Torrevieja

Upploppet – De sista dagarna i Torrevieja

Så är vi då där. Inne på upploppet. De sista dagarna i Torrevieja för denna gång. I fredags sålde vi  vårt lilla hus som vi haft i nio år och har sedan dess har  bott hos en god vän. Nu åker vi hem med  många trevliga och roliga minnen.  Och  fina upplevelser tar vi med oss och  fina vänner finns kvar vi kvar.

Torrevieja. Vi är inne på upploppet för vår vistelse och en titt på folklivet tar vi gärna. Gårdagens kväll. Strandpromenaden i Torrevieja. Timmen är sen men alla är ute. Vi är inne på upploppet för vår vistelse så ett besök här var liksom nödvändigt.Timmen är sen men “alla” är ute.

Upploppet

Middag  så här på sluttampen blev det tillsammans  med vännerna Ami och Patrik och det blev på en kinesiska restaurang vi alla tycker om; Mundo Nuevo. Väldigt gott och trevligt.

Fullt med goda kinesiska rätter på bordet. Och vi lät oss väl smaka.

Skrattade gott när ett par killar kom in på restaurangen och parkerade sina medhavda elsparkcyklar vid ett konstgjort träd. Här i Torrevieja är det vanligt att man äger sina elsparkcyklar och man väldigt rädd om dem. Säkert är de stöldbegärliga. Elsparkcyklar finns också att hyra, men det är inte så vanligt som i Stockholm. Och försiktigheten och respekten  för fotgängare  är stor.

Snygg parkering av elsparkcyklarna och så är det oftast. Även hjälmar är vanliga.

Efter maten blev det en promenad i sena kvällen. Många var på stranden.

Torrevieja. Playa del Cura. Vi är inne på upploppet inför hemresan och ville gärna ta en vända hit- Vi är inne på upploppet inför hemresan och en vända ner till Strandpromenaden blev det efter middagen.

Uteserveringarna längs Strandpromenaden var fyllda och det var kö för att få ett bord. Tacksamma var vi för att vi ätit och kunde i stället slå oss ner på en bar.

Uteserveringarna längs havet är välbesökta.Men nu i högsäsong är det också en del turistfällor här. Läget bidrar ju förstås.

Dagens aktiviteter

blev varierade. Och inte helt som planerade. Men så kan det bli. Jag hade en klipptid hos bästa frissan Jessica. Har besökt henne alla gånger vi varit här under nio år, så besöken har blivit många. Jag gick hemifrån strax före klockan 11 och det var +31 och en  luftfuktigheten på 73%. Så kämpigt att traska dit även om det bara var drygt 2 km. Några pauser blev det.

Många hus har lägenheter med blommor och dekorationer mot gatan. 

Besöket hos frissan gick bra och varm och glad i hågen skulle jag ta mig vidare och träffa maken för en sen lunch.

Klar hos frissan.Och värmen och fuktigheten består. Dags för lunch.

Och nu skulle vi delvis sluta cirkeln. När i kom hit i juli 2013 fick vi tips om restaurang Allinghui (idag stavas den Alingui) och här har vi varit många gånger. Här kan man äta à la carte eller en meny med tre rätter som kostar 10.90 euro. Man kan då välja mellan ca 15 förrätter, lika många varmrätter  och ett antal desserter. Dryck tillkommer. (Mycket modest)

Nästan framme.

Är så förtjust i “vattenfallen” här och sitter gärna en stund i skuggan i de läckra sofforna.

Vi ville ha ett bord i skuggan och även under ett parasoll. Gick bra eftersom vi var tidiga. Var på plats runt klockan 14.

Torrevieja. När vi nu var inne på upploppet blev det bra med ett besök på restaurang Alingui. När vi nu var inne på upploppet blev det bra att restaurang Alingui fick bli den sista restaurang vi besökte denna gång.  Det var också en av de fösta vi besökte i Torrevieja. En del besök här har det blivit. Extra roligt är också att en del av personalen är kvar och känner igen oss.

God mat. För min de till förrätt; sallad med färska grönsaker, rökt lax,  spansk skinka och getost. Till varmrätt blev det fläskfilé med senapssås och till dessert en svalkande citronsorbet

En riktigt god lunch.

Ändrade planer

Värmen och luftfuktigheten var påtaglig  när vi efter lunchen traskade hemåt. Men efter några hundratal meter sa ryggen och höfterna upp sig. Inget varsel innan. Så det tog tid att koma hem och pauserna blev många. Men så så småningom kom vi hem.  Väl hemma insåg jag att onsdagkvällens tänkta planer med en utekväll tillsammans med vännerna Ami och Patrik fick ställas in. Och det ska mycket till innan jag ställer in

Så för vår del blev det i kvällningen champagne på balkongen hos vännen AK där vi bor. Inte som vi tänkt  oss kvällen, men bra ändå.

Tack bästa AK för att du är vår vän och att vi fått bos hos dig. Skål! Du var med oss i tankarna,

36 svar på ”Upploppet – De sista dagarna i Torrevieja”

 1. Vilken stämning på strandbilden med kvällsbadarna!
  Inget är ju för evigt och ni har säkert fattat rätt beslut. Hyra kan man alltid göra. Med goda vänner på orten så blir det nog återfall till Torrevieja.
  Välkommen åter till hemstaden! 🍀

  1. Tack!Känns bra att komma hem.
   Augusti är ju stora semestermånaden här och många har semester och skolorna är lediga till mitten av september. Kvällslivet är fint och även då nyttjas stränderna.
   Vi lämnar nu men visst blir det återseenden.

 2. Så fint med goda vänner som ställer upp .
  Lider med dej, då du beskriver dina ryggproblem. Tycker att du är otroligt rörlig, trots dessa. Mina är inte alls så allvarliga, men jag går inte på längre promenader utan stavar. De hjälper ryggen otroligt mycket…
  Vilken god mat!
  Kvällarna vid Medelhavet minns jag som underbara. Sammetsmjuka!
  Ha en fin resa hem till er fina bostad!
  Kram!

  1. Verkligen! Vi är väldigt glada och tacksamma för det.
   Tack, för att du påminner om stavar. Har “glömt” dem, men ska nu tag tag i att skaffa dem. Helt nödvändigt för igår kväll kunde jag knappast röra mig.
   Vi har haft det bra men väldigt varmt och vissa dagar hög luftfuktighet. Igår var det +32 och en luftfuktighet på 73%- Vi har haft en del praktiska bestyr och det var just anledningen till resan nu.
   Kvällarna har verkligen varit njutbara.
   Tack, sitter nu på planet och det känns bra.
   kram

 3. Ett fint avsked fick ni trots din rygg som gav upp mitt i allt men ni drack er champagne och njöt fullt ut så mycket ni kunde i alla fall. Jag har följt alla era steg för den här gången som du själv skriver att det är. Inte den sista gången, Torrevieja finns kvar där och väntar på besök men då på annat sätt än att komma hem till huset ni ägde. Allt har sin tid. Nu en annan tid, nya äventyr.
  Varma lyckönskningskramar inför framtiden!

  1. Tack för fina ord! Ja, Torrevieja och fina vänner finns kvar. Tyvärr trist att avboka men går det inte att gå så gör det inte.
   Jätteroligt att du varit med under resan.
   Väntar nu på Alicantes flygplats och snart dags för hemresa.
   Allt har sin tid. Visst är det så.
   Kram

  1. Riktigt god champagne och en fin kväll blev det. Men trist att avboka.
   Tack, snart på väg med SAS.
   Trevlig torsdag.

 4. Tråkigt att din kropp bråkar så dant. Men ett fint avslut blev det ju ändå. Ser så mysigt ut på stranden om kvällen. Ha en bra torsdag, nu ska jag fortsätta jobba.

  1. Visst är det trist när kroppen krånglar. Men det var bara att acceptera läget.
   Vi är på flygplatsen och reser hem till Stockholm om en stund. Kännas bra.
   trevlig torsdag.

 5. Så tråkigt att planerna med att gå ut och äta med vännerna er sista kväll inte blev av.
  Hoppas din rygg är bättre idag.
  Jag hade gärna varit med er och skålat med Champagne på min balkong.
  Ni är så välkomna att låna lägenheten igen när ni känner för det.
  Önskar er en bra hemresa.
  Många kramar till dig och B/A-K

  1. Ändrade planer blev det tyvärr. Men så fick det bli. Blev trevligt ändå att sitta på din fina balkong sista kvällen och dricka champagne. Och du var med i tankarna.
   Stort tack för din generositet.
   Sitter i planet nu, längst fram med gott om plats och väntar på lunch.
   Kramar till dig.

 6. Vilken underbar sista utekväll ni fick med vännerna och lunchen blev ju ett fint sätt att knyta ihop säcken.
  Synd att din rygg satte stopp för era planer. Tyvärr kommer väl de här krämporna som brev på posten. Själv kämpar jag med två axlar som pinar mig, speciellt nattetid…

  1. Visst fick vi. Är så glada för det.
   Ja, ryggen är ett eget kapitel och ställer till det rejält ibland.
   Illa med dina axlar. Kan det kanske vara kalkaxel? Då kan kortisonsprutor hjälpa. I varje fall hjälpte en sådan spruta mig.
   Hoppas du kan bli bättre.

 7. Trevligt avslut på era fina år ni haft där med fin kväll och snygg i håret. Att ryggen krånglade till det för dig var tråkigt, hoppas du klarar flygresan hem.

  1. Visst blev det!
   Och vi har ju fina vänner kvar så vi kommer tillbaka.
   Tack! Sitter nu på SAS planet hem, längst fram och med gott om plats för benen och jag kan lätt ställa mig upp. Skönt så.
   Blir bra att komma hem nu.

 8. Vilket bra och trevligt upplopp den blev och nu är cirkeln sluten. Sedan var det synd att rygg och höfter strejkade men i vissa lägen får man helt enkelt tänka om. Plan B blev ju inte så tokig den heller.
  Önskar er en god hemresa om det nu är dags för den i dag.

  Kram

  1. Ja, verkligen ett bra upplopp och cirkeln är sluten. Trist med ändrade planer men tyvärr fanns inget alternativ. Så balkongen och champagne där i den ljumma kvällen blev också bra.
   Tack! Jodå, hemresa pågår och vi har en timma kvar till Stockholm. Bör vara i dina trakter just nu.
   Önskar dig en skön torsdag.
   kram

 9. Trevliga avslutningsdagar med vännerna, men så trist att det inte blev som planerat den allra sista kvällen. Jobbigt när kroppen säger ifrån, men då menar den allvar och tycker att det är dags att varva ner.
  Önskar er välkomna hem!
  Kram

  1. Tack! Känns fint och “svalt” att vara hemma igen- Och resan gick väldigt bra.
   Kroppen rår en inte över så vi får ha träffen innestående till nästa gång vi tar en tur.
   Kram

 10. Känns lite sorgligt att läsa att ni sålt er fina lägenhet, men det är förstås livets gång och så snällt av A-K att låna ut sin lägenhet.
  Tråkigt att ni inte kunde fira sista kvällen med bästa vännerna, men sånt händer oss tyvärr alldeles för ofta numera.
  Hoppas att ni fick en bra resa hem och även om ni sålt bort ert boende i Torre, hoppas vi att få träffas där framöver …..
  Kramar från oss
  Leffe och Ingrid

  1. Lite vemodigt tyckte vi också att det var men det känns som ett bra beslut. vi kan komma tillbaka och hyra ett boende och ni och andra fina vänner finns ju kvar. Visst ses vi igen! Absolut!
   Jättetrist att ryggen trilskades så att vi inte kunde gå ut sista kvällen. Men jag kunde inte gå så valet fanns inte.
   Resan hem med SAS + fungerade suveränt och vi fick också med oss våra personliga saker. Med den biljetten får en ju ta 2x 23 kg /person plus rejält med handbagage.
   Tankar och kramar till er från oss.

 11. Nu bör ni vara framme i Stockholm. Ja, det blev ett upplopp som hette duga. Var tid har sitt och snygg blev du i håret. Trevlig avslutning på balkongen också, man får välja alternativ ibland.
  Då är det nya tider som väntar!
  Stor kram och välkomna hem till Söder.

  1. Tack! Skönt att vara hemma igen .
   Jadå, resan gick så bra. Vi landade 30 minuter före utsatt tid så vi var på Arlanda redan vid 14.45.
   Visst har var tid sitt.Synd att vi fick ställa in vår planerade träff i går men det blev bra ändå med champagne på balkongen i vår lånade lägenhet-
   Min spanska frissa är helt suverän. Så duktig. Har varit hos henne sedan vi kom till Torrevieja 2013 och varje gång vi varit där.
   Nya tider väntar och vi får se vad det blir.
   Njuter nu av kvällssolen på balkongen hemma.
   Stor kram

 12. Augusti är ju spanjorernas semestermånad nummer 1. Så då läggs ju all “underhållning” upp efter klockan 22 för att det ska vara svalare. Kul att du gjorde en “sista” promenad och sa hejdå till alla fina vyer, barer, vänner med mera. Så eländigt att din rygg brakade ihop just denna kväll. Nästan så att den vill “bekräfta” att epoken Torrevieja är avslutad…
  Frissan gjorde ett fantastiskt fint jobb. Frisyren är kanoooon:-)

  1. Visst är det så! Man ser i Torrevieja detta tydligt med alla bilar från Spaniens olika delar. Även restauranger har kö , som inte annars har det. Ett fint upplopp blev det men med smolk i bägaren- Alltså ryggen. Jag kunde inte gå i går kväll-
   Men vi får ta igen den här träffen en annan gång.
   Frissan Jessica är en pärla och jag har gått hos henne i nio år och varje gång vi varit i Torre.
   Roligt att du också tyckte håret blev bra.
   Nu väl hemma och det känns så bra.

 13. Så skönt att allt gick i lås med försäljningen. Och att ni hade någonstans att bo de sista dygnen och slapp hotellboende.
  Trist med din krånglande rygg, aldrig kul att behöva ställa in!
  Hoppas den mår bättre när ni kommit hem och kanske kan få hjälp med någon lämplig behandling för det mest akuta.
  Välkomna hem till Svedala!
  Kram

  1. Tack! Vi kom hem i kväll och det kändes bra. Vi har haft det väldigt varmt och med luftfuktighet på igår 73%. Kämpigt när det ändå är +32.
   Nu ska det tas tag i en smärtklinik som jag hoppas vill ta emot mig.
   Att köpa ett hus eller lägenhet i Spanien är betydligt enklare än att sälja. Men nu är det gjort. Det är en hel del papper som ska till och som man inte behöver innan man säljer. Allt är klart och så skönt att det gick i lås.
   Kram

 14. strandbilderna som är tagna under kvällen ser helt underbart ut, vilken känsla i dessa bilder, krya på din stackars rygg nu hoppas det blir bättre fort,Champagne på terassen såg inte tokigt ut det heller, Hoppas flygresan hem gick bra nu kram och sköt om dig

  1. Tack, resan hem gick bra och vi satt längst fram med gott om plats och jag kunde ställa mig upp när jag ville. Underlättade mycket.
   Kvällarna är så sköna och så roligt att se och uppleva folklivet. I augusti har spanjorerna semester så då är det verkligen fullt i stan- Många spanjorer från andra delar av landet har semesterbostäder här och kommer ofta i augusti och till påsk.
   Ryggen var ett elände dagen innan vi åkte hem och jag kunde knappast gå. Så att gå ut var inte att tänka på. Men champagne på terrassen blev trevligt det också.
   Kram

 15. Åh, så tråkigt med din rygg, hoppas du snabbt för en tid på smärtkliniken, och bra tips med stavar! Hoppas resan hem gick bra till ett lite svalare Stockholm, och till Torrevieja kommer ni säkert tillbaka, allra helst när det blivit lite svalare.
  Välkomna hem!
  Varm Kram!

  1. Tack!Kändes så fint att vara hemma igen. Men också ett sting av vemod att nu inte ha huset kvar. Men alt har sin tid.
   Ryggen var verkligen ovillig till att samarbeta sista dagen. Gick inte att övertala den alls. Men vi ses ju igen, både vänner och Torrevieja.
   Resan hem gick jättebra. Vi flög bekvämt med SAS plus och satt längst fram så jag kunde stå upp när jag ville. Gott om plats där.
   Varm kram

  1. Torrevieja är inte den vackraste staden. Men den har sin charm. Havet helt inpå,vackra cykelområden och fin promenader längs havet, är levande hela året och ingen direkt “sommarstad”. Och många spanjorer, från hela landet, har sina hus och lägenheter här som de mest besöker i augusti och till påsk-
   Just mångsidigheten har vi uppskattat och inte minst pendlingsavståndet från Stockholm.
   och vi kommer till baka men inte just till vårt hus.

 16. Allt har sin tid och visst kan jag förstå att det känns lite vemodigt. Nu får du plocka fram alla trevliga minnen och drömma dig tillbaka. Skönt i alla fall, att komma hem till lite behagligare temperaturer. Tänkte på stavar när jag läste om hur svårt du har för att gå, en mycket bra investering! Har själv stor hjälp av dem, då jag har fått dålig balans efter hjärnblödningen. Vandra måste man ju, får ta till de hjälpmedel som står till buds.
  Bilden med fontänen och soffan känns väldigt mycket Gaudi…kan det vara så tro? Skickar många tankar och en stor kram! Ha det gott hemma i Hufvudstaden och lycka till med smärtkliniken!

  1. Visst har allt sin tid och lite vemodigt var det att sälja huset. Men det känns bra. Stan finns kvar och vännerna likaså och fina minnen har vi med oss.
   Fick tips om stavar för ett tag sedan men hade glömt bort det. Så nu ska de införskaffas. Förstår att du har god hjälp av dem och tror att jag också kommer att ha det. Vill ju kunna röra mig.
   Visst påminner sofforna om Gaudi men jag tor inte det är han som gjort sofforna. Har inte lyckats klura ut “skaparen” men fina är de.
   Tack, resan hem gick bra och så skönt att nu vara hemma igen.
   Hoppas och önskar att ni fick en fin resa och kanske kommer det ett inlägg när du orkar och lusten faller på.
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *