Spanien Torrevieja

Bil med självkänsla – En Volkswagen cabriolet från 60-talet

Häromdagen bjöds vi med på en biltur av vännerna Ami och Patrik. Och inte i vilken bil som helst utan i en urläcker Volkswagen cabriolet. En “veteranbubbla”  från början av 60-talet och med verkligt genuin självkänsla.

En bil med självkänsla. En Volkswagen cabriolet från 60-talet Vi blir upphämtade hemma hos oss och snart är vi på väg- Sann glädje att få ta en tur  i denna “pärla”.

En bil med  självkänsla

och stor charm och egen personlighet tillhör inte vanligheterna idag. De flesta bilar  är ganska lika. Ofta med syftet att transportera en från en punkt till en annan och med hyfsat komfortnivå.  Så att få följa med på en tur i denna veteranbil var verkligen glädjefyllt. Och till glädjen bidrog förstås också Ami och Patrik.

Målet för dagens resa var La Zenia, det stora shoppingcentrat, någon mil söder om Torrevieja.

En av flera ingångar.

Ett gigantiskt parkeringsgarage finns.  Kruxet är bara att minnas var bilen parkerats. Men vi var fyra stycken så det borde fungera. 

Så dags för lite inköp. Det var i första hand barnbarnskläder som var aktuella så den Irländska/Brittiska kedjan Primark fick besök. (Huvudkontoret ligger på Irland) Överlag är barnkläder mycket billigare i Spanien vilket bl.a. beror på lägre moms. Och att handla här innebär också ett annat utbud än det man hittar hemma och vanligen till mindre än halva priset. Så en del handlat blev det. SEn fick det bli lite a.s. alltså “after shopping”.

Patrik och Bosse ser förväntansfulla ut. Dags för “after shopping”.

Men sedan vidare till det mer matnyttiga på “Al Campo”. En jättestor matvarubutik och det var första gången jag var här. Ett otroligt utbud av precis allt.

Utbudet av frukt och grönt, liksom av allt annat var enormt.

En del inköp blev det och det var dags att hitta bilen i garaget, (gick smidigt) lasta in våra kassar och bege oss tillbaka mot Torrevieja.

Patrik och Bosse pratar bilar.

Och vi “här bak i bilen” – Ami och jag, försöker hålla i håret som fladdrar i vinden och tittar ut på landskapet som flyter förbi.

Hemma igen “på våran gata i stan”. Stort tack för turen.

 

 

22 svar på ”Bil med självkänsla – En Volkswagen cabriolet från 60-talet”

 1. Tack för en trevlig eftermiddag på Zenia. Och lite fick vi ju shoppat också och även lite god fika på caféet 🙂
  Stor kram!

  1. Den är så fin! Och med mycket charm. Trevligt att du följde med.
   Ha det gott och hoppas ni slipper alltför mycket blåst.

 2. Men, så mysig utflykt, då! I en sådan fin bubbla, verkligen åtråvärd. Skönt åka nedcabbat i sommarvärmen. Här tittar jag ut på höstblåsten, inte kul. Men det blir säkert fint i morgon igen.
  Ha en fin dag, stor kram!

  1. Jättetrevligt och en fin upplevelse att få åka med denna bil som har en sådan självkänsla. Blåser gör det här oclså, rejält, men det är äbdå +26. Så heta vindar är det.
   Önskar dig också en fin dag.
   Stor kram!

 3. Vilken mysig bil och åktur till La Zenia. Förstår att det var en upplevelse att få åka med i denna fina ”bubbla”.
  Kram/A-K

 4. Vilken härlig pärla att åka i! Kan tänka mig att det blev ett och annat shoppat med tanke på prisbilden hos er. Lilla S farmor kom precis hem från Italien och hon kom inte tomhänt 😉

  Kram och ha en härlig kväll!

  1. Verkligen! Och en del barnbarnskläder blev det. Bra priser och kvalitéer bidrar ju . Kan tänka mig att S fick en hel del fint från Italien.
   Önskar dig också en fin kväll. Här blåser det rejält så man får hålla i håret och annat som kan fladdra iväg.
   Kram!

 5. Läcker bil.
  Min farbror hade flera bubblor som jag åkte i som barn.
  Dock ej nercabbade.
  Primark har jag handlat på i London. Billigt.
  Matvarubutiken ser härlig ut.
  Gillar handla mat utomlands.
  Här i Umeå har vi det höstblåsigt.

  1. Bilen är spå fin och otroligt välskött! En sann klenod. Jag har haft en bubbla på 70-talet men ingen cab. Primark finns ju lite varstans och barnkläder här är rena fynden.
   Här i trakten finns många bra matbutiker men detta var första gången jag var just på El Campo. Carrefour har vi i närheten, med gångavstånd så det går vi då och då.Men jag handlar här gärna i de mindre butikerna som också är väldigt välsorterade och med manuella fisk och köttdiskar. Visst är det roligt att handla mat utomlands. I Thailand handlade vi ofta på marknaderna när det gällde frukt och grönt men vi lagad inte så myckek mat hemma direkt…Mest sallader.
   Blåst har vi haft idag men ändå +26 och nu i kväll regnar det.

 6. Vilken härlig “bubbla”. Otroligt välvårdad och fin:-) En riktig kultbil. Hade två bubblor faktiskt, men aldrig en cab. Å en cab är ju helt perfekt för just Torrevieja.
  Al Campo – WOW! Där får Carrefour och till viss mån även Mercadona en del konkurrens. Alla matvarubutiker i Spanien är ju minst fem nummer större än deras “kusiner” i Sverige. Älskar spanska matvarubutiker. Vad tyckte du om Al Campo i jämförelse med Carrefour?

  1. “Bubblan” är så fin och det var jätteroligt att få ta en tur i den. Uppskattat. Jag har haft en bubbla, en blå, men det var från 70-talet och heller ingen cab. Al Campo här på La Zenia var verkligen gigantiskt och med ett väldigt välsorterat utbud. Tycker butiken här var bättre än Carre i Torrevieja. I alla fall det jag såg.

 7. Mina två första bilar var just bubblor, men de är säkert skrotade sedan lång, lång tid tillbaka! Min första var blå, nr 2 var röd, men inga cabar. Nu har jag en Golf så jag är tillbaka hos VW efter att haft bl.a Renault, Opel och förodligen något annat märke som jag glömt. Så kul att se och läsa din berättelse. Låter nästan som litet “kunglig” bilresa, Saknade dock att läsa att ni vinkade litet flott med handen till “folket” 🙂

  1. Vinkningarna missade vi. Men å andra sidan stod dte inte så många efter motorvögen heller…Kul att du ocksp haft et par bubblor. Jag hade en i mitten av 70-talet en blå. Dock ingen cab. Och nu senast hade vi också en Golf och det har du nu. (Had Nissan, och Volvo emelllan)
   En ttrevlig ur blev det och roligt hade vi.

  1. Jätteroligt att få följa med både bilen och sällskapet. En härlig eftermiddag. Tack för hälsningen till “fyrvaktaren”. Han hälsar tillbaka.
   Stor kram från oss till er.

 8. Nostalgin doftar ända till min ö. Borde inte vara svårt att hitta den i garaget. Fast det är såklart en fördel om man går till rätt garage. 😉 Bubblan utan tak hade inte varit så trevlig att åka i ex. igår. Usch vad här blåst. Aftershopping är betydligt mysigare än det som finns i slutet av ordet. Beror lite på vad det “handlar” om.
  Kram B

  1. Vad trevligt med lite nostalgidoft till din ö. Men nog är det så att denna fina “Bubbla” kräver fint väder och inte alltid är lämpad för den svenska hösten. Inte i cabmodell. Blåst har vi också haft rejält av ett par dagar med 10-12m/sek i byarna men hoppas det lägger sig. Regnet har til största delen lyst med sin frånvaro. Några droppar har kommit.
   Vi var effektiva i vårt handlande och var inte ute “för att se om vi hittade något”. Så gott om tid för “after shopping” blev det.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Det blev en fin tur i denna fina “Bubbla” och en väldigt trevlig eftermiddag på alla sätt.
   Solen lyser på oss men nu har det blåst rejält ett par dagar. Några droppar regn har det också kommit.
   Men jag skickar gärna lite sol till dig.
   Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *