Skyltar Spanien Torrevieja

Skyltsöndag – Idag med en blå/röd/vit blandning.

Söndag igen!  Och dags igen för en trevliga och roliga”Skyltsöndag” tillsammans med  bloggvännen BP och många andra. Här är det  skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Skyltarna är en blandning av gårdagsfärska från Torrevieja och några är kvar från vår resa till Mojácar för ett tag sedan. Nu är det  Mojácar Playa, orten där vi bodde, som bidragit.(Skyltar från den lilla pittoreska byn Mojácar Pueblo var med förra veckan.)

Blått och rött är genomgående i dagens skyltsöndagSegeltävlingar på havet utanför Torrevieja. Massor av båtar. Men jag vet inte om målgången var här eller inte. Här en båt med tysk spinnaker och ett spanskt storsegel. Mycket blått och lite rött.

Blått, rött och vitt är genomgående i dagens skyltsöndag

och det trots att det ännu inte är dags för Norges nationaldag. Men färgerna gör sig bra tillsammans så håll till godo-

På en promenad såg vi denna nätta husbil. Inte direkt enkel att parkera men säkert med stor komfort. 

Hotell kan ju se väldigt olika ut och många varianter har jag sett. Men detta “legohotell” som vis åg vi på vägen mot Mojácar drog verkligen till sig blickarna.

Ett "legohotell" passar perfekt att vara med i Skyltsöndag.

 

Mojácar Playa. Det var här vi tillbringade vår minisemester för ett tag sedan. Utsikt från en del av vår terrass. Nära till sjukhuset. Bara på andra sidan vägen om behov av ett besök skulle uppstå.

Utsikt från terrassen till vårt hotellrum. Utsikten är fin vare sig det är skyltsöndag eller ej. Delar av havsutsikten från vår hotellterrass.

Om man sedan tittade runt i hotellets trädgård så blev jag lite förundrad när jag på en av gångvägarna såg en hänvisning om var man kunde parkera. Kändes väl smalt. Kanske var det cyklar som avsågs.

Parkering och en pil som visar vägen på en smal stenlägd gångväg. Är det skyltsöndag så är det.

 

Lättare då att förstå skylten “Parking Hotel”. Men att det inte är hotellet som ska parkeras kan man ju kanske förstå.

 

Parkerat sig hade i alla fall dessa cyklister gjort. På skylten står det ” En balanserad diet – med en glass i handen”. Och de har valt en glassbar för sin paus, så varför inte.

En bra söndagsskyltning. "En balanserad diet - Med en glass i handen"

 

Efter att ha ätit glass kan törsten sätta in. Men ingen idé att titta in på vårt hotell efter drickbart vatten.

Kanske blev det i stället en hink med fem öl för till ett pris av 6 euro.

 

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

22 svar på ”Skyltsöndag – Idag med en blå/röd/vit blandning.”

 1. Jag måste tillstå att den ölhinken såg frestande ut, och jag antar att efter en promenad och en glass när törsten satte in, blev den väldigt läskande!

  1. Tackar! Och med både lite gott och en del färg.
   Ölhinken funderade vi på. Men det stannade där- En bild fick räcka denna gång.
   Kram och trevlig söndag

 2. Bra skyltat med härliga färger. Det där brokiga hotellet såg verkligen glatt och trevligt ut 😀
  Pitstopet där med cyklisterna liknar ett foto som jag fick från äldste sonen när de cyklade runt i Alteas omgivningar. De hinkade massvis med kaffe och coca cola under cyklingen.
  Söndagsskyltkram!

  1. Tack! Hotellet här i de glada färgerna såg verkligen ut som om det var byggt i lego.
   Här är det många cyklister ut längs vägarna så lite stopp här och där behövs. Och backigt är det.
   Kram och trevlig söndag.

 3. Hej, jag läser din blogg ofta, följee med på dina resor och upplevelser men kommenterar aldrig.
  Men med tanke på ditt inlägg om att du blivit pingad så beror det nog på att Worldpress har en tjänstt som underrättar pingtjänsterna automatiskt så snart du publicerar ett nytt inlägg.
  Många märkliga sidor är kopplade till alla dessa pingtjänster som finns och pingar in bloggar för att få mer trafik till sina egna sidor, ju fler klick de får ju mer pengar tjänar de.
  Jag tror du kan ta bort tjänsten prova att göra detta.
  Logga in på din administrationssids, klicka på Inställningar, och sedan på Skriva.
  Längst ner på sidan hittar du en rubrik med texten ”Uppdateringstjänster”, där det står http://rpc.pingomatic.com/, som är WPs pingtjänst. Ta bort den och glöm inte att spara.
  Hoppas det hjälper
  MVH Ingalill

  1. Hej Ingalill! Jätteroligt att läsa att du ofta är här på bloggen och hälsar på.
   Och stort tack för din hjälp. Hade ingen aning om denna. Har hittat var denna pingtjänst finns och har tagit bort den. Det är verkligen hemskt att hamna på dessa oetiska sidor och helt utan att jag ens vetat om det tidigare. Nu blev jag varse det hela genom en bloggvän och vill för allt i världen inte förekomma på denna sida. Och det är många seriösa bloggare som hamnat här och troligen utan att ens veta om det.
   Tack än en gång för din hjälp.
   Hälsningar
   Ditte

 4. Härliga spanska skyltar här inne hos dej! Ja, hotellets fasad var verkligen färgglatt och ovanligt. Första bilden med båtarna var verkligen vacker, så mycket blått…hav och himmel, ljuvligt!
  Å såklart cyklisterna behöver ett pit-stop ibland, en kall öl svalkar bra!
  Ha en fortsatt skön söndag! Det har väl slutat regna nu i Torrevieja?

  1. Lite färgglad variation, med både smått och gott, blev det här denna vackra söndag. Och färg piggar upp. Båten som kom här hade jag gärna seglat med på. I alla fall i fint väder med strålande sol.
   Vi har haft strålande sol sedan i tisdags så när påsken var över var regnet det också-

 5. Härlig skyltning – och vilket färgglatt hotell! Den ölhinken ser verkligen lockande ut!
  Bra jobbat som alltid Ditte!
  Kram

  1. Tack! Och en del färg blev det också. Ölhinken såg lockande ut men vi hoppade över denna gång.
   Kram!

 6. Ytterligare en härlig skyltkavalkad från dig:-) Som du säkert förstår är jag helt såld på “legohotellet”, så himla läckert. När jag såg husbilen tänkte jag på att den inte bara är svårparkerad utan det kan inte vara så lätt att köra den på smala gator heller, om det ens går. Åsså har vi då ölhinken för 60 kronor. Skrattar gott här. I Sverige får man knappt ett 0,4 cl glas med öl till samma pris… Spanien är ett civiliserat land, det har jag alltid sagt.

  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  1. Tackar! Visst blir man glad av både färg lite udda saker- När vi såg hotellet på resan ner till Mojácar såd det på håll ut som om det var byggt av legobitar. När vi kom närmare så såg set ut som om det var stora legobitar som gällde-
   Husbilen var enorm- En belgisk, så den har nog kört till Torrevieja därifrån. Men både att köra och på smala gator och mindre v’gar samt att pakera den är en konst av den högre skolan.
   Ölhinken passerade vi, men då hade vi haft ett “pitstop” så den fick bli skådebröd/skådedryck. Och priset är ju otroligt rimligt.

 7. Alltid lika kul med internationella skyltar, de skiljer sig ordentligt från dem här hemma. Språkförbristningar förekommer också, även det kul, i alla fall om man inte drabbas av parkeringsböter pga att man inte begripit vad skyltarna betyder.
  Så spännande att din far rörde sig i Mannerheims kretsar. han var en mycket mångfasetterad figur har jag börjat förstå. Jag har inte kommit längre än till början av 1900talet så jag har några hundra sidor kvar. Jag kan inte minnas att vi lärde oss särskilt mycket om honom under skoltiden. Det var mest Runeberg och Kalevala…Kram

  1. Ja, det är ju dessa skyltar jag har tillgång till när jag är i den spanska sommarstugan eller områdena där omkring. Jodå, visst förekommer språkförbistringar men jag har lärt mig en del spanska nu att jag kan klura it en hel del- Bra så. Och roligt är det med språk tycker jag.
   Jag har en del jag skulle kunna berätta och delge från pappas tid i Finland och det kommer kanske ett tillfälle då vi ses och jag kan göra det- Boken ska jag helt klart läsa.
   Runeberg läste jag också i skolan och lite Kalevala….
   kram!

 8. Åhh segelbåten!!! Där skulle man velat gasta 👍 Jag hade 80 kvm spinnaker som mest, faktisgt loggat 14 knop som bäst under en tävling,, gissa hur många jag rundade 😂 Mjuk och härlig ton i dina skyltbilder, skylthinken går hem alla dagar 😉

  1. Tack! Vet ju att du är segelfantast och kan tänka mig att du gärna gastat här. Jag också. Och att segla med 80kvm spinnaker är mycket. Så stor har jag nog aldrig varit med och seglat. Och 14 knop! Otroligt!
   Visst är ölhinken lockande!Och inte minst priset.

 9. Härligt rolig skyltning 🙂

  Det där hotellet i glada färger är det omöjligt att inte lägga märke till när man kör förbi 🙂

  Ha en braig start på veckan, skönt med helgdag igen… 😀

  1. Hotellet syns verkligen och vi stannade här för en kort paus ch det ser ut som om det är byggt av stora legobitar när man kommer närmare.
   Önskar er också en fin start. Vi är tillbaka i Stockholm och strålande väder är det här så det är bara att ta fram balkongmöblerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *