Torrevieja

Matupplevelse på restaurang La Cata i grannbyn Benijofar

Häromkvällen lämnade vi Torrevieja och gav oss iväg på en smärre matresa. Vi körde tillsammans med vänner 15 km, nordväst in i landet, till den lilla byn Benijofar. Här väntade middag på restaurang La Cata och det skulle visa sig bli en riktigt trevlig, fin och god  matupplevelse.

Här i byn Benijofar, 15 km nordväst om Torrevieja började vår matupplevelse, på restaurang Cata“Huvudgatan” i Benijofar Här i byn, på restaurang Cata, skulle snart vår matupplevelse börja.

En matupplevelse

kom det att bli. Jag hade läst lite om restaurangen innan och den har fått väldigt goda recensioner både hos Tripadviser och andra. Roligt att denna lilla “oturistiska” by ca 15 km från kusten med sina dryga 4000 invånare både lyckas få många gäster och hålla en så hög kvalité. Benijofar har inga hotell eller direkta semesterbostäder och kanske är det detta som gör att man gäran tar sig hit.

Idén, att åka hit och äta middag, kom från vännerna Marga och Birgitta som  hört många lovord om den. Och efter att ha avnjutit en verkligt god trerättersmiddag förstår jag alla de positiva omdömena. Vi hade bokat bord till 18.30 och här har man sena middagsvanor så från början var vi de enda gästerna. Men efter hand kom fler och fler.

Efter att ha tittat runt med kameran i handen var jag också redo för kvällens matupplevelseEfter att ha tittat mig omkring med kameran i handen var jag också beredd för aftonens matupplevelse.

Modern inredning och design. Här en del av den ljusa och luftiga matsalsdelen. Extra fördel tyckte jag var att borden inte stod så tätt och det fanns också mer avskilda sittplatser längre in i restaurangen. Jag passade också på att ta en snabbtitt på “bekvämlighetsinrättningen” och även den var riktigt snygg.

En trevlig bar och vill man hellre så sig ner med något drickbart utomhus så finns en liten uteplats.

En del av damernas “bekvämlighetsinrättning”. Genomtänkt även här precis som allt annat på restaurangen.

Menyn

besår av dels en separat kvällsmeny  för 17.95 euro där det finns några olika för och varmrätter att välja på. Halva priset eller mer jämfört med Sverige och troligen också en helt annan kvalité.  Både fisk, vegetariskt och kött fanns bland valen. För ett par av rätterna tillkom några extra euro. Ett glas vin/öl eller vatten ingick också i menypriset. Till dessert ingick denna kväll  äppelkaka med glass och grädde. Även en à la carte meny fanns om man skulle vilja sätta ihop en egen meny eller nöja sig med en varmrätt. Vi fick också menyerna förklarade för oss och kunde så småningom bestämma oss.

Vår matupplevelse ska snart börja. Men först noga studier av menyn. AK, maken, Birgitta och Marga studerar och funderar över menyn. Matupplevelsen ska snart börja. 

Vi valde lite olika varianter till för och huvudrätt och alla kom att bli väldigt nöjda. Att rätterna är nylagade märks och man kan lätt utesluta någon ingrediens om man vill. Och även lägga till någon.

Alla gäster får först en liten aptitretare, rökt lax med smaksatt majonnäs. Försvinnande god. Jag valde sedan krämig blomkålssoppa till förrätt och fläskfilé med både bearnaisesås och rödvinssås. Olika varianter av potatis fanns att välja på. Och sist äpplekakan med glass och grädde.

Min meny gav en härlig matupplevelse. Så gott!Min matupplevelse denna kväll.

Vi var alla väldigt nöjda när vi så småningom begav oss tillbaka mot Torrevieja. Och lite sightseeing fick vi på vägen. En fin tur. Stort tack Marga och Birgitta för initiativet och resan. Tänk så trevligt det är att testa lite nytt i restaurang och matväg, något jag gärna gör. Både hemma och utomlands.

Byns samlingsplats är framför kommunhuset, Plaza la Constitucion.

På hemvägen körde vi en vända över området Rojales /Marquesa och fick oss en fin sightseeingtur.

 

26 svar på ”Matupplevelse på restaurang La Cata i grannbyn Benijofar”

 1. Håller med dig till fullo! Vilken matupplevelse och trevlig resa dit och hem med mina grannar. Ett stort tack till dem för att vi fick åka med😊

  1. Jättetrevligt, roligt och väldigt gott! En väldigt fin kväll på alla sätt. Sällskapet inte minst!
   Kram!

  1. Absolut! Och här hade i aldrig tidigare varit och vi kommer tillbaka. Och byn är ju absolut inget turistställe men många kommer åkandes för just matupplevelsen.

  1. Det blev en jättetrevlig tur men en fin matupplevelse. Och både miljö i restaurang och toa var inbjudande. Väldigt bra service dessutom. Mycket prisvärt också. Halva priset eller mer mot Stockholm.

 2. Mmm, mätt blev jag av titten och inspirerad att ta tag i kockandet inför kvällens middag. Vi har ett bra utbyte med våra “blomvattnare”…trerättersmiddag som tack för vattning och hustillsyn och det blir rätt ofta av förklarlig anledning.

  Det är roligt att läsa om era små utflykter i närområdet, lusten att se, lära och upptäcka något nytt finns alltid med, tack för titten!

  1. Det blev en lite matresa till grannbyn och på plats en fin matupplevelse. Så bra med ert utbyte, blommor och hustillsyn mot middag.Trevligt dessutom-
   Vi tar oss små turer då och då men denna gång har det blivit lite mindre men å andra sidan blir mitt besök ganska kort denna gång. En del målningsjobb och annat har utförts. Ja, jag kommer mest med glada tillrop.
   Önskar er en fin kväll och ska nu svalka mig lite med Svalbard hos dig.

 3. Det är alltid intressant att gå och pudra näsan när man är på restauranger. Vissa ställen är ju föga upphetsande men vissa är en riktig dröm i kakel- och klinkerarbete! Vet några ställen som man kommer in och tänker WOW!

  Kul med en liten avstickare som föll er alla i smaken!

  1. Är toaletten bra så är oftast restaurangen det också. Här stämde det verkligen. Och så roligt att denna restaurang finns i en by som inte för sin egen skull direkt lockar så många turister.
   Är väldigt förtjust i att testa restauranger vart än i världen jag är. Lokala kök gillas. Ja, andra också.

  1. Verkligen roligt att vi hade möjlighet att komma till denna restaurangpärla med goda vänner och biltransport. Så bra mat! Verkligen en matupplevelse utöver det vanliga. Och en bråkdel av de svenska priserna. Dessutom är det inte så många restauranger som håller denna klass där maten lagas när den beställs.

 4. Tack för maten, åt med ögonen och njöt lite av servicen den serverades på 🙂 Härligt med utflykt till någon otippad restaurang; fina bilder!
  Stor kram!

  1. Det blev en fin “njutflykt” hit och så roligt att prova en restaurang i grannbyn. En by i inlandte som heller inte väder sig till turister. Ett väldigt gott och trevligt restaurangbesök blev det.
   Stor kram

 5. Snygg interiör, vackert upplägg och om maten dessutom var god så måste upplevelsen som sådan vara en tioplussare. Härligt och roligt för er som var med om detta. Jag tycker om lavoaren på toa, så snygg den är.
  Jag gissar att populariteten för restaurangen inte bara handlar om den goda maten och det vackra stället, utan också om att den ligger lite utanför allt det turistiska. En riktig pärla som man gärna söker sig till. Sådana ställen är guld värda.
  Tack Ditte för en trevlig stund igen!

  1. Jag hade läst om restaurangen och har vid utflykter vi gjort passerat genom byn. Men detta var första, men absolut inte sista gången, vi stannade till. Jätteroligt med en restaurang som lockar människor att komma hit just för att de servera så bra/god mat och har så fin service. Bra priser dessutom. Jag tycker om att hitta platser/restauranger utanför turiststråken och detta var en sådan .
   Trevligt att du var med.

 6. Bilderna du visar från byn Benijofar påminner om Santa Pola. Å visst är det så himla roligt att ett ställe som utifrån ser ut som ett hål i väggen levererar en helt suverän interiör och fantastiskt god mat. Å era rätter var verkligen en fröjd för ögat också. Nog så viktigt!
  Precis som du brukar jag nästan alltid kolla toaletterna. Är de rena (huvudsaken!), snygga, smakfulla, har det lilla extra med mera. Här tycker jag att restaurangerna på Costa Blanca till exempel har ryckt upp sig otroligt de senaste fem till tio åren. Många toaletter har renoverats och visar upp det senaste trenderna i inredningsväg. Kul!

  1. Ja, lite likt Santa Pola kan jag också tycka, men Benijofar är än mindre, och absolut ingen turistmagnet. Hit kommer man nog mest för att besöka den restaurang där vi tillbringade kvällen.
   Modern och trevlig interiör. Extra roligt är att en av delägarna, damen som serverade oss, också drivit restaurang i Eskilstuna förr. (Men det visste jag inte vid besöket)
   Vi var alla supernöjda med mat, service och besöket i helhet. Och då har vi inte ens tänkt på det förmånliga priset.
   Och visst är det roligt att många nya restauranger hör tillkommit och som håller bra kvalité.

 7. Vilken trevlig tur med god mat och sightseeing i trevligt sällskap! Mysigt!
  Kram från en kyligt Stockholm, men värmen är visst på väg 😉

  1. Det blev en väldigt bra kombination här. Och vad gäller vädret kan jag skicka lite sol och värme till låns.
   Kram!

 8. En matresa, ingen dum ide. Att prova nya restauranger är oftast trevligt och den här var ju riktigt bra.
  Fint ljus i utomhusbilderna, det ser varmt och skönt ut i kvällssolen.

  1. Det blev en liten matresa på olika sätt. Dels att ta oss till grannbyn och dels själva matupplevelsen. Miljön i byn och på restaurangen bidrog också till att det blev extra trevligt. En vacker kväll var det också.

 9. Så trevligt att prova den restaurangen. Undrar om det är där Carita och Dan har varit och som de också pratade så gott om. Måste höra med henne sen!
  Stor kram

  1. Alltid roligt att testa lite nytt. Väldigt god mat, bra service och fin och fräsch inredning. Och med bil tar man sig ju lätt hit-
   Stor kram!

 10. Vilken trevlig restaurang och trevlig sällskap på det, kan ju inte bli bättre! 🙂

  Bra också när det finns olika varianter av potatis att välja på, oftast envisas dom ju med att ha pommesar till det mesta.

  Ha en fin dag!

  1. Restaurangen var riktigt bra och med både jättegod mat, bra service och fin miljö. Trevligt sällskap var det ju också. Och själva turen i sig blev också lyckad.
   Önskar er också en fin dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *