London Peking Resor utomlands

Nya möjligheter kan finnas – men det gäller att hitta dem.

Ett par praktiska saker inför kommande resor skulle lösas. Men hur? Pannan hamnade i djupa vecka. Djupare än vanligt. Det gällde att se nya möjligheter. Fredagkvällens ljusspeglingar på kanalen återger bra det hopp som tändes allteftersom timmarna gick. Lite dimmigt i början och svårt att urskilja detaljerna och när jag  blickat ut ett tag såg jag  hela tydligare. Möjliga lösningar återspeglades. Bara att sätta igång.

Nya möjligheter kan träda fram i dimman och speglingarna över Hammarbykanalen.

Nya möjligheter kan finnas

-även om det från början kan se dystert ut. Resan till London i april, som jag gör tillsammans med döttrarna och med Max, äldsta barnbarnet på åtta år, är tänkt att delvis gå i Harry Potters tecken.  Max är just nu väldigt intresserad av Harry Potter så ett besök på “Warner Bros Studios”,en bit utanför London var givet. Här är det en flera timmar lång rundvandring som gäller, “The making of Harry Potter” och  i dessa studios där filmerna om Harry Potter till stor del spelats in. Men…Jag hade missat en sak och det var att biljetter till dessa rundturer är begränsade och måste köpas i mycket god tid. Och nu fyra veckor innan vår  avresa så var biljetterna slutsålda hos Warner Bros.

Inte en biljett att få tag på under de dagar vi skulle vara i London. Jag letade vidare på olika brittiska sidor, ingen lycka alls. Och efter mycket letande hamnade jag på en svensk sida “Boxoffice”och se där lyckades jag beställa biljetter till oss. Snavv som en vessla bokade jag och hoppas nu att det fungerar, Bokningsbekräftelse har kommit och själva bokningen på hemsidan var enkel. Envisheten och lite positivt tänkande var bra ingredienseratt ha med i sammanhanget. Och att hitta möjligheter.

Speglingarna gav mig nya impulser. Och plötsligt  fick jag til det.

Nästa möjlighet

– att ta tag i var att boka bord till en champagnebrunch på hotell St. Regis i Peking. Här på hotellet serveras “stans bästa brunch” på söndagar och visst ville vi försäkra oss om att få bord. Tänkte att jag kunde boka via internet och hittade både hotellets hemsida och den restaurang det gällde. (Hotellet har fem olika) Men sedan körde det ihop sig. Det fanns inga lediga bord till vårt tänkta datum, alltså nästa söndag men vi kunde boka in oss kvällstid från klockan 18. Bara en felande detalj brunchen serveras mellan 11.30 och 15.

Nu på söndag kunde vi däremot komma. Löste det hela genom att ringa utan tanke på tidsskillnaden på sju timmar. Så klockan var alltså 03 på natten när jag ringde. Kom på tidsskillnaden just när receptionisten svarade och la på luren. Inte direkt nödvändigt att boka bord nattetid.  Ringde idag på morgonen och då var tidsläget ett annat. Inte nog med att jag kom fram vi fick även ett fönsterbord som vi önskade. Och frågan om varför det inte gick att boka via hemsidan tog jag inte alls upp.

Så nu har flera dörrar och möjlighter öppnats. Gäller bara att se och hitta dem.

Nya dörrar och möjligheter kan öppnas men man måste se dem först.

 

 

 

30 svar på ”Nya möjligheter kan finnas – men det gäller att hitta dem.”

 1. Stort GRATTIS! Det var bra jobbat! Man ska aldrig ge sig och du lyckades med både biljetter till HP-vandringen och med ett fönsterbord. Nu kan du lugnt luta dig tillbaka i soffan och kolla dimman över Hammarbykanalen.
  Igår kväll var här också otroligt dimmigt, nästan lite kusligt tyckte jag. När jag ser dimma tänker jag alltid spontant på London och Jack the Ripper.

  1. Tack! Jag andas ut. Även här gick tankarn i går i dimman och speglingarna till London. Men jag kom nog inte helt fram till Jack the Ripper. Jag kände mig nöjd att jag inte gav upp vaf gäller HP biljetterna för det är ju mycket därför vi ska åka. Men nu är de våra. Alltså jag väntar på dem men har fått en tydlig bekräftelse från “Box Office”. Och även brunchen är ordnad. Lutar mig nu tillbaka med en god bok. I alla fall mellan varven. Vad gäller att ge upp så ska det mycket till innan jag gör det.

   Och du! Visst var det lite färg i inlägget….

 2. Svar: Visade dina fina bilder precis för min man. Å det är första gången jag tänkt på att alla dina bilder du tar från balkongen visar visserligen samma motiv, men de är helt olika ändå. Du tar dom vid olika tider på dygnet, olika väderförhållanden, så de är aldrig sig lik. Helt suveränt tycker jag.
  Å visst fanns det färg i inlägget:-) Förstår helt och hållet att speglingarna i andra bilden gav dig ny energi. Bilderna är helt fantastiska, men det har jag ju redan sagt, men det tål ju att upprepas;-)

  1. Stort tack! Visst blir det många bilder härifrån och ljuset är skiftande även om motiven är de samma- Tidern apå dygnet också. Och igår med dimman så var dte lite speciellt. Stod här, tittade och grunnade på hur jag skulle få till HP och så då speglingarna och tänkte att det måste ju finnas något jag missat. Tankarna rörde sig i huvudet. Och det fanns en lösning.Speglingarna i andra bilden fick mig att tänka till extra. Och det lönade sig denna gång.

 3. Duktigt jobbat av dig! Trägen vinner, heter det ju, och oftast stämmer det 🙂 Kul att det lyckades med båda grejerna – grattis! 🙂

  Ha en fin Schlagerkväll!

  1. Tack! Jag jobbade på bra. Och jag har svårt att ta ett “nej, det är fullbokat”. Och jag hittade ju en variant som fungerade. Ja, båda gick i lås.
   Nu väntar jag bara på HP biljetterna , men jag har två bekräftelser så det bör räcka-
   Trevlig schlagerkväll önskar vi er också.

 4. Upptåget verkar bra, ser det ofta passera där vi bor nu men har aldrig åkt med det ,-)
  Möjligheter finns det…vissa missar man andra grabbar man tag i.
  Bra att du fick biljetter och hoppas det fungerar riktigt bra, att besöka London med en 8 årings ögon blir med all sannorlikhet kanon ,-)))
  Du bor helt otroligt vackert stora möjligheter till superfina foton och det har du!
  Ha det fortsatt fint
  KRAM Primrose ,-))

  1. Upptåget har jag åkt ett par gånger och fint att det stannar vid de mindre stationerna.
   Och vad gäller möjligheterna så är det ibland svårt att se och hitta dem. Men jag är envis och dte är ofast till god hjälp. Had einte en tanke på att man skulle behöva boka flera månader i förväg. Bara att få till en avresa spm funkade för alla var lite klurigt.
   Det ska bli jätteroligt att komma tillbaka till London med döttrarna och vi har varit här många gånger förr tilllsammans. Väldigt roligt att nu Max följer med, det är ju hans resa. Spännande att se Londom genom hans ögon.
   Vi bor bra här och det är roligt att se att bilderna som är ganska lika ändå blir ganska olika beroende på ljus, tidpunkt och väderlek-
   Jag önskar dig en bra helg-
   Kram!

 5. Åh, så underbart! Vad glad jag blir för din/er skull! Precis så, man ska inte ge upp . Det var ju också min pappas devis som jag tagit med mig.

  Vilka härliga resor du har att se fram emot! Det låter fantastiskt att dela den spännande Harry Potter-upplevelsen med barn och barnbarn och att få njuta av den där champagnebrunchen i ditt älskade Peking. Jag ser fram emot rapporter.

  Stor kram!

  1. Nej, inte ge upp! DEt är något jag också haft med mig i livet från mina föräldrar. Och det finns ibland möjligheter men inte ser så lätt-
   jag är så glad för HP biljetterna efetersom detta är så viktigt för Max. Men jag had ehelt missat att biljetter hade behövts beställas i mer god tid. Men nu ska det ha läst sig.
   Rapporter kommer efter hand och jag kommer att böogga från Peking med lite korta inlägg med bilder. Mer får komma senare-
   Stor kram och många tankar till dig.

  1. Tack för din omtanke- Jag är ju ingen HP fan, men får väl lära mig lite. Håller med dig om att jag är mer förtjust i Roald Dahl och Matilda. Tack för din länk och jag har tittat och ska visa den för Max. Någon teater tror jag inte det blir för oss, men ett besök i Warner Bros studio och det tar timmar. Max har försökt att lära upp mig vad gäller H.P. men jag är nog inte just där den enklaste eleven. Kanske har det med åldern att göra…
   Helt oavsett ser jag fram emot vår resa till London i början av april. Men först ut är Peking.

 6. Reseledaren i full aktion! Att hitta lösningar är a och o! Så skönt att allt löste sig till slut!!
  Vi har haft en fantastisk kväll med Ane Brun och Västerås Sinfonietta!
  Hörs!

  1. Vad trevligt med en konsert med Ane Brun och Västerås Sinfinietta. Hörde henne förra sommaren på Stockholms kulturdagar, så bra.
   Jadå, reseledaren är i gång. Väntar nu på att biljetterna ska anlända.Men det gör de nog.
   Vi hörs!

 7. Ha,haa… man kommer långt med envishet. Så där brukar jag också göra och oftast finns det lösningar. För några år sedan var Johanna och Ronja i London och då var de på Harry Potter-stället. Jag har faktiskt ett par fina kort på Ronja därifrån, spm jag inte har kommit ihåg att scrappa. Max kommer att bli så förtjust.
  Det blir mycket resande för dig nu de närmaste veckorna. 🙂
  Kram!

  1. Jadå, visst gör man. Och visst finns det oftast lösningar, men som ibland inte är helt klara utan smyger fram. Vad roligt att Ronja och Johanna var på Warner Bros. Har förstått att det är väldit populärt med tanke på biljetternas pris och efterfrågan på dem. Nu väntar jag bara på leverans. Detta är ju i huvudsak Max resa och han är verkligen spänd.
   En del resande blir det i vår och jag tycker ju om det. Å andra stidan tycker jag även om att vara hemma i Stockholm också. Men det blir jag en del i sommar. Men å andra sidan blir det då avbrott med en del jobbresor. Jätteroligt!
   Kram!

 8. Lösningsfokuserad, envis, kunnig och ihärdig
  är hon som inte ger sig för än hon är färdig
  Då problemen är lösta
  är det mycket få som under mattan blir fösta
  (Lite kul att du också skrev om problem – och praktiken 🙂
  Stor kram och goda turer tillönskas!

  1. Tack, för din fina vers. Och visst kan det stämma in på mig.
   Och nu är det många roligheter som väntar.
   Kanske tankeöverföring mellan oss vad gäller lösningar och problem….
   Stor kram!

 9. Det lönar sig verkligen att vara envis och att inte ge upp! Bra jobbat av dig! Grattis till att ha fixat både biljetter i London och bord i Peking! Wow …!
  Kram

  1. Ibland – ganska ofta, är envisheten en klar fördel. Att inte ge upp finns ju med där. Viktigast var biljetterna till Harry Potter men jag kunde inte tänka mig att de behövde bokas månader i förväg. Nu väntar jag på att biljetterna ska levereras. Även brunchen kännns bar att ha ordnad för den är verkligen extra och restaurangen är verkligen inbjudande och välldigt trevligt.
   Jag kände mig så nöjd.
   Kram och trevlig söndag.

 10. oj stressigt värre, tur att du fick tag i biljetter surt annars. Allt bra till slut 🙂 va bra att du kunde ringa o boka bord så är allt fixat innan o du kan andas ut 🙂 skönt när man åstadkommit nåt bra! kram å fin söndag

  1. Det var lite nervöst innan jag hittade en sida som hade kvar HP biljetter. De är väldigt eftertraktade och man bör boka flera månader i förväg, vilket jag inte tänkte på- Vad gäller champagnebrunchen är det fint att dte lyckades men där finns dock bra alternativ.
   Men nu kan jag andas ut vad gäller detta.
   Kram och trevlig söndag.

  1. Tack! Envis är jag och försöker se lösningar och möjligheter. Hoppas att biljetterna också levereras. Stor kram och trevlig söndag.

 11. Du är bra på att fixa och dona och hitta lösningar och klura ut saker och ting. Förstår att du passar utmärkt som reseledare.
  Spännande med Londonresa. Jag gillar London så jag hoppas att jag kan följa med dig dit via bloggen och se om något är bekant, fast London är stort.
  Härliga bilder du har fotat, underbart vackra.
  Trevlig söndag.
  Varm kram!

  1. Jag brukar kunna hitta lösningar och möjligheter och gör det då och så i de reserelaterade jobben. Oftast går det riktigt bra.
   Londonresan tillsammans med döttrarna och barnbarnet Max ska bli jätteroligt. Har “förr” varit mycket i London men nu är det nog 15 år sedan senast.
   Du är så välkommen att följa med oss dit via bloggen och säkert kommer du att känna igen en hel del.
   Vad roligt att du tyckte om mina “dimmiga” bilder. Och lite Londonkänsla gav de .
   Har just varit i din stad och besökt Princesskonditoriet med min väninna och din blogg vän Preciosa. Trevligt att ses igen.
   Önskar dig också en fin söndag eftermiddag och kväll.
   Stor kram!

  1. Tack för uppmuntran. Nej, jag ger mig inte om det kan finnas öppningar, lösningar och möjligheter. Och envis är jag.

 12. Trevligt att vara i London en onsdagskväll. Men nu tog det roliga slut. Bäst att ta sig hem till “öjn” på något vis.
  Kram en haltande man i sina bästa år.

  1. Ja, det var ett tag sedan jag var i London men väldans trevligt var det. Och att spendera dagar här med barnbarnet Max och båda döttrarna var minnesvärt. Hoppas du inte ska halta så länge till. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *