Resor utomlands Spanien

Charmiga kvarter i Madrid

Att under en vistelse i Madrid bo i den gamla stadsdelen är i mitt tycke ett bra val. Lugnt är det inte här kvällstid för Madridborna har sena vanor, men det är en speciell känsla att bo “mitt i”. Och det gjorde vi verkligen. Flera av de hotell i Madrids gamla delar som vi fått förslag på var utsålda eller under renovering så vi fick tänka om. Vi tittade då vi på  Tripadvisor och bokade på vinst och förlust ett litet familjehotell nära torget Plaza Mayor i Madrids gamla stadsdelar. Gemytligt, personligt, rent och fräscht är en bra sammanfattning av vårt boende.  Precis så som vi tyckte att hela Madrid var. (Här är det höga böter om man skräpar ner, klottrar eller inte tar upp efter sina hundar.) Charmiga kvarter med vackra hus, många små restauranger och tapasställen. Och gångsvastånd till det mesta  bidrog givetvis till att den rätta “madridkänslan” infann sig.

Charmiga kvarter i MadridAlldeles utanför vårt hotell möttes vi av detta. Vad gäller gatan så är det en “bilgata”, dock enkelriktad.

Utsikt åt ena hållet från vår pyttelilla balkong. Grönt även i de smala gränderna.

Frukost intogs på “Euromania”  på Calla Mayor, några hundra meter från hotellet. Bra frukost för under två euro.

Charmiga kvarter i Madrid

Jag tycker att det finns väldigt gott om charmiga kvarter i Madrid och särskilt i den gamla delen som är relativt stor. Att strosa här är verkligen en upplevelse och överallt finns det så många detaljer att fästa blicken på.

I undervåningen av vårt hotell ligger en väldigt trevlig och välbesökt tapasrestaurang, “Mirador del Arco de Cuchilleros”– Och här har vi stannat till både för lunch och middag. Rekommenderas!

Vad gäller prisläget på mat och dryck så är det högre än det vi är vana vid från Torrevieja men ändå mycket överkomligt jämfört med restaurangpriser och dryckespriser i Stockholm. Väljer man att äta en lunchmeny är den billigare än middagsmenyerna och så brukar det vara. Lunchmenyer med tre rätter inklusive dryck kan kosta från 14 euro och uppåt. Kvällsmenyer såg vi variera i pris från 17 euro och långt uppåt.  (Priserna varierar förstås  beroende på  val av restaurang.)

Små torg med flera barer och tapas serveras överallt.

Några av Madrids charmiga kvarterObservera den lilla detaljen med rosa parasoller på de minimala balkongerna.

Rosa är ju inte direkt min färg men idén tyckte jag om. På de pyttesmå balkongerna finns också en liten sittplats. kreativt tänkt. Och en läcker detalj. 

En del grönska finns också i de smala gränderna. Lättar upp.

Dags för lunch kanske. Här kan lunchen pågå från klockan 12 till 16.30 – dock med stora variationer.

Mörkret har lagt sig och de smala trottoarerna fylls med bord och stolar. Och visst piggar lite blommor upp.

Denna restaurang låg mitt emot vårt hotell och här blev det en “tapasmiddag”. Gott och mysigt! Men inte direkt prisvärt. Vad gäller tapas och annat så var ju saluhallen San Miguel  helt outstanding. Men där går en runt eller står och äter.  Och det är festligt, folkligt och bullrigt. Men så rolig att besöka.

 

 

26 svar på ”Charmiga kvarter i Madrid”

 1. Ni verkade hamna helt rätt hotellmässigt. Att bo centralt är verkligen viktigt så vi väljer alltid hotell med omsorg. Tripadvisor brukar ge en bra bild av vad som är prisvärt eller inte. Centralt kan vara ett mycket stort område så det gäller att kolla noggrant. Det är verkligen mysigt när det finns charmiga och mysiga kvarter även i en storstad och inte bara paradgator. Även om det var dyrare än på hemmaplan så lät prisbilden ändå helt överkomlig.

  Kram och fortsatt trevlig lördag!

  1. Vi hamnade väldigt bra hotelmässigt och med ett topenläge. Någon lyx var det inte alls,, men charmigt, rent och personligt. Små rum, men där var vi ju inte så långa stunder.Och bor en med detta läge så är det ju inte så tyst direkt.
   Området kändes också väldigt tryggt, vilket vi tyckte hela Madrid gjorde.
   Karm!
   Önskar dig en fin kalaslördag.

 2. Ni har ju hittat ett otroligt mysigt område. Storstadskänslan uteblir. Underbart! Rosa parasollbalkongerna var jättefina. Snyggt och fräscht även om rosa inte är min favoritfärg! Där skulle jag kunna tänka mig att strosa runt i flera dagar! Kram

  1. Vi är väldigt nöjda med området och och det känns småskaligt här. Fast Madrid är ju en väldigt stor stad med dryga 3 miljoner invånare och över sex om man räknar med ytterstadsområdet, men det känns liksom inte som en så stor stad.
   Nu har vi strosat klart och har just kommit hem. Men lite mer Madrid blir det nog i veckan.
   Kram!

 3. Men hur mysigt har ni inte, helt underbart ,-)))
  Så söta rosa parasoller ,-)) De små balkongerna är ju hur charmiga som helst, yngsta barnbarnet älskar roooosa! ,-))
  Vilka härliga ställen och uteplatsen där man kan äta ,-))))
  Jag “hoppar” in i bilden!
  Bra priser och så viktigt att det är rent o snyggt ,-)
  Bra med böter om det hjälper här hemma är vi för flata det skräpas ner överallt, så trist!
  Ha det fortsatt jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Det blev jättebra och nu är vi hemma igen, Men det kommer fler inslag från Madrid så småningom.
   Här finns så många detaljer att se så jag har tidvis känt mig som en uggla som vrider huvudet åt alla håll. Många fina ställen finns det att slå sig ner på och det gör vi gärna mellan varven.

   I Madrid verkar det som om de hjälper med de höga böterna för en så ren stad är det inte vanligt att se.

   Kram!

 4. Vad kul att uppleva en sådan vacker och ren stad! Ni verkar ha kanonväder också. Inte dumt.
  Vilka ursöta små balkonger med de rosa parasollerna!!

  Svåger och svägerska är på Samos (Grekland) och idag hade de mulet Och massvis med mygg. Inte finns det så mycket mygg i Spanien?

  Ha det fortsatt gott och kram!

  1. Mygg kan finnas i Spanien också. Det varierar nog var en är. Men vi har haft en del, men värre har dte varit i Sverige tycker jag. En del områden är nog mer drabbade än andra. Och finns det stillastående vatten och fukt så kläcks ju äggen.

   Tack! Vi har verkligen haft fina dagar på alla sätt i Madrid. Och så lagom väder. Kvällarna är ju extra njutbara och sittta ute och äta till sent.
   Vi har verkligen sett många fina detaljer på hus och stundtals känt oss som ugglor för att hinna se allt .
   Jag blev verkligen förvånad över att Madrid var en så ren stad men troligen har de höga böterna för nedskräpning bidragit till det hela.
   Och nu är vistelsen slut öfr denna gång. Men vi kommer tillbaka. Helt klart.
   kram!

 5. Dina bilder förmedlar verkligen charmen och stämningen i Madrid! Älskar det konstigt vinklade huset med tapasbaren. Dessutom gillar jag paraplyerna som fungerar som parasoller. Vilken otroligt rolig idé. Nu kunde dom iofs valt en annan färg än rosa, men man kan ju inte få allt;-) Balkongerna är nog ett mellanting mellan en fransk och en vanlig balkong, urtrevligt och snyggt. Ser ut som om man satt dit dom i efterhand.

  1. Så bra att jag lyckats förmedla stämningen från en otroligt charmig och trevlig stad. Vad gäller en del balkonger är de nog ditsatta senare för alla ser nästan likadana ut. Små och smala men man kan gå ut på dem. Och de med rosa parasollerna hade orange stolsdynor på sittplatserna på sina balkonger. Jag är ju ingen fantast av rosa, men här var det nästan lite fint.
   många speciella hus har vi sett och fastnat för speciella lösningar. Dessa vinklade hus, finns många, ger extra liv till kvarteren.

 6. Så fina stadsbilder! Jag börjar faktiskt längta tillbaka till Madrid. Ni var inte på puben där Hemingway brukade sitta? Vi letade och letade och hittade den till slut. Sen minns jag att jag fotograferade en massa fina balkonger… Vilken härlig resa du har bjudit på.
  Kram!

  1. Jag förstår att du känner igen dig. Hemingways pub, glömde jag helt bort. Men nu när du nämner den så borde vi ju ha tittat in där också- Har besökt hans hus på Key West, så nu var jag inte på hugget i Madrid. Men nästa gång så…
   Visst är balkongerna fina. Det blev många foton på dem och andra detaljer också.
   Trevligt att du varit med på resan.
   Kram!

 7. Åh va fint blir ju mer & mer sugen jag älskar deras hus o färger 🙂 du bjuder på underbara bilder som kan få vem som att bli sugen på ett besök i staden 🙂 kram å fin söndag

  1. Tack! Roligt att du tycker om bilderna.
   Ja, många fina detaljer finns runt om i stan och det är verkligen en levande stad.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

 8. Ni verkar bo mycket centralt. Det är alltid så skönt att hitta hotell som känns “rätt”, för det kan verkligen variera. Men, jag tycker att det är en stor fördel att bo så att det är nära till mycket, Då hinner man se och uppleva massor. En liten balkong är också ett plus,
  Madrid ser ut att vara en fin stad och snyggt och rent. Böter för att skräpa ner, det låter bra.
  Härliga bilder och vackra bilder. Så annorlunda detta med de små parasollerna, alla i samma färg. Ja, det är många fina detaljer på dina foton att sitta och njuta av.
  Trevlig helg.
  Varm kram till dig.

  1. Vårt hotell var litet och väldigt charmigt. Men ingen lyx. Och dte behöver vi heller inte. Läger kändes som viktigast och att hotellet var fräscht. Kvarteren härär verkligen mysiga och det var lätt att promenera till allt. Och även tunnelbanan fanns på nära håll om en velat ta en tur.
   Vi förvånades av att gatorna var så rena men böter har nog haft effekt förstos vi när vi talade med människor.

   Jag fastnade för många detaljer och det fanns gptt om dem.
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram!

 9. Perfekt val av hotell – för är man i en stad just för att uppleva den, så känns det som det optimala valet. Härliga smågator och fint med de små parasollförsedda balkongerna 🙂
  Tack för alla härliga bilder!

  1. Hotellet var personligt, rent snyggt och charmigt, men helt utan “lyx”. Verkade som om de flesta hotellen i dessa kvarter var av den sorten. Miljön tyckte vi verkligen om och kände oss som en del av den.
   Roligt att du tycker om bilderna.
   Kram och trevlig söndag.

 10. Madrid måste vi nog ta oss till igen, det var många år sen vi var där. På 90-talet nån gång. På senare år har vi åkt norr, söder, öster, väster om och UNDER stan. Kanske dags att stanna till i också 🙂

  Härliga, lockande bilder 🙂

  1. Vi blev väldigt förtjusta i Madrid. Jag var ju där i ungdomen, alltså väldigt länge sedan, och kom inte alls ihåg så mycket. Intresset var nog då på annat håll.
   Ett stopp i Madrid rekommenderas verkligen.
   Och så bra att bilderna kan locka-

 11. Madrid är verkligen en trevlig stad! Och frukost har vi aldrig ätit på cien montaditos, men däremot har de väldigt goda tapas 🙂
  Stor kram och trevlig söndag!

  1. Jag vet ju att ni också var väldgt fötjusta i Madrid och så blev vi.En stad som det är lätt att tycka om.
   Önskar er en fin söndag.
   Stor kram!

 12. Åh, så mysigt det ser ut i Madrid.
  Så vackra bilder Du tagit.
  Förstår att ni hade trevliga dagar där.
  Jag tror att balkongerna med de rosa parasollerna hör till samma lägenhet .
  Huset mitt emot mig är sålt och det renas för full t har jag fått veta idag.
  Verkar vara trevliga enligt mina gäster.

  1. Madrid var en verklig positiv överaskning. Att det skulle vara fint mindes jag, men inte att det var så här fint.
   Vi har haft jättefina dagar och sett och upplevt det vi velat.
   Jodå de rosa parasollerna var en och samma lägenhet. Men en gullig id´é med parasollerna var det.

   Kul att huset är sålt. Och extra roligt att det verkar trevliga personer som nu blir grannar.
   Kram och vi hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *