Allmänt

Bevis – Och hösten får nu samsas med juliga inslag

12 oktober, 2019

Idag är det upp till bevis. Alltså att skriva ett kort inlägg.  Bloggvännen BP påpekade att gårdagens inlägg.inlägg inte var kort. Men det var kortare än inlägget där jag funderade över platser där jag kunde tänka mig att bo.  Men visst klarar jag av att skriva kort.  Behövde inte ens anstränga mig.  Bra så- För krafterna är under upparbetning. Bältrosen har lyckligtvis börjat så smått att dra sig tillbaka men tröttheten hänger sig kvar.

Träden är nu ett färgsprakande bevis på att det är höst. Träden är  färgsprakande bevis på att det är höst. Men snart faller löven…

Bevis

på att hösten pågår hittar vi lite varstans. Och i Stockholmsområdet har träden fortfarande kvar löven som skiftar i olika gula och orange nyanser. Men gissa om jag blev förvånad när jag igår tittade in på Åhléns och hittade  mer “juliga inslag”. Och för mig som inte alls är så julig av mig kändes detta märkligt. Julpyntet fram i oktober.

Julstjärnor? Eller är det månne höststjärnor.

Tomtarna är ett tydligt bevis på att julstöket är igång på Åhléns . De brukar inte framträda annat än till jul. Vad gäller “tomtedjävlarna” så är väl de bevis på att man  här i varuhuset börjat med julstöket.

Adventsljus, adventsljusstakar och annat var framdukat. Och jag som anser att det är höst i alla fall till att december månad inträder.

Som motvikt till de mer juliga inslagen köpte jag en vacker fredagsbukett med milda höstfärger.

 

Härmed bevisat att jag kan skriva kort. Eller?

 

Du Kanske Också Gillar

34 Kommentarer

 • Svara Preciosa 12 oktober, 2019 | 09:43

  Hej Ditte!
  Bra att det går framåt el rättare sagt bakåt med det onda! Får ont bara jag tänker på det…
  Ja skriva kort är svårt, jag kan inte 🙂 Har alltid 77 tankar i huvet och viker av åt alla håll…
  Du skriver ju med substans i ♫☼♫☼ Skillnad och med dessa fina bilder. Får bli hur långt som helst!
  Kram P ♥♥

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 14:01

   Hej P!
   Jo tack, det går bakåt med blåsorna och det är bra Medicinen har gjort stor nytta. Vad gäller skrivandet så är det ju bra att också begränsa sig- Så nu har jag bevisat att jag kan. Bra så. Och roligt att försök få till fina bilder men jag saknar min “bästa” kamera. Hoppas den snart är frisk.
   Kram och trevlig helg.

 • Svara Karin Eklund 12 oktober, 2019 | 09:56

  Men du får ju skriva långt Ditte! Ibland blir det på ett sätt, ibland på ett annat beroende på vad man vill ha med i inlägget.
  Adventsstjärnorna hängs upp allt tidigare överallt, så de höstiga färgerna som de har på din bild är kanske tänkta till novemberstjärnor mitt i allt? Jag håller annars med dig att det känns tidigt att julen tas fram redan nu, men köpmännen vill sälja och då ska de vara på gång tidigt tidigt. Men julkänslan försvinner. När julen är här så känns allt redan passé.
  Vi är inte stora julfirare alls i vårt hushåll, tidigare lite mera men alltefter som åren rinner undan så känns det lite väl mycket av allting i december och vi tar det lilla lugna istället med levande adventsljus och en vacker blomma på bordet. I år firar vi vår jul på Madeira och vi tänker inte fira den på annat sätt än att se på hur maderianerna firar jul. Det ska bli kul!
  Ha en fin helg!

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 14:06

   Tack, Karin! Snällt av dig. Men jag behöver träna på att skriva kort också . Och jag kan. Härmed bevisat. Nu var det i och för sig bara ocm att hösten pågår och så tycker butikerna att det ska vara jul. Får inte ihop detta. Vad gäller novemberstjärnor så frågade jag men det var tänkt som adventsstjärnor. Och ljusen var märkta med “adventsljus”. Jag är ju ingen “julig person” alls och vill helst vara bortrest över julen. Men är jag hemma så blir det lite “juligt!. Med tonvikt på lite. Så roligt med jul på Madeira! Hoppas att via några inlägg få följa med dit. Vi har varit i Spanien ett par år och i Thailand och i år testar vi något helt annat. Dock inte något varmare ställe.
   Önskar dig också en fin helg.

 • Svara JoY 12 oktober, 2019 | 09:57

  Kort eller långt , det handlar nog om vad läsaren jämnför med . Jag tycker om dina låånga inlägg och bilder. Har själv fått höra att jag har så mycket bilder. Det är då det är så roligt med en egen blogg, att man kan göra precis som man vill hihihihi.
  Höstens färger är granna nu och nog är det märkligt att julsakerna redan plockats fram i butikerna. Känns som dom förlänger sin julförsäljning för varje år och smyger in med en tidigare dag. Måste erkänna att jag gick på det, var i matbutiken igår och såg Tomteskum, som åkte ner i korgen, fast inte den riktiga utan en med polka smak. Nja det är inget som kommer hamna i min korg igen.
  Fortsatt trevlig helg

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 14:15

   Visst är det så. Och det kan det vara bra att variera sig lite. Och bilder förstärker ju ofta det man skriver om. Jag har med nöje läst din blogg och glatt mig åt de fina bilderna. Ett tag var vi ju ganska nära varandra i Österrike. Kul!
   Jag vill ha höst ett bra tag till och vill inte ha jul i mitten av oktober. Tomteskum såg jag också, dock inget med polkasmak. Men gott är det. Fast tomtarna kan för min del få vänta. önskar dig också en fin helg.

 • Svara Eva 12 oktober, 2019 | 10:41

  Yess med bravur 🙂 ja julen är inte så långt bort som det känns det går fort, här är det ut som gäller mot österlen kanske får se. Ha en fin dag kram <3

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 14:17

   Tackar! Jag vill ha höst ett bra tag till och vill inte ha tomtar i mitten av oktober. DE kan möjligen få titta fram lite i mitten av november.
   Önskar dig en fin lördag vart än färden bär.

 • Svara Emma, Sol som sol? 12 oktober, 2019 | 12:21

  Haha, ja för att vara du så var det kort! Jag har svårt för att skriva kort, har en tendens till att det liksom bara rullar på när jag skriver, älskar ju att skriva.

  Jag såg faktiskt i veckan att de hade börjar plocka fram någon enstaka julgrej här med, det var jul en låda med spanskt julgodis. Så jag misstänker att snart brakar det väl löst härmed.

  Skönt att bältrosen börjar dra sig tillbaka!

  Ha en härlig helg!

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 14:26

   Jag kan skriva kort men när det blivit en del längre inlägg så kan det vara bra med lite variation. Och visst är risken att det rullar på av bara farten men bra att också variera sig.
   Jag vill ha höst ett tag till och tycker att julsakerna kan få börja ta plats i mitten av november och inte i mitten av oktober. Kan inte vara nödvändigt. Visserligen vill butikerna sälja men de ska ju ha in “Halloween” också. Puh!! Ogillar dessa importerade “event” som bara vill att vi ska konsumera.
   Jag är så glad för att medicinen hjälpt att hålla bältrosen i “schack”
   Önskar dig också en fin helg.

 • Svara Znogge 12 oktober, 2019 | 12:36

  Jag är själv förtjust i julen men tycker att var sak har sin tid. Det innebär att jag går kallsinnigt förbi allt julrelaterat som dyker upp redan nu. Först när det närmar sig advent är jag redo att börja snegla.

  Jag tycker inte du behöver bevisa något 😉

  Kram och ha en fin lördag !

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 14:37

   Visserligen är jag ingen”julig” person men att börja med julsaker i mitten av oktober gillas inte. Nu är det höst. Här stod pryttlarna runt om och julstjärnorna var tända. Möjligen mot mitten av november tycker jag det kanske kan vara tid. Helst än senare- Och när det nu ska komsumeera smindre kan jag fråga mig hur många tomtar man kan “behöva”. Men butikerna är förstås inte med på att vi ska konsumera mindre.
   Nja, det var nog mest ett skämt att jag skulle skriva kortare. Men det är ju bar med omväxling.
   Önskar dig en trevlig lördag. Och dte förstår jag att den blir.
   Kram

 • Svara Hillevi Rydh 12 oktober, 2019 | 15:45

  Hej Ditte,
  Bältros verkar inte roligt bra att det håller på att gå över. Nu sitter jag och maken och fikar på Nybrogatan 😉
  och väntar på sista föreställningen på revyn du tipsade om.

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 18:29

   Hej! Nej, bältrosen hade jag gärna sluppit. Men skönt att jag fick medicin som lindrade och det snabbt. Hoppas att ni fick er några skratt på föreställningen. Och det är den sista…

 • Svara BP 12 oktober, 2019 | 18:18

  Bra gjort där! Det är faktiskt riktigt bra och lärorikt att skriva korta och koncisa texter. Fick faktiskt gå olika kurser på jobbet som just handla om att kunna fatta sig kort.
  Du älskar ju att skriva, precis som jag. Personligen försöker jag “skärpa mig”, för jag tänker mig in i läsarens “hjärna”. Hur mycket orkar h*n att ta in? Hur mycket sjunker in hos mig när jag läser långa texter?!
  Men du tillhör ju gruppen som alltid illustrerar/bryter av med härliga bilder, så textstyckena känns inte “oöverkomliga”.

  Skrattade och julskyltningen. Själv ska jag ta upp den i Skyltsöndag imorgon. Precis som du är jag inte ett dugg “julig” så jag finner den bara störande så här tidigt i oktober.

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 18:52

   Tackar! Och jag kan skriva kort. Jag ska bli bättre på att blanda texterna. Och visst ligger det mycket i det du skriver att hur mycket kan och orkar läsarna ta in. Vilket helt klart varierar. Jag försöker att ha med bilder som jag tycker är ok eller bra och det lättar ju upp. Men jag har ju ingen som helst ambition att när jag skriver om resor att vara en “reseguide”. För egen del köper jag alltid en liten reseguide i bokformat (Lonley Planet eller Berliz eller annat) om jag besöker en för mig ny plats. Och den får ju plats i väskan. Ofta laddar jag också ner en reseguide på nätet. Men ett undantag har jag och att ska jag till N.Y. igen kommer jag att förbereda mig även med http://www.newyorkmybite.com/new-york-my-bite-of-the-big-apple/
   fantastiska guide till den stan. Har vänner som varit i N.Y. många gånger och just via Anna hittat pärlor.
   Vad gäller julskyltningen är vi nog väldigt överens. Jag tar inte upp den mer. Inte den svenska. Kanske kommer i december något. Men tveksamt.

 • Svara BP 12 oktober, 2019 | 19:12

  Jag/vi har också alltid en vanlig pappersguide med till resmålen, alternativt köpa en på plats. I vår generation är gamla, hederliga pappersguider och kartor ett mera säkert kort helt enkelt. Så tänker jag i alla fall.

  Förresten glömde jag ju att tacka dig för länken i inlägget:-) Tack!

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 19:26

   Har har förstått att det är många som vill ha en sådan guide och det är praktiskt att ha all info med sig och samlad . Blir också ganska överskådligt. Vi köper också ofta på plats. Och jag laddar som komplement ner guider från internet. Men kartorna på mobilen är ganska små och ger inte en överblick . Vi är nog inom denna åldersgrupp…

 • Svara Ama de casa 12 oktober, 2019 | 20:30

  Haha! Ja, du lyckades – grattis! Att skriva kort är inte lätt alla gånger när det händer mycket 🙂

  Skönt att bältrosen börjar ge med sig – fortsätt så!

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 21:28

   Egentligen kan jag skriva kort men, oftast blir det inte så- Och även om det händer en del kan jag oftast att skala bort en del utan att det väsentliga försvinner.
   Bältrosen är mycket bättre men tröttheten hänger kvar. Förstår att det är så- Bara att acceptera. Tränar på det också.
   Tack för omtanken.

 • Svara Ann-Kristin 12 oktober, 2019 | 20:59

  God kväll Ditte!
  Sitter på balkongen i mörkret och njuter av värmen. Tycker om hösten med dess färger, dock inte regnet och kylan. När det gäller jul så åker advents ljusstakar upp till 1:a advent, dock så blir det mindre och mindre med julpynt för varje år. Tycker att det är alldeles för tidigt med att affärerna skyltar och säljer julgrejor redan nu.
  Skönt att bältrosen börjar ge sig.
  Många kramar/A-K

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 21:32

   God sen kväll! Så fint att sitta på balkongen i den ljumma kvällen. Kan önska jag vore där. Men jag kommer. September och största delen av oktober tycker jag är helt ok med alla fina färger. Men november är tristare. Nu blev jag riktigt bestört när jag såg julsaker före mitten av oktober. Finns det ingen måtta. Uppenbarligen inte. Butikerna vill att vi ska konsumera och förnuftet borde säga oss att vi inte behöver en massa nya julpryttlar “bara för att”.
   Så skönt att bältrosen har lagt sig en hel del. Medicinen har hjälpt.
   Många kramar

 • Svara Anki 12 oktober, 2019 | 21:14

  Skönt att bältrosen är på tillbakagång – hoppas tröttheten försvinner också!
  Du skriver alltid intressanta inlägg … och de är alltid fint illustrerade med fina bilder, vilket gör att de aldrig känns för långa.
  Hösten är fin tycker jag … men det är alldeles för tidigt för julpyntet! Minst en månad för tidigt enligt mig, som inte heller är någon julälskare 🙂
  Kram

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 21:53

   Tack för vänliga ord ang. mina inlägg. Men ibland känner jag själv att de borde vara kortare. Och egentligen kan jag skriva kort men oftast blir inläggen längre än jag egentligen tänkt. En variation är nog bra.Tröttheten ger sig nog den också. Men den är ovan. Nu har blåsorna gett med sig en hel del och jag har inte lika ont. Så skönt. Vad gäller julsakerna blev jag bestört.Här uppmanas vi å ena sidan att inte konsumera så mycket och å andra sidan ska vi köpa på oss en massa julsaker som de flesta i “mogen” ålder har gott om. Visst kan det vara roligt med lite “nytt”. (Inte för min del vad gäller julsaker) Men, att börja i mitten av oktober.Nu är det ju höst.
   Kram!

 • Svara Ruth i Virginia 12 oktober, 2019 | 21:19

  Jag blir så in i vassen utjulad, när julen äntligen kommer.
  Brukade vara, att det inte blev julskyltning förrän efter Thanksgiving Day,
  som alltid infaller den sista torsdagen i november. Hohoho! Vid den tiden
  börjas det med Valentines Day och Påsk!

  • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 22:10

   Jag också.Vi är helt överens. Kan inte begripa varför man ska börja i mitten av oktober. Förstår inte heller att folk skulle “behöva ” en massa julsaker. Men däremot vill butikerna sälja.Och hur många tomtar kan man behöva. Helt uppåt väggarna numer med detta med butikerna kommers inför högtider.

  • Svara Marja 12 oktober, 2019 | 22:35

   Så jobbigt med bältrosen, men tur att du fick medicin direkt. Min kompis hade en mild variant i nacken och det var himla besvärligt att hitta kläder som inte hade krage som skavde.
   Konstigt att julen redan är framme…vanligtvis brukar ju Halloween komma före.
   Sköt om dig och ha en skön söndag.
   Kram!

   • Svara Ditte 12 oktober, 2019 | 23:05

    Ja, det var besvärligt men eftersom jag fick hjälp inom 48 h så hjälpte det mycket.Nu har blåsorna gått tillbaka och börjat att torka. Men det var knepigt med att ha på kläder.
    Jag kan inte begripa att julsaker ska fram i butikerna före mitten av oktober. Å ena sidan ska vi inte konsumera så mycket och å andra sidan fylls butikerna med tomtar som många har i överskott. Men om ingen köper så….
    Kram och jag önskar dig också en fin söndag

 • Svara Ami 13 oktober, 2019 | 10:11

  Visst kan hösten vara vacker med alla färger, men jag gillar inte den årstiden när man vet vad som väntas.
  Så skönt att du börjar känna dig bättre!
  Stor kram och trevlig söndag.

  • Svara Ditte 13 oktober, 2019 | 10:51

   Just nu är det väldigt vackert ute men visst kommer november som kan vara ganska så grå och trist. Men då finns som tur är den spanska sommarstugan och väntar på oss.
   Tack, jag är mycket bättre och medicinen har verkligen gjort nytta. Så skönt.
   Önskar dig också¨en fin söndag.
   Stor kram

 • Svara Mia 13 oktober, 2019 | 12:01

  Julprylar i oktober, det är jag helst utan. Har inte sett några än, här i Jönköping, men det dröjer förmodligen inte så länge till.

  Lång eller kort text? Tja beror på innehållet och hur författaren lyckas fånga mitt intresse. Det är lättare att göra en kort text intressant och läsvärd, tycker jag. Men riktigt bra texter önskar man aldrig tar slut… 🙂 Det är inte lätt att inte veta vilket ben man ska stå på ibland.

  • Svara Ditte 13 oktober, 2019 | 16:31

   Här blev jag överraskad. Det är ju fortfarande höst. Och hur mycket julprylar behöver folk. Detta med att konsumera mindre verkar inte vara tillämpligt på jul med julklappar och annat. Funderar också i dessa banor vad gäller texter. Och jag gör som jag känner för.Men att variera längre och kortare tror jag kan vara bra. Men det beror ju på.

 • Svara Klara Ovidia 14 oktober, 2019 | 13:51

  Ler ju lite då jag läser detta med korta inlägg, då vi snackat om det förr till och från med viss glimt i ögat och jag tänker mycket under resans gång då jag läser inlägget och denna gång alla kommentarerna:
  Att uttrycka sig kort och koncist i syfte att förmedla något effektivt till en klar målgrupp, ja då är det ju A och O att vara kort.
  Nu har jag först här gjort en lååång kommentar, men raderade och gör en kort sammanfattning: Låt det vara som det är. Som med målande, det är i betraktarens/läsarens ögon och upplevelse. Vi letar det som tilltalar oss, upplyser oss eller roar oss. Den skrivande äger sitt utrymme och fyller det liksom läsare/kommentator också gör.
  Öppet landskap 🙂
  Gott du kryar på dig!

  • Svara Ditte 14 oktober, 2019 | 17:18

   Visst har vi pratat en del om detta och med glimten i ögat. Visst ligger mycket i betraktarens ögon, även vad gäller en text. Och visst är det så att det är den som skriver som äger utrymmet, liksom läsarna och kommentarerna också gör- Och det är ju variationen som är rolig. Jag vet att jag har läsare från 20 år och till 90+ och det är väldigt roligt i sig. Och “öppna landskap” vill vi ju ha.
   Jag är mycket bättre nu och blåsorna jobbar på med att krympa. Så skönt.
   Kram!

  Kommentera