Skyltar Stockholm

Dagsfärska skyltar från Södermalm i Stockholm

Söndag igen! Och dags för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri. Veckans skyltar är dagsfärska och från förmiddagens promenad i mina kvarter på Södermalm i Stockholm. Söder är som en stad i “staden” – Stockholm och har en både gammal och nyare historia.

Med Akademibokhandlen nära blir det ofta ett besök där.

Dagsfärska

skyltar fångade i mina kvarter på Södermalm passade bra så här dan före julafton. Väldigt lugnt ute, både på bil och folkfronten.Likaså i butikerna. Hade glömt ett par “detaljer” men det är så smidigt att allt finns inom kort gångavstånd hemifrån. Och en del finns att se under vägs.

Lilla Caféet på Söder på Ringvägen, nära Skanstull, är populärt och välbesökt men idag fanns det lediga bord.

Trots budskapet på jackan gick det inte direkt i rask takt här.

Här på Ringvägen, också vid Skanstull, har Sturegallerian skickat en julhälsning.

Inne på vårt lokala Hemköp vid Skanstull  var det glest med besökare men här skulle jag ha lite frukt och grönt så det gick snabbt att ordna till- Stannade till när jag såg alternativet till plastpåsar att  förpacka detta i. Frukt/grönsakspåsar i tyg. Fem stycken i förpackningen för 59. 95 kr och som kan användas många gånger . Hemköp här har också papperspåsar som kan användas till frukten. God idé.

 

I våra kvarter

finns det gott om restauranger och caféer även utbudet av kinesisk mat är gott. Något som gillas. Och bra “hämta hem mat”. Och härutöver finns “flaggskeppet” den kinesiska diversebutiken “China Li”

Dagsfärska dumplings finns på restaurang KIna Bambu på Ringvägen i Stockholm.En mer snabbmatsbetonad, kinesisk restaurang på Ringvägen. Dagsfärska dumplings finns alltid- 

 På andra sidan Ringvägen ligger den mer genuina “Restaurang China”  och som är riktigt bra. Här har man inte direkt anpassat sig till svenska smaker. Bra tycker vi.

Och så då “flaggskeppet” på sitt sätt. Den kinesiska butiken “China Li” som har allt och lite till. (Dock inte kläder) Här köper vi gärna kinesisk mat, (fryst) soya, ris, kryddor, husgeråd, presentartiklar, pysselsaker, leksaker och mycket, mycket annat. Butiken är jättestor och att komma in här är att möta en liten , liten, del av Peking här hemma. Och jag får också chans att försöka förstå och prata lite kinesiska.

Entrén till “China Li” är från Ringvägen och man kommer direkt ner i en jättestor stor källarlokal med många olika rum.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

 

18 svar på ”Dagsfärska skyltar från Södermalm i Stockholm”

 1. De flesta är väl färdiga med julstöket nu. Lite småsaker kvar förstås. Nu är det bara väntan kvar. Du fick i alla fall tid med att fota diverse skyltar. Inte dumt alls!
  Vi önskar er en fantastiskt fin jul. Stora julkramar!

  1. Här är det inget stök alls. Undviks. Och när jag såg hur tomt det var ute här i kvarteren så håller nog invånarna på med lite juliga sysslor. Saknar de jular vi varit i Thailand…Mycket. Men nu är det som det är. Och jag tränar på att acceptera. Mycket träning behövs.
   Många tankar till er och till M och en rejäl julkram från B och mig till er alla.

 2. Så fint du fotat för skyltsöndag! Sådan trevlig tur du också tog 🙂 “Stockholm, öarna och staden” ska jag allt lägga på minnet 🙂 Söder är en fin stadsdel, jag ska allt besöka den till sommaren 🙂 Och China mat som är så gott! Så fint ni fått snö också! God Jul på dig Ditte!

  1. Tackar! Ja, mina kvarter har en hel del och en fin blandning av mycket. En stad i staden. Boken “Stockholm, öarna och staden” har jag önskat mig men annars får den komma hit ändå. Välkommen hit i sommar för då tycker jag nog Söder gör sig allra bäst.
   Lite snö har vi och nu stannar den nog ett par dagar. Hoppas , för den lyser upp.
   Önskar dig också en riktigt God Jul.

  1. Ja, mina kvarter har en hel del. nU fick det bli ett axplock från de jag passerade på vägen.
   Önskar er också en fin fjärde advent.
   Kram!

 3. Som vanligt har du “hittat” fina och talande skyltar!
  Jag har inte kommit mig för än att leta upp skyltar i min omgivning, förmodligen finns det några sådana utan att jag ska ta till vägskyltarna. Mitt i allt så händer det.
  Tack igen Ditte!
  En skön fjärde adventskväll önskar jag dig och din make!

  1. Idag blev det en liten promenad för lite komplettering och gott om skyltar är det ju här omkring i våra kvarter. Och vad gäller skyltar är ju tolkningen väldigt fri så det mesta fungerar ju bra.
   Vi önskar er också en fin fjärde advent. Och nu ska jag titta vad so finns i lucka 23.Spännande och roligt!

 4. Som vanligt en toppen skyltning denna näst sista Skyltsöndag 2018. Du har ju varit med alla gånger hittills och du har alltid lyckats perfekt med dina bidrag. Och det här är inget undantag. “Dumpling-kinesen” och den konesiska restaurangen på andra sidan Ringvägen har jag gått förbi, men China Li har jag konstigt nog aldrig lagt märke till. Hur kunde jag missa den kan man ju fråga sig… Tack för tipset!
  En härlig skyltning som avslutar med en färgglad bild. Å du verkar vara lika “juligt lagd” som ja, inte ett dugg alltså.
  Tusen tack för skyltningen och länken:-)

  1. Tackar! Och vad gäller julen så är det inte min grej. Men nu finns den så god mat (inte direkt så julig) och dryck blir bra. vi brukar ju inte vara hemma över julen men i år är vi det. Och det går ju bra det också. Men jag saknar våra jular på den thailändska landsbygden, vid havet.När du passerar här nästa gång titta in på “China Li” en upplevelse är det. Och fina frysta dumplings finns att köpa.
   Ja, inte vill jag missa en skyltsöndag. Då ska det mycket till.

 5. Trevligt med skyltsöndag. Många butiker lägger ju ner mycket omsorg på sina skyltar och då är det ju fint att de blir uppmärksammade.

  Önskar dig en riktigt fin julhelg!
  Kram

  1. Här längs gatorna är det inte direkt någon julskyltning utan mer som vanligt. Söder är ju liksom en egen “stad” i staden. Och så hela året. I city är det ju helt annat med tjusig belysningar men här på Söder är det mer året-runt skyltning.
   Önskar dig och de dina en riktigt God Jul.
   Kram!

 6. Tack för den intressanta skyltpromenaden i dina trakter! Många tips fick man där på köpet. De ska noteras.

  Så bekvämt att ha nära till ett sådant stort utbud och extra roligt med allt det kinsesiska förstås för er!

  Smart av Hemköp med alternativen till plast.

  Önskar dig en fortsatt fin kväll, så här da’n före da’n.

  Stor kram

  1. Ja, här är det lite mer som det är hela året. De små butikerna/restaurangerna/caféerna har inte riktigt råd med så “tjusig” belysning eller skyltning.
   Och ett bra tänk tycker jag. I Stockholm finns det ju på sina ställen väldigt vacker julbelysning men visst kostar detta.
   Hemköps koncept tycker jag om. Alldeles för mycket plast är i omlopp.
   Önskar dig och de dina en riktigt fin jul och kanske ses vi inpå det nya året. Hoppas!
   Stor kram!

 7. Men så roligt att ha en liten bit av Bangkok nästan på din bakgård! Förstår också att du har mycket mer glädje och nytta av den än många svenskar (som t.ex jag) som står helt frågande vid hyllorna och fattar ingenting. Nu har vi ingen Kina-butik men väl asiatisk butik i Ludvika. Det skulle vara jättskoj att höra dig prata kinesiska någon gång, visst är det en helt annan ton och rytm i språket? En o annan stockholmare kanske har landat här i byn idag, för det var då himla trängsel när jag var tvungen att handla näsdukar. Detta för att jag drabbats av en förkylning jag definitivt inte beställt. Det fattades många varor nu, både must, vörtbröd, saffranslängd och stearinljus var slut ! Inte jag som skulle handlat utan grannen…Ja då är det bara o sätta sig i en bil om man har och åka sex mil till nästa affär.
  Ni verkar vara kvar i huvudstaden över jul? Och lite pudersnö har ni fått, läste att endast västkusten saknade snö denna jul, ganska så ovanligt. tomtekram!

  1. Jag har ju förstått att ni har en del asiatiska butiker i Ludvika och kul att botanisera i dem. Många gånger i Peking visst jag inte alltid vad jag köpte när det handlade om såser, kryddor och mycket annat. Nu har jag glömt mycket av den lilla kinesiska jag kunde, men lite kommer jag ihåg. Och jag testar att använda den. Just tonerna i språket är väldigt viktiga. Blir lätt fel. Och då blir betydelsen en helt annan. Kan tänka mig att en del stockholmare landat i din by och köpt upp en del. Inte lätt för handlarna att veta vad man ska köpa in och hur mycket.
   Av olika skäl blir vi kvar här i huvudstaden och det blir bra det också. Så julig är jag ju inte. Men vitt är det på marken.
   önskar dig det bästa.
   Kram!

  1. Förstår att du känner igen dig här i kvarteren. Passerar ofta din kompis hus.
   Önskar dig också en riktigt God Jul.
   kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *