Torrevieja

Varning! Lätt hänt att blogginlägg blir stulna och används oseriöst

Gårdagens fredagsträff blev lika lyckad som den brukar bli. Och  det vackra vädret, med genomgående olika blå nyanser, gjorde det hela än bättre. Men det kom en del smolk i bägaren under dagen. Inte bara smolk, utan rejält med smuts. Så varning  för storm gäller-

Strålande vackert fredagsväder i Torrevieja. Och ingen varning alls för regn. Strålande vackert fredagsväder. Ingen varning för regn idag. Och denna utsikt förhöjde stämningen ytterligare 

Delar av “fredagsgänget” med Carita, Lena och Christel- Trevligt som vanligt. Och vi saknar Ami som är i Sverige.

 Se upp och en varning

Igår blev jag varse att gårdagens blogginlägg “Att resa- Några upplevelser och tankar”verkligen var ute och reste. Och det i trakter där jag absolut inte vill att det alls ska vistas. En bloggvän som jag länkade till igår berättade att hon blivit “pingad” av en  wordpress.com sida (blogg) och på denn sida fanns även mitt blogginlägg och taggat till mig med mitt namn  längst ner på sidan. Ägaren till bloggen hävdar att hon samlat olika svenska bloggar på sin sida, men detta är inte en blogg i vanlig mening, utan det hon/han/den/det/ sysslar med är helt “oetiska kontakter”. Och väldigt många stulna inlägg finns här både från resebloggare och andra. (Även “stora bloggare” och bloggar finns med)

Troligen är det en hel del som drabbats och utan att veta om det. Jag hade ingen aning om att en hel del av mina blogginlägga var stulna och har nu anmält det hela till wordpress.com och till One.com som är mitt “webhotell” och inväntar svar.  Återkommer när jag fått det. Jag väljer, av olika skäl, att inte offentligt lägga ut länken till denna oseriösa sida här i inlägget. (Men jag malar den gärna om någon vill ha den.)

Är det fler än jag som råkat ut för detta? Svårt att veta förstås. Men detta är i varje fall inte det jag tänkt mig. Å andra sidan är en blogg offentlig och vem som helst kan ju i princip använda innehållet till vad som helst. Så även i väldigt oseriösa och obehagliga sammanhang. Sammanhang där man inte alls vill figurera. Tacksam om någon har ett råd och intressant att höra hur ni som läser tänker.

Varning för strålande sol hela dagen. Men inte inom mig. Varning för strålande sol idag. Men inom mig är det mulet och sorgset.

 

42 svar på ”Varning! Lätt hänt att blogginlägg blir stulna och används oseriöst”

 1. Så tråkigt att höra men tyvärr tror jag det är svårt att skydda sig. Däremot gjorde du helt rätt i att anmäla det hela. Det som man skriver i sin blogg tillhör självklart en själv och ska verkligen inte användas av någon annan. Vill man ansluta sig till någon bloggrupp ska det ske av egen vilja och inte på något annat sätt. Själv har jag vad jag vet inte varit med om liknande men jag har råkat ut för att någon lånat mitt namn och skrivit väldigt märkliga och nedsättande kommentarer. I det läget hoppades jag bara att andra visste vad jag gick för men visst kändes det väldigt obehagligt. Hoppas du får rätsida på det hela.

  Kram och ha en härlig lördag!

  1. Jättetrist! Och här är det sidor där jag inte alls vill förekomma. Väntar på svar från wordpress.com men de har många gratissidor som det är svårt att komma åt och många fejkade namn. Detta är absolut ett fejkat namn.
   Här var det en bloggvän jag länkat till som blev “pingad” och på så sätt upptäckte vart mitt inlägg var på drift. Många andras ligger också här vad jag kunde se och med klart oetiska anspelningar. Ganska tydliga sådana dessutom.
   Jag ska göra vad jag kan och kanske kan bloggläsare ha fler idéer som kan hjälpa mig.
   Minns när du råkade ut för att “någon” lånat ditt namn och skrivit trista kommentarer.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram!

 2. Satt och slöade i fåtöljen mellan aktiviteterna och får syn på din rubrik här i min mobil. Och då blev jag nyfiken. Fy, vad du råkat ut för, så gement! Jag har mig veterligen inte blivit kapad, men jag vet de som blivit tidigare av en M.
  Jag vill gärna ha länken till den s.k. bloggen för att se vad som finns där.
  Det enda jag blivit kapat på är att någon försökt stjäla mitt nickname och satt till en bokstav, ett sch istf sh.
  Vi hörs av, stor kram, fina Ditte

  1. Hej Gerd!
   Jag mailar dig länken. Men var försiktig. Jag tycker det är obehagligt och har anmält till wordpress.com men mycket där är gratisbloggar och svårare att åtgärda.
   Vi hörs! Tevlig lördag!
   Stor kram!

  1. Jättetrist! Och säkert är många drabbade. Har anmält detta och hoppas det kan bli ett stopp och att bloggen tas bort. Men det kluriga med en del wp.bloggar är att de är gratis och det är svårt att komma åt dem.
   Kram! Och välkommen

 3. Jag råkade ut för att en bloggare som skrev om Spanien – en etablerad författare – bara snodde en illustration jag kommit på och gjort alldeles själv. Hon tog till slut bort den efter att jag mailat men någon ursäkt, näpp. Tycker dessutom att mycket av det jag skrivit vad gäller NIE etc är väldigt likt både i upplägg och text men där är det ju svårare. Men jag trodde nog att en författare borde veta och inte sno någons verk!

  Så hittar man denne “blogg” om man googlar på en snutt av sin text?

  Ha en härlig lördagskväll! Snart dagas att tända grillen.

  1. Visst är det trist men dessa oseriösa människor. Bra att du ändå kunde maila mannen och en ursäkt hade milt sagt varit på sin på sin plats från hans sida.
   Här finns ingen mailadress och det är en “gratisblogg” och där, likväl som hos andra gratisbloggar, är det svårt att få någon avstängd.Man kan ju fejka uppgifter hur mycket som helst och det går ju inte om man betalar för sin bloggplats. Är ju, vad jag förstått, liknande på Facebook, som jag inte har.
   Här har vi varit ute och ätit en sen lunch med vänner vid havet. Så gott och mysigt.
   Men att grilla låter också väldans trevligt och gott.
   Önskar dig en fin kväll.

 4. Att bli kapad innebär att de fått tag i ditt lösenord och kan skriva i din blogg. Är det det som skett?
  Eller har de bara länkat till din blogg från en annan sida? Jag hänger inte riktigt med!

  1. Aha, då ska jag ändra i dagens titel. Nej lösenordet är inte ute. Här har man kopierat både mitt och många andra bloggars inlägg och lagt på sig egen sida och mes helt klart oetiska syften. Och varje blogg som fått sina inlägg stulna har också taggats med namn för ändamål där man inte vill synas.
   Ska skicka dig länken så du kan se om du också finns här- Fick veta att många “stora bloggare” också finns här och inte heller vill förekomma i denna situation.

 5. Jag har fått såna där pingar några gånger men inte brytt mig om dom. Hamnar i skräpposten och den raderar jag bara bort efter att ha kollat att det inte ligger några “äkta kommentarer” där, vilket det gör ibland. Får nog kolla noggrannare framöver, kanske. Obehagligt!

  En gång fick jag en ganska vänlig kommentar till ett inlägg jag gjort där en (för mig) okänd bloggare avslutade med att skriva “Jag snor detta inlägg rakt av!”. Och det var precis vad hon gjorde. Utan att ange källan… Jag kommenterade hos henne och sa att så gör man inte. Om man “lånar” nåt av nån annan så SKA man ange källan. Känner man inte personen i fråga ska man dessutom be om tillåtelse innan. (Jag brukar exempelvis skriva “bilden “ärligen” snodd av…” ifall det är nån jag känner väl (irl eller via bloggvärlden) ifall jag använder den i min blogg.

  Det aktuella inlägget raderades av bloggaren och sen dess har jag varken sett eller hört av henne.

  En annan gång hittade jag en bild hos en för mig välkänd bloggare som jag tagit till hall-å-vin. Den hade hon bara hittat bland bilder “generellt” på webben, men jag känner igen min hall när jag ser den (jag var inte själv med på bilden, bara en vinflaska). Vi skrattade båda två gott åt att hon hade “snott” en bild av mig utan att veta om det 😀

  Ska bli spännande att se vad din anmälan leder till!

  1. Den här sidan är av det slag att man inte alls vill figurera ens i närheten av den, om jag säger så. Och jag har förstått att det finna mängder av bloggar som ligger här och många vet säkert inte om det.
   Vet inte om detta är en han eller hon men hela bloggen är märklig. Ska skicka dig länken via mail.
   Vad gäller wprdpress.com så finns det många som döljer sig på deras gratissidor och som har fejkade konton som på Facebook. Och dne har jag inte alls. (Har delvis fått svar av wordpress.com men det är klurigt.)
   Tror tyvärr inte nmälan leder så långt men många bloggar ligger här och de flesta vill nog inte alls vara här.
   Väldigt obehagligt tycker jag

 6. Men nej fy vad trist att läsa, och hur orkar man hålla på med sådant?? vad vinner man på det liksom? vackra bilder och jag hoppas du har det bra i värmen kanske kram å fin kväll

  1. Verkligen jättetrist och det är många bloggar och bloggare som hamnat här och som säkert inte ens vet om det.
   Men jag hoppa wordpress.com kan åtgärda det hela. Jag är en envis typ.
   Och vädret är vackert så jag släpper det hela mellan varven.Njuter nu på terrassen.
   Kram och trevlig kväll.

 7. Fina blå bilder på havet.
  Det du berättar om bloggen var inte roligt att höra. Tack för info. Själv har jag inte en aning om hur man ens upptäcker detta. Kanske jag också har hamnat där?

  1. Tack! Ja, det var verkligen trist. Att jag fick veta detta berodde på att en bloggvän hade blivit “pingad” från denna sida och tittade efter. Och sedan fick jag blogglänken. På denna blogg, som är helt oetisk, ligger massor av svenska bloggar – både resebloggar och andra och jag tror ingen vill vara här alls. Väntar nu på svar från wordpress.com om vad de tänker göra åt det hela. För detta är verkligen obehagligt. Om du finns där vet jag inte för det är ingen sida man uppehåller sig vid.

 8. Sååååå himla trist. Blir riktigt arg när jag läser dina rader. Bra att du klagat hos WordPress och jag hoppas att det händer något från deras sida. Just WordPress har ju ett gott rykte och vill vara en seriös plattform. Men sådana metoder blir ju vanligare och vanligare inte bara i bloggvärlden och på Facebook. Så himla trist.
  Vill inte ha länken till sidan av den enkla anledningen att h*n sedan kan spåra min blogg. Å det är jag inte så värst sugen på direkt.
  Har ingen lösning och tror inte att min tramsblogg har pingats. Däremot fick jag för några år sedan några kommentarer av en psykisk störd person som hade satt i system att hota med mera. H*n blev polisanmäld, dock inte av mig. Men sedan dess har jag tack och lov inte råkat ut för fler idioter.

  1. Jättetrist! Och vad gäller WordPress.com så finns det en hel del gratissidor och de är svårare att spåra har jag förstått idag. Man kan precis som på Facebook ha en fejkad profil och då är det jättesvårt att komma åt någon. (Har ingen facebook själv)
   De webhotell där ma betalar är det lättare att spåra de oseriösa. Nu vet jag att det ligger flera större resbloogare och andra “stora bloggar” på denna sida och det gör inte saken bättre- Många vet nog inte ens om att de förekommer där.
   Vad gäller pingning av bloggar har det skett helt slumpmässigt har jag förstått.
   Denna psykiskt störda person fick jag också en dos av men i det lilla.
   Nu väntar jag på svar från wp.com och att de agerar. De sidor där både jag och mängder av andra förekommer vill ingen vara med på. Så oseriöst.

   1. Hej Ditte!
    Jag såg nån som samlade Spanienbloggar men den är det väl inte ? Har länk men jag kommer inte in i inyernet!!!
    Mejla gärna mig den där länken
    Bilder har snotts av mig några ggr då folk tipsat om det men jag har inte sagt nåt..,,
    Kram P 💖💖

    1. Nej, detta är inga Spanienbloggar utan någon som samlar svenska bloggar och för klart oetiska syften. Har kontaktat wordpress.com men det är klurigt för där finns en del gratisbloggar som är fejk och där man inte måste lämna sina uppgifter och det är dålig koll. Precis som det fejkkonton på Facebook finns de här. Mailar dig länken.
     Kram!

 9. Jag blir så trött och så ledsen…och jag tänker återigen på mina beslut som jag hade tagit för ett antal år sedan då jag avsagt mig allt vad sociala medier hette. Men, jag är ju egenföretagare, jag är samtidigt lite beroende av att synas…men jag gillar det INTE! Jag har tex inte varit med på FB tills för två år sedan, när vi flyttade upp till norr och jag kände ett visst socialt behov. Det här som du berättar har jag inte sett, inte vad jag vet i alla fall, men jag blir rosenrasande när jag läser…att det skall vara så svårt idag att skilja mitt från ditt är oförståeligt, hur kan man känna tillfredsställelse över snodda inlägg och dito bilder??? Det jag har märkt och undrat över är varför det ibland kommer mängder med suspekta mail med sexanspelningar och krav på betalningar för diverse saker som jag aldrig har varit i närheten av, för att sen när jag klickat bort dem upphöra någon vecka och sen börja igen. Jag har inte orkat göra något än så länge, jag klickar bara bort dem, men det här med stulna blogginlägg verkar ju inte klokt! Har kanske varit utsatt, men det har gått mig förbi.

  Så till dagens problem. Har nu avbokat och fått återbetalning för vår strejkdrabbade USA resa och har bokat en ny och i mitt tycke mycket roligare resa…en roadtrip i Transsylvanien. Åker nästa söndag, flyg från Sthlm (inte SAS) hyr bil i Budapest och åker runt i Rumäniens vackra berg och natur…oh, det blir nog underbart, känner hur adrenalinet tilltar.
  To be continued…

  1. Ja, strejken på SAS har ju ställt till det ordentligt men fint att ni fått pengarna tillbaka. Det låter fantastiskt spännande, intressant och roligt med en roadtripp i Transylvanien- Hra varit i Rumänien för länge sedan med inte i Transslylvanien. Vilka roliga resmål du hittar. Och jag är väldigt glad över att få åka snålskjuts.

   Facebook har jag inte alls men där finns det också konton som är “fejk” och som ställer till det. Här är det en person, man eller kvinna vet jag inte .(Bilden visar en kvinna men det behöver det inte vara) Personen har en fejkblogg hos wordpress.com och har plockat olika bloggares inlägg och samlat dem hos sig.Här står våra namn tydligt men är länkade, “pingade” och hachtaggade till sidor som är helt oetiska. Jga har kontaktat wordpress.com för att be dem stoppa det hela. Här finns många bloggar och personer och som inte ens vet om det.Bedrövligt.
   Jag blev väldigt bestört och det tror jag alla skulle bli av att hitta sig här. Men de flesta vet inte om det.

 10. Usch va tråkigt. Ännu en sak man behöver hålla redan på. Inte bara kul att blogga med sådan dårar som förstör. Du får gärna maila mig länken. Hoppas de kan lösa sig. Ha en fin söndag!

  1. Väldigt trist! Och det finns många bloggar här av skilda slag. Mailar dig länken.
   Och hoppas att wordpress.com kan ta bort detta fejkade konto.
   Önskar dig också en fin söndag.

 11. Men det är ju rent förfärligt! Jag har ingen aning om jag finns där, men har inte fått några indikationer på det – om nu inte en ökning av konstiga kommentarer som hamnat i skräpkorgen är det …
  Hoppas du får svar från WP och att de på något vis kan göra något åt eländet!
  Vacker bild på det blå havet!
  Kram

  1. Väldigt trist! Och jag vet att många bloggar finns här, men har inte sett exakt vilka. Ingen sida man vill synas på kan jag säga-
   Märkliga kommentarer i skräpposten är det och det är ju enkelt att hitta bloggar på nätet- Men dessa kommentarer tror jag inte har något att göra med denna person.
   Precis som på Facebook kan man ju gömma sig bakom ett “fejkat” namn och w.p. har en del gratisbloggar där man inte registrerar sig med alla uppgifter. Men hoppas jag får svar om vad detta är.
   Havet piggade i alla fall upp och det vackra vädret.
   Kram

 12. Jag blir så förbannad när jag läser detta. Vad har dom för nytta av att göra så? Jag har också one.com. Hoppas dom kan hjälpa dig!
  Ja tack till länken.
  Den siste idioten är ännu inte född!!! GRRR… Kram på dig goa Ditte!

  1. Det tar på krafterna. One.com är jättebra men de “hostar” inte denna blogg. Har mailar wordpress.com och väntar på svar. Här är det mer möjligt att dölja sig bakom falska uppgifter.
   Länken kommer per mail nu.
   Kram!

 13. Så tråkigt! Jag blir också förbannad när jag läser hur andra med lite vett mellan öronen utnyttjar andra. Fy bubblan. Nu har jag Blogger och jag fick en indikation på att en av mina bloggvänner som har WordPress har problem, så blogger ger mig inte möjlighet att gå in på hennes blogg just nu. Kanske hon också har märkt något och anmält. Vet inte hur det hela fungerar. ;Men jag hade inget problem att komma in här hos dig. Hoppas att det ordnar sig Ditte. För några år sedan var vi många som fick en s.k. stalker på oss i bloggvärlden. Men efter en del anmälningar så försvann damen M. som mådde allt annat än mentalt bra. Det är ruggigt när sådant händer och ännu värre är det när någon använder ens blogg i mera ljusskyggt syfte. Lycka till!

  1. Jättetrist! Men jag hoppa wordpress.com kan göra något. Jag har själv ett “hotell” one.com och de är jättebra men har inte hand om denna sida. Men de har gett mig tips. Det finns ju många som har “fejkkonton” och då är det svårare att komma åt dem Men visst går det. Envis är jag-
   Denna m känner jag till och hon ställde till det rejält mellan varven.
   Jag och andra som är med här och det är många vill inte figurera i dessa sammanhang. Gäller både resebloggar, vanliga och alla möjliga. Så trist.
   Trevlig söndag och tack för stöd.

 14. Så trist, det finns då folk till allt! Plingar har jag varit med om, men alltid bara från såna jag känner. Men om du ser min blogg dyka upp någonstans så är jag jättetacksam om du skickar mig ett meddelande. Hoppas verkligen att det reder ut sig, vi vill ju värna om vår egen identitet! Kram

  1. Ja, visst är detta trist. Men jag fick ett så bra förslag idag från en bloggläsare om hur man på wordpress kan ta bort detta “pingande”. För det finns de som tjänar pengar på att få klick på sina bloggar och därför pingar jättemånga vare sig de passar i sammanhanget eller inte. Har nu följt rådet och hoppas slippa figurerar i dessa sammanhang mer- Givetvis skulle jag hojta till om jag ser några av mina bloggvänner figurerar här men detta är ingen sida man vill vara på. Vet dock att många svenska bloggare av skilda slag finns där. Både de med “jättestora” bloggar och de med mindre.
   Och visst vill vi värma om vår identitet och att detta inte ska missbrukas.
   kram!

 15. Detta är hemskt att råka ut för, ok en risk vi tar men inte kul. Jag har en kamrat som berättade något liknade för några år sedan där dom märkte att bilder dök upp på en reklam sida för ett vist hus. Jag återkommer i frågan. Tråkigt 😢 Jag vill minnas att han inte kunde bevisa att orginalbilderna var hans, hårddisken hade krachat och därmed fanns inte orginalbilderna kvar. Sedan för ett par år sedan läste jag om en liten flicka som hade snott bilder och hon blev dragen inför en rättegång… hon blev fälld men eftersom hon var så ung och utan inkomst blev det inga böter, men däremot rättegången vart hon ålagt att betala. Går kanske att googla gram. Återkommer i frågan.

  1. Tack, Åke! Jag vet nu hur jag ska få bort det där att bloggen “pingas”. (Ligger ofta inne per automatik på olika adminsidor på en blogg för att fler ska hitta den. En läsare tipsade mig och jag har tagit bort detta. “Pingandet” gör att den bloggen d¨tjänar pengar på varje “klick”. Just på den sidan där jag och många andra finns med talar bloggägaren om att att det är svenska bloggar det gäller. Men när man tittar ses man att det har ett helt annat syfte än det man tänkt sig.
   Tack för att du engagerar dig och jag vet att det är många bloggar som finns här och de flesta vet nog inte ens om att de figurerar här. Jag fick veta det av en slump genom en bloggvän.

 16. Det var verkligen en förfärlig historia det här, Ditte! Jag har tagit reda på lite mer nu via vår grupp Svenska resebloggar på Facebook. Mejlar dig och berättar.

  Varma kramar!

 17. Usch så trist med såna här skräpsajter som stjäl ens flöde. Obehagligt och dåligt ur flera aspekter! Vi har varit med om både det och annat obehagligt flera gånger. Inte sett att vi är drabbade denna gång, men inte säker. Har det löst sig? Jag tror att jag hörde att några mejlat sidan och att det (kanske?) försvann efter det.

  1. Verkligen jättetrist och det är många bloggar som förekommer här. Både “kända” och “mindre kända” och jag tror att många inte alls vet om att de förekommer här. Och WordPress.com kan inte göra så mycket eftersom de inte stjäl hela inlägg utan en del och sedan förknippar det hela med något helt annat. RSS -flöden och pingar är ju inte här alltid en fördel i dessa sammanhang. Det finns också många “fejk-konton” på wordpress som är kostnadsfri,fick jag veta vid en kontakt.
   Jag har inte sett er här på sidan men ägnade inte så lång tid där.
   Jag har också nu, efter tips, mailat sidan, som man inte riktigt vet vem som står bakom, och hoppas att detta nu ska upphöra. Hoppas-

 18. Hej. Jag har en fråga. Jag hittade en sida som sägs finnas i denna meddelandet. Jag vill bara vara säker på om denna sida är säker eftersom det ser ut att vara lite konstigt. Jag fick skriva både namn email adress, min hemsida och rubrik och beskrivning. Men i annat fall så fungerade inte att skriva in sin hemsida. Istället krävde den email adress 3 gånger både på min hemsida och rubriken. Här är den https://hittabloggar.se
  https://hittabloggar.se/kontakt/

  1. Ja, och här finns mängder av svenska bloggare och bloggar av olika slag. Även svenska tidningsartiklar finns och händelser från skvallerpressen. Och de flesta vet nog inte om att de figurerar på dessa sidor. Men hur man får stopp på detta vet jag inte. Har försökt men det är svårt.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *