Spanien Torrevieja

“Dagens” i Torrevieja blir oftast à la minute

En dag här i Torrevieja kan innebära lite av varje. För oss är det sällan detaljplanering som gäller utan lite mer “översikligt”, spontant och “à la minute.” Gärna frukost ute på terrassen, en lång sådan, i alla fall om termometern visar på +14 eller mer. Dagliga långpromenader och/ eller cykelturer finns ofta med på “dagens” och alltid med trevliga “pitstop”. (Vätskepauser med tapas) Gärna också en sen lunch på någon trevlig restaurang. Restaurangutbudet är stort och vi blandar friskt för oss nya restauranger med “gamla trotjänare”.  Och maten, visst är den en viktig del av vardagen. Vi lagar gärna mat även hemma och det fräscha utbudet av råvaror lockar till att “skapa i köket”.

Dagens inslag av palmer och blå himmel piggar upp.Klarblå himmel och palmer. 

Kaktusar som vi såg i en trädgård. Verkligen rejäla och de såg ut att trivas bra här i solen.

“Dagens”…

Palmer, kaktusar, klarblå himmel (ofta) och hav är inslag i  “dagens vardag”, alltså alla dagar, liksom träff med vänner – både spontana och planerade.  Uteserveringarna är många, man slår sig gärna ner och tittar på folk som passerar och har havet framför sig som fin och skiftande kuliss.

Om mindre än en vecka är det julafton och  känslan av det är så går förstås att få på olika sätt.  Tomtar, julskyltningar, vackra och mindre vackra blinknade belysningar finns, julgranar och julkrubbor likaså. Men vad gäller adventsljusstakar så är dessa få. Inte direkt så spanskt.

Uteserveringarna  längs strandpromenaden är tämligen välbesökta, särskilt under helgerna.

Dagens vy vid Playa del Los Locos. Promenad eller cykeltur längs havet hör till “dagens” och oavsett dag.

Dagens lunch, en meny, serveras på många restauranger och till bra priser. Då och då intar vi den på en, i vårt tycke, riktigt bra kinesisk restaurang, Nuevo Mundo (tyvärr ingen egen hemsida utan finns på “facebook”)  Här serveras nu  viss julstämning förutom bra mat. En fördel tycker jag är att jag kan beställa mat som inte finns med på menyn  och få den lagad av kocken så att jag kunde tro jag befann mig i Peking. Alltså med lite “sting” i.  Mycket prisvärt är det,  ca 8 euro/person för tre rätter med vin/öl/vatten som ingår. En restaurang som rekommenderas om man tycker om bra kinesisk mat. Och det gör vi.

Klättrande tomte och julgran.

Och är det en kinesisk restaurang så väljer jag förstås att även äta salladen med pinnar. (Dock inte den mest kinesiska förrätten på menyn men fräsch och god.)

Min kycklingrätt som lagades med riktig kinesisk smak. Verkligen gott! (Men ganska kryddstark)

 

Och en fortsatt promenad längs havet smälter maten extra bra. Trevligt är det dessutom.

 

Är idag upppe med tuppen. Hör inte till vanligheterna men förhoppningsvis väntar nu på mprgonen en njutflykt. Eller kanske blir det hela en utflykt. Trevligt vilket som.

Tittar in till er framåt kvällen. Trevlig måndag!

28 svar på ”“Dagens” i Torrevieja blir oftast à la minute”

 1. Trevligt, ja pinnar har jag aldrig lärt mig äta med, dock skulle jag vilja 🙂 låter som du får en super fin dag hos er ..härliga bilder o lite avis blir man allt 🙂 kram å njut av dagen

  1. Jag har kunnat det länge och även gjort det, men under i åren blev det än mer till en vana. I alla fall på de kinesiska restaurangerna och när det gällde kinesisk mat som vi oftast åt. Ibland blev det västerländsk mat och då funkade ju inte pinnarna.
   Vi har det bra och solen värmer och kan inte säga att jag saknar gråvädret hemma. Men jag trivs ju även bra i Stockholm och där tänker jag sällan just på vädret. En kan ju inte påverka det i alla fall.
   Vi har haft en jätttetrevlig utflykt och fick också uträttat det vi tänkt.
   Önskar er en fin kväll.
   Kram!

 2. Visst är det härligt här med behagligt väder och restauranger som man inte blir ruinerad på 🙂 Livet här är verkligen behagligt på många vis.

  Ha en fin dag och en trevlig utflykt 🙂

  1. Visst är det så! Och vi trivs ju bar hemma i Stockholm också men den bruna snön kan jag avvara och för mycket kyla också.
   En bra dag har vi haft och en trevlig utflykt blev det.

 3. Så underbart ni har det! Det låter verkligen som ett “dagsschema” helt i min smak: ta det som det kommer, promenera och göra paus för pitstop med god mat och dryck.

  Perfekt att du får lite av Kina på plats också.

  Önskar dig en fortsatt fin dag! Här är det kallt.

  Stor kram!

  1. Lite av Kina tar jag gärna med mig och uppskattar den här restauurangens vilja att laga lite “extra spicy” till mig. Vi tar dagarna som de kommer och är nöjda med det. Men visst finns det även en del planeradde saker. Dock disponerar vi tiden.
   Skickar lite värme och sol. (Bara +15 här idag, men sol)
   Kram och många tankar till dig.

 4. Fina dagar har vi! Och helt klart njutbart att kunna vistas utomhus i den sköna solen!
  Önskar er en fin njutflykt idag!
  Stor kram

  1. Tack, hemkomna just nu. Det lev en bra dag, men lite jäktigt att hinna så det blev mest en utflykt. Men med lite inslagav njutflykt. Och vi fick gjort det vi skulle.
   Stor kram och trevlig kväll.

 5. Vilken härlig känsla ni måste ha hela dagarna ? Kinesiska maten med sting låter förträffligt bra ? En trevlig vecka till er ? Vi har vara 4 grader kallt just nu… så tänk inte på oss ?

  1. Jodå, jag tänker på er. Och kanske har ni också snö smo är vit och fin. Den lyser ju i så fall upp- Men jag skickar lite värme, men idag har vi nog bara haft +15. Men helt ok och solen värmer ju.Kan gärna avstå lite.
   Önskar er också en fin vecka.

 6. Tack för den dagens!
  Det fanns mycket av njuta där På alla de sätt och vis.
  Jag njuter också här, har haft besök som hade lite godsaker med.
  Ha det så trevlig på njut- eller utflykten!
  Kram!

  1. Vi försöker få till njutbara dagar och oftast lcksas vi bra. Och så även hemma i Stockholm. Livet är för kort för annat.
   Mysigt att du haft besök och lite godsaker är alltid upskttat.
   Vi har haft en jättebra dag, men det blv en smula intensivt mellan varven. Men en njtflygt blev det till viss del. Och helt en utflykt.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

 7. Här känner jag igen mig! Ja, inte i Torrevieja då, men absolut vad gäller de dagliga vanorna på Costa Blanca. Det är precis så som man ska njuta!
  Nu har vi ju inte bott i Kina, men konstigt nog brukar vi också alltid besöka en kines i Benidorm. Det har liksom blivit en tradition.
  Hoppas du/ni hade en toppen dag och kom iväg på en njutflykt som jag förhoppningsvis får läsa om imorgon:-)

  1. Kan tänka mig att du känner igen dig i “livet” på Costa Blanca. Och visst har vi fina dagar här. Men som du vet är jag också väldigt förtjust i Stockholm. Dock inte nu med brun snö och grådaskigt väder.
   Kul att ni i Benidorm också besöker en kinesisk restaurang och hoppas att det har bra mat.
   Vi har haft en jättebra dag men den blev mest en utflykt, lite för jäktigt för att hamna i “njutflyktsklassen”.
   Jodå, ett inlägg kommer i morgon.

  1. Jadå! Och jag är ganska bra på det både hemma i Stockholm och här i Torrevieja. Skönt att disponera sin tid tycker jag. Och nu kan jag det.

 8. Åh, härligt med en bra kinarestaurang! Just ja, har du kommit på någon som är bra i mina trakter? Det var länge sedan vi pratade om det men du skulle kolla med en väninna eller hur det nu var.

 9. Tur att vi snart har vintersolståndet för du får mig att längta till varmare tider. Snart går vi mot ljusare tider i alla fall. ltid något!

  1. Jadå, om några dagar vänder det. Och tills dess skickar jag sol, ljusare och “längre dagar” och viss värme.

 10. Din beskrivning av “Dagens vardag” i Torrevieja, inkl alla fina bilder, får en att längta dit extra mycket nu. Här är bara mörkt och gråkallt men som tur är så vänder det ju om ett par dagar och sen står det inte på förrän ljuset så sakteliga återvänder! Ha en fortsatt njutbar vecka!
  Kram till dig och B!

  1. Ljusare dagar och längre är det helt klart. Och vädret kan ju inte påverka men skönt att det hemma nu vänder om några dagar. Ha det bra du också. Vi fortsätter med det.
   B hälsar!
   Kram!

  1. Vi har det bra och med lagom blandningar. Just nu är det lite mer kyligt med temperaturer “bara till +15” . Men ljuset finns.
   Och gårdagens tänkte njutflykt hade drag av njutning men som helhet blev det mer en utflykt. Tider att passa och då faller lite av njutningen bort. Trevligt var ddet.
   Kram!

 11. Ni har en härlig tillvaro på era spanska breddgrader. Slår det mesta! Just nu fryser vi. Bara 17 grader och en liten vind på morgonen, Morgonrock och mjukisbyxor på när vi sitter på vår balkong! Kroppen vänjer sig fort vid värme! Kram

  1. Jadå,vi har det bra, men kyligare här också nu några dagar. Men hos er är ni ju inte alls vana vid under +30 så jag förstår att ni fryser. Men hoppas värmen snart är tillbaka.
   Kram!

 12. Låter som trevliga och omväxlande dagar i ett lagom tempo. Här passar inte samma aktiviteter men snart lär det visst vända…

  Kram och god tisdag!

  1. Jadå det är det. Och behöver takten ökas finns utrymme för det också. Men snart blir det även hemma längre dagar och det blir bra.
   Trevlig tisdag så här på upploppet.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *