Skyltar Stockholm

Reklam och skyltar varierar och får oss att reagera.

Söndag igen!  – Och söndag innebär också en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och tolkningen är fri. Har fastnat för reklam med skiftande budskap och viss mångfald.

IKEAS reklam är fundig och kan få mig att reagera. Uppnått buskap alltså!En reklamaffisch från IKEA. Nej, det är ingen hundkennel reklamen gäller. Här är det en blandare som avses. Inte så tydligt. Men fyndigt.

Reklam

– omges vi ständigt av och en hel del reklam passerar i alla fall jag utan att nämnvärt reagera. Inte heller bekymrar jag mig om den reklam jag utsätts öfr på tv- men den stör mig. En film, vilket jag sällan ser på tv, blir ju minst 30 minuter längre p.g.a. alla reklamavbrott. Och tänk alla sportsändningar som ska pausa för reklam. Klart irriterande.  Å andra sidan är det ju reklamkanalerna som har pengarna.

Här är det “gortexkläder” som tänker just på mig. Så snällt av dem. Och naturnära är det med skog, vind som viner och tystnaden. Och jag fastnade för deras reklam och inte bara för att jag i tunnelbanan stod just där på perrongen.

Inne på Lidl  på Folkungagatan satt denna skylt mycket synbar vid kassan.

Och efter kassan fastnade mina ögon på den här “tackskylten”.

I en av lokaltidningarna, Södermalmsnytt, läste jag om en nyöppnad nakenklubb, “Klubb Naket”, vid Skanstull. Det är Technopartiet, i Stockholm som är arrangörer och mer info om klubben och partiet finns här.Här innebär noll kläder fri entré. Undrar just om det finns en stor garderob där kläderna lämnas in för i alla fall nu känns det kyligt att gå bar.

Här på Götgatan, vid Skanstull på Södermalm (mitt emot Åhléns) passerade jag förbi entrén. Lätt att känna igen från bilder i lokaltidningen. Mycket färgglad. 

 

Tror dock jag föredrar SAS reklam. Nu har jag inget AMEX (American Express Kort) så jag får hitta en annan variant. Men jag tror det finns. Annan reklam jag fastnat för finns  här och är från en spansk liten by.

 

Fler söndagsskyltare finns här. Titta gärna in!

 

28 svar på ”Reklam och skyltar varierar och får oss att reagera.”

 1. Ett av dina bästa bidrag till Skyltsöndag. Tror jag har sagt det förut, men det tål ju att upprepas. Du blir bara bättre och bättre med dina skyltningar:-)
  IKEA-reklamen har jag sett faktiskt. Det enda jag la märke till direkt var tatueringarna på armen, kranen gick mig helt förbi. Men som du säger affischen är rolig.
  TV-reklam går mig också på nerverna, speciellt om det är en tv-serie med avsnitt på 60 minuter, ja minus fyra reklamavbrott då. Grrrr! Men om jag blir kissnödig uppskattar jag ibland reklamavbrotten;-)
  Den där nakenbaren lär nog varken du eller jag besöka antar jag;-) Technopartiet har jag aldrig hört talas om, men nu vet jag…
  Lidl skyltarna är kanooooon. Lidl har verkligen kommit långt sedan kedjan öppnade sin första butik i Stockholm.
  AMEX går det ju inte så bra för, åtminstone inte i Sverige då varkende flesta restauranger eller hotell tar emot deras kort. De har ju till och med varit tvungna att ta bort sin höga årsavgift. Så AMEX lär nog behöva all reklam företaget kan få.
  Som sagt, en superb skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack för uppmuntran! Och lite färgglada var ju skyltarna. I alla fall några. IKEA har flera liknande nu på stan och jag tycker de är riktigt bra. Dessutom varierade.
   Nakenklubben passerade jag och en färgglad port var det. Hade heller inte tidigare hört talad om detta “Technoparti” . Men det finns alltså-
   Lidl köper vi gärna bröd hos, plus värmeljus. Dessutom har de bra tonic till bra pris. Och visst är skyltarna där bra. Har ännu inte testat om de stämmer. Har inte behövt.
   AMEX kortet har jag inte och det är ju svårt att ha ett kort som man knappast kan betala med numer. Och AMEX åker nog lite snålskjuts nu på SAS.

  1. IKEA har nu en hel del roliga skyltar på stan och man lägger märke till dem. I varje fall jag…
   Kram och trevlig kväll.

 2. Vilka fina budskap Lidl har satt upp. Undrar om det bara är i Stockholm, senast jag besökte min Lidl i stan såg jag inga runda fina skyltar . Ikea brukar få till sin reklam så den blir riktigt skoj. Dom har nog resurser på marknadsavdelningen… Senast idag irriterades jag av reklamen då jag skulle titta på skidskyttetävlingar. Mitt i loppen bara poff, nu går vi till reklam. Grrrr d¨å morrar jag..o önskar att alla sporttävlingar ska gå i SVT
  Ha en skön söndagskväll, här blir det snart Mästarnas mästare, garanterat reklamfritt!

  1. Jag noterade verkligen Lidls budskap och kanske är det just i denna butik de finns. Positivt är det- IKEAS nya reklam har jag sett och funnit att jag stannat och tittat extra om vad just affischen vill säga. Inte helt enkelt att uppfatta.
   Tänkte också på skidskyttet idag med reklampauser. GRRRRRR…
   Mästarnas Mästare såg jag också och ett nöje att det är reklamfritt.

 3. Lite trist med TV reklam för att just TV programmet blir så långt.
  Annars är jag en som skrattar gott åt reklam på TV, många jag tycker är kul, ibland bättre än själva programmet, många gånger skrattar jag och tappar helt bort vad de gör reklam för ,-)))
  Tycker själv att jag inte påverkas av reklamen.
  Klubben där man ska vara naken hoppar jag gärna över ,-)
  Inte min grej alls.
  Ha det jättefint
  Varm Kram till dig
  Primrose ,-)

  1. Instämmer helt och i sportsammanhang blir jag riktigt irriterad över den. Men visst kan jag ibland skratta åt reklamen. Jag påverkas inte ett dugg av den. Men nu har jag i veckan märkt att jag stannat till och tittat extra på den rekam IKEA har.
   Ja, narknklubben har jag inget intresse av alls. Men när jag läste om den och passerade sp fick den hänga med. Läste att det var 400 dör när de öppnade…Fattar inget alls.
   Ha dte gott du också.
   Kram!

 4. Du ser! Lidl kan! Riktigt snygga skyltar hos dem!Samma sak här, vägskyltandet i butiken är jättesnyggt! Men de som gör Aldis reklamblad är strået vassare. Tyckte de var heltrista först men de är supersnygga och väldigt underhållande med sina teman.

  1. Visst kan Lidl! Här på Söder har vi en Lidl på Folkungagatan och där köper vi ibland bröd, värmeljus (bättre än IKEAS och billigare) tonic och en del annat. Bra service och bra sortiment.
   I Torrevieja köper vi oftast mest bröd hos Lidl men de har även ett bra vinsortiment och man kan stöta på lite av varje. Roligt att se vad de har…
   Aldi finns också men tycker inte att deras sortiment i butiken nära oss är så kul. Inga manuella diskar tyvärr.Får dock ta mig en extra titt på reklambladet. Tror aldrig jag sett det. Tack för tipset! Och kul med teman. (Oftast handlar vi på Consum, Mercadona, Carre och de mer lokala butikerna med manuella diskar.)

 5. Det där med nakenklubb lät ju spännande…det skulle vara intressant att veta hur många besökare de har och hur många av dessa som satsar på gratis inträde!

  1. Vad gäller nakenklubben hade de haft 400 besökare första kvällen enligt Södertidningen. Undrar hur alla dels fick plats och dels kunde klä av sig i och få alla kläder förvarade. – Inga stora ytor vad det verkar som. Men säkert många prång i källaren. (Läste om de också)

 6. Roliga skyltar och jag fastnar för Lidls skyltning, så trevliga smarta skyltar.
  Reklamen i t-banan var verkligen vacker! Ikea har ofta finurlig reklam, med mycket färg! Härligt!
  SAS reklamen är inte dum den heller 🙂

  Svar: Javisst påminner Benjamin om Michel Jackson, men tycker ändå numret var snyggt och låten bra, men vi hade diskussioner om detta igår hemma hos schlagerkompisen!
  Kram och godnatt!

  1. Ja, Lidls skyltar är bra och jag tror de menar det som står. IKEAS skyltning är finurlig och man tittar till extar för vad de vill göra reklam för är inte direkt tydlig. Men man tittar. Och AMEX behöver nog få lite extra på fötterna av SAS för idag är det inte så många butike eller restauranger som tar deras kort.

   Jag tyckte det var helt ok med Benjamin,(trots försöket med M.J.) men mina favoriter är fortfarande John Lundvik och Mariette. Kan förstå att det blev diskussiioner hos er….
   Kram och natti

 7. Härliga skyltar … speciellt de där skyltarna på Lidl! Visst är det irriterande med all tv- reklam, men som sagt – det är reklamkanalerna som har pengarna.
  Technopartiet har jag aldrig hört talats om … och jag lär nog aldrig besöka deras nattklubb heller!
  Tack för intressant och snygg skyltning!
  Kram

  1. Lidlskyltarna piggar upp och de känns positiva. Tror verkligen att de bryr sig om kunderna här i butiken. Alltid många där och handlar .
   Reklam på tv kan göra att jag avstår att se en film. Jättetreist med avbrott och än värre om det är sport. Men reklam genererar pengar.
   Vad gäller nakenklubben och Technopartiet var dte helt nytt fö rmig också. Men jag fick ju se vad det var. På utsidan alltså. Inget för mig.
   Kram och trevlig måndag.

 8. Roligt o hunden är ju för söt he he he ang mello så höll jag på Benjamin men gillade även dem du nämner 🙂 hoppas din måndag blir fin 🙂 kram på dig

  1. Tack! Idag blir dte lite av varje med förberedelser inför resorna och mysig middag och bokprat i kväll.
   Visst är hunden söt! DEt dröjde lite innan jag förstod att det var IKEA som stod bakom reklamen och att det var en blandare det gällde.
   Önskar dig en fin måndag!
   Kram!

 9. Många fina skyltningar.
  Kan inte låta bli att fundera på det där med Nakenklubben, ska man alltså hänga av sig kläderna utanför. Milde tid vad de hittar på!!!

  1. Tack! Ja, IKEAS skyltar sticker ut lite. Man vet inte riktigt vad reklamen handlar om. Här trodde jag först det gällde något till hundar, men det var en blandare det var frågan om.
   Vad gäller den nya nakenklubben går man in gratis om klädern lämnas i garderoben. (Läste detta i vår Lokaltidning på Söder) Kan tänka mig att det blev trångt i garderboden om alla 400 som det stod var antalet besökare skulle ta av sig kläderna. Kunde säkert se komiskt ut…
   Ja, ett märkligt påfund och dessutom inom lagens gränser. (Också vad jag läste…)

 10. Visst fastnar ögonen vid IKEAS reklam, men det var nog mest för den söta hundens skull….men det kanske var det som var meningen 🙂
  Men en nakenklubb? Nja, det är nog inget för mig 😀
  Stor kram och trevlig eftermiddag!

  1. Jag tror att det var hunden som gjorde att jag tittade extra här. Att det fanns en blandare med såg först senare.
   Nakennattklubb är inget för mig, men jag ville ju gå dit i alla fall. Alltså utanför den tvärstängda dörren.
   Stor kram!

  1. Tack! Ja, SAS skylten är pigg och AMEX behöver nog all draghjälp de kan få. Är ju inte direkt enkelt att betala med det kortet.
   Annars är nog IKEA skylten en favorit. Här såg jag inte ens att det var IKEA först utan trodde det var något annat med hundar. Men reklamen gällde blandare.

 11. Vilken härlig skyltsamling! 🙂
  AMEX reklamerna är dock något jag är så less på. Gillar kortet i sig, via använder det alltid nr vi reser och tas på de flesta ställen. Och hemma handlar vi mat och benisn mm med det. MEN. Vi har haft det där kortet i flertalet år men poängen har inte tagit oss på en enda resa, som reklamen så fint säger. Vi har aldrig lyckats utnyttja det så som vi velat, inte till uppgraderingar, inte till hotell, inte till hyrbilar, inte till resor. Det har alltid funnits någon liten jädra hållhake som gjort att det inte gått. Så jag skulle vilja döpa om deras reklam till “Förvandla vardagsinköp till SAS webshop”, för det är dit det tagit oss. Ha, ha!

  Håller med om att det är drygt med all TV-reklam. Men det är tack vare det jag har en inkomst inkomst, så jag måste ändå gilla det. 😉 Varje 1-timmes program man gör för reklamkanalerna är förresten exakt 44 minuter långa, plus minus 10 sekunder. Resterande tid per timme är reklam och programpåor.

  1. Tack!Jag har inget AMEX kort (men har haft) och har upplevt att på många platser/butiker/restauranger/hotell så tas det inte emot. Har öfrstått att dessa får betala/har fått betala en del till AMEX och att det är därför. Men vet inte alls. Trist att ni inte kunnat använda de poäng ni samlat in.
   Vi har bla. ett Norwegiankort och där blir poängen lätt användbaar till resor. Aldrig krångel. Korete kostar helle ringet att ha.

   Förstår dig vad gäller reklam och jobb. Något helt annat. Men mitt i en film och sportsändningar….Annars reagerar jag inte så mycket. Men å andra sidan utan reklam skulle många program inte kunna visas. kLart du måste gilla det. Absolut! Aha , nu vet jag. Så ca 15 minuter går bort. Ibland känns det dock längre. Har aldrig tagit tid. Och alltså 1/4 går bort… Å andra sidan finns det ju rolig reklam också…
   Ha det bra! Och jag är allt avis på er…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *