Torrevieja

Iakttagelser under en timme – Med inslag av blått

Att sitta i skuggan på en servering och blicka ut över havet och stranden och se det som händer runt om kan vara riktigt underhållande. Eftersom jag inte längre ska eller kan vara i solen så är detta ett bra alternativ. Däremot lockar  mig alltid havet så att vistas där vill jag gärna. Och ofta blir  det många intryck och iakttagelser av skilda slag. Idag med många blå inslag.

Från strandrestaurangens skugga kan man göra en hel del iakttagelser. Här finns även palmens skugga med. En av  de iakttagelser jag gör från skuggan där jag sitter. Fascineras  över havets och himlens olika blå nyanser.

Många iakttagelser

blev det både där vi satt i skuggan på vår uteservering och även när vi sedan strosade vidare längs havet.  Man kan ju i princip se liknande saker men ändå uppfatta dem helt olika. Ibland ser man fler detaljer och andra gånger helheter. Vid Playa del Cura , en av stränderna inne i Torrevieja, brukar det  i högsäsong vara rejält trångt på stranden. Men än är det luftigt-  Och vill man inte tränga ihop sig här finns det andra stränder som är luftigare när det gäller platstillgången.

Vid Playa del Cura, en av stränderna inne i stan gjorde vi flera iakttagelser.Playa del Cura, “Prästens strand,” en av stränderna inne i Torrevieja stad. Här gjorde vi flera iakttagelser, stranden i sin helhet, människor och hav i rörelse, skuggan av en palm och havets och himlens olika blå nyanser

En annan del av stranden och med andra iakttagelser.En annan del av stranden och med andra iakttagelser.

Inför strandlivet kan badskor/flip flops vara praktiska och urvalet i butiken Ale Hop/”Kobutiken” var stort.

I butiken var även utbudet av solisar stort. En iakttagelse var att det i år är på modet med “spegelglas”.

Här är det vanligt att man till stranden har med egna solsängar och parasoller. Och utbudet är väl tilltaget. Här såg det nästan ut som en biosalong på gatan utanför en av “Kinabutikerna” en liten bit upp från stranden.

Många modeller av solstolar.

Vid strandpromenaden går det bra att prova ut sin stol och ha havsutsikt.

 

Och visst går det lika bra utan solstol om man vill vila en stund. Bänkar finns det gott om.

Apropå vila. Det gillar även den här katten som vi såg utanför ett hus. Dags för siesta kanske. En härlig bild tycker jag.

 

34 svar på ”Iakttagelser under en timme – Med inslag av blått”

  1. Visst är den fin! Kunde inte komma närmare för den fanns bakom ett staket. En riktig livsnjutare.

 1. Vissa likheter där mellan mannen och katten! Härliga bilder!
  Bra utbud på allt man kan behöva!
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

  1. Jag tyckte också det! Båda skönt avslappnade. Kom inte närmare katten för den fanns bakom ett staket och jag hade inte zoomkameran med utan den andra.
   Njuter nu i solstolen, i skuggan, och har en god bok till hands.
   Kram!

 2. Kattbilden är alldeles fantastisk men även mannen på bänken ser ut att ha det gott! Visst är det något speciellt att vistas vid havet oavsett i solen eller skuggan!

  Kram och ha en fin dag!

  1. Jag kom tyvärr inte närmare katten eftersom den fanns bakom ett staket. Men visst ser den ut att ha det bra. Ja, mannen på bänken tar det också med ro. Och många här gör ju det. Vi har ju tiden.
   Kram och trevlig fortsatt helgdag.

 3. Oj det var många solstolar till salu.
  Har alltid med egna till stranden i Thailand.
  Typ som de på bilden.
  Har även 2 vilka är mer som “vilstolar” ( baden baden kallades de förr )
  Ingen värme i norr, kallt och blåsigt.
  Tråkigt för de som ska delta i “Brännbollsyran”.

  1. Solstolar och parasoller finns det gott om och i mängder av varianter, Jag provsatt dessa med havsutsikt men eftersom jag numer aldrig är på en strand annat än för att bada behöver jag ingen.
   Vi har det behagligt varmt och nu i sena kvällen efter midnatt är det +22 och jag sitter på terrassen. Och under dagen var det +26. Skönt!
   Trist med det kyliga vädret nu under Brännbollsyran.Men vädret rår en ju inte på.

 4. Fissemissen! Vill klia magen! Eller skrapa, som min lillebrors finlandssvenska flickvän säger. Haha! De har så roliga uttryck!

  Om det där med att sitta i skugga, gäller det även kroppen eller är det endast ansiktet som du har hudskadorna? Det skadar visserligen inte att sitta i skuggan, man få sol på sig även där.

  1. Visst är kattbilden fin! Ocg den ser ut att må så gott. Ja, ordet “skrapa” känner jag till och lite ovant för oss.
   För mig som haft malignt melanom på ett par ställen på kroppen och lindrigare hudcancer på flera andra ställens, så gäller det att i stort undvika sol på hela kroppen. Direkt solljus kan trigga de onda cellerna . Och för mig har det blivit en vana att vistas i skuggan. Jag kan gå i och bada men går seda tillbaka till skuggan. Är aldrig längre på en strand. (Har varit i solen väldigt mycket under tidigare år och det är därför jag fått de maligna melanomen. Direkta solskador. Men då visste man inte bättre.)

   1. Ah, jag har aldrig fattat att det var malignt melanom, trodde det var “vanliga” brännskador. Ja, då fattar jag att det är skuggläge för hela Ditte!

    Fler skulle nog ta för vana att vistas i skuggan lite mer … Men vi är så fostrade i Sverige: ut och lek i solen! Svårt det där med lagom – även om vi är fostrade till det också.

    1. Jag har nog inte varit så tydlig med detta. Men dras nu med lite andra, ”snällare former” så skuggan är bra för mig. Har solat och bränt mig alldeles för mycket i yngre år. Då visste man ja inte…

 5. Hej, jag börjar på slutet för jag kan inte se mig mätt på den underbara slappa kissen. Katter kan verkligen njuta av livet. Och du har fångat hela atmosfären så fantastiskt bra!
  Annars skulle jag gärna dela bord med dig på en skuggig servering nära havet. Vi skulle sitta och prata om både högt och lågt, och sen kanske vi skulle sitta tysta ett tag och bara betrakta omgivningarna. Vilsamt. Och vet du, flip-flops är mina fiender. Jag kan inte för allt i världen tänka tanken att stoppa nånting mellan tårna, jag ryser av blotta tanken. Med tanke på hur populära de är så måste det vara något konstigt med mina fötter. Kanske har jag för tättsittande tår? Ja det krävs nog en doktorsavhandling för att få svar på den frågeställningen, haha så det låter vi bli. Men så opraktiskt att behöva bära sin solstol varje dag till o från stranden? Är det inte bekvämare att för en billig peng hyra en som står färdigt på stranden? Så sitter jag och fundilerar såhär en stund innan kvällens Diamond League börjar. Hoppas vädret i Stockholm är bättre än här där det regnat småspik hela dagen och är 7 grader varmt i luften. Vad tycker idrottarna om det tro?
  Kram

  1. Visst blev kattbilden bra! Jag tycker jag lyckades fånga den i en så skön position. Tyvärr var det ett staket mellan mig och katten så jag kom inte närmare. Jag hade så gärna delat bord med dig här vid stranden i skuggan. Tänk vilka skrattattacker vi skulle få mellan varven.
   Vad gäller flip- flops kan jag inte ha dem alls. Har den känslan du har. I 15-årsåldern hade jag dem,för att andra hade och när jag skavt sönder mellanrummet mellan tårna så fick jag en infektion och fick blodförgiftning. Så dessa ska jag inte ha mer.
   Här bär man solstolarna och parasollerna med sig till stranden. Men många har sina kärror “dra maten” och drar lasten på. Man tar bort påsen och lastar på stolar , parasoll och matbox. Solstolar och parasoller finns det några av på stranden men kostnaden är ganska hög, ca 10 euro /dag så folk släpar.
   Vi missade “Ligan” i kväll. Hra varit ute med vänner men läser nu på vad som hänt. Men Duplantis var ju inte med.
   Jag är kvar i den spanska sommarstugan några dagar till och har det behagligt. Nu i sena kvällen +22.
   Kram!

  1. Mycket finns att titta på. Och ändå begränsade jag mig ordentligt under den timmen kameran var i farten. Katten tycker jag nog blev bäst.

 6. Alltså bilden med katten är nog den roligaste bilden du tagit – någonsin, åtminstone i den “genren”. Bilden är verkligen härlig. Det är också fotot med mannen som ligger på bänken med hörlurarna och kryckorna. Du börjar bli en riktigt duktig mammarazzi måste jag säga:-)
  Ale Hop butikerna är himla roliga tycker jag. Där brukar jag alltid hitta trevliga presenter till kompisar. Å kossorna kan man ju inte missa, speciellt inte då de alltid är utrustade med ett paraply när det regnar (inte så ofta) eller med tomteluva under adventstiden.
  Sedan förvånas jag alltid över det otroligt stora utbudet med solstolar kinabutiker har. Här hemma finns ju inte ens en bråkdel av stolar att välja på.
  Ett härligt inlägg:-)

  1. Tack! Bilden med katten är jag själv väldigt nöjd med. Kunde inte komma närmare för den fanns bakom ett staket och jag hade inte min zoomkamera med. Men jag gillar den. Katten är så avslappnad. Bilden på mannen som vilar på bänken blev också bra. Han var mitt i men ändå helt i sin egna värld. Jag jobbar på som mammarazzi och har en del kvar. Men roligt är det.
   Ale Hop är en kul butik och här hittar man mycket. Nu kan jag inte ha flip-flsps för jag får ont mellan tårna men de har ett stort sortiment och många kul varor. Bra presentbutik.
   Och utbudet av solstolar är oändligt. Här provsatt jag med havsutsikt men behöver ingen. Nej, hemma är urvalet väldigt begränsat och ganska så trist.

 7. Solstolsbilden är kul, riktigt rolig i mitt tycke.
  Kattbilden suverän. Katt skulle man vara men mannen på bänken har det också skönt ser det ut som.
  Det är ett rent nöje att bara iaktta ibland.
  Ha en fin kväll där söderut. Här blåser det stormvindar, regnar och höstkänslan börjar infinna sig 🙂

  1. Solstol med havsutsikt när man provsitter är ju ett bra säljargument. Jag satt men köpte ingen stol-
   Katten tycker jag är så skön och den bilden samt mannen på bänken njuter verkligen av tillvaron.
   Vi har en fin kväll och nu i sena kvällen är det +21 och jag har efter en helkväll på “stan” landat hemma på terrassen.
   Solen hittar nog snart tillbaka till er. Och tills dess skickar jag lite värme.

  1. Jag är också väldigt förtjust i kattbilden. Så skönt avslappnad den är. Och många iakttagelser hann jag med på en timme.
   Stor kram

 8. Så skönt att sitta i värmen..i skuggan och njuta av sommaren , blå himmel och blått hav, underbart! Å visst är det kul att titta på omgivningarna och på folk! Min man har också svårt med flip-flops, och jag har också fått skavsår av dem, men inte så illa som du, läste om blodförgiftning, hua!
  Gillar såklart bilden med den trötta katten mycket, katten ser sååå avslappnad ut!
  Njut vidare i sommarvärmen! Kram

  1. Skuggan blir det för min del men det är ändå behagligt. Och mycket finns det att titta på.
   Visst är kattbilden fin! Kom tyvärr inte närmare eftersom det var ett staket emellan. Katten ser verkligen ut att njuta av sin vila i solen.
   Vi njuter på-
   kram!

 9. Den där kattbilden är för läcker. Annars var detta ett inlägg i min färg. Jag har alltid älskat iaktta allt möjligt.
  Ibland kan utbudet rinna över och bli för mycket. Eller var du inte helt ute och cyklade? Det handlade kanske om förberedelser inför en biofilm. 😉
  Kram Bosse

  1. Visst är kattbilden fin. Skönt avslappnad ligger den där och vilar sig i form. Blått är ju även min färg. Här är i den spanska sommarstugetrakten det nu mycket blått i olika nyanser som gäller. Stolarna provsatt jag men eftersom jag inte är på stranden blev det inget köp. Precis som du gillar jag att se livet runt mig när det passerar. Att iaktta.
   Kram !

 10. God morgon!
  Underbar bild på katten. Den hade jag också velat klia på magen. Älskar ju katter som du vet. Flip flops har jag aldrig använt och kan inte tänka mig att ens pröva sådana.
  Underbara bilder från havet, blev inte så många besök ner till paseon för min del.
  Tack för hjälpen med vattnet. Guld värt med fina vänner 🥰
  Kram/A-K

  1. God förmiddag!
   Välkommen hem!
   Visst är kattbilden fin! Och den ser verkligen ut att njuta där den vilar sig i form i solen.Bosse hade också velat klia den men ett staket var emellan.
   I min ungdom hade jag flip flops men även då fick jag stora sår mellan tårna och de senaste 50 åren har jag inte haft eller prövat på att ha dem.
   Vattnet ordnade sig och allt såg så bra ut.
   Stor kram från oss båda.

 11. Haha! Katter kan verkligen det där med att slappa – en härlig bild! 🙂

  Havet slutar aldrig att fascinera, och när det dessutom är en matchande blå himmel så är det ju bara att njuta och ha det bra 🙂

  Ha en fin fredag!

  1. Visst kan de! Och katten här så verkligen ut att njuta av sin vila där i solen. Havet fascinerar mig också och här kan jag stå eller sitta länge och bara titta på alla skiftningar och allt som händer runt om.
   Önskar er också en fin fredag.

  1. Visst är kattbilden fin!
   Och den ser verkligen ut att trivas där den sover i solen. Kom tyvärr inte närmare för ett staket var i vägen.
   Stort tack för en jätterolig kväll- Och än orkar jag.
   Kram!

 12. Jag är absolut ingen kattmänniska, men den här kattbilden är WOW!
  Desto mer är jag en blå människa. Det är få saker som slår blå himmel och hav i olika blå nyanser. Kram

  1. Jag är inte heller kattmänniska, däremot maken.Men jag kunde inte låta katten få vara ofotograferad.
   Då är vi lika blå båda två. Hade nog förstått att det var så.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *