Spanien Torrevieja

Behagligt – En njutbar tisdag i Torrevieja

Strålande sol, +20 grader, glittrande hav och välfyllda uteserveringar  Riktigt behagligt på alla sätt. Vi var inte sena med att ta dagen till vara. En sen frukost hemma på terrassen, visserligen med en tröja på, är ju en lyx  i slutet av november. Och sedan slog  vi till med långpromenad längs och med  ett par tillhörande “pitstop”. En sen lunch på en uteservering gjorde dagen än bättre.

"Vår bänk" vid havet, första parkett, var ledig. Så vi slog oss ner. Så behagligt. “Vår bänk” vid havet var ledig så här slag vi oss ner ett tag. Så behagligt!

 

Viss har vi det behagligt

i Torrevieja och  den svenska hösten/vintern känns för närvarande ganska avlägsen. Och visst märks det, på olika sätt, att november snart kommer att övergå i december.  Något direkt höstrusk är det inte alls frågan om.  Men nätterna är kyligare och när solen går ner strax före 18 lägger sig mörkret sig snabbt och det känns rått i luften. Skönt att då hemma i “stugan” sätta i gång  värme och tända mängder av ljus. Fortfarande, så här i slutet av november, sitter vi oftast ute på terrassen och äter frukost. (Visserligen inte förrän efter klockan 9, solen kommer lite senare så här års, och med en tröja på.)

Gott om bänkar finns utsatta längs strandpromenaden i Torrevieja. Fint att slå sig ner där också. 

 

“Keeper” en av barerna/restaurangerna längs strandpromenaden lockade många denna vackra tisdag.

Att julen och advent är på ingång kan man se i almanackan. Men med temperaturer mellan +17 och +20 vill inte vinterkänslan infinna sig. Men oavsett väder går inte första advent eller början av december obemärkt förbi.  För under första veckan i december är det olika högtider som firas. (I Spanien är det inte julen som är den största högtiden utan det är påsk.)

Här på strandpromenaden i Torrevieja såg jag igår en julgran placerad bland palmerna, . Tror det är första gången jag sett  en julgran står här.

Det vackra vädret höll i sig och efter vår promenad lockade en sen lunch. Valet föll på Alingui  där det var skönt att sitta utomhus i lä och med lagom solsken.

Behagligt i halvsol och lä på restaurang Alingui. God mat och bra service är det också)Behagligt på Alingui. (Tre rätters lunch till ett pris av 8.90 euro och det finns många olika för, varm och efterrätter att välja bland.)

Musslor hade jag inte tidigare upptäckt att man kunde välja till förrätt. Men det kunde man.Riktigt gott.

En långlunch blev det innan vi vandrade vidare längs havet och så småningom drog oss hemåt. Lite packning stod på programmet för idag byter vi  Torrevieja mot den svenska huvudstaden. I alla fall för ett tag.

 

26 svar på ”Behagligt – En njutbar tisdag i Torrevieja”

 1. Julkrubban på gatan och en gran på paseon? Vart är Torrevieja på väg? 😉 😀
  Visst har vi härliga dagar nu och igår var verkligen en helt otroligt skön dag även fast vi var en bit längre norröver 🙂

  Ha en fin resa hem till Sverige och välkomna tillbaks hem till Spanien snart igen 🙂

  1. Ja, man kan undra Men kanske kommer även den “vanliga svenska granen” till Kyrktorget i år också- Håller tummarna.
   Tack! Känns lite trist att åka nu men å andra sidan väntar en hel del trevligheter hemma så vädret får vi ta på köpet.
   Men dessa behagliga dagar tar vi med oss. I alla fall i minnet. Och visst kommer vi tillbaka efter jul.
   Ha det gott!

  1. Ja, de senaste dagarna har varit riktigt behagliga och med både skön värme och tämligen blåsfritt. Uppskattas. Visst är det ett trevligt vinterliv och med ljusare dagar. Vi hade vänner som nyligen var till Andalusien men de hade emer otur där med vädret och en del regn föll i trakten av Ronda.
   Ha det bra du också.

 2. Visst är det underbart med sommar mitt i vintern 😄
  Musslor visste inte jag heller att man kunde få som förrätt. Kanske är nytt på menyn.
  Stor kram och trevlig resa

  1. Vi har haft flera fina dagar men visst har det varit några mer mulna och blåsiga dagar också. Men helt ok ändå-
   Musslorna var riktigt goda och kul att testa lite nyheter.
   Tack! Lugnt på flygplatsen och flygvädret ser gynnsamt ut- INte ett moln i Alicante
   Stor kram

 3. Ja, nog ser det behagligt ut, allt! Sol, vind och vatten!
  Jag gläder mig åt en grå himmel som ska öppna sig vid lunchtid. Men jag ska packa, så jag har lite att göra. Skriver inte i klartext i bloggen. Men Sarah och jag ska på vift.
  Njut av dagen! Stor kram!

  1. Vi har haft många fina dagar och saknar inte alls november hemma. Men idag tar vi en vända till den svenska huvudstaden.
   Vad trevligt att ut och vifta med Sarah! Och är vädret grått och trist kan man ju göra det som är trevligare än att umgås just med det.
   Trevlig resa.
   Stor kram

 4. Vilken bra och njutbar sista dag ni fick för den här gången i Torrevieja. Temperaturerna låter mycket tilltalande minst sagt och vilken härlig känsla att fortfarande kunna äta frukost ute.

  Kram och ha en god hemresa när det blir så dags!

  1. Verkligen! Bara att ta med sig minnena hem. Och även i morse blev det frukost ute även om klockan bara var strax efter åtta. Lite friskt var det dock.
   Väntar nu i Bryssel på planet hem till Stockholm och landar sent i kväll på Bromma.
   Kram och trevlig kväll.

 5. Vilka härliga bilder! Snart kommer du att se att det är mörkt klockan 15:00, men det positiva är i alla fall att det inte är snö och is här utan 6,3 härliga (överdrift) plusgrader. Så du lär inte få en köldchock i alla fall.
  Los Reyes, Trettondagen är ju “julafton” i Spanien, där barnen får sina julklappar, så julen som sådan firas inte där. Men spanjorerna älskar ju sina fiestas, så där är ju alltid nåt på G.
  Hoppas ni hade en fin hemresa till den tyvärr ganska så gråa vardagen utan palmer och sol, men väl med julgranar överallt;-)

  1. Tack! Ja, det blir lite skillnad mot att det blir mörkt vid 18-tiden. Skönt att det är snö och isfritt.
   Torrevieja har varit ganska återhållsam med det juliga och det gillas. Men nu till första advent och i den första veckan av december är det en del lokala helgdagar. Påsken är ju den största högtiden och julen mycket måttlig.
   Trettondagen är ju speciell med en del olika händelser och till Torrevieja anländer de vise männen då med båt.
   Just nu pausar vi i Bryssel och kommer till Bromma sent i kväll.

 6. Av dina vackra bilder att döma så var det en underbar och härlig promenad. Lagom med värme och sol, nu i slutet av november, perfekt.
  God mat, fin utsikt, plats vid det blåa havet, vad kan mer önskas, inget, kanske.
  Jag gillar julgranen. Den verkar vara lång och ståtlig och smyckad., Till och med stjärna på toppen.
  Packning på det. Fast kanske inte så mycket packning, brukar det bli då det gäller dig och hemresan.
  Välkommen hem och varm kram till dig.

  1. Tack!Vi har haft så skönt väder de senaste dagarna och verkligen tagit dem till vara och vistats mycket utomhus. Just nu har november här visat sig från sin bästa sida. Känns lite udda med en gran bland palmerna men julen firas ju även i Spanien även pm påsken är den största högtiden. Vi reser bara med handbagage och släpar inte så mycket. Men lite är det som reser fram och tillbaka.
   Vi kommer till Bromma sent i kväll efter ett stopp i Bryssel.
   Stor kram

 7. Det låter som det är riktigt skönt fortfarande nere hos dig och att fortfarande kunna sitta ute och äta är nog helt underbart.
  Ha det fortsatt riktigt bra och ha det bra nu när du kommer till Sverige också !
  /Marie

  1. Kvällarna är lite kyligare så då har det inte blivit mat utomhus. Men ofta till frukost och lunch. Bra så! För det är ju trots allt november.
   Har nu landat hemma på Söder i Stockholm i sena kvällen och varvar ner efter hemresan.
   Ha det fint!

 8. Vinter eller vinter, det är frågan? Igår hade jag skrivit under på att vintern i Sydeuropa är bättre än här hemma, men så idag…då kom solen åter efter flera veckors slaskeblask och gråväder. Idag kände jag att här är det gott att vara, i alla fall emellanåt. Det jag saknar och det jag alltid längtar efter är precis det du skriver om, att kunna sitta ute och äta frukost…och för all del, även middag.
  Du skriver om musslor till förrätt…och som en händelse som är som en tanke nämnde jag det fenomenet på mitt senaste blogginlägg. Jag tycker inte om musslor och det har jag alltid ett fasligt sjå med att förklara, vare sig jag är i Sverige eller abroad. Är faktiskt förvånad över vilka känslor det väcker…man kan säga nej till vad som helst, men säger man nej till musslor och inte minst ostron…ja då är man konstig på något sätt…intressant fenomen, eller hur?
  Ha det nu gott hemma i Svedala och ha en god tur på din kommande “reseledarresa”.

  1. God sen kväll! Har just landat hemma i soffan i Stockholm. Ögnade igenom ditt jättefina inlägg om Nya Zeland och Sydön och återkommer i morgon.Vill gärna läsa det igen när huvudet och kroppen inte rest. Fantastiska bilder som vanligt. Du är så duktig och det är en fröjd att ha förmånen att via din fina blogg få följa med. Skönt att solen tittade fram och piggade upp.
   Jag vet många som inte tycker om musslor, maken är en av dem. Och jag tycker aldrig man ska behöva förklara varför man inte vill ha eller inte tycker om något. Jag tycker aldrig man är “konstig” om man säjer nej till något. Och inte ska man behöva förklara sig heller.
   Känns bra att ha landat hemma och jag ser fram emot resan till helgen. Rapport kommer.
   Ha det gott!

 9. Så härligt det ser ut, och jag förstår att ni njuter. På dagarna ser det ju riktigt varmt ut!
  Ja, man får härliga minnen att ta med sig hem till mörkret.
  Vi har just landat hemma efter våra två fantastiska veckor på Gran Canaria, känns fantastiskt att få göra en sån resa i november!
  Må så gott, och ha en trevlig resa hem ni också!
  Kram

  1. Välkomna hem! Förstår att ni haft det jättebra och det är ju så man vill att en semester ska vara.En bra tid att resa bort är just i november. Ni tajmade helt rätt.Vi har haft det bra och med många fina dagar men mer värme under dygnet har ni ju haft.
   Vi landade också i kväll på Bromma, kom via Bryssel. Så resan tog lite längre tid än om vi åkt direkt. Men det fungerade riktigt bra.
   kram.

  1. Tack!Det har varit flera fina dagar och både den blå himlen och ljuset betyder mycket.
   Kram från ett Stockholm klädd i grått.

 10. En ljuvlig och skön vinter har ni i Torrevieja, fastän jag vet att det kan dra lite snålblåst där också när solen inte visar sig. Men det hör till.
  Ha det innerligen bra här i vårt mera kuliga nord, nu när ni är på väg till ert hem i St.holm.
  Tack Ditte för somrigt, trots vintern, inlägg!

  1. Vi har haft många fina dagar och en del blåst hör ju till vid havet. Visst är det så!
   Resan hem gick fint men blev lite utdragen då vi tog svängen om Bryssel.
   Grått här hemma men så är det ofta i november och sol och ljus har vi med oss hem.
   Ha det gott!

 11. Nog ser julgranen rätt malplacerad ut bland palmerna. Men det är nog mest för att mitt öga inte är van vid den kombinationen. Fulare pynt finns ju! Ja då fick ni en riktigt mysig sista dag innan ni lämnar solen och värmen. Musslor, oj så länge sen jag åt, har aldrig testat de frysta men kanske skulle man göra det. Kanske koka dem i vitt vin… Ha en fin hemresa Kram

  1. Jag reagerade också på det. Men julen kommer ju även hit till Torrevieja. Har aldrig just här på strandpromenaden sett en förr. Däremot brukar det på kyrktorget finnas en gran, skänkt från Småland, och den tänds just första advent. Vi fick en jättefin sista dag och har med mig både hav och blå himmel hem. Frysta musslor kokta i vitt vin är så gott. Gjorde det innan jag åkte. Försvinnande gott.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *