Foto

Klubb/Klubba – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Klubba är veckans ord att tolka i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så går den ut på att med bild och/eller text tolka det angivna ordet. Nytt för i år är att alla ord är homonymer. (Ord som stavas och uttalas på samma sätt men med olika betydelse.) Det är också fritt fram för egna funderingar och tolkningar och alla är välkomna att vara med. Ordet har varit med tidigare, i augusti 2019, och då såg tolkningen ut så här.  Så nu var de flesta funderingar jag hade kring ordet redan använda. Så vad göra? Att ooppa över utmaningen denna vecka var inget alternativ. Men på eget bevåg plockade jag bort den sista bokstaven “a” och fick ordet klubb.

Och se! Genast kom gårdagens bokcirkel/klubb med “The Beijing Ladies” upp som ett passande bidrag. (Vi träffades under åren vi bodde i Peking och har även efter hemflytt, runt 2012, fortsatt att träffas. )

Odenplan och Gustav Vasa Kyrka. Och jag är på väg till vår bokcirkel/klubb Odenplan och Gustav Vasa kyrka i strålande sol. Och jag är på väg till vår bokcirkel/klubb.

Klubb

i form av bokcirkel blev det igår. Stockholm bjöd precis som i söndags på strålande och våren fanns i luften. Färden gick per tunnelbana från hemmatrakterna på Söder och till Odenplan i Vasastan. För min del gamla hemtrakter för här bodde jag från 2002 -2004 och det känns alltid lite hemtamt att komma tillbaka till Vasastan, denna fina del av Stockholm.

I vår bokklubb träffas vi ca. en gång i månaden och eftersom vi nu bor lite utspridda utspridda i landet så kan våra träffar ske lite varstans. Eftersom vi inte direkt är uppbundna av “vanliga” jobb så har vi efter hand flyttat träffarna till lunchtid. Betydligt enklare och gör att det också fungerar bra att t.ex. ta tåget hit från Göteborg över dagen.  Och ibland blir det utflykter och upplevelser i kulturens tecken som ett komplement till böcker.

Bordet är vackert dukat  för lunch hos vår värdinna, Marianne. Rosor är det genomgående temat för dukningen. (Både på bordet och servetterna)

Antalet deltagare varierar och vi brukar vara 6-7 stycken, en ganska lagom grupp. Vi ses ofta hemma hos varandra men även i andra sammanhang men då har vi inte vi direkt med böckerna rent fysiskt. Men diskussioner om böcker och boktips har vi med.

Boksamtal och andra samtalsämnen finns det gott om. Här är resor ett hett samtalsämne. Runt bordet värdinnan Marianne på kortsidan, Åsa, Mona, Birgitta och Marita.

Läcker förrätt; rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt. Testa gärna! Försvinnande god!

Efter den goda soppan fick vi “blinier”, boveteplättar med goda tillbehör. Och våra samtal fortsatte. Nu med mer fokus på lästa böcker.

Vi läser

oftast inte någon bestämd gemensam bok men ibland blir det så.  Genom att läsa och presentera olika böcker vi läst eller lyssnat på  får vi många smakbitar. Och vad gäller de fysiska böckerna så lånar vi ut till varandra.

Bokprat och bokpresentationer. Och väldigt trevligt.

Visst är böckerna viktiga i vår klubb. Visst är  böckerna är viktiga i vår “klubb.”Men också själva samvaron, alla samtal, god mat och dryck. 

Fler smakprov.

Och utöver dessa hade flera läst  bl.a.  “Drömhjärta” av Cecilia Samartin, “Den tyska flickan” av Arnando Lucas Correra, “Allt jag fått lära mig” av Tara Westover, “De sju syskonen” av Lucinda Riley och “Stjärnklart” av Lars Wilderäng.

Stort tack Marianne för en jättetrevlig och “god” bokklubb med “all inclusive.”

 

Titta gärna in här för att se fler tolkningar av ordet klubba

44 svar på ”Klubb/Klubba – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Så mysigt med en bokklubb! Verkar lättsamt att sitta runt matbordet och “prata böcker”. Jag är inte med i någon bokcirkel men lyssnar på Lundströms bokradio och det gillar jag,
  Ha det gott!

  1. Vi har väldigt trevligt och mycket bokprat blir det.Ja, annat prat också. Samtalsämnen saknas aldrig. “Lundströms bokradio” lyssnar jag också på ibland. Ja, jag lyssnar överlag en hel del på radio.
   Ha det gott du också.

 2. Hej Ditte,
  this is a wonderful contribution for club! It shows sociability and common interests and I like that very much! The food looks delicious too!
  I published post 3 and made a mistake. I just corrected it. Thanks for the information in the comment at Susanne!
  Best, Julie

  1. Hej Julie!
   Thank you very much! Yes, our book club is very nice and it is at perfect way to meet, discuss books have an nice meal and som wine.
   Now I could reach your blog post and I haven written a comment. I tried to do it in German and hope you can understand it. I understand German and I speak German but I don´t write it very well. But I will try to do my best.
   Best regards
   Ditte

  1. Vad roligt om du här kunde hitta lite läsbart till Solveig. Vi har ju haft bokklubben länge och det är så roligt att träffas. Och vi gör det ju även i en del andra sammanhang också. Det blir lite utflykter och mindre resor och sådant piggar upp. Ja, även böckerna piggar ju upp.
   Kram och trevlig fortsatt vecka.

 3. Så perfekt tolkning och så roligt att er bokklubb fick vara med. Ett mycket trevligt sätt att umgås på tycker jag. Vi brukar ju läsa samma böcker men det är en trevlig variant att göra det som en bokpresentation också. Att få boktips och inspiration är verkligen inte fel det heller.

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Ja, det föll sig ju bra att vi hade vår bokklubb i går. Alltid så trevligt och roligt att ses. “Ett djälvla solsken” läste vi som gemensam bok och mycket att prata om i den var det. I övrigt läser vi ett par gemensamma böcker per år. Men många gånger har vi läst eller lyssnat på samma böcker fast vi inte bestämt det. Och att få boktips och böcker presenterade är trevligt och leder in på många samtalsämnen det också.
   Kram! Och natti!

 4. Tycker det är så otroligt trevligt med era bokklubbsmöten! Roligt att få se vad som diskuteras, få lite tips! Och väldigt vackert dukat så klart! Spännande med soppan och blinier, ska man kunna tro att det är värdinnan som läst “En gentleman i Moskva” och fått inspiration?

  1. Våra bokklubbar är så trevliga och vi varierar ju även med en del annat än böcker. Ibland bio, teater och konstutställningar. Jätteroligt. Och en del resor inom SVerige gör vi också.
   Men det är roligt att få tips om böcker, diskutera dem och många samtalsämnen kommer upp. Fint också kunna låna av varandra. Vi har alla “Storytel” eller motsvarande så även där kan vi dela med oss av böcker vi lyssnat på. Rödbetssoppan var så god och blinierna också. Länge sedan jag gjorde detta men nu blev jag inspirerad. Är osäker på om det var värdinnan som hade med sig “En gentleman i Moskva” men hur som har hon alltid olika teman både vad gäller mat, dukning och annat. Väl genomtänkt i allt.

 5. Vad mysigt! Såg en av mina favoriter bland böckerna, Ett jävla solsken. En fantastisk kvinnohistoria! Nu läser jag Jonas Karlssons Regnmannen efter att ha avslutat boken Florence Stephens förlorade värld. Kram till dig och GT-kompisen😀

  1. Visst är “Ett djävla solsken” bra! Vi hade den för något år sedan som gemensam bok men den kommer tillbaka. Många samtalsämnen förde den med sig. Jonas Karlssons “Regnmannen” blev också presenterad och jag blev sugen på att läsa den. Tack för tipset om “Florence Stephens”förlorade värld.
   Tack, har framfört hälsningen och han hälsar varmt tillbaka.
   Kram

 6. Vad härligt!! Jag läste om er bokklubb i ett annat inlägg en gång och tänkte jag skulle starta här men vi var bara tre som verkade intresserade 😀 och vi tre träffas lite då och då över en fika eller en lunch, så då passar vi på att prata böcker 😉 En av era böcker, “Ett jävla solsken” har jag läst, en fascinerande skildring av ett starkt kvinnoöde! Fin tolkning av ordet KLUBB, Ditte!

  1. Tack!Jag är så glad över vår bokklubb och den ger så mycket utöver böckerna. Vad trevligt att ni är några i byn och som har möjlighet att ses över fika eller lunch och då passa på att prata och tipsa om böcker. Visst är “Ett djälvla solsken” bra. Den had evi som gemensam bok att läsa och det blev fina samtal-
   Ha det gott!

 7. Ett jävla solsken har jag läst. Fick den i julklapp av en av sönerna för ett par år sedan. Mycket bra, tyckte jag. De andra okända för mig… ska kolla litet mer, kanske skriver jag upp någon av dem i min “att-läsa-lista”. 🙂 Trevligt dukat, god mat, rödbetssoppa gör jag par-tre ggr/varje år. Gillar den skarpt. Ni verkar verkligen ha trevligt!

  1. “Ett djävla solsken” hade vi som gemensam bok och vi tyckte alla om den. Jättebra! Fanns mycket i den att tala om. Vad som är trevligt med just bokklubben är att vi kan dela med oss av de böcker vi läst och låna till varandra. Men vi har alla “Storytel” eller motsvarande och laddar också ner böcker som vi lyssnar på och kan tipsa om.Kanske hittar du något bland tipsen som du fastnar för.
   Visst var det vackert dukat och så fint med “rosor” som temat i dukningen. Mat och dryck var så gott. Och trevligt har vi verkligen.

  1. Vi har ju nu setts under många år. Och den bokklubb som startade i Peking har vi tagit med oss hem. Alltid trevligt att ses tillsammans med god mat och dryck, böcker och en hel del annat att också pratat om. Soppan rekommenderas och blinierna också.
   Ha det gott du också.

 8. Guuuu så jag skrattade här – alltså inte över er bokträff, även om den som alltid när du visar bilder verkar vara så rolig, utan att du självmant skippade “a:et” på klubba. Men det roligaste är faktiskt att jag kollade ett norskt bidrag till temat och där säger man som jag förstått det att “man klubbar” när man festar. Så på något sätt lyckades du slå två flugor i en smäll, fast utan att veta om det – hahaha:-) Bra gjort Ditte:-)

  Hade samma problem som du och kom på en minst sagt långsökt lösning;-)

  PS. Grebes bok ska jag definitivt läsa. DS.

  1. Tack! Så glad jag blir över att kunna bidra med lite skratt mellan varven. När jag tittade på det inlägg jag skrev i augusti när ordet också var “klubba”. Då hade jag med att “klubba”- alltså att gå på klubb. Så det kunde jag ju inte ta med nu. Nu blev det alltså lite knepigt så jag fick skippa ett “a”. Men det får passera.
   Och om jag lyckades med att slå två flugor i en smäll så var det ren tur. Det ska man ju också ha någon gång.
   Ska nu i den sena kvällen (Loke kväll) in och läsa hos dig. Spännande.
   Jag ska också läsa Grebes bok.Verkar riktigt bra.

 9. Rödbetssoppa och blinier, det är något som jag lagade mycket förr. Gott.
  Fint med din bokklubb. En del har jag fått läst. Har nu laddat ner En halv värld bort, En helt vanlig familj och De sju systrarna. Får se när jag får tid till dessa.
  Stor kram!

  1. Det är alltid både roligt och givande att ses på vår bokklubb. Många böcker presenteras och vi lånar av varandra. Vi har ju både de “fysiska böckerna” och de vi laddar ner och lyssnar på främst via “storytel” som har ett väldigt stort utbud. Och lyssna kan man ju göra när som. Fint att du laddat ner dessa och det ska bli roligt att höra vad du tycker. Jag har läst dem och det gick snabbt. Riktiga bladvändare.
   Stor kram

 10. Åh så fiffigt av dig att tolka veckans tema annorlunda. Jag kommer faktiskt att hoppa över x antal teman nu, jag känner ingen inspiration inför orden, de har varit med förr och lockar inte särskilt för nya tolkningar. Lite synd tycker jag då vi har så oändligt många ord att välja bland, att vi då får så många redan använda…
  Nå, jag följer ju andras bidrag i allafall, och tycker du gjorde en toppentolkning som du får en guldstjärna för. Tycker ni har så gemytligt på era träffar där ni sitter och äter och dricker gott och finner många samtalsämnen.
  Kram!

  1. Jag tyckte det var lite knepigt och funderade ett tag- Men med gårdagens bokklubb så kan inspirationen. Alltid fint och roligt att ses över god mat och dryck och med många böcker att prata om. Ja, samtalen hamnar även på en hel del annat också.
   Är så glad över vännerna här i bokklubben.
   Kram

 11. Vilken mysklubb ni har!
  Rödbetssoppa o blinier får mig att tänka på Ryssland.
  Förväntade mig nästan att Anna Karenina skulle ventileras 😉
  Tack för boktipsen!

  1. Visst är det en trevlig klubb! Många böcker passerar och presenteras här.Och många samtalsämnen blir det.
   Både rödbetssoppan och blinierna var så gott. Och till kaffet blev det “kladdkaka med vispgrädde och färska bär…
   Men Anna Karenina dök inte upp denna gång.
   Ha det fint!

 12. Så trevligt och så passande till veckans ord – snygg tolkning! 🙂

  Härligt med bokprat (och skvaller 😉 ) och maten såg fantastiskt god ut. En klubb kan ju knappast bli bättre än så 😀

  Ha en fin dag!

  1. Tack! Ja, de andra klubborna var redan använda vid förra tolkningen i augusti. Mycket bokprat blir det och perfekt att både få böcker presenterade, få boktips och äta och dricka gott. Härlig samvaro är det.
   Önskar dig också en fin onsdag.

 13. Så trevligt det verkar med bokklubb där ni ses då och då och utbyter erfarenheter och boktips. Att det därutöver även följer något gott att äta och dricka är aldrig fel 🙂
  Härlig tolkning!
  Kram

  1. Tack! Vi träffades ju alla i Peking för många år sedan då vi bodde där och har sedan tagit med oss bokklubben hem. Alltid så trevligt att ses och förutom böcker och boktips brukar det alltid bli lite gott att äta och dricka.
   Kram

 14. Ser så mysigt ut, vilken gemenskap! Vackert ser allt ut och gott!
  Måste vara härligt att träffas och prata om olika böcker! ,-)
  Ha det fint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Vi har verkligen trevligt när vi ses och många samtal om böcker blir det men även om en hel del annat. Fint också att få boktips och att låna böcker av varandra.
   Tankar till dig
   Kram

 15. Det var en original løsning på ukens ord. Kult! Ellers ser det ut som dere har hatt en flott ferie på fjellet. Nydelige bilder fra en aktiv familie. God søndag.

  1. Jag hade en mer “vanlig” lösning i augusti när vi också hade ordet “klubba” att tolka. Men det gick ju bra med bokklubb också-
   vi är nu på ävg hem med tåg och har haft väldigt fina dagar i fjällen.
   Och en aktiv familj är vi. Extra roligt att vi nu kunde vara aktiva tillsammans.
   Önskar dig också en fin söndag.

 16. Heisann, jeg er med i en strikkeklubb, men tenkte ikke på at ordet kunne brukes i den sammenhengen, men det har jeg lært nå…. alltid noe nytt – og denne varianten er mye hyggeligere enn en klubbe ;:OD)

  1. En stick klubb låter väldigt trevligt det också. De andra betydelserna av klubba använde jag vid utmaningen av ordet i augusti 2019 så det fick blir något “nytt” den här gången.

 17. Vilken härlig bokklubb ni ser ut att ha! Så roligt att träffas och prata en massa om böcker och annat förstås😊. Den där rödbetssoppan tror jag att jag måste prova att göra någon gång, den ser verkligen god ut!

  1. Det är verkligen roligt och inspirerande med bokklubben och visst hinner vi prata om en hel del annat än böcker också. Vi ses ibland i helt andra sammanhang också och lika roligt är det. Rödbetssoppan rekommenderas.Så god. Ska också testa den i veckan nu som kommer.

  1. Tack! Ja, så fick det bli. Vi hade ju temat i augusti så många bilder och tankar om ordet var redan tagna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *