Resor utomlands Skyltar Spanien

Madrid skyltar och ler

Nyligen hemkommen från Spanien och Madrid dröjer jag mig kvar där i dagens skyltning. För det är söndag, tillika skyltsöndag, som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar och mitt bidrag denna vecka blir rörliga skyltar från Madrids härliga gatuliv.  Foton tagna under gång.

Madrid är en gåvänlig stad och där det mesta i det gamla innerstadsområdet kan nås per fot om en så vill. Men en stor stad är det. Över tre miljoner människor bor i innerstadsområdet och inom hela stadsområdet beräknas siffrann vara över sex miljoner. Taxi är förhållandevis billigt och kostar mellan 10-15 euro om man åker en sträcka på mellan 12 och 15 km. Taxi till flygplatsen från innerstan brukar ha ett fast pris på 30 euro, vilket är mycket överkomligt. (Att ta tunnelbanan fungerar också, men då blir det till att byta linje ett par tre gånger. Även en direktbuss ågr från Madrids järnväksstation) Gott om bussar är det runt om i stan och likaså är tunnelbanenätet mycket väl utbyggd.

Madrid skyltar och ler.

Förutom att Madrid har gott om skyltar så ler jag när jag ser dem. Och jag upplever att både Madrid, människor jag möter och skyltar jag ser ler mot mig också.

Tunnelbaneskyltarna känns lätt igen och är märkta med en rombformad skylt i svart, rött vitt och blått med ordet ”Metro”. Madrids tunnelbana, är den efter London i västeuropa, som har det näst största nätet- Det finns 13 linjer, 326 hållplatser och den totala sträckan är drygt 290 km. Tunnelbanan är tämligen gammal och invigdes redan 1919.

Flera olika upp/nergångar finns vid de olika stationerna.

Tydliga skyltar finns för tunnelbanan i Madrid. Tydlig tunnelbaneskylt, ”Metro”

Alternativ till tunnelbana finns.

Vill man hellre låta sig cyklas runt går det bra. Flest cyklar med passagerare såg vi dock i de stora parkerna.

Att ta en tuk tuk i Madrid kan vara en trevlig idé. Skyltar finns. Varför inte ta en tur i stan med en ”tuk tuk” . Observera säkerhetsbältena. Dessa har jag aldrig sett i en tuk tuk i Asien.

Här skyltar Madrid med en av sina många vackra rondelller. Observera trafikskylten till vänster i bild.

Puerta del Sol, Madrids medelpunkt. Alltid fart och fläkt här. Och ”Tio Pepe” skyltar fint från taket.

Puerta del Sol.

 

Här förstår jag av skylten att en får samsas. Och visst gör vi gärna det.

Många restauranger har vackra kakelplattor på sina fasader. Och denna fastnade jag extra för. Både restaurangen och platorna.

 

Kunde inte låta bli att ta med dessa leende fotbollsspelare från Real Madrid. Och ”skyltar” gör de ju också.

Fotbollslaget Real Madrid skyltar bra för sin stad och sitt lag.

 

Fler söndagsskyltare hittas här.

 

 

32 svar på ”Madrid skyltar och ler”

 1. Efter Sveriges kross av Luxemburg igår kväll med 8-0 så njuter jag fortfarande av den magiska kvällen. Vad jag vill säga är alltså att sista skylten är en given favo i din fina skyltkavalkad. Å Bale och Ronaldo är ju dessutom äkta ögongodis:-)

  Kul att notera är också att t-baneskyltar ofta går i färgerna rött och blått. Tuk-tuken var söt och med säkerhetsbälten, bara en sådan sak. Tio Pepe – japp den sherryn får till och med jag ned;-)
  Å dessa kakelplattor är ju så otroligt fina och personliga. Love them:-)

  Tusen tack för ytterligare en toppen skyltning och fin text. Stort tack för länken också:-)

  1. Tack! Gårdagens match blev verkligen bra och det blev en hel del pengar ocks som kom att skänkas till ”Världens barn”. 10 000 /mål från Sveriges sida. Fotboll gillas här också och en bild av Real Madrid kändes viktigt. Och ögongodiset var ju med. Nog så viktigt.

   Och visst är Madrid en leende stad med många läckra skyltar. Lätt att stanna på många ställen.
   Skyltningarna är verkligen roliga och kul också att se hur andra tänker.

  1. Tack! Ja det blev rörliga skyltar med ett stort leende denna vacka.
   Och fint att vara hemma igen, trots regn.
   Stor kram!

 2. Är ni hemma ,-)
  Skönt att hemresan gick fint!,-)
  Fina bilder. Tunnelbanan är väldigt gammal!
  Cykeltaxi ser härligt ut, vi åkte en i Amsterdam med 2 hundar ,-)
  Så läcker Tuk Tuk ,-)))
  En sån skulle man ha…bra med säkerhetsbälten.
  ,-))) Kul ställe att den skylten, är det för att ingen ska åka ner i vattnet av misstag eller är skylten vriden lite, kul ser det ut alla fall.
  Puerta del sol är ett vackert namn ,-)
  Mycket fint har ni fått uppleva, tack för att vi som läser bloggen har fått rest med, du ser nu när du är hemma igen att få en solresa så här framför datorn har varit en välsignelse ,-)) som det öser ner här hemma.
  Ha det fortsatt jättefint
  KRAM från mig Primrose ,-))

  1. Nu är vi hemma igen! Och hemresan gick riktigt bra från Madrid.
   Vad roligt med cykeltaxi tillsammans med två hundar. Säkert minnesvärt både för er och dem.
   Tyckte det passade bra med Madridskyltar denna vecka för det fanns många och riktigt roliga dessutom. Och roliga dagar har vi haft i Madrid och upplevt och sett mycket.

   Och visst är det bra med bloggar. Så fint att ta del av varandras dagar.

   I Stockholm är det grått och trist idag, men jag ser på bilderna från resan och de lyser upp.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Härligt val av kommunikation. Metro brukar vara ganska så lätt att ta sig fram under marken likaså dessa Tuktuk. Har aldrig provat denna typ av transport men det är säkert trevligt att se Madrid i lagom takt. Gillar skylten med att alla borde samsas i trafiken. Tio Pepe skyltar ser man lite varstans i Jerez pga dess härkomst.
  Enkelriktade skylten hoppas jag man inte ens behöver ta notis av. Förhoppningsvis vet bilisterna hur man ska ta sig fram i en rondell eller….ibland undrar man……
  Tack för en underbar tur i Madrid/ kram

  1. Metron i Madrid är väl utbyggd men vi var baar nere och tittade. Vi hade gångavstånd till det vi ville se. I alla fall denna gång. Och går gör vi ju gärna.
   Tio Pepe skyltar förstår jag att du ofta ser men här syns den extra väl på Puerta del Sol.
   Jättetrevligt att du var med i Madrid. Tror vi hade fått till många skratt.
   Kram!

 4. Så du är hemma i Svedala igen? Tack för underbara inlägg från Madrid, gissa om jag blir sugen att besöka den staden nu!!!! Det ser såååå vackert ut!!
  Ronaldo kände jag igen från Real Madrid i alla fall 🙂
  Kram och trevlig kväll i regnet……

  1. Ja, nu blir det hemma i Stockholm ett tag. Och vad gäller Madrid så tror jag du verkligen skulle tycka om den staden. Ett fint resmål för en långhelg. Verkligen vacker, rolig och mycket att se och uppleva.
   Jodå, Ronaldo fanns med…
   Kram!

 5. Spanjorerna och deras kakel är verkligen i en klass för sig! Fast de behöver j inte alltid ta s mycket hänsyn till -15 grader och snö halva året heller …

  Oj, vad jag ligger efter i bloggläsandet, märker jag! Annat som kräver min tid just nu. Så blir det ju ibland.

  1. Visst är det. Och hela Madrid var ju fylld av dessa läckerheter i kakel. Och mycket annat också. Dock kan ju Madrid bli kallt med minusgrader vintertid.
   Vad gäller bloggläsandet kan en inte alltid hinna allt. Finns ju så mycket annat också.

 6. Välkommen till Sverige igen! Du är väldigt rörlig, och det är helt underbart med omväxling. En ska passa på.
  Har förstått att Madrid har bjudit på massa trevligheter och så fina och skojiga skyltar du består oss med.

  Min gamla skolkamrat, som följde med mig till Wales, är i Barcelona och firar idag sin födelsedag tillsammans med maken. Den födelsedagen blir minnesvärd, då de har hamnat mitt upp i demonstranterna 😀

  Skyltsöndagskram!

  1. Tackar! Ja, att resa är ju en del av mitt liv och jag tycker mycket om att både vara hemma i Stockholm och på resande fot. Och jag passar på så länge jag kan.
   Madrid är en väldigt trevlig stad och har mycket att rebjuda av det mesta. Så även på skyltfronten.

   Vad trevligt med din väninna som är i Barcelona och firar födelsedag och det blir ett speciellt firande för det är ju många som vill demonstrera för ett enat Spanien.

   Syltsöndagskram från mig också.

 7. Hola! Trevligt att ni är hemma igen – vädret på Södermalm är mindre trevligt dock (risk för dränkning eller bortblåsning ikväll) men det hinner väl rätta till sig. Ser fram emot ett ”byggmöte” när det passar under november. ? På tisdag har vi bröllopsdag som firas på Scalateatern och Fredrik Lindströms show ”Samkväm” (Lokes är förvarnade om bortavaron ?) och nästkommande helg är det Karlstad som gäller för firande av brorsonens 18-årsdag. Veckan därefter blir det äntligen sommarstugeavfärd: I lilla Plura för maken och några dagar senare meddelst flyg för undertecknad.

  Kram och välkomna hem! ❤️

  1. Tack, det känns bra att vara hemma igen också. Trots väder.
   Ja, byggmöte hos oss blir bra. Väldigt bra!

   Trevligt med Scalateatern i morgon och jag önskar er grattis redan idag. Ja, det är mycket som händer så det är tur att ni är vältränade. Själva ligger vi också i.
   Vi hörs!
   Kram!
   Mr B hälsar till er båda.

 8. Trevliga skyltar från Madrid! Den där kakelväggen är verkligen fin, men det gäller ju att inte få lust att flytta sin verksamhet till annat ställe. 🙂 Vi gick mycket och åkte tunnelbana varje dag. Sen tog vi bussen till Toledo och ett elektriskt tåg som klättrade upp till Segovia. Jag längtar allt mer tillbaka. 🙂
  Välkommen tillbaka till Stockholm och ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Tack! kÄnns bra att vara hemme i Stockholm också.
   Många vackra kakelväggar och andra fina saker finns ju i hela Madrid. Och för oss blir det ett besök där igen vid tillfälle. Toledo och en del andra platser i närheten vill jag se. Detta elektriska tåg vill jag gärna testa. Och jag har också en hel del kvar att se och uppleva i Madrid.
   Önskar dig också en bra vecka.
   kram!

 9. Skylten där alla ska samsas är så bra, gillas verkligen.
  Säkerhetsbälte i en tuk tuk har jag då aldrig sett, här har inte ens de flesta taxibilar det och om det mot förmodan finns, går de inte att använda.
  Hoppas du får en fin höst hemma i Stockholm, du ju spätt på ditt D-vitaminförråd för ett tag och det är bra inför den mörka årstiden.

  1. Visst är ”alla -ska-samsas-skylten” bra. Och lite så kändes det faktiskt i Madird. DEt fanns plats för alla-
   Säkerhetsbältena i en tuk tuk var helt nytt för mig. Har aldrig sett det i Asien. Men kanske har EU haft ett finger med här i Madrid.

   Trevligt att vara hemma Stockholm också och även trots väder och vind så trivs jag väldigt bra här. Men jag kan ju resa om andan faller på. Skönt så.

 10. Välkommen hem till mörker och regn … stor skillnad mot den spanska väderleken.
  Kul och varierad skyltning från den till synes glada storstaden! Favoritskylt blev den härliga kaklade väggen – läckert!
  Önskar dig en bra måndag!
  Kram

  1. Tack och tack! Vi har haft fina dagar både i Torrevieja och nu på slutet i Madrid. Och visst väderskillnad är det förvisso. Men det går bra det också.
   Just dessa kaklade väggar finns det gott om och det är lätt att bli ståendes för att se alla detaljer. Ja detaljer och mycket annat att fästa blicken på finns runt om i hela Madrid.
   Trevlig måndag!
   Kram!

 11. Att stadens skyltar får besökande att le känns väldigt inbjudande. 🙂 Och kanske är stadens tuk tuk-förare lite extra rädda om sina passagerare. 😉 Känns fint att tänka så.
  Trevlig guidning i skyltvärlden.
  Ha en fin oktoberdag!
  Kram MIa

  1. Tack! Ja, hela Madrid kändes som ett välkomnande leende. En verkligt trevlig stad på alla sätt.

   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram!

  1. Vi såg dem lite här och var. Lite speceillt med skerhetsbälten, men säkert är det EU regler.(Har aldrig sett säkerhetsbälten i en tuk tuk i Asien.)

   Önskar er också en fin måndag.
   Stor kram!

 12. Fina och för mig många annorlunda skyltar.
  TukTuk skulle jag gilla att åka. Säkerhetsbälten är nog ovanligt i dessa sammanhang, men säkert bra.
  Det ser rent och ´”nystädat” ut i Madrid.
  Pampig byggnad där bakom fontänen.
  Kram och ha det bra.

  1. Tack! Här fanns många fina skyltar och hela staden andades en vänlig atmosfär. Hit kommer vi gärna tillbaka.
   Och en tur med en tuk tuk här får det bli nästa gång.
   Kram och jag önskar dig det bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *