Spanien Torrevieja

Lucialunch i solen med vänner och tillbehör.

Luciadagen bjöd på strålande sol men stundtals en lite kylig vind. Dock visade termometern +15 så kallt var det ju inte. Inte mörkt heller. Vi noterad särskilt vinden eftersom vi cyklade upp till de rosa Saltsjöarna som ligger några kilometer väster om själva centrum av Torrevieja. Smidigt med cykel, men en får se upp i rondellerna. Å andra sidan cyklade vi under åren vi bodde i Peking och vi cyklar i Stockholm, så att ta sig runt här känns ganska lugnt. Lucialunch hos vännerna Anna Carin och Krister väntade  Och att  sitta utomhus i  behaglig värme med vänner blev det där “lilla extra” föutom den riktigt goda lunchen.

Lucialunch i vacker miljö vid Saltsjöarna i Torrevieja. Vackert vid Saltsjöarna och de är faktiskt rosa.

Den rosa lagunen

Saltsjöarna här är verkligen speciella och så även hur de fått sin rosa färg, rosa parasiter har jobbat hårt. Och jag har berättat om det här, om någon vill läsa mer Torrevieja kallas ju också på norska för “saltbyen” och det hänger samman med saltproduktionen och även här finns saltsjöarna med på ett par hörn. Har inte särskilt ofta hört att svenskarna säger “saltstaden”. Men att saltet alltid varit viktigt för Torrevieja stämmer ju helt.

Nästan framme och maken tar en blick ut över saltsjön

Lucialunch

Vädermässigt är det inte en tanke på att det är Lucia, trettton dagar kvar til jul. Solen bländar nästan och ljuset faller så fint ner på bordet. Lite julbordskänsla blir det med rökt lax, kokt postatis och olika sorters sill. Det smakar så gott.  Kaffe med glögg och choklad blev en god avslutning på lunchen. Och här blev vi sittande i timmar. Jättetrevligt! Stort tack!

Bosse och Anna Carin kom med på bild denna gång. Så skönt att sitta ute och njuta av det fina vädret.

Adventsfika hos Anna Carin och Krister för ett par år sedan så det är nog lite av en tradition att ses så här före jul. (Förra året var vi i Thailand nästan hela december månad. )

 

26 svar på ”Lucialunch i solen med vänner och tillbehör.”

  1. Jag är nog numer inte särskilt traditionell. Förra året var vi i Thailand och vi brukar inte vara hemma över juldagarna och i år stamnnar vi i Spanien. Visst kommer jag sakna de “mina” men juleb är inte längre speciell för mig på det sätt det en gång var. I sambandmed att min mamma dog 2002 och pappa led svårt av sin alzheimer så försvann mycket.

 1. Så fantastiskt att kunna njuta av en lucialunch utomhus! Här var det så pass kallat att promenaden blev nerkortad. Fast egentligen var det väl vinden som var vass.

  Kram och god kväll!

  1. DEt var så mysigt att ses och äta en god lunch med vänner och att sitta utomhus är helt klart njutbart. Visserligen med en tröja på , men ändå…
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

 2. Vilken härlig träff, och ni är tuffa som cyklar. Det skulle inte jag våga i den här trafiken. Och dessutom är jag tämligen lat 😉

  Hmm… Jag tycker nog att Laguna de Torrevieja (Laguna Rosa) är just rosa. Men Laguna de La Mata (Laguna azul) är blå?

  Ha en riktigt fin kväll!

  1. Vad gäller trafiken är den ju lugn här i jämförelsevis med Peking, andra stora städer och Stockholm. Inga problem. Men att vara lat är ju en bra ursäkt…
   Visst är det lustigt med en rosa och en blå sjö. Båda med salt.
   Önskar er också en fin kväll.

  1. Det var jättefint och väldigt trevligt att äta lucialunch hso vänner och att kunna sitta ute. Snöblask kan en ju undvara.
   Men kanske kommer snön och lite kyla snart till er. Hoppas på fint nyårsväder i Karlstad, då jag ska dit på jobbresa.

 3. Visst är det konstigt att det var lucia och att julen snart är här när solen gassar och himlen är blå. Men jag är inte heller traditionsbunden, så jag är lika gärna utan både lucia och jul 🙂
  Men jag förstår att ni hade det skönt där på terrassen hos AnnaCarin och Krister!
  Stor kram och trevlig kväll!

  1. Nej, här känns detta ganska fjärran, men med en titt i almanackan ger ju svar.
   Det var trevligt att träffa Anna Carin och Krister och mysigt att äta lunch tillsammans och kunna sitta ute.
   Önskar er en fin kväll.
   Stor kram!

 4. Så trevligt att ni cyklade över till oss. Skönt hade vi där i solen.
  Vi hörs o ses! Kram /Anna-Carin o Krister

  1. Stort tack för senast! Jättetrevligt och så gott! En fin cykeltur var det också.
   Vi hörs och ses!
   Kram! B hälsar!

 5. Ja, inte får man direkt en känsla av Lucia eller jul när man tittar på de rosa saltsjöarna, den blåa, fina himlen och apelsinträdet på bilden med Bosse. Het underbart!!! Å det är ju alltid kul att träffa vänner och ta en långlunch som nästan liknar ett svenskt julbord i ert fall, och att kunna göra det på terrassen så här års – härligt:-)

  1. Vardagen här, är som du vet, ganska lättsam. Och trevligt med en cykeltur,god lunch utomhus och att träffa vänner. Att sedan blicka ut över saltsjön är ett plus.
   Och här verkar ingen jäkta inför julen, så skönt. Klart behagligt.

 6. Så himla kul att läsa din blogg och dina små äventyr. Torra och fina trottoarer, soligt och ljust, kunna sitta utomhus och fika. Nog blir jag litet avis på er. Jag har litet lösa tankar att fixa något boende under januari något år framöver så jag får träna spanskan och framförallt att komma ifrån den trista mörka perioden. Januari, ja då går det framåt, kanske blir det november…. inte någon speciellt kul månad. Får se hur det blir med det, att leka med drömmen har också sitt värde.
  Ha en fortsatt härlig vistelse där nere i värmen.

  1. Tack för dina tankar och så roligt att du är med här i verdagen. För det blir ju en sådan när man är längre på en plats. Och vi pendlar ju mellan stockholm och Torrevieja. Visst är det ifnt att lämna Sverige under den mörka tiden och november här är riktigt njutbar. Dagarna är ljusare, det är ofta upp emot +20 på dagarna och solen är oftast på plata. Och perfekt att träna spanskan. Jag försöker få till lite praktiskt var dag. Vi bor i ett mer spanskt område med en delspanska grannar och det är bra. Men även ute i det dagliga livet går det fint att träna.
   Och visst är det trevligt med drömmar.
   Ha det gott du också.

  1. Kanske får du vänta till snön och haökan är förbi…
   Vi tar oss ju gärna cykelturer här och fint att kunna göra det hela året.
   Önskar dig också en trevlig fredag.
   Kram!

 7. Ännu en riktigt trevlig dag med utflykt, goda vänner och god mat 🙂 Spännande med saltsjöarna! Läste ditt tidigare inlägg och det är verkligen intressant med algernas och bakteriernas samverkan som ger vattnet dess färg.
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Tänkte lite på dig här vid just den rosa saltsjön.Lite spännande djurliv. Här finns också en hel del flamingon ute i vattnet, när de inte reser till varmare trakter. (Det finns även en blå saltsjö dock men mindre salthalt men flamingon trivs bra där också.)
   Önskar dig en fin fredag!
   Kram!

 8. så länge man kan sitta just ute o äta å umgås så är det ett stort plus 🙂 det gör ju även susen för hälsan vackra bilder o kul att nästan ha det som en tradition att ses 🙂 kram å fin dag

  1. Verkligen mysigt att både träffa vänner och sitta utomhus och äta och detta i mitten av december. Uppskattas.
   Önskar er en fin kväll.

 9. Hej Ditte
  Ni är tuffa som cyklar. Kommer inte ihåg om det fanns speciella cykelvägar i Torre. Jag har ju inte din ork så jag skulle vilja ha en elcykel. Först var tanken att vi skulle skaffa oss var sin när vi flyttade till Ystad. Men som vi bor nu finns ingenstans att ha cykeln inomhus. Inget cykelförråd och för litet eget förråd. Dina vänner bor ju vid saltsjöarna. Vad säger dom om myggorna. Är dom besvärande eller inte.
  Kram

  1. Hej Annika!
   Vi har ju cyklat mycket i Peking och andra stora städer och gör det i Stockholm så här är det inga problem tycker vi. Det finns numer en del cykelvägar och fler kommer. Här har vi ju cyklarna på terrassen och ärvi inte här ställer vi in dem i “stugan” eller hos vännen Annkristin i hennes förråd.
   Kan öfrstå att dte blir knepigt öfr er i Ystad att ha cyklar om de inte kan förvaras. I Stockholm har vi ett stort cykelförråd så där funkar det bra.
   Jag har inte hört att det är några direkta myggproblem där våra vänner bor vid Rosa saltsjön. Men det är kanske lite olika beroende på områden ocj det finns mycket vegetation. Sommartid förekommer ju myggorna här lite varstans, även en del ovälkomna hos os.
   Kram och trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *