Stockholm

Välfylld och trevlig tisdag- Och idag till fjälls

Dagarna försvinner i rask takt och efter bästa förmåga fyller jag dem med trevligheter av skilda slag. Gårdagen, här hemma i Stockholm, var inget undantag. Och en välfylld och trevlig onsdag blir det också. Idag ska nämligen SJ och Inlandsbanan ta mig till byn Röjan i Härjedalen.  Tågbyte i Mora och sedan vidare till Röjan och därifrån buss, “Snöexpressen”, en 20 minuters tur, upp till Vemdalen by.

Men åter till tisdagen.

En ny dag! Och välfylld skulle den komma att bli. Tisdag morgon hemma på Söder. Vad gäller det vädermässiga är det svårt att här sia om det. Solen är här på väg upp.Och helt oavsett väder skulle det bli en välfylld dag. 

Tisdagen blev både välfylld och trevlig

och jag inledde dagen med ett morgonbesök hos sjukgymnasten.Försöker få ryggen i bättre skick och bli av med en envis muskelinflammation. Att det var “fettisdagen” kom jag på och fastän jag inte är så förtjust i semlor (väl mäktiga och stora) gick jag in på “Lilla Caféet på Söder”, på Ringvägen 131, vid Skanstull,för att se om de fanns i mindre varianter. Och visst fanns det!

Ett av många trevliga caféer här krokarna. Varmare tider också uteservering. 

Här är det semlor på gång. Man räknar med strykande åtgång.

Och visst fick en nybakad och välfylld semla från Lilla Caféet på Söder följa med hemOch visst fick en välfylld nylagad semla följa med hem. Inga farbriksgjorda varianter här inte.

Inför en fjällresa/skidresa blir det en helt annan packning än för en stads eller solsemester. Nu var det några år sedan jag var iväg på skidsemester så först gällde det att hitta utrustningen. Gick förvånansvärt bra. (God ordning på mina pinaler.) Nästa moment var att prova framförallt överdragsbyxor. Senast de var i användning var 2014. Lite omoderna och fladdriga kändes de men å andra sidan finns det att köpa på plats om de fladdrar för mycket.

Nästa moment var väska. Att ha med en resväska till fjällen har jag aldrig haft utan en “bag” känns mer passande- Och en sådan fanns. Också modell äldre. Men den reste jorden runt med oss 2005 och bör med lätthet klara en tur till de svenska fjällen.

Ungefär vad som ska med. För det lär bli en hel del minusgrader så rätt klädsel är viktigt.

En välfylld väska som är klar för Vemdalen och skidåkningEn välfylld  väska. Och det fanns en del utrymme kvar.

Tisdag kväll

innebär då och då träff med vännerna Susan och Jörgen och middag på Lokes bar. Och det var just en sådan kväll. Alltid lika trevligt och gott och ett bra sätt att spontant ses. (S&J har alltid ett reserverat bord här på tisdagarna) En väl

Välfylld tallrik med en fin köttbit, beasås och sallad. (Man kan här byta ut potatis/pommes mot sallad om man vill)

“Lokekväll.” Bild lånad av Susan. Jörgen, jag och Bosse.

 

 

32 svar på ”Välfylld och trevlig tisdag- Och idag till fjälls”

  1. Jadå! Och trevligheter vill vi gärna ha.
   Vad gäller semlor så kan det bli en liten per år. Och så blev det igår. Riktigt god och lagom i storleken.
   Tack, är nu en bit upp i Dalarna och ska snart byta i Mora till Inlandsbanan.
   Stor kram

  1. Tack! Och jag ska ta det lugnt i backarna. Ska bli så roligt med både skidåkning och att spendera tid med “de mina”.

 1. Att resa till fjällen och det kyligare vädret är ju en viss skillnad mot att resa söderut till värmen, så nog förstår jag att packningen blir helt annorlunda….hoppas att vädret blir toppenfint med mycket sol och gnistrande snö!! Trevlig resa, Ditte!

  1. Tack, är nu i Mora om ett tag, och ska byta till Inlandsbanan som efter Röjan går vidare mot Östersund. Ingen snö här i Dalarna men kanske i Sälen.
   Jag har ju förr packat mycket för skidåkning både i Alperna och svenska fjällen så jag vet ungefär vad som går åt. Men lite extra blir det för man vet ju inte hur kallt det kommer att bli. Ofta är ju mornarna betydligt kyligare.
   Det ska bli väldigt roligt att få några dagar tillsammans med “de mina”.
   Ha det fint du också.

 2. Du verkar duktig på att packa, trots allt ska du till kallare trakter.

  När jag reste söderut till värmen förvånades jag över mina medresenärers bagage. De hade jättejättestora väskor. Först trodde jag att det åtminstone var för två personer, man/kvinna, men icke. Båda hade bamsestora. Jag hade det jag tycker är en lagom 14-dagarsväska. Hade jag inte envisats med att ha en massa elektronik med hade jag kunnat haft en än mindre väska. Vad hade folk i sina väskor? Ja, det vet jag inte, jag noterade bara…. 🙂

  Önskar dig en fin skidsemester! 🙂

  1. Jadå! Jag har bra rutin på detta. Sitter nog i sedan alla resor vi gjort till Alperna och fjällen när barnen vari små och växt upp. Ofta tror jag att folk tar med sig en massa i onödan. Skillnad är o man ska till ett resmål där man kan ge bort saker då kan jag ha med extra. Men inte för egen del. Jag har också noterat det som du gjorde. Undrar vad folk har med sig.
   Ska bli roligt nu att spendera dagar med “de mina”. Och jag får försöka komma ihåg att ta det lite lugnt i backarna.

  1. Tack! Är nu en bra bit på väg med tåget och med fint väder
   Ja, en semla blev det och i modell mindre och bakad här på caféet. Så god och precis lagom.
   Önskar dig en bra vecka.

 3. Vilken bra dag och kväll. Jag gillar konceptet att man kan byta ut pommes eller potatis mot sallad i stället.
  Så trevligt med en resa till fällen. Hoppas det blir ett härligt vinterväder.

  Kram

  1. Visst blev det! Och full fart! Tycker att fler restauranger skulle anamma konceptet att få sallad i stället för potatisvarianter, pasta eller ris.
   Sitter nu på Inlandsbanan och njuter genom fönstren av vacker natur, blå himmel och ett fint vitt landskap. Men i Dalarna var det inte direkt snö så jag undrar hur det ska gå för Vasaloppet.
   Vi hoppas på skönt vinterväder och bra skidåkning.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Detta är ett väldigt trevligt café och jag kan också rekommendera ett annat på Söder, på Södermannagatan i korsningen vid Katarina Bangata. som heter “Älskade traditioner.”
   Det blev en välfylld och väldigt trevlig tisdag och i kväll kom vi till Vemdalen. Ska bli roligt att åka utför igen.

 4. Du är en så härlig berättare oavsett vad du berättar om, ja en semla men den är mäktig o man blir mätt..va trevligt att du skall iväg igen så roligt. Hoppas ryggen ger med sig, själv skall jag till kiropraktorn i morgon på min lediga dag …ser fram emot att se hur resan din blir kram å fin kväll

  1. Tack! Vad roligt att du tycker det. Vad gäller semlor så blir det kanske numer en per år och då får den inte vara stor. Men den jag köpte var verkligen god och “lagom” i formatet.
   Ja, nu är det fjällen i några dagar som gäller. Vi kan fram vid 17.30 och hade evn väldigt solig och fin resa med tåg hela vägen från Stockholm.
   Jag hoppas det ska fungera med skidåkningen här men min dotter är sjukgymnast och vi har en läkare i familjen så jag är i goda händer. Hoppas du får veta vad som är felet med din rygg. Jag vet ju vad som felas mi och har varit på magnetröntgen. Och det är bra för då vet de vad som ska göras.
   Kram och trevlig kväll.

 5. Vilken himla fin bild på dig och killarna!
  Är det en jobbresa eller reser du till kylan privat? Men såg i en kommentar att ni hade blå himmel. Det har vi inte haft här idag. Så jag håller tummarna att det fina vädret håller i sig i Vemdalen. Det är ju sportlov, så du är nog i gott sällskap av fler nollåttor antar jag.
  Å du, med Ama:s Anders i åtanke så hoppas jag verkligen att du tar det väldigt piano. Att bryta några lemmar i en puckelpist är ingen höjdare i vår ålder. Gör som Ama, sätt dig i solen med en bok och ett glas glühwein, om en sådan drink serveras i de svensk fjällen. Annars ta nåt motsvarande;-)

  1. Tack! Nej, nu är det en högst privat resa med döttrar och äldsta barnbarnet och några till. Strålande väder hela resan och en ren fröjd att färdas ed Inlandsbanan idag. Så vackert. Jag hoppas att solen ska vara kvar men i morgon verkar det mer tveksamt. Men vi får se. Skidåkning ska det bli. Jag ska ta det väldigt lugnt. Behöver numer inte ta de svarta nedfarterna första dagen om man säjer så. Och ingen puckelpist heller i morgon. Jodå. “glüwein” serveras och pauser ska jag ta. Sen har vi även “after ski”.
   Riktigt roligt ska det bli.

 6. God kväll!
  Hoppas redan under dagen gick bra. Var nu rädd om dig i backarna. Förundrad över din fina packning, måste vara en suverän bag med så många fack. När det stora resväskor så reste jag med det ofta tidigare. Mycket grejor som skulle med ner till Torrevieja. Numera en liten godkänd väska i kabinen + ryggsäck. Så trevligt och gott det såg ut med S o J på Lokes. Synd att jag inte bor nära.
  Ha det gott med nära och kära och många kramar/A-K

  1. Tack! Resan gick väldigt bra och Inlandsbanan från Mora och hit till Härjedalen och Röjan är en vacker resa. Väskan jag har med är suverän och köptes till vår resa jorden runt 2005. Så den är välberest och så smidig med bra hjul att rulla här i sön. Man kan kikspm inte komma med en vanlig rullväska och tro att den ska kunna dras. Till Torre har vi ju bara handbagage men vinterutstyrseln här kräver mer.
   Vi hade en jättetrevlig kväll med S&J på Lokes. Och god mat får man alltid. Ja, trist att du bor en bit bort.
   Alla här hälsar till dig.
   Stor kram

 7. Det ser både gott och trevligt ut!
  Denna ask-onsdag blev också fin här för mig. Vi sjöng i kyrkan och en hel del folk kom för att fira mässa.
  Hoppas ni har det fint i skidbackarna. Det är väl sportlov och mycket folk i farten.
  Stor kram!

  1. Det blev en så trevlig och välfylld tisdag, helt i min smak på alla sätt. Och resan upp hit till Vemdalen flöt på så bra. Inlandsbanan är alltid trevlig och har ju åkt både hela sommartid och andra delar vintertid.
   Stockholm och en del den delen av landte har sportlov nu så det är fullbokat här- Men området är stort.
   Ser fram emot en fin skiddag i backarna. Snö finns det och hoppas på lite sol idag också.
   Så fint att höra att din askonsdag blev bra och att många kom för att lyssna.
   Stor kram

 8. Hej Ditte!
  Ska man bli orolig nu? Du lovar att ta det lugnt!!
  Fina semlor, kunde äta tre lätt!
  Fin bild på finingarna och dig!
  Ha det bra och som sagt…
  Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Nej då, du behöver inte vara orolig. Lugnt ska jag ta det och jag har ju ett “privat” team med läkare och sjukgymnast och det kan ju vara bra. Och brådska nerför backarna har jag inte.
   Semlorna var riktigt goda och helt nygjorda
   Visst är Susans bild på mig och “finingarna” bra.
   Vi hörs och ses.
   Kram

 9. Låter trevligt med skidsemester. Ta det lugnt i backarna bara, så du kommer hem hel. Var snäll mot ryggen.
  Semlorna såg väldigt läckra ut. Jag köpte en på Nya konditoriet här i Umeå och den var riktigt god med mycket grädde, som jag gillar. 🙂
  Ha det så fint!
  Kram!

  1. Vi kom upp sent i går eftermiddag och det känns fint att vara på plats. Jag har ju ingen brådska så jag kan ta det lugnt i backarna. Och med tanke på ryggen ger det sig vad den vill vara med om.
   Och en semla per år tycker jag smakar bra. Roligt att du hittade en som också var bra.
   Ha det fint du också. Här ser det ut att bli en bra dag med en del sol.
   Kram

 10. Tvära kast i familjen Ditte! Hoppas ni får en härlig vistelse i backarna! Det var många år sedan jag var i närheten av skidåkning och så får det förbli! Det är ju så jäkla kallt! Hahaha!
  Kram och ha det fint!

  1. Jadå! Tvära kast och kontraster. Men nu är jag här på plats i Vemdalen med “nära och kära” Ja, inte maken. Han håller ställningarna hemma. Kyligt är det men kanske blir det “bara” runt -8 under dagen. Och det ser ut att bli sol.
   Ska ta det ganska lugnt med skidåkningen. Har ju ingen brådska nerför.
   ha det bra du också-
   Kram

  1. Förr åt jag nog en semla i veckan men nu tycker jag de är alltför mäktiga. Men 1-2 äter jag gärna och i lite mindre med välfylld modell.
   Fint att du fick testa en semla en i Fuengirola. Men de är lätta att baka om du vill ha fler…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *