Allmänt

Resa eller inte? Det är frågan

I går uttryckte jag här på bloggen viss oro inför morgondagens planerade resa till Lappland ,till midnattssolen och mycket annat.. Vår grupp är inbokade på en SAS flygning till Kiruna i morgon tidig eftermiddag. Men osäkerheten består i om den varslade  pilotstrejken hos flygbolaget träder i kraft. Besked ska komma i kväll vid midnatt. Så de positiva tankarna får bestå. Hoppas innerligt att man kan komma till en lösning. Och skulle det bli strejk är det många som drabbas och inte minst förstås även flygbolaget. (Vad gäller piloterna så är det i mina ögon inte direkt den grupp i samhället som har det sämst). Tack alla ni som håller och hållit tummarna.Så att resa eller inte – det är frågan. Så vid midnatt borde vi veta. Har i alla fall kunnat checka in på eftermiddagen.  Bra så.

Stockholm. Södermalm. Hammarbykanalen. Här är det gott om fritidabåtar så frågan om att resa eller inte är lätt att besvara om man ser på trafiken här.Har man fritidsbåt bestämmer man ju ofta, utan inblandning av andra, om man ska resa eller inte  Visst är det så att det är populärt att ha båt. Oftast kommer en ju fram också.

Resa eller inte

Ja, man kan ju resa både kort och långt. Och som gammal båtägare kan jag bara konstatera att man på sjön har en enorm tomt med stor variation. Oftast är utsikten också fin .

Båtar i alla varianter passerar. Många vill ta sig genom Hammarbyslussen och vidare in i Mälaren. Men oftast är det än fler som vill ta sig ut från Mälaren till  i Saltsjön. Alltid roligt att se vad som är på gång.

Här kommer polisen i full fart. Bråda tider kan råda även till sjöss.

Vad gäller båtar i kanalen är det många olika varianter och många med olika kombinationer.

Här en “specialare” med en sorts grävskopa ombord och en mindre båt som bogseras bredvid.

Helt nära oss på kajen har man nu efter ett par års byggande avslutat bygget av en stor gymnasieskola, Campus Södermalm.

Skolan upptar ett helt kvarter och kommer til stor del att vara inriktad mot yrkeslinjer. Jag har i sammanhanget mest en fundering; Hur ska vår lokala buss, nr 57, som går mellan Sofia och Frösundavik räcka till. Men det ger sig. Att sedan eleverna här inte bor här på Södermalm är ju en annan sak för det blir många tillresande.

Stockholm. Södermalm. Hammarbykanalen. Hammarbyslussen. Resa ellee inte? I varje fall reser byggjobbarnas baracker. Hammarykanalen. Här är  byggjobbarnas baracker på väg bort och tar vägen genom Hammarbyslussen. Resa eller inte? Men jag tror jobbarna flyttat ut.

Hammarbykanalen. Stockholm. Sjöräddningen rycker ut. Här är det nog inte frågan om att resa eller inte. Snarare att få hjälp. Assistans kan man behöva till sjöss. Perfekt med sjöräddningen som snabbt kan rycka ut. Här är det nog inte fråga om att resa eller inte. Snarare att få hjälp. 

Och apropå flygningar. Såg dessa svarta fåglar. Kan det vara kajor? De satt som vanligt i sin stora grupp, på andra sidan kanalen. Undrar om de väntar på någon strejk. Men kanske gör de som flygbolaget “Finnair”, flyger i alla väder.

 

34 svar på ”Resa eller inte? Det är frågan”

 1. Tror det är kajor fåglarna.
  Brukar finnas en hel del av de på Umeås flygplats!
  Hoppas, hoppas du/ni kommer er iväg imorgon.
  Tycker det varit/ är tillräckligt med “strul” gällande Arlanda och även passtillverkning.
  Varit på en VARM cykeltur för ett “måsteuppdrag”, polisstationsbesök!

  1. Tack! Jag tror också det. Och de är väldigt många.
   Ja, vi lever på hoppet att komma i väg. vore så roligt. Har nu i alla fall checkat in. Och det fungerade.
   Förstår att det var varmt på en cykeltur idag. Men måste man så måste man.
   Trevlig kväll.

 2. Då fortsätter jag att hålla en tumme för att ni kommer iväg som tänkt. Piloter har det nog långtifrån sämst men många har ganska så dåliga anställningsvillkor, i alla fall är inte alla flygbolag bra arbetsgivare. Nåja, det är en annan fråga så nu hoppas jag att ni får det riktigt bra.

  Kram

  1. Tack! Hoppas det hjälper. Just nu är det osäkert hur det blir.Jag har i alla fall checkat in. Men det hjälper ju inte om planet inte går. Lågt avlönade är ju inte piloter men visst kan arbetsvillkoren variera. Där som för alla yrkesgrupper.
   Underbetalda är de ju inte. Och de kan ju söka jobb var som i världen om det skulle vara bättre.
   Hoppas på ett besked vid midnatt som bli ok så att vi kommer i väg.
   Hoppas ni haft en fin dag på Öland.
   Kram

 3. Kajor vid kajerna.
  Så jobbigt att inte veta ännu. Hoppeligen så blir det ett positivt svar som kommer vid midnatt.
  Jag håller tummarna fortsättningsvis.
  Ni har också underhållning från första parkett, väldigt mångsidig sådan dessutom.

  Lycka till- Kramar!

  1. Tack, då vet jag att det är kajor. Och kajor vid kaj verkar ju rimligt.Och det är många.
   Jag håller tummarna och hoppas på en lösning. Tyvärr kan jag ju inte påverka det hela.
   Jodå, vi har god underhållning här och omväxlande. Uppskattas.
   Kram!

  1. Vi hoppas och tror att det ska gå. Men…Många frågetecken finns. Vet i natt. Tack för att du hoppas.
   Stor kram

 4. Drömbilder, speciellt den sista med orkestern av… fåglar. Så otroligt läckert!
  Håller verkligen tummarna för dig och dina resenärer att resan blir av. Det vore otroligt korkad av SAS om man inte når en överenskommelse. Bolaget blöder ju igen efter två pandemiår. Piloterna, de som är kvar hos SAS utnyttjar säkert det prekära läget, men enligt mig vore en strejk ödesdiger för SAS. Med andra ord så tror jag att man når en överenskommelse. Hoppas det i alla fall.

  1. Har ju vankat här hemma och inte vetat om det skulle bli strejk. Och tur att det finns lite att titta på.
   Checkade in i går och det gick och läste i natt att strejken är uppskjuten. Skönt så. Nu bör vi ju komma både till Kiruna och hem innan.
   Visst vore en strejk riktigt illa. Men jag kan ju inte tycka att piloterna är de sämst lottade i samhället-
   Rapport från dagen kommer.
   Är nu på väg snart till Arlanda.

  1. Kajor längs kajerna verkar mycket troligt. Och de är många.
   Tack! Hoppas innerligt att vi kommer iväg. Vore så roligt.

 5. Om jag skulle bo i en stad igen så skulle jag vilja bo så som ni, med en härlig utsikt och massor som händer på vattnet. Håller fortfarande tummarna för att ni kommer iväg.

  1. Tack! och tack tör din tumhållning. Nu ser det i alla fall ut som om vi kommer i väg eftersom strejken är uppskjuten till kördag och då är vi hemma igen. Så mycket roligt att se och uppleva här så hoppas på bra väder.
   Vi bor så bra här. Mitt i stan men med naturen och vattnet helt inpå.
   Och mycket är det som händer runt om men samtidigt är det ett väldigt lugnt område.

 6. Förstår att det är frustrerande att inte veta ,Så mkt strul med både pass SAS och arlanda ja en båt tar man sig fram i 😄håller Mona tummar o tår att ni kommer i väg nu kramar

  1. Tack för dina tummar! Och nu ser det ut som om vi kommer iväg. Strejken är uppskjuten till på lördag och då bör vi vara hemma igen. Blir säkert en riktigt fin resa.
   Kram

 7. Som alltid mycket att titta på hos dig!
  Har inte sett några nyheter än idag, men häller tummarna för att det fixar sig och att ni kommer iväg norrut!
  Kram

  1. Tack!
   Och vi hade ju turen att både komma till Kiruna och hem. En lyckad resa blev det.
   Kram

 8. Mycket att titta på hos dig som alltid 🙂
  Jag har inte sett några nyheter än, men håller tummarna för att det fixar sig och att ni kommer iväg på resan norrut!
  Kram

  1. Nu har det varit ett par dagar med väntan på besked. Och i natt blev det klart att den ev. strejken blir uppskjuten några dagar så vi böd komma både dit och hem. Har checkat in.
   Kram

 9. Eftersom jag läser din blogg dagen efter, så är jag nästan säker på att din jobbresa blev av.
  Må midnattsolen lysa över dig och ha det lagom arbetssamt i norr…😊

  1. Tack!
   Ja, strejken är uppskjuten och vi ser ut att komma iväg. Så roligt!
   Och detta med midnattssol och annat gillas.

 10. Ja, då vet jag ju inte riktigt var jag har dig 😉 men jag hoppas att du är på plats där du helst önskar. Och förstås att du har det riktigt bra i vårt vackra sommarsverige, vare sig du tillbringar det som “landkrabba” eller mitt på böljan. Kanske är du i stunden på resande fot. 🙂
  Kram från Mia

  1. Jag visste knappat själv hur det skulle bli. Men vi kom iväg idag till Kiruna som planerat men ovisst var det.En jobbresa med ett spånnande och varierat program-
   Midnattssol! Så vackert! KLockan är snart midnatt och det är ljust. Men också mängder av mygg. Kunde inte ens tänka mig alla. Hade nog förtränjt dessa från förra gången jag var här.
   Hoppas att du också har det bra.
   Kram och njut av sommaren.

 11. Resa… Midnattssol.. När jag flyttade till Södra Finland hade jag svårt med de mörka nätterna. I barndomstrakterna, 450 kilometer norrut, hade vi inte midnattssol, men betydligt ljusare. En tysk kvinna, väninna till vår lärare i tyska, H, hade besökt nuvarande Petersburg, och var helt fascinerad över “de vita nätterna”. Hon försökte övertala H att besöka Petersburg för de underbara ljusa nätterna, och trodde inte alls på att nätterna i Lovisa är precis lika ljusa. Nej, inte ljusa. Mörka, enligt mig. En väninna som flyttade till Bodö berättade att folk är “tokiga” när det råder midnattssol. “De kommer objudna på visit vid ett-tiden på natten, sover inte alls, bara lever och mår gott och umgås”. I januari är de precis tvärtom…

  1. Ja, idag kom jag till Kiruna och här är det verkligen nu midnattssol. Vi Å bor på nya stora hotell Scandic som är helt fullbokat i alla sina 231 rum.Många besökare från hela världen är här. Och detta med midnattssolen här i svenska Lappland pågår mellan 27/5 14/7 men varierar en del. Å andra sidan kommer det om vintern norr om polcirkeln tre veckor med polarnätter när solen inte går över horisonten och då är det ju riktigt mörkt. Så jag gillar nog vår blandning av det hela bättre.
   Kul att uppleva detta igen för det var några år sedan senast.
   I morgon blir det en tur till Abisko och upp på fjället.

  1. Vi kom iväg med SAS. Det är en gruppresa så tåg denna gånga var just inte så bra.
   Svalt? + 25 i Kiruna idag och väldigt mycket mygg. Helt uppäten efter dagens vandring.

 12. Så fint att ni kom iväg, och också hem igen vad jag förstår om ett par dagar. Aha, mycket mygg däruppe, det är lite jobbigt, hade det tufft här i stugan igår kväll, så varmt inne så vi var tvungna att ha öppna dörrar, men då kom myggen in. Ha det fint däruppe, är lite avis på den resan!
  Stor Kram

  1. Vilken tur att vi kom iväg och det vekar ju även som om vi kommer hem. Haft en riktigt bra dag men så mycket mygg i kväll när vi gick midnattsolsstigen. Helt uppäten. Tror många var det.
   Kan tänka mug att det var myyggigt även hos er i Roslagen.
   Kanske kan vi göra resan privat vid tillfälle. Vem vet?
   Stor kram

 13. Såååå kul att ni kom iväg… och troligen även hem;-) Hoppas bara att myggen inte äter upp dig och alla dina resenärer. Hoppas ni hade massvis med myggmedel med är. Inga mygg här och bara tre regndroppar klockan 23. Men nu är det mörkt här, medan ni har fortfarande “strålande sol”.

  1. Verkligen! En intensiv dag har det varit och med både midnattssol och mycket mygg. Väldans mycket. Jag hade glömt hur det kunde vara.Mycket myggmedel har vi men myggen är sega som attan. Hade på vandringen i kväll hela håret fullt och myggbett även i huvudet. Så antihistamintabletter får komplettera.
   Här är det ljust och det blir till att dra för “mörkgardinerna” nu för att få till lite sömn.
   Blogg blir det i morgon.En hälsning. Ingen tid idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *