Stockholm Trevligheter

“Dagens” en helt vanlig tisdag

Här hemma fortsätter projekten och de går framåt. Gårdagkvällen ägnades delvis åt att vara arbetsledare för omklädseln av en stol och jag antog även bisysslan som hantlangare och kom med glada tillrop och några råd. En stol fick ny klädsel och vi tyckte båda att resultatet blev bra. En utmaning var att få på klädseln eftersom stolens sits inte kunde lossas utan att demontera stolen men vi såg hur den tidigare klädseln kommit på och anammade samma metod, alltså med tyget ovanpå.  Och utmaningar inom rimliga gränser uppskattas.

Trevlig utsikt under arbetet och extra roligt att se ett stort fartyg som slussar. 

Stolen i sin nya klädsel och jag hoppas den kommer att trivas i den

Just nu håller stol nummer två på att få sin nya klädsel och min arbetsledande funktion sker från soffhörnet, lite på distans. Är ju populärt nu med distansjobb så jag testar och hitintills ser det lovande ut. Ute däremot känns det inte så lovande för det snöar lite lätt och blåser en del men en sväng ut får det bli i alla fall för ett par av “the Beijing Ladies” tittar in fram på kvällskvisten och en fisksoppa hoppas jag ska värma dem. Prat och skratt brukar också ha positiv inverkan på det mesta.

Små reseplaner pågår parallellet och till helgen gör  jag en miniresa men kanske finns det annat som väntar på oss. Alltid spännande att se. Å andra reser gärna runt i Stockholmstrakten också och här finns  fortfarande mycket spännande att se och upptäcka.

Dagens utsikt.

Att laga mat tycker jag oftast om och likaså att leta recept. Den här fisksoppan/grytan kommer från en kokbok som heter “DET GODA ENKLA”  – maten vi vill laga och äta och  är skriven av Anna & Fanny Bergström som båda länge arbetet för tidningen “Allt om mat”.  Vackra bilder  finns det gott om och det inspirerar.  DEn här soppan/grytan innehåller fiskfilé (gärna av lax, och torskrygg/gös,  räkor, lök, vitlök, fänkål, bladselleri, rotselleri, potatis, morötter, fiskfond, små tomater, bladpersilja  och musslor om man så vill.  I orignalrecepetet ingår också saffran men den går att utesluta. Ett gott bröd och aioli smakar gott till.

 

Nu blev precis stol nummer två klar och även den blev bra. Kanske är det läge för fler projekt här hemma för jag har noterat att min arbetsledande funktion, trots pensionär sedan några år tillbaka, fortfarande är fullt duglig och det bådar gott. Inte heller tålamodet behövde  utsättas för några påfrestningar…Återstår nu att se hur det går med försäljningen av skåpet men servisen har fått ett nytt hem. Bra så.

 

 

34 svar på ”“Dagens” en helt vanlig tisdag”

 1. Jag småler och njuter då jag läser ditt inlägg. Tycker mig se dig framför mig i din arbetsledarroll. Tror att den passar dig perfekt.
  Så duktig din man är och stolarna blir säkert bra och håller många år till.
  Så den fina servisen är såld. Bra att det gick vägen. Den var ju också så fin. Skåpet var en riktig höjdare. Skulle passa bra för mig att ha glas i, men men, har inte plats som sagt var, annars skulle jag köpt det.
  Du har en underbar utsikt, Båtar kommer och åker förbi, härligt.
  Soppor finns det så många goda. Jag tror att det blir lyckat med fisksoppan. Många tycker att det är njutbart och du är säkert mycket duktig i köket också. Det blev härliga färger på tallriken.
  Trevlig eftermiddag och kram till dig.

  1. Jag är en ganska snäll och uppmuntrande arbetsledare, har tränat i många år. Uppmuntran är viktig och positiva och glada tillrop.
   Stolarna blev riktigt bra och eftersom de är så smaöa får vi in dem runt matbordet då vi är många som äter tillsammans. Servisen är såld men ännu inte skåpet, men Myrorna och Stadsmissionen finns ju kvar. Och du hade absolut fått skåpet.
   Utsikten här är fin och det är lätt att följa årstiderna och naturens växlingar. Mitt i stan bor vi men ändå lite på landet.
   Fisksoppan verkar lovande och när gästerna kommer ska fisken i en kort stund.
   Att laga mat tycker jag oftast om men ibland blir det väldigt enkelt. Men stunden runt matbordet vad vi än äter tycker jag om-
   Jag önskar dig en trevlig kväll.
   Stor kram och tack för uppmuntrande ord.

 2. Så härligt att förnya det gamla till nytt=)Slutresultatet blev jätte bra. Gud, vad sugen jag blev på fisksoppa. Låter som om en superbra idé att bjuda på en lyxig soppa till dina väninnor =) Om det går så vill jag prova detta recept. Fin utsikt från er balkong. Kram

  1. Stolarna är extrastolar och är bra för de är smala och går in vid matbordet när vi är många.
   Fisk och skaldjurssoppan ska snart provas och jag tror den blir bra. Har provsmakat.
   Kan maila dig receptet i morgon så ser du och sedan kan den varieras i det oändliga.
   Idag känns våren ha semester och vintern tagit sig in för några dagar. Men våren kommer snart tillbaka.
   Kram!

 3. Jag tror att stolarna kommer att trivas alldeles utmärkt i sina ny kläder.
  Jättesnyggt, bra klätt av maken och bra lett av dig ?

  1. Stolarna ser ut att trivas i de nya kläderna och jag är nöjd med tyget som piggar upp lite. Och mycket blått är det i det…
   Jag är ju ganska blå, men tänkte inte på att det var mycket blått i tyget när det köptes.
   Maken jobbade bra och och jag är glad att min arbetsledande förmåga finn kvar Uppmuntran ingår och hantlangning också.

 4. Snyggt distansarbetat av dig – du har verkligen talang för det 😀

  Soppan (grytan?) såg verkligen otroligt god ut!

  Ha en skön tisdagskväll!

  1. Just distansarbete har jag bara tränat i mindre skala och då mest med skolelever. Här gick det bra att leda det från soffan och jag kunde liksom se hur arbetet gick framåt. Arbetsledand efunktioner har jag dock haft i många år men inte så mycket av det per distans.
   Fisk och skaldjursgrytan smakar lovande och hoppas gästerna blir nöjda En trevlig kväll blir det alldeles säkert.
   Önskar er också en trevlig kväll och god återhämtning efter dagen i backen.

 5. Den fisksoppan gick inte av för hackor, den så mycket läcker ut!
  Vilket kul inlägg, du kan konsten att skriva underhållande.
  Ha det gott, varm kram ?

  1. Tack! Ja, ibland blir det mer kåseri.
   Fisksoppan är i princip klar så när gästerna kommer ska fisken i och sedan återstår en trevlig middag.
   Mysigt med vänner, god mat och dryck.
   Önskar dig en trevlig kväll.
   Kram!

 6. Godafton Ditte! Så snygga stolarna blev! Bra med samarbete även på distans?!
  Önskar dig en mysig kväll, och fisksoppan ser verkligen läcker ut!

  1. God afton! Stolarna blev riktigt bra och är utmärkta som extra stolar när vi är många för de är smala och smidiga.
   Samarbetet på distans fungerade utmärkt och jag grunnar nu på nya projekt. Det var riktigt roligt att uppta den arbetsledande befattningen.
   Jodå, hantlangning och glada tillrop ingick.
   Fisksoppan påminner mycket om den jag bjöd er på i somras och den verkar god efter att jag provsmakat den.
   Trevlig kväll!

 7. Distansarbete på 2-3 meters avstånd – hahaha:-))))))
  Stolen blev ju jättefin. Din man måste gilla pillepill;-)
  Fisksoppa/-gryta är ju så enkelt att göra och så himla gott. Dessutom är just den där rätten en fröjd för ögat också. Smart av dig att tillaga just en sådan.

  Härliga bilder förresten! Eller jo, snöbilden är ju mindre bra då;-) Här har det snöat hela dagen och en buss har glidit in i några betongsuggor framför mitt köksfönster. Déjà vu från november om man säger så…

  Har en toppen kväll med dina Beijing Ladies:-)

  1. Ja, jag befann mig på viss distans i alla fall. Båda stolarn är nu omklädda och de blev riktigt bra. Dessa ärextrastolar och smala så är vi många vid bordet så kan man alllltid knö in dessa också.
   Maken är väldigt praktisk och jag är ju inte det, så arbetsfördelningen här var lyckad. Att leda arbetet på distans var ett bra grepp så att jag inte direkt övervakade det hela men ändå hade viss koll.

   Fiskgrytan uppskattades och serverades med ett gott vitt vin, (ingen ville ha rött) aioli, rouille, gott bröd och ost. En jättetrevlig kväll blev det.

   Vad gäller snöbilden var den mer en “reality” bild, och snö villl vi ju inte ha nu. Och visst har det snöat även här , hela dagen och snöröjningen kör som bara den. Här på kajen är det bilfritt men jag ser hur bilarna kört ihop både på Skansbron och Skanstullsbron och kan tänka mig att ni fått än mer snö hos er och att plyckorna varit många. Minns när du berättade om hur det var i november.

 8. Vad du är duktig som fixar till stolarna, vilket tålamod . Blir fint med lite förnyelse.

  Kul att träffa vänner och få skratta å prata för sånt behövs åsso får man så mycket måbraenergier som är bra att tanka kropp å själ med.

  Laga mat kan vara kul…..ibland tycker jag då som jobbar med det. Ser gott ut det där.

  Ja du…Stockholm är en härlig stad . .mycket att se där.

  Kram min fina vän och ha en fin och glad kväll.

  1. Nja, jag har inte rent praktiskt haft så mycket med stolarna att göra för maken är den som får till det med händerna. Men jag har varit arbetsledare och kommit med glada tillrop, haft synpunkter och varot lite hantlangare. Och jag köpte hem tyget. Och stolarna verkar trivas
   med sin nya dräkt.
   Jag förstår att du som jobbar med mat kan få nog av det. Oftast tyckerjag om att laga mat och gör alltid så att man kan ha till en gång extra men ibland tryter både fantastin och lusten och då känns det som om en kall isbit går bra. Ja, inte när det kommer vänner förstås.
   Fiskgrytan blev lyckad och går ju ganska fort att få till men mest tid tar ju allt hackande av allt. En trevlig kväll hade vi och skratten var många.
   Stor kram till dig också och hoppas du haft en trevlig kväll.

 9. Perfekt att klä om dom och dom blir som nya snyggt !!!!!
  Jag åkte på lilla bron där vid din utsikt idag 😉 då jag åkte till söder hade jag vetat att du stod där hade jag vinkat 😉
  Fisksoppan såg jätte god ut, själva åt vi karljohans soppa
  Stor varm Kram till dig finaste Ditte

  1. Tack! Stolarna blev riktigt fina och de är små och smidiga och kan trängas in runt matbordet då vi är många till bords.
   Oh, vad trevligt att du varit i mina trakter och visst hade jag gärna vinkat.
   Fisksoppan/grytan blev riktigt god och kändes värmand ei kylan. Och karljohans soppa låter också väldigt gott.
   Skickar en stor och varm kram till dig också finaste Sanna.

  1. Stolarna är klara och de verkar trivas i sin nya klädse och maken har fått till det bra.
   Jag har mest lett och fördelat arbetet och bidragit med goda råd, uppmuntran och hantlangning. Har inte det rent praktiska anlaget.
   Kram!

  1. Utsikten här är fin! Och roligt att se årstidernas skiftningar i kanalen. Vår, sommar och höst är det fint att se alla båtar so passerar, Ja, båtar kommer nu också men det är mest de stora fartygen som ska vidare genom Mälaren mot Södertälje. Här känns det som om våren nu är på semester men jag hoppas den snart är på plats för tjänstgöring igen.

   Fisksoppan blev bra och värmde skönt i smövädret. Nåja, vi satt inomhus och åt…

 10. Fin stol!
  Hörde från sonen igår att snön kommit till Stockholm, lite sent när alla väntar på våren. Hoppas den smälter bort snart!
  Den soppan ser så god ut!!!

  1. Tack! Maken gjorde ett bra jobb och stolarna är på nytt redo att användas när vi blir många runt bordet.
   Hela gårdagen snöade det och i natt så snösvängen har haft mycket att stå i. Våren verkar helr ha kommit av sig.

   Fisk och skaldjurssoppan blev väldigt bra och både värmde och piggade upp oss.

 11. Så fin stolen blev i sin nya klädsel. Och jag är övertygad om att den kommer att trivas!
  Fisksoppan såg också väldigt god ut!
  Kram och ha en fin dag

  1. Tack, ja B gjorde ett bra jobb och stolarna ser glada ut så jag antar de trivs med sina nya kläder.
   Fisksoppan smakade jättebra och färgerna piggade upp i det kulna snövädret.
   Mycket snö har vi så våren verkar ha tagit semester.
   Stor kram!

 12. Arbetledning på distans – jo där satt den. Soppan och stolen ger saftig längtan ; efter sitt och smak!
  Förta bilden är helt underbar!
  Stora kramen!

  1. Stor tack! Ja, bilden blev bra!
   Båda stolarna blev fina och B gjorde ett väldigt bra jobb och min arbetsledning från soffan gick hem.
   Soppan blev väldigt god och med fina färger som piggade upp i det grå vädret. Mycket snö har fallit här i huvudsaden nu ett par dagar och jag som trpdde att våren var här. Men den tycks ha rest på semester.
   Stor kram!

 13. Åh så fin stolen blev den piggar upp, vilket inte vädret hos dig gör :/ här är grått men ok ändå 🙂 har fixat o donat idag hoppas din fisksoppa smakar här blir det landgång ikväll 🙂 kram kram <3

  1. Båda stolarna är klara och visst piggar de upp. Här har det snöat rejält i två dagar men med lite sol på eftermiddagen idag.
   Fisk och skaldjursgrytan blev väldigt god och vi hade en tervlig kväll. Alltid trevligt att träffa vänner.
   Önskar dig en fin kväll-
   kram!

 14. Du klarade verkligen arbetet som arbetsledare galant. Stolen är snygg och det nya tyget klar den bra. Kan tänka mig att det inte var helt lätt när sitsen inte gick att lossa men skam den som ger sig. Utmaningen var med facit i hand inte alltför svår.

  Fisksoppan såg verkligen god och tilltalande ut. Vi äter med ögonen också så inte bara smaken ska vara bra. Här blev det också fisk fast i form av ångad torskrygg med kålrötter. Mycket gott och nyttigt kändes lunchen också.

  Kram och ha en fortsatt bra onsdag!

  1. Jag är nöjd med min arbetsledande funktiomn och resultatet blev riktigt bra.
   Resultatet hade troligen inte blivit lika bra om jag varit i närkontakt med det hela. Maken är till motsatas från mig praktisk och kan tänka ut teoretiskt hur det ska vara. Själv håller jag mig till det teoretiska.
   Fisksoppan blev god och med fina färger som piggade upp oss i den snögråa tisdagskvällen. Torskrygg ingick även här och den är god att använda till mycket. Låter som en god middag hos er och kålrötter är alltid gott.
   Kram och trevlig kväll.

 15. Perfekt jobb att vara arbetsledare på distans! Med den personalen bör det gå lekande lätt! Så fina stolarna blev! Och fisksoppan såg ju försvinnande god ut! Va du kan! Kram!

  1. Visst är det och på lagom distans så att jag hade viss uppsikt. Vad gäller “personalen” så var han väldigt flink och flyhänt så
   stolarna blev väldigt bra.
   Soppan blev god och smakade gott i den gråkulna kvällen-
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *