilodag – I alla fall delvis.”

 1. Hibiskusbilden var riktigt fin tycker jag, kul att se då vi inte har någon här själva, enda gångerna jag sett en sådan har varit på “Gran Canaria”, det var mycket sådana där minns jag och de fastnade på bild många ggr. 🙂
  Bankbesök tycker jag allt som oftast är knepigt att besöka, lång kö oftast fast själva ärendena brukar ju fungera smidigt iallafall.

  Har ju också fått en del sådana kommentarer men jag tar bort dem “allteftersom”, det är ju inte så många.

  Ha en fin kväll Ditte.

  1. Hibiskusen piggar upp och roligt att den trivs och kommer med nya knoppar och blommor dagligen.
   Tror inte direkt att hibiskusar trivs så bra i Sverige utan kräver en hel del skötsel. Inomhus är ju luften ofta för torr och de får lätt löss. Utomhus kräver de mycket omsorg och vatten- Å andra sidan har ni många fina växter på er balkong- Den blomstrar ju så fint-
   Kvällen blev väldigt lyckad och skönt att pusta ut efter bankbesöken-
   Idag en hemmadag.
   Önskar dig en bra torsdag.

 2. Visst är det en cool blomma som kan skifta så mycket i färg från knopp till fullt utslagen. Mina blommor håller mer än en dag, men om kvällen så slår de ihop sig. Att dina bara blommar över dagen kanske beror på att du har det ännu varmare än vad jag har det? Jag har vattnat min som en galning känns det som, men så är den ju helt nysatt så jag tror att den kräver mer vatten. Låter jobbigt när ett bankbesök plötsligt blir till tre……mycket går ju att göra via datorn men tyvärr inte allt och ringer man om hjälp så har man plats 144 i kö…… Så man får helt klart se till att ha gott om tid och tålamod då man kontaktar dem. Hoppas att du/ni fick hjälp nu med det som behövdes göras. Ha en fin kväll =)

  1. Tack för bra info om hibiskusen- Ska vattna den än mer. Varmt har vi så visst kan det vara så att den bara är i blom en dag. Blomman stänger sig på kvällen och liksom krymper och faller sedan av. Idag kom den nya blommor och nya knoppar är synliga-
   Mycket kan man göra via nätet men vi skulle ha/hämta papper så personligt besök var nödvändigt.
   Här är det ju dessutom språket som hindar. Men tror det nu är klart.
   En trevlig kväll blev det verkligen.

 3. En massa bankbesök i värmen kan ta knäcken på den bästa. Skönt då med en vliloeftermiddag! Hibiskusen är så läcker. Jag har en massa vita som blommar här!
  Kramar

  1. Ja, det blev en “bankande” dag. Men nu är det gjort. Hoppas vi. Här vet man aldrig- Vad roligt att du har vita hibiskusar. De känns ganska ovanliga. Här har passionsblomman semester i blomningen så vi gläds åt hibiskusen som piggar upp. Nya blommor och knoppar idag-
   Kram

 4. Så fina foton på hibiskusen. Tufft med alla dessa bankmöten i värmen, i alla fall promenaderna i värmen! Ha nu en skön kväll med goda vänner!
  Kram!

  1. Tack! Hibiskusen piggar upp lite extra nu när passionsblomman har “semester”. Eftersom vi inte är här hela tiden kan vi bara ha tåliga växter och värmen gör ju sitt. Växterna behöver ju vatten.
   Igår blev det många steg sammanlagt 16 000 steg inklusive stegen till och från en trevlig träff med vänner.Så rolig!
   Så idag blir det en hemmadag. Varmt är det ju fortfarande. Just nu klockan 11 är det +31 så ac:n jobbar på
   Kram

 5. Otroligt vacker hibiskus och så fascinerande den uppför sig!
  Vi tycker ju de är byråkratiskt i Sverige många gånger men det är värre utomlands och gärna många stämplar. Vilken röra med bankerna!

  Vila du, i värmen. Jag brukar läsa dina inlägg på mobilen, så gör jag med flera bloggar, för där ser jag bättre, men kommenterar helst via datorn. Men ibland glömmer jag hur jag gjort. Men jag förstår om du vill granska kommentarer först.

  Njut av kvällen nu och stor kram!

  1. Så roligt att hibiskusen trivs. Från början var den ju en liten krukväxt som växter och som fick en plats i rabatten. Nya blommor och knoppar idag.
   Vill minnas att den var röd från början men sedan ändrat färg.
   Just igår i värmen blev det väl mycket med tre bankbesök och ett annat “mer officiellt” besök. Men här har de ju sina system.
   Vad gäller kommentarer är det nu en del om “bitcoin” som droppar in och en del annat som jag inte står för så därför vill jag ha koll.
   Idag blir det en hemmadag.
   Kvällen blev väldigt lyckad och god.
   Önskar dig en fin torsdag.
   Varm kram

 6. Så fina bilder på hibiskusen trots att blommorna är rosa;-)
  Ja, att ha ärenden i hettan kan inte vara det lättaste. Hettan gör ju inte precis att man tänker bättre eller snabbare för den delen. Så du förtjänar en lugn kväll med god mat och dryck. Det är du väl värd:-)

  1. Du vet ju att rosa inte är min färg, men hibiskusen var inköpt som röd från början och bytte färg för några år sedan.Men den trivs och får vara kvar. Nu har passionsblomman semester, blommar inte, så fint att hibiskusen håller ställningarna-
   Nej, värmen påverkar ju en hel del och särskilt att traska runt från bank till bank. Envis är jag ju-
   Tack, det blev en jättetrevlig, god och sen kväll

 7. Jättefin hibiskus! Hoppas bankärendena till slut gick bra i alla fall, det tar längre tid här nere och det är en av anledningarna att vi gillar Portugal. Sen är det inte alltid kul så klart 🙂 Men en kan inte både äta och ha kakan kvar så vi har gillat läget. I Sverige var jag så stressad jämt och blev väldigt lätt irriterad på krångliga och omständliga saker, men inte alls längre. Skönt.

  1. Är så glad för hibiskusen som nu blivit till en buske och blommar så fint. Vår vackra passionsblomma har semester i sin blomning så hibiskusen kompletterar fin. Sen kan vi också glädjas av några andra gröns växter och grannarnas citronträd .
   Bankärendena löste sig . Vi är ju ganska rutinerade vid dem eftersom vi haft vårt hus här i 13 år. Men det är ändå ganska sällan vi haft behov av att personligen besöka banken. Jodå, visst gäller det att acceptera allt som det är. Vi har ju bott utomlands en del så jämfört med annat så var det ju nästan ok.
   Stressad blir jag sällan oavsett var jag befinner mig. Men en del omständiga saker kan jag pusta åt, dock inte påverka.

 8. Hibiskus! Har haft ett antal inomhus. Men det är länge sedan. Borde väl finnas i blomsteraffärer. Fast man får vänta tills I vår… Gott med bloggisar ibland!

  1. Jag har också haft hibiskusar inomhus men där har jag aldrig fått dem att trivas. Den här var från början liten och i bordsformat men vi planterade den och nu är den en buske som trivs fint. Även idag nya blommor och knoppar-
   Kram och trevlig torsdag.

 9. Vilka fina bilder på hibiskusblomman! Tänk när jag var ung med lägenhet då var hibiskusen en riktigt populär krukväxt (ända tills de fick bladlöss). Idag är våra blommor av lite mer tåliga sorter som klarar av vårt resande och vår bortavaro, gör de inte det får blomsterhandlaren sälja några nya när hösten kommer.

  1. Tack! Den har verkligen tagit sig. Lite krukväxt från början och nu som en buske.
   Tror hibiskusar trivs bäst utomhus och att de har svårt med torr inneluft.
   Ja, reser man måste blombeståndet hemma vara tåligt. VI har bara orkidéer hemma och de klarar sig. Nu är några växter hemma på balkongen på semester hos grannen.

  1. Visst blev det en trevlig kväll med god mat och vänner. Behövligt efter dagens bankbesök.
   Och piggar upp gör också den fina hibiskusen. Idag med fler blommor.
   Önskar dig en trevlig torsdag.

 10. Hibiskusen har så fin färg och visst är det härligt att ha en egen som slår ut och håller en sällskap när allt är så förtvivlat varmt runt omkring en. Ser framemot ditt bankbesöksinlägg!
  Allt gott önskas!
  Kram

  1. Hibiskusen piggar upp och så roligt att den trivs. Just nu har vår fina passionsblomma semester och blommar inte så hibikusen piggar upp.
   Ett inlägg om bankbesöken kommer men jag behöver samla mig lite innan.
   Ha det fin ni också-
   Kram

 11. Jag kan tänka mej rätt så mer njutbara aktiviteter än bankbesök en het dag i Torre, men ibland kan man förstås inte välja som man vill!
  Ha en fin torsdag och förhoppningsvis blir det vilodag i dag!
  Många hälsningar till Mr. B!

  1. Hej!
   Helt rätt! Du vet ju!Och man kan ju inte alltid själv välja- En del bestyr idag också men mest hemma.
   Jobbar på i 45 minuter och har rast i 15. Varmt är det.
   Mr. B hälsar!
   Kram

 12. Bankärenden när det gäller personliga besök kan vara nog så krävande ja så när något fungerar smidigt blir man nästan förvånad. Tack och lov så är min systers bästa väninna ekonom i vår bank vilket brukar göra saker och ting lite smidigare i alla fall. Förstår att det behövs vila under dagen med tanke på värmen.
  Så vacker hibiskusen är och så passande att n är på plats och kan njuta av blomningen.

  Kram och god torsdag nu!

  1. Vilat har jag delvis gjort idag men det har varit en del att ordna med hemma i huset. Mer aktiviteter blir det i morgon.
   Skönt med känningar inom bankens värld för visst under lättar det. Tyvärr har vi inga sådana här. Nu löste det sig men tog tid.
   Hibiskusen är riktigt fin och kom idag med nya blommor och knoppar. Passar bra när passionsblomman har semester-
   Kram i ljumma kvällen-

 13. Fina rosa blommor på Hibiskusen. Det går snabbt där när de skiftar i färg och vissnar.
  33 grader varmt i skuggan lät väl häftigt och dessutom göra bankärenden en sån dag kan ju ta knäcken på vem som helst, så klokt av er att vila efteråt.

  1. Hibiskusen piggar upp och tursamt nog gillar den värme. Fler blommor idag och fler knoppar. Men jag vilar mig i form även idag. Kändes skönt. Gårdagen blev ju desto mer aktiv. Blir även en aktiv dag i morgon.
   Och värmen består.

 14. Vacker färg eller färger kanske man kan säga eftersom de skiftar under dagen. Tycker det är en svår blomma att ha inne då den lätt får bladlöss och blir klibbig. Är kanske annorlunda när den är planterad ute som din är. Ta det lugnt i värmen.

  1. Ja, visst är den fin. vill minnas att den från början var röd men numer är i olika rosa nyanser. Hemma och inomhus har jag aldrig lyckats med hibiskus men här när den är planterad i en rabatt trivs den fint och växer och blommar bra.
   Tack, vi tar det väldigt lugnt.

  1. Hej! Och tack för omtanken. Men jag har nästa smält bort.Har haft en del praktiskt att syssla med så det blev en “avvikelse”.
   Men vi mår bra.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *