Resor i Sverige Resor utomlands Stockholm Utflykter

Gott Nytt År! Välkommen 2022!

Ännu ett år är snart att lägga till handlingarna och det nya året 2022 knackar på. Ett  gott nytt år som fortfarande har oskrivna blad men som med stor säkerhet snart kommer att fyllas på olika sätt. Funderade ett tag på vad 2021 haft med sig. Och som vanligt kunde jag, trots pandemi, tycka att även detta år på många sätt varit ett bra. Visserligen med många begränsningar och mycket att ta hänsyn till. Men å andra sidan är det ju så som mängder av människor lever för jämnan. Med begränsningar av olika slag. För egen del har jag träffat vänner, men på andra sätt än före pandemins entré.  Att resa tycker jag om att göra och en del resor har det blivit, både i mitt resejobb och privat. Resor har det runt om i Stockholmstrakten och ut i skärgården och även många  vandringar/promenader inom huvudstadens tullar. En del resor i övriga landet har det också blivit och både Åland och den spanska stugan i Torrevieja har fått ett par besök under året.

Gott Nytt År!

Och precis som jag brukar göra så här på sluttampen av året har jag gjort en djupdykning i bildarkivet. Men att  sammanfatta året i 12 bilder i ett bildspel var lite av en utmaning. Jag hade tänkt mig bilderna i ordningen från januari till december 2021. Så blev det inte. Men ett bildspel blev det och ett liten sammanfattning av året; på 56 sekunder.

Bilderna är från Stockholm, Uppsala och yngsta barnbarnets 8-årsdag och frånTorrevieja, Höga kusten och en resa runt Vättern var jobbresor. Men även  Söderarm i Stockholms yttersta havsband, Åland  med Lars Lerins “Sommarutställning”och ett besök i Medelpad/Timrå finns med bland årets höjdpunkter.

Välkomna med på årsresan och som bloggvännen BP brukar säga “enjoy”.

Stockholm. Södermalm. Raketer. Gott nytt årJag önskar alla läsare ett gott slut och Ett Gott Nytt År.

Happy New year

Feliz Año Nuevo

Gutes Neues Jahr

Une Bonne Année

xīnniān kuàilè ( på pinyin, kinesisk fonetisk variant)

 

36 svar på ”Gott Nytt År! Välkommen 2022!”

  1. Tack! Önskar dig detsamma. Och inlägg kommer. Så kul att du hänger med. Och jag hänger gärna med dig. Ömsesidigt är det!
   Önskar dig och fru Guldkrycka ett gott slut och det bästa inför 2022.
   Ha det allra bäst.

 1. Tack för trevligt bildspel som speglar ditt år fint.
  Lämnar 2021 bakom mig.
  Visst har det varit en del trevligheter men tyvärr en del sorg också.
  Med önskan om en fin Nyårsafton och en bra start på 2022

  1. Fint att lämna 2021 bakom sig tycker jag också. Vet ju att du haft en del tråkigheter och det sätter ju sordin på en hel del- Nu är det framåt och ett nytt år som gäller.
   Önskar dig också ett gott slut och ett Gott Nytt År.
   kram

  1. Tack! En hel del fina minnen och upplevelser blev det. Så detta blev ett litet urval.
   Önskar dig också Gott Nytt År.

 2. Så mycket härligt vatten! Ljuvliga bilder. Och så er Thai boat , förstås…. Den skulle jag vilja besöka! Hoppas att det kan bli en Stockholmsresa till våren och hoppas att sällskapet vill gå med mig till Söders nybyggda del.
  Resor, nej, det får vara ett tag framöver. Utomlands alltså. Åker lika gärna inom Sverige.
  Önskar dej och din familj ett fint 2022. Kram

  1. Hoppas och önskar att ett besök i huvudstaden blir av. Och Söder har så mycket av både det gamla och en del nyare. Liksom en stad i staden med speciell atmosfär.
   Vi har varit ett par vändor till Spanien och det har fugerat väldigt bra med allt. Och stugan tycker om att vi kommer. Men i övrigt har det inte blivit resor utomlands annat än till Åland.Å andra sidan var det mycket striktare där än här så det kändes bra. Redan i somras krävdes covidintyg för att ens komma i land där. Bra tycker jag.
   Önskar dig och de dina ett gott slut och ett fint 2022.
   Kram

 3. Vilket fint bildspel du har gjort, hur gör man det, via youtube kanske? Ett fint år blev det i alla fall, trots pandemi och annat trist, men mycket fint väger ju upp!
  Lustigt nog så var jag också inne på att fira nyår på Grand Hotell, men nu blev det inte så…
  Vi är bjudna hem till våra vänner som bor här i närheten, det passar oss alldeles utmärkt, vi blir fyra stycken som ska njuta av god mat och dryck.
  Ha en fin kväll, och önskar dej ett Gott Nytt År!!!!
  Varma Kramar!!!

  1. Tack! Nej, jag gjorde detta via min MacBook. Tog lite tid innan jag kom på hur jag skulle få till det. Och svårt att plocka 12 bilder.Men jag ville begränsa mig men en bild / månad. Visst blev det ett helt ok år. Med begränsningar. Å andra sidan är vi ju här inte alls vana vid dem.
   Kul att ni också var inne på Grand. Vi har varit dör några år och det har varit jättetrevligt. Kul att klä upp sig också.
   Men vi avstod och det känns helt ok.
   Önskar er och vännerna ett gott slut.
   Och visst hoppas vi på ett riktigt Gott Nytt År.
   Varm kram

  1. Tack! Kul att nu sikta framåt och även se lite av vad som hänt under året. Hoppas på bättre hälsa och fler resor nästa år. Men detta hänger ju ihop.
   Gott Nytt År!

 4. Vilket trevligt bildspel!
  Jag önskar ett riktigt gott nytt år 2022. Det är många tvåor så det bådar gott 😀
  Måtte vi alla få behålla hälsan.
  Stor kram <3

  1. Tack!Brukar gå igenom bilderna innan det nya året träder in och nu blev det en bild per månad. Och en hel del roligt och trevligt har dte blivit under 2021 . Dock med begränsningar och avstånd. Men orolig har jag aldrig varit men däremot försiktigare än vanligt.
   Önskar dig gott slut och ett Gott Nytt År.
   Stor kram

  1. Några olika resor har det blivit men de längre, som finns i planerna, får vänta ett tag till.Inte läge nu att ge sig iväg. Och visst har dte varit en hel del positivt under året. Med begränsningar. Och det är vi ju ganska ovana vid.
   Hoppas att du också får ett riktigt fint år 2022.Gott slut!

 5. Vilket läckert bildspel! Här är jag mäkta imponerad:-) “So yes, I enjoyed myself”:-) Stort tack för länken.
  Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt (Blogg-)År, och tusen tack för alla dina suveräna bidrag till Skyltsöndag:-)

  1. Tack! Du var med här lite i tankarna och på olika sätt. Och det var roligt att plocka en bild per månad för att sammanfatta 2021. Att det sedan dröjde innan jag kom på jur jag kunde publicera det hela fick mig att tänka till ordentligt. Och testa.
   Har uppskattat dina inlägg väldigt mycket och ser fram emot att fortsätta läsa den och att vara med i Skyltsöndag.Så roligt.
   Gott slut och Gott Nytt År.

  1. Tack! Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År. Det blev ett gott slut och visst hoppas vi på ett Gott 2022.
   Ha det fint!

  1. Tack! Tycker det blev en bra och koncentrerad sammanfattning av året. Knepigt att “bara” ta med en bild per månad men det är bra att också begränsa sig en del.
   Önskar dig och Anders också en bra start på 2022 och ett Gott Nytt År.

  1. Tack! En kort sammanfattning av året och lite knepigt att “bara” välja en bild per månad. Trots pandemi och begränsningar tycker jag det varit ett år som var helt ok.Just begränsningar är vi ju inte alls varan vid här som man är på många platser runt om i världen-
   Gott Nytt År!

 6. SELAMAT TAHUN BARU (Bahasa Indonesia) GOTT NYTT ÅR
  Att INTE gå på Grand – Sparade pengar, som nu kan användas
  till välgörande ändamål. 🙂 Mitt kylskåp strejkade för ett par
  dagar sen, så det blev ostsmörgås, äppelmos och vin till nyårsaftonsmåltiden.
  Somnade tidigt i min sköna stol ett par timmar före midnatt. Tillbaka
  under filten nu.

  Njuter otroligt av dina foton – i synnerhet från Stockholm, som ju
  är en helt annan stad än 1951, då jag flyttade därifrån.

  1. Gott Nytt År, Ruth!
   Vad roligt att du tyckte om bildspelet och bilderna jag valt ut. Jag hade på förhand bestämt mig för att ta en bild per månad och det var en utmaning. Men jag “gick i mål” med det.
   Trist med ett strejkande kylskåp men denna nyårsafton med en ostsmörgås och vin lär du minnas. Och egentligen är det ju inte så viktigt vad man äter om man har det bra i övrigt. Hoppas du kan få hjälp med att få kylen lagad eller få in ett nytt kylskåp. Och hoppas givetvis på att du har något att äta idag.
   Många hälsningar till dig också från Bosse.
   Kram
   H

  1. Tack! Är glad att jag fick till det.
   Många tankar till dig och jag önskar dig ett så bra år som möjligt.
   Kram

  1. Jag brukar summera året genom att gp igenom bilder har tagit för tat minnas vad jag gjort. Nu var utmaningen att bara välja en bild per månad. Men jag klarade den.Lätt att ta till många fler..
   Önskar dig också en god fortsättning på 2022 och att det blir ett bra år.

 7. Tusen tack för det fina bildspelet över nådens år 2021. Jag sänder många tankar och kramar till Dig och hoppas av hela mitt hjärta att 2022 blir vackert, varmt och fritt från sjukdomar.
  Jag brukar ju också summera det gångna året, men det hanns inte med innan skiftet, så vi får se…kanske, kanske inte.
  Återigen, en riktigt God fortsättning på 2022 tillönskas!
  Kram!

  1. Tack! Det var ett försök att samla ihop 2021 med en bild från varje månad. Nu väntar 2022 och visst hoppas vi på att det ska bli mindre begränsningar. Även vad gäller sjukdomar. (Jag är ju inte helt pigg men det kunde varit mycket värre.)
   Kanske kommer en summering från dig men jag väntar alltid på ett inlägg från dig. De ger mig så mycket och på olika sätt.
   Önskar dig det bästa för 2022. Och du ska veta att jag i tankarna ofta är hos dig.
   Kram

 8. Då kontrar jag med HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! Fint bildspel och visst har du varit sysselsatt ochhunnit med mycket trots att kanske de längre resorna uteblev. Vi får väl se vart världen är på väg detta år.
  Nyårskram!

  1. Tackar! Och jag förstod finskan. Tack, det var roligt att sunmmera året med ett bildspel. Dock en utmaning att “bara” ta en bild per månad. Jag hade bestämt så.
   Tycker jag haft ett ganska bra år och levt ganska som vanligt men med avstånd och begränsningar. Har inte alls känt mig isolerad som många gjort och också varit det.
   Ja, detta år är en öppen fråga.
   Kram och god fortsättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *