Skyltar Spanien Torrevieja

Skyltning- Dags igen för Skyltsöndag. Idag i blandad form

Söndag, tredje advent, strålande sol – men ännu lite kyligt i luften. Bara +14 garder. Men det blir varmare under dagen. Söndag innebär också “Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. I skyltningen är vi många som deltar och det går ut på att hitta olika skyltar.  Friheten är stor och en skyltning kan helt klart ha stor variation och det är “högt i tak”. Mina första skyltar, innan jag riktigt anammat det hela, är från Thailand,  december 2016 och sedan januari 2017  har jag “skyltat.” Med stor glädje har jag också uder året läst och tittat på övriga deltagares söndagsskyltningar.

Eftersom vi pendlar till  den spanska sommarstugan i Torrevieja på Costa Blanca (ligger strax söder om Alicante och nästan i mitten av den spanska ostkusten) så får en Medelhavsbild inleda.

En havsnära bild i Trrevieja på Medelhavet får inleda veckans skyltning.

 Veckans skyltning i bild och ord. Blandad form.

Den blandade skyltformen innebär att ett par skyltar är hämtade från Sverige och de övriga har jag i veckan stött på i Torrevieja. Vad gäller tråden i skyltningen är den inte röd.  Ett tips! Titta efter lite blått-

En inbjudan till en “finansfrukost” såg jag för ett par veckor sedan på stadshotellet i Karlstad. Tyvärr passade inte tid och datum men jag ska återkomma för nog verkade det hela intressant. Dock behövdes ett förstoringsglad för att se  texten på det finstilta.

Kanske  kan denna frukost bli aktuell nästa gång jag kommer till Karlstad. Men kanske inte, för då är det nyår…

Kanske skulle frukosten gett vissa tips om det nu vore dags för ett nytt bilinköp. En Tesla i denna modell betingar ett pris på mellan 750 -800 000 kronor, beroende på utrustning. Men kanske är det bilens miljövänligheten som betingar det höga priset. Bara en tanke…

Regskylten men noll koldioxid verkar lovande.

 I Torrevieja kan en del  skyltar/skyltningar och parkeringar vara av det mer kreativa slaget .

En skyltning som är klurig att förstå är denna med olika vägmärken. Enkelriktat och svängpilar i en kreativ kombo. Hur kör en här?

Vad gäller handikapparkeringar så är det just de fordon som har sådana skyltar som ska parkera där dessa skyltar finns. Men när en sådan skylt ligger ner och tar upp hela platsen blir det genast lite klurigare. Kanske får man göra som skylten anvisar. Svänga till höger.

En vecka kvar till julafton och om man nu skulle behöva ett extra helgon så finns de också till salu. För egen del tycker jag det känns lite i överkant så jag nöjde mig med en snabb titt. Torreviejas skyddshelgon, Virgen Inmaculada fanns också på plats.

Kanske ett helgon? Och det finns olika att välja på.

Och även idag gäller – ännu en dag i solen.

 

Fler “Söndagsskyltare” finns här. Titta gärna in!

 

16 svar på ”Skyltning- Dags igen för Skyltsöndag. Idag i blandad form”

 1. Nej, det är inte alltid lätt att veta hur man ska följa skyltningen. Och speciellt inte om de ligger ner!
  Och visst har det varit ännu en dag här i solen idag 🙂
  Stor kram och trevlig kväll

  1. Nej, viss utmaning är det och tur att jag i varje fall visst kreativt tänkande. Och kan se lite möjligheter…
   En härlig dag igen! Så skönt!
   Önskar er en fin kväll.
   Stor kram!

 2. Rolig skyltning – tack för det! 🙂

  Dom kreativa parkeringarna ser man alltför ofta här… Alltid bra att ha en papperspåse med som man kan hyperventilera i 😉

  Även om rött är min favoritfärg (nu blev du förvånad, va? 😉 ) så gillade jag din blåa tråd 😀

  Ha en fin adventskväll!

  1. Ja, du känner nog igen dem…Och för egen del är jag alltid utrustad med en papperspåse Och om inte annat kan en ha frukt i den.
   Ja, den röda tråden får anstå. Men blått är fint det också-
   Önskar er också en fin kväll.

 3. Jag hoppade det finstilta, hihi.
  Trevliga skyltar i blå tråd. Och en salig blandning, härligt!
  Annars så lackar det mot rött (jul) och jag tar det lugnt.
  Må så gott i värmen, skyltsöndagskram!

  1. Ja, en god idé att hoppa det. Och en blå tråd är helt ok.
   Här tar vi det väldigt lugnt och njuter just av blått hav och blå himmel och i alla fall hyfsat varmt ,e idag +18 i skuggan. Helt halkfritt är det också.
   Ha det bra du också!
   Skyltsöndagskram!

 4. Jamen – du firar alltså tvåårsjubileum här på din blogg, med Skyltsöndagen alltså!!! Så himla kul att du har hängt på och inte missat en enda Skyltsöndag sedan du började. ELOGE!!! Skyltningen från Thailand med bland annat STOP-skylten minns jag mycket väl!!
  Å du har lyckats alla gånger. Idag är inget undantag!!!

  Finansfrukostar – nej tack säger jag bara. Aldrig i livet;-)
  Tesla, jo de har ju en butik i Täby Centrum. Men hur miljövänlig är bilen egentligen med tanke på ett ton batterier under bilen… Tur förresten att du skrev vad registreringsskylten sa. För när jag läste den snabbt så läste jag Scirocco. Fråga mig inte varför;-) Gillar sådana “missförstånd”;-)

  Spanska gatuskyltar är verkligen riktigt roliga. Man måste ju nästan vara raketforskare för att förstå dom, men de verkar ju funka ändå. Ja inte för Ama då, men annars så;-)

  Du ska ha tusen tack för denna härligt blandade skyltning (inledningsbilden skyltar ju dessutom återigen med paradiset) och stort tack för länken:-)

  1. Att fira är ju alltid trevligt! Men vad gäller Skyltsöndag är det nog bara ett år jag firar, Men jag har inte missat en enda sedan jag hängde på. Plikttrogen? Absolut! Och roligt är det. Nej, jag hade nog inte heller gått på någon Finansfrukost. Men jag fnittrade när jag såg anslaget-
   Vad gäller Tesla och miljön är jag också mycket osäker….Dyr är ju bilen också. Väldigtdyr. Fnittrade åt din felläsning vad gäller reg, skylten. Lätt hänt.

   De spanska gatuskyltarna är kreativa lisom parkeringarna, men jag hetsar inte direkt upp mig. Har ju varit en hel del i Asien och där tycker jag parkeringarna och skyltarna är än mer kreativa. Tror Ama är mer känslig…
   Blandat fick det bli denna gång och med en blå tråd.

 5. Tack för trevliga soliga skyltar från Spanien, gillar första fotot med havet, och det sista med “en till dag i solen” Underbart!!! Ja de spanska vägskyltarna är j u svåra att följa, hur ska de ha det, hihi!! Kram och godnatt!

  1. Ja, soligt är det här och trevligt. Fint med havet och likaså att strosa längs det och slå sig ner här och var. DE spanska vägskyltarna är “kreativa! och kanske bra att jag mest cyklar.
   Kram och trevlig måndag.

 6. Häftig skylt på Teslan … men även om jag försöker vara miljömedveten så är priset alldeles för högt. Kul trafikskyltar och en härlig blandning hos dig 🙂
  Önskar dig en lugn och fin julvecka!
  Kram

  1. Visst är registreringsskylten rolig och passande. Men vad gäller miljön så har den ju ett gigantiskt batteri och ndrer hur miljövänligt det är i längden. Och som sagt alldeles för dyr. En bil är för mig en bruksvara. Och nu har vi ingen eftesom vi bor mitt i stan och behovet finns inte. Stockholm erbjuder väldigt bra kommunal trafik.
   Tur att jag här mest cyklar för då hinner en tänka lite på vad skyltarna här i Torre innebär. Men lätta att förstå är de inte alltid.
   Kram och glad måndag!

  1. Nej, jag såg det. Men bilen finns i Sverige. Och en häftig bil är det- men kanske inte så miljövänlig med sitt giagantiska batteri som ska laddas.
   Men en frän bil och kul skylt var det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *