Foto Torrevieja

Kantig – Veckans ord att tolka i ”Gems Weekly Photo Challenge”

Kantig är ordet att tolka  i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så gäller det att med bild /och/eller/ text tolka det angivna ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med. Veckans kantiga tolkning är från mina sommarstugekvarter i Torrevieja och nytagna.

Söndagskvällens vackra solnedgång vare verkligen inte kantigSöndagskvällens vackra solnedgång sedd från vännen AK:s balkong var också kantig på sitt sätt med molnen, tv-antennerna och bergen.

Kantig

är ännu ett av alla våra  ord som kan användas i många olika sammanhang och har olika betydelser. Jag kom först att tänka på en kantig person. Inte direkt vad gäller utseendet men till sättet. Någon som kan vara tvär, kanske ovänlig och med ojämnt humöret.  Men någon sådan bild har jag inte lyckats få till. Däremot några andra varianter i form av ojämn, knotig, grov, trekantig och fyrkantig.

En kantig/ojämn palmEn ojämn/kantig palm på granntomten

Ett jakarandaträd med en knotig/kantig formEtt  knotigt jakarandaträd  på en närliggande gata. 

När jag var ute på min förmiddagspromenad för att leta efter kantiga bilder så passerade jag denna gröna lilla allmänna yta i grannskapet. Undrade om någon har planterat växterna här  eller hur de kommit hit. Kanske sått sig själva med fröer från närbelägna trädgårdar. Stor variation på växter var det.

En blommande yta alldeles i närheten. Växtutbudet är ojämnt både i storlek, färg och form. Grövre växter samsas med de smäckrare. 

En kantig kaktus växer mitt bland de övriga mindre taggiga växterna En kantig kaktus växer mitt bland de andra växterna. Och ser ut att trivas här. 

 Till största delen är husen i våra kvarter låga men det finns också några höghus. Lite speciella och visst är de kantiga

Några hus i närområdet har många kanter.

Vår mur/gräns mot grannhuset består av fyrkantiga delar.

En trekant. Övre delen av en grannes garageinfart.

 

Minns att ordet kantig var med i Gems Weekly Photo Challenge i december och då tolkade jag det på ett helt annat sätt. Befann mig då på tågresa till Arvika.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans kantiga tolkningar.

 

52 svar på ”Kantig – Veckans ord att tolka i ”Gems Weekly Photo Challenge””

 1. Hej Ditte!
  Ja det var kantigt värre 🙂
  Inlägget i går över ”kvarnparken” var så vackert! Finns mycket fint i Torre!
  Kram P ♥♥

  1. God eftermiddag från skuggan på terrassen. Ja, många kantigheter finns det och jag hottade mina i våra kvarter. Gott om dem.
   Visst är ”kvarnparken” fin! Och det finns helt klart mycket fint här och i omgivningarna.
   Kram!

  1. Tack! Och lite variation blev det. Så roligt att se hur andra löst det hela. Så att du också hade med ett fint jakarandaträd i ditt inlägg. De är verkligen vackra.
   Ha det fint du också.

 2. Hej Ditte! Jag halkar efter i bloggen 😀 Läser ditt kantiga inlägg och som vanligt lärorikt och fina bilder. Bra tolkat av ordleken!

  Jag skrev ett svar till dig inne hos mig men du får samma här:
  En utredning läggs fram på måndag den 3 juni. Det viktiga är vad som kommer att stå i utredningen, där det tidigare har funnits och ff är ett systemfel, som MOD jobbar för att få bort. Sen ska ju politikerna besluta. Och när beslut? Ingen vet, för ingen vet än vad utredningen innehåller.
  Det gäller inte bara med att alla ska ta ställning och anmäla sig till donationsregistret. Inte alltid så lätt att förstå för gemene man.
  Det är 6 år sedan som MOD började klaga på systemfelet.

  Nu har jag gjort lite plikter och ska snart iväg till en planeringsträff.
  Solig kram!

  1. Man kan inte vara överallt…Så roligt och intressant med ditt besök i Stockholm. Jag har ju följt några andra utredningar under årens lopp och då har det bl.a. det handlat om äldreomsorg och skola. Och det tog en hiskelig tid innan något hände. Trist att det varit ett systemfel för då drar det ju ytterligare ut på tiden. Så kanske dags nu att söka takten hos de som bestämmer.
   Men det är just politikernas långa beslutstid beslut jag reagerar över.Min erfarenhet är att fastän politikerna visste vad utredningarna och innehållet i de frågor jag var involverad i var så tog det en evig tid. Och inga datum.
   Håller i alla fall tummarna att det inte ska ta ytterligare 6 år.
   Önskar dig en fin kväll.
   Solig och varm kram

   1. Nej, nej, det är inget systemfel hos MOD. Det är MOD som påpekar för beslutsfattarna att det finns ett systemfel i nuvarande lagstiftning. Syftet med seminariet var att uppmärksamma den statliga utredningen, som aldrig blev färdig för 6 år sen och som nu Sten Heckscher kommer att presentera den tredje juni. Vi håller tummarna!
    Detta är ett mycket svårt kapitel att förstå. Kanske jag uttryckte mig luddigt förut.
    Varm kram igen!

    1. Har ändrat i min förra kommentar. Nej, jag förstår att det inte är hos MOD det ligger systemfel. Men jag reagerar ändå på att det ska ta så lång tid. Håller givetvis tummarna hårt för att det händer något nu i samband med presentationen.
     Jag vill ju att det här, som i många andra frågor, inte ska vara så lång handläggnings och beslutstid.
     Stor kram!

     1. Tack, Gerd!
      Det vill jag gärna. Stort tack! Hoppas och önskar att allt här nu går bra och att ärendet kan skyndas på. Så viktigt!
      Önskar dig en fin dag.
      Kram!

 3. Som vanligt så bjuder du på en snygg tolkning samt väldigt passande bilder till. Kantig tänker jag också på personer men det finns många sorters kantighet numera 😉

  Kram och ha en härlig tisdagskväll!

  1. Tackar!Hittade tyvärr ingen passande bild på en person jag tyckte var kantig. Så det fick vara.Men kantigt kan betyda så mycket olika saker.
   Kram och jag önskar en fin fortsatt tisdag.

 4. Hola!
  Trevlig tolkning av kantig. Jag kan uppleva mig själv som lite kantig, dock inte ovänlig som jag själ ser det😊. I dag har städningen fortsatt i lugn takt o h det är inte så mycket kvar tills i morgon. I kväll får kvaterskrogen ett besök av mig.
  Kram/A-K

  1. Hola! Ja, kantigt på olika sätt från kvarteret men med mjuka kanter. Vad gäller kantig kan jag nog också vara det ibland, men inte heller ovänlig. TRor att de flesta kan känna igen i i detta.
   Skönt att få undan en del städning och trevligt med belöning på kvarterskrogen. Vi är hemma om du tittar in.
   Kram!

 5. Kantigt förstår jag kan vara lite svårt men du lyckades väldigt bra!
  Jag skulle tippa på att den lilla planteringen där var anlagd, lite guerilla gardening, kanske. Palmen har vi ivår trädgård, den har hemska rötter och håller på att sabba en mur så jag tror att den måste tas bort. Ledsamt!

  1. Jag tyckte det var lite knepigt och hade ambitionen att inte leta i arkivet för då hade jag ju helt klart hamnat på underverket Kinesiska muren. men det är bra att variera sig. Planteringen ligger liksom i en triangel så mycket troligt är att grannarna i husen i närheten varit här- Men den piggar upp i sin kantighet- Vet att denna palm har hemska rötter.Just den här här står den på en stor gräsmatta vid några grannhus gemensamma pool och ger nog viss skugga. Men på egen tomt, om den är liten, så är den nog ingen hit med sina rötter.

 6. Mycket som är kantigt både i växtvärlden och inom byggnadskonsten! En väl genomarbetad serie med kantigheter! Älskar det knotiga jakarandaträdet som är översållat med blommor!

  1. Tack! Visst finns det mycket kantigt runt om oss. Och ofta tänker man inte i de termerna.Det knotiga jakarandaträdet är så fint och de träden har nu nästan blommat färdigt.

 7. Jag tycker att du löste kantig på ett jättebra sätt. Du kunde lagt in en bild på mig. Jag blir kantig och tvär när det är orättvisor och mobbing på gång! Stor kram

  1. Tackar! Fick inte till det riktigt som jag tänkt. Letade även efter en bild av mig för även jag blir kantig då och då. Särskilt i de samband du nämnerDå du! Skulle vi slå oss samman skulle klockorna nog stanna.
   Stor kram!

 8. Fint tolkat med kantiga bilder! Å solnedgången i första bilden är ju så vacker, och minsann är det inte lite kantigheter även i den bilden?
  Kram och ha en skön kväll!

  1. Tackar!Hade ju kunnat ha med en bild av mig själv också. För jag kan också i vissa sammanhang bli kantig. Och visst finns en del kantigheter i första bilden. Kanske lite beroende på hur man tolkar den. Men jag ser flera.
   Kram från den spanska terrassen i sommarstugan och + 24.

 9. Kantigt är inte din tolkning, men du tolkar kantigt på ett naturligt (grönskan) och uppbyggligt sätt (husen) Det mesta har ju en kant 🙂 🙂 och så fick du med vad mycket som kantigt kan betyda, bra där!
  Stor okantig kram!

  1. Du kan då få till det och är en fena på att ta vara på och hand om orden. Jag försökte tolka kantigt med ett varv runt kvarteret och hittade en hel del.Och visst har det mesta runt oss en kant. Men ibland tänker man inte på den.
   Hade nog själv också kunnat passa in lite på kantig. I varje fall när jag bli arg…
   Stor kram!

 10. Du har verkligen hittat kantiga motiv på alla håll och kanter om man säger så. Bra jobbat där, som vanligt!
  Den vildvuxna planteringen älskar jag. Tycker sådana områden är så mycket finare än anlagda och ansade rabatter. Byggnaden i grannskapet gillar jag också, samt garageinfarten om är riktigt läcker.
  Snyggt jobbat i det fina Torrevieja-vädret:-)

  1. Tackar! Jag fick ta ett varv runt kvarteret i morse och se mig omkring. Ja, förutom kvällsbilden med de kantiga molnen, bergen och antennerna för den togs i söndags kväll. Visst är den vildvuxna planteringen fin. Och jag har tidigare inte noterat den för jag går oftast en annan väg. Här finns olika hus i olika storlekar och det bidrar till en varierad och kanske även kantig miljö.

  1. Tack! Visst var det knepigt! Och det jag först tänkte på, kantiga människor, var inte lätt att få till. Jag kan ju vara kantig om jag ser och upplever orättvisor och annat, men hade ingen bild på just det. En del andra kantigheter fanns jag i alla fall.
   Kram!

 11. Hej igen 😊
  Ser att din blogg också idag blivit kapad. Det måste vara en typ av robot eftersom det är så svårt att själv stänga av. Hittade en adress till svenska WP som tydligen ligger på söder, kanske kan du få svar från dem hur du ska få stopp på pingandet från den sidan. Hoppas du inte tycker jag lägger mig i, men blir så arg när sådana sidor tar sig rätten att reposta för att tjäna pengar. Sen tänker jag på upphovsrätten till dina bilder, man får ju inte använda det hur som helst.
  Vi krigar vidare
  Kram Ingalll
  http://wordpress-hemsida.nu/kontakt/

  1. Hej Ingalill!
   Stort tack!Jag är verkligen jätteglad för all din hjälp och ditt engagemang. Känner mig helt hjälplös inför det hela. Jag har vidtagit de åtgärder du tipsat mig om och blir så bedrövad över att min blogg blir kapad. Ja, mängder av andras också. Har ett mail på gång till det svenska hovet eftersom även prinsessan Estelle figurerar här på denna ”robotsida” som helt fräckt kapar mängder av svenska bloggare. Och jag har ju helt klart rätten till mina bilder. Men det är svårt att komma någon vart med anmälan. Funderade idag på att ge upp bloggandet. Men vill inte ge efter. Jag är så tacksam för din hjälp och stöd. Ska kontakta vidare via den länk du skickar.
   Kommer du på mer så hör av dig.
   Kram!

   Kram!

 12. Jag är långt ifrån kantig men du har löst kantighet genom att ha tolkat det bra i ditt inlägg och med bilder. Såklart förknippar man oftast kantighet med byggnader och matematiska symboler. Solnedgången kan jag faktiskt inte finna något kantigt med men så otroligt tjusigt motiv. Som så är du en hejare på att tolka fritt Ditte och ha nu en trevlig dag!!
  Kram

  1. Tack! Lite kul att testa och se. Och nu tittade i runt i våra kvarter. Vad gäller solnedgången kan man se den som utan kantigheter men också med. Molnen är kantiga, bergen och likaså tv-antennerna. Men man kan ju se det också som att det inte finns några kantigheter i den.
   Önskar dig också en fin dag.
   Har ju sett på Instagram var du är så kanske finns något blogginlägg, annars väntar jag förstås med spänning på att det kommer senare.
   Kram!

  1. Tackar! Och lite extra roligt att ta sig en titt på kantigheterna i de spanska sommarstugekvarteren,
   Önskar dig också en fin vecka.

  1. Tackar! Ja, det fanns en hel del i våra kvarter. Och jag såg en del jag inte riktigt noterat tidigare. Kul det också.
   Trevlig onsdag!

 13. Du har alltid fantastiska beskrivningar och förklaringar till ord. Man märker att du gillar ord och att leka lite med dem. Fantasi behövs nog också och det har du det med.
  Ha det bra!

  1. Tack! Jag tycker det är roligt att fundera på orden som vi har i temat och sedan se vad det blir. Först var jag förstås i tankarna på kinesiska muren, men kände att jag behövde förnya mig. Tog ett varv runt kvarteren här
   Ha det fint du också.

  1. Tack! Ja, det fick bli ett varv runt våra spanska kvarter. Annars hade jag nog hamnat, som jag ofta gör, på den kinesiska muren. Och den är i och för sig värd många besök. Men roligt med lite nytt också.
   Kram!

 14. Riktigt fina, kantiga, bilder till veckans tema. Jag gillar nog bäst den med palmbladen som skapar ett läckert mönster när bladen korsar varandra. Snyggt!

  1. Tack! Den bilden gillar jag också lite extra och även den med de kantiga bergen ,antennerna och molnen.

 15. Tänk så många kantigheter vi har omkring oss. Det krävs ju bara en liten ögonöppnare. Jag fastnade för den vita muren och den stora kaktusen, sånt vi inte har här hemma. Och första fotot med antennerna var superfin! Trevlig helg, kram från pörtet

  1. Visst har vi! Det gäller bara att se dem. Nu fick det bli en tur runt kvarteren här hemma och jag fick ta med mig fantasin i släptåg. Jag gillade ockås kvällsfotot med antennerna, de kantiga bergen och även molnen som hade sina kanter.
   Önskar dig också en fin helg. Blir osäker på om det är helgdag i Spanien i morgon…Men å andra sidan är jag ju ledig hur som helst.
   Kram!

  1. Tack! Nu blev det en promenad i våra spanska kvarter och en del kantiga saker fanns. Roligt att du skriver att jag är kreativ för det tycker jag sällan jag är. Tycker min fantasi är obefintlig.Men det är roligt att försöka hitta olika lösningar på dessa temaord.

  1. Även här i Spanien grönskar det fint nu. Mycket vackert att se och en hel del kantigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *