Spanien Torrevieja

Buss och några upplevelser och erfarenheter rikare

Promenerar gör vi en hel del, cyklar likaså och  en och annan busstur blir det också.  Lokalbussarna fungerar utmärkt och vill man ta sig en längre tur finns det bussar som tar en dit också. Då och då blir det en resa i närområdet av typen “vi får se var vi hamnar”. Vi kliver på  första buss som kommer och åker med till slutstationen. Detta har varit riktigt roligt.  Häromdagen blev det ett mellanting för min del. Lite nytt skulle testas. Kanske kunde jag kombinera buss och promenad för att ta mig dit jag tänkt. Försökte fundera lite utanför “boxen”.

Den buss jag tog gick till Pilar de hororade, 20 km söder om Torrevieja, men en hållplats fanns i Playa Flamenca. Alldeles här i närheten  gjorde bussen ett stopp och jag klev av. Lite på vinst och förlust. 

 

För längre sträckor

går det fint att ta sig iväg med långfärdsbussar, många avgår från Torrevieja, till olika delar av Spanien. Från Alicante går mängder av tåg och flyg. Eller kanske vill man hyra bil.  (Har hänt att vi gjort det men behovet av bil har hitintills varit  minimalt.) Då och då vidgar vi vyerna och följer med olika utflyktsbussar på dagsturer.  (Roligt och med en internationell samling resenärer där vi brukar vara de enda svenskarna som är med)

Jag klev på en buss

som hade orten Pilar de la Horadada, 20 km söderut längs kusten, som slutmål. Betalade 1,35 euro och slag mig ner. Bussen körde i stort sett motorvägen söderut så det var glest med hållplatser. Nu skulle jag ju inte med till ändhållplatsen utan hade tänkt mig att stiga av betydligt tidigare. Men så var det detta med hållplatser. Och ingen klocka fanns heller att plinga på utan ville man kliv av fick chaufförens uppmärksamhet påkallas. Jag följde med på min rejäla papperskarta och fick en bra översikt. Samlade efter hand ihop mina kunskaper i spanska och lyckades fråga var nästa hållplats var. Något oklart för det fanns bara ett fåtal hållplatser och utmärkta med skyltar var de inte.

I alla fall ett namn jag kände igen. Konstnären alltså. Gatan kände jag inte till men hittade den på min karta. (Och på Google maps.)

Dagens tänkta mål var shoppingcentrat La Zenia Boulevard.  Hit går det några direktbussar från Torrevieja varje dag och de stannar alldeles utanför. Bekvämt! Har testat.  Nu klev jag av i området Playa Flamenca,ca 8 km från Torrevieja, ett för mig helt nytt område, och traskade fram till La Zenia. En sträcka på knappt en kilometer. Och det fanns skugga att gå i och skyltar  som visade vägen. Så med denna buss och med  hållplatsen här finns alltså fler bussar att ta för att komma hit. En erfarenhet rikare. Förutom upplevelserna då.

Framme vid La Zenia efter 20 minuters promenad. Varmt var det så jag gick i långsam takt .

La Zenia Boulevard

är ett verkligt luftigt, stort och fräscht shoppingcentra med mängder av butiker. Det sägs vara ett av kustens störstaoch det lär finnas drygt 150 butiker här. Och restaurangutbudet är inte mycket mindre. Här förekommer ofta olika kulturevenemang och andra trevligheter så en tur hit är alltid trevligt – vare sig man tänkt handla eller inte.

En liten del av La Zenia. Här är absolut ingen trängsel och märkesbutiker av alla kända slag varvas med de mer “vanliga.” (Vattenfontänen var under reparation så det såg lite kalt ut). 

Jag hade några saker på min inköpslista och en del kom jag till skott med och andra får jag ta mig an vid nästa besök. Lite energipåfyllning är alltid trevligt och jag stannade till vid  kedjan “100 Montaditos”.  Jag var inte ensam. Vissa dagar i veckan så säljs alla olika smörgåsar (finns 100 varianter) för en euro styck, plus att även dryck är billigare.

Lite kö innan jag fick mina två “montaditos”. Fler ville handla till ett bra pris.

Vill man vila sig i en “skuggstol” på maten så går det bra.

Hem valde jag att ta bussen som går alldeles utanför  La Zenia Boulevard och kör in till Torrevieja på ca 20 minuter.

Här vid rondellen stannarden buss som går till Torrevieja och vill man åka söderut längs kusten är det samma hållplats.

 

 

 

20 svar på ”Buss och några upplevelser och erfarenheter rikare”

 1. Det är sånt där resande jag gillar. Och dagsresor med buss fr ett centralt
  område, är alltid kul. Och som du säjer, man träffar andra, gillar samma sak.
  Jag tycker om att resa i en grupp, där man kan vara ensam om man vill, eller
  också vara med i gruppen. Min make pratade med alla, var än vi var och hade
  många trevliga dagsbekanta. Kanske besvärligare när medresenärerna inte
  talar ett språk man förstår.
  Hur som helst, så låter det som du hade en fin dag. Här har vi 3-dagars helg –
  Memorial Day på måndag. Det är också första sommardagen, då alla pooler
  öppnas och alla grillar är i gång. Och sommar är det i dag, ca 27C men oväder
  väntas över veckändan tyvärr. Ciao!

  1. Då är vi ganska lika i detta avssende. Och hemma med mitt resjobb är det vackra bussturer inom sverige och jag tycker dte är så roligt att dle amed mig av det jag kan. Dessutom får jag ju se Sverige på nytt. Har i och öfr sig varit på de platser, nästan i alla fall, som vi besöker men har nu fördjupat kunskaperna om det vi ser och det vi besöker. Resebyrån har också lokala guider vilket är nödvändigt. Och på dessa resor bestämmer man ju som gäst/resenär hur mycket man vill umgås. Men det finns plats för alla och i olika åldrar. Nu i juni ska jag med en grupp till Bohuslän. Jätteroligt!
   Trevligt med helg hos dig. Minns att jag varit i Washington en gång på Memorial Day.Väldigt trevligt.
   När vi reser här på våra turer så är det engelska, tyska eller franska som fungerar och lite spanska. Min spanska är under träning.
   Fint med det sköna vädret och jag önskar dig en bra helg.

 2. Vilken härlig upplevelse ,-)) Att hoppa på en buss och åka, ,-)
  Ser mysigt ut!
  Ja det är bäst att passa på att se sig omkring bra sätt! ,-))
  Du tar vara på alla tillfällen och då får man det roligt ,-)
  Ha det fortsatt fint
  STOR KRAM Primrose ,-))

  1. Alltid hamnar man någonstans. Och bussarna här är riktigt bra att använda sig av. Prisvärt dessutom. Jag försöker ta tillfällena till vara och ibland nblir det si och ibland så- Men omväxlande är det.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram!

 3. Vilket kul sett att resa för någonstans hamnar man och nya upptäckter kan göras. Dessutom så verkar det vara billigt att åka buss hos er. Här i vår del av landet är det ganska så dyrt och dyrare än i Stockholm om jag inte har helt fel. Trevligt med ett välsorterat köpcentrum där det inte är alltför mycket folk.

  Kram och god kväll!

  1. Jag tycker det är roligt att se var man hamnar. Nu hade jag ju en viss aning. Men visste inte var hållplatserna fanns. Här är det halva priset mot i Stockholm att åka buss och man kan åka långt. är man skriven här är det än billigare. I princip gratis. Har förstått att stora delar av landet har högre avgifter på kollektivtrafiken än Stockholm. Och ändå klagar man där….
   La Zenia är verkligen trevligt och utbudet av butiker är jättestort. Frpn det dyraste till det billigaste. Bara att välja.
   Kram från terrassen i sena kvällen.

 4. Vi brukade alltid hyra bil när vi var på Costa Blanca, men de senaste två gångerna struntade vi i det. Inte bara att lokaltrafiken fungerar alldeles utmärkt med många turer till sent på kvällen så är det ju så himla billigt att ta sig från A till B också. Busshållplatserna däremot kan vara ett skämt, men man lär sig med tiden.

  Att åka turistbuss med eller utan guidning är jag inte så förtjust i. Det tar lång tid, man sitter still i timmar (min rygg pallar inte sådant). Dessutom känner jag mig då som del av en flock med får om följer ledarfåret. Har troligen gjort två sådana turer i mitt liv. Tur att vi alla är olika;-)

  La Zenia ser ut att vara ett fantastiskt fint shopping center. Det är faktiskt klass över det tycker jag.

  1. Bil har vi hyrt ett par gånger men det kommunala fundrar bra så oftast finns inte behovet. De bussturer vi tar är väldigt bra med korta etapper och det är bara bussresan som egentligen är gemensam. Inget annat. Vill heller inte gå i flock. Inte alls min grej. Man vet när man ska vara tillbaka vid bussen och sköter sig själv. Att ta en turistbuss för mig är smidigt eftersom den kör motorvägarna och jag blir då inte åksjuk. Dessutom alltid bar chaufförer. Åksjukan, är ju mitt stora dilemma och att få kliva av “in the middle of no where” har hänt med vanliga bussar. Bara att då vänta på nästa.
   La Zenia är toppen. Har inte sett motsvarande i Sverige, däremot i USA och i Asien.

 5. Köpcentrat verkar vara något jag skulle gilla. Tycker ju om att gå planlöst och bara titta på saker. 🙂 Spännande att sätta sig på en buss och hoppas att man kommer rätt. Men du är ju väl förberedd med både karta och gps.
  Ha en skön helg!
  Kram!

  1. Detta köpcentra är väldigt trevligt för det är aldrig trångt och dessutom luftigt eftersom det är byggt utan tak. Jo, butikerna har tak.
   Jga har bra lokalsinne och koll på vädersträcken så det underlättar när man ska orientera sig. Papperskartor tycker jag är bäst för en gPS kan leda dig helt andra vägar.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 6. Precis så ska man göra – kliva på en buss och gå av när det passar – försöka leva som lokalbefolkningen och inte fastna i turistfällorna 🙂
  Jag skulle gärna vara sådär spontan och åka iväg med buss eller tåg, men då jag helst inte vill lämna Lasse ensam flera timmar och inte kunna åka hem om jag behöver, gör att det numer får förbli önsketänkande 🙂
  Kul är det i alla fall att få följa med dig på dina små utflykter 🙂
  Tack för det!
  Kram

  1. Var ska har ju sin tid. Så är det ju. Och du gör ju så många fina turer i närområdet och längre med husbilen. Tycker det är så roligt att följa med på dessa. Bra att vi kan dela med oss.
   Kram och trevlig lördag.

 7. Jag gillar Zenia B, men eftersom vi har bil så blir det det alternativet när vi åker dit. Men det är ju bra att det finns flera alternativ att ta sig dit utan bil. Annars åker vi gärna buss om vi ska till exempelvis Murcia eller Alicante, billigt och bra.
  Vårt busskort med lokalbussarna brukar vi använda till exempelvis La Mata och Balcones, annars blir det mest att vi tar hästarna. Apostlahästarna, alltså 😀

  Ha en fin lördag!

  1. Klart det är smidigare med bil. Men för min del blir det extra spänningsförhöjande moment när jag kombinerar ihop hur jag ska ta mig dit, om jag inte tar direktbussen. Busskommunikationerna till grannstäderna är ju bra, men jag har ju mitt dilemma där med alla rondeller och åksjuka. Vill helst åka motorvägen.
   Går och cyklar gör vi ju oftats och så även till la Mata. Kan tänkas att vi någon gång tar bussen hem. Men inte ofta.
   Apostlahästarna är bra de. Och mycket ser man under gång också.
   Trevlig lördag.

 8. Så härligt det låter. Min mysing vill planera allt i förväg, känns inte bra annars. Jag accepterar det för jag får ju se en massa olika platser ändå. Men. min förra man och jag gjorde ibland spontana turer utan att veta var vi skulle hamna. Det har också sin tjusning.
  Härliga bilder som vanligt och lite ovanliga. Den sista bilden, en favorit, så vackert,
  Hoppas att du får må bra och att det inte gör så ont i ansiktet.
  Kram och sköt väl om dig.

  1. Ibland planerar vi också en del i förväg, särskilt om vi är borta flera dagar. Kan ju bli knepigt annars med både boende och annat. Men just dagsturer improviserar vi en hel del.
   Vi promenerar mycket och havet dras vi ju till på olika sätt.
   Ont har jag där skadorna behandlats, men denna gång är ansiktet inte så utsatt. Värre med bröstkorgen- öppna sår och reejält ont.
   Önskar idg en fin helg.
   kram!

 9. Det är jättebra att man kan ta bussen till Zenia. Vi har aldrig provat, men perfekt om man är många och inte får plats i bilen.
  Och visst är Montaditos ett bra ställe att ta en paus på 🙂
  Stor kram och trevlig lördag

  1. Nu ko jag ju på att det gick fint att även ta bussen till PLaya Flamenca och sedan gå 15-20 minuter. Då blir det fler turer att välja på.
   Och Montaditos håller alltid.
   Ha det fortsatt bra!
   Stor kram!

 10. Hej å hå där har jag ju varit 🙂 Och som vanligt tänker jag som du redan vet att jag skulle ju …. men du säger att det blir och jag litar på dig vet du! Sätta sig på bussen i riktning dit näsan pekar är ju underbart!
  Stor kram

  1. Jag förstår att du varit här. Och för mig blir det en trevligt turatt ta bussen hit och sedan leta mig fram. lite spännande måste det ju allt vara. Och visst blir det….
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *