Skyltar Spanien Torrevieja

Julskyltning från Torrevieja – i liten skala

Redan söndag  och det innebär också  “skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar och jag ägnar mig åt julskyltning i mindre skala. Alldeles färska bilder är det också.

Dessutom är det Nobeldagen, men därifrån har jag tyvärr inga skyltar. Men jag har minnen efter att ha haft förmånen i yngre ålder att vara inbjuden till den “riktiga nobelfesten vid ett par tillfällen. (Även under de år jag abetade på Svenska skolan i Peking  firades förstås Nobel och med fest.)

En vacker julstjärna piggar upp.

Julskyltning i liten skala

Julstjärnan kommer från Mexico där den växer fritt och så gör den även i Spanien och i flera andra länder runt Medelhavet där klimatet är gynnsamt för den. Och gynnsamt väder har vi i alla fall dessa dagar i Torrevieja men dagstemperaturer på cirka +20. Väldigt behagligt.

Njutbart i december.

Till julskyltningen får även den svenska julgranen höra. Den skänks varje år från Småland, har så gjort i 13 år, och kommer till Torrevieja med lastbil och tänds första avvent. Den står fint där på Kyrktorget, Plaza de La Constitución bland palmer och kaktusar.

Den svenska julgranen på "Kyrktorget" i Torrevieja får ingå i veckans julskyltning Den svenska julgranen, skänkt från Oskarshamn, skymtar mellan palmer och kaktusar

Jodå, det finns en skylt med som bekräftar granens ursprung och att den skänkts till Torrevieja av Per Erik Persson från Oskarshamn.

Flera gator och butiker i stan skyltar inför jul.

Är man intresserad av “juliga” dekorationer så finns det ett gigantiskt utbud av dem här och framför allt i “Chinobutikerna”. Allt tänkbart “pynt” och även det man inte ens kunnat tänka sig finns att tillgå.

Tja, vad säger man…I alla fall inte “less is more”. Men det är det för min del.

Tomtar kan höra julen till och nu har jag sett att utbudet av dem ökat för var dag. Här finns ofta tomtar uppsatta på husen eller i palmerna. De är redan beredda inför den stora dagen.

Julskyltning i form av en tomte i en palm. Dock är det idag bara andra advent så den får hänga ett tag. nt.Tomtar som hänger i palmer eller andra träd finns det gott om i olika trädgårdar.

Fler söndagsskyltare finns här. Titta gärna in!

 

28 svar på ”Julskyltning från Torrevieja – i liten skala”

 1. En toppen julskyltning här hos dig! Åså har jag lärt mig något nytt igen, nämligen att Torreviejas julgran kommer från Oskarshamn. En riktigt rolig idé då där bor så många skandinaver! Utsmyckningen på gatan är riktigt snygg, speciellt då den inte är röd och eller grön. Här kan till och med jag stå ut med rosa;-)
  Håller helt med dig – “less is more” är även min melodi när det gäller julpynt inte bara på julgranen utan rent allmänt.
  Den klättrande jultomten är himla söt. Har dock aldrig sett den i en palm, men väl på balkongräcken, även här där jag bor faktiskt. Nu måste jag kolla imorgon;-)
  Tusen tack för en toppen julskyltning och länken:-)

  1. Tack! Ja, för mig är “less is more” stående till jul. Lite rosa i vissa sammanhang kan vara helt ok. lite annorlunda mot de andra julfärgerna och kul bara för att…
   Och den klättrande palmtomten gillar jag han bidrar till et lite speciella. Just en palm. Jodå, på hus här i största allmänhet och på balkonräcken finns det tomtar. De måttte ju bli trötta av att sitta där ett par veckor till.

 2. Tänk att småländsk gran exporteras till semesterparadis! Det hade jag ingen aaaning om 🙂

  Härlig decemberbild på dig, det ser ljuvligt ut.

  1. Jadå, en småländsk gran skänks hit varje jul och har så gjorts i 13 år. Och den pryder son plats bland palmer och andra gröna växter.
   Och vi har haft fina “försommardagar” nu. Bara att njuta.

 3. Tomtar i palmer, jo det skulle va nåt det, kul ,-)
  Fint att dom fått en gran från Sverige,-)
  Jul stjärnan är vacker vi brukar ha i köksfönstret fast inte sen vi fick vår senaste hund….han äter det mesta, ok han har blivit mycket bättre men för att vara säker, den är giftig.
  Så skönt du ser ut att ha det ,-)
  Ja det var en gran full med glitter och juldekorationer, lite mindre har vi.
  Ha det fortsatt fint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Nej, jlstjärna och choklad får en undvika med hund. Dottern har en labrador som också gärna äter det mesta…Så hemma hade det inte fungerat. Men tomten i palmen tycker jag om. Dock lite jobbigt säkert att sitta där till jul.
   Vi har det bra och även idag skön försommarvärme. Men om i morgon vet vi inget.
   Granen hoppar vi nästan över här. (Har dock köpt en liten i miniatyr…)
   Ha det bra du också.
   Kram!

  1. Tack! Vi njuter även idag av behaglig försommarvärme och bilden från i förrgår vid havet kändes rolig att ta.
   Kram och jag önskar dig en bra start på veckan.

 4. Wow, har du varit på den riktiga nobelfesten, så spännande!
  Kul med en gran från Sverige nere hos er i Torrevieja, som har njutningsfullt väder ser jag!
  Åh, så roligt att du ska åka till Sandvik Gård i vår!!! Kan ju varmt rekommendera det!!! Har ju varit där nu kanske 6 gånger, och aldrig blivit besviken. Kram och trevlig nobelkväll, här står TV:n på ,och så imponerad jag är av all is de har tagit in som dekoration, fantastiskt vackert!

  1. Två nobelfester har dte blivit, men länge sedan. Dock finns de kvar i minnet.
   Vad gäller granen här nere är det ju en fin tradition att den kommer från Småland och det sedan 13 år tillbaka.

   Du tipsade mig om Sandvik när jag i höstas efterlyste förslag på husmorssemester så det har jag anammat. Men det blir i vår. Roligt att nu läsa om er helg där och se bilder. Inspirerande.
   Har också nobelfesten på och tittar efter de jag känner som är med där (har sett några) och gläds över allt vackert och all god mat.
   För detta är ju festernas fest. Och efterfesten likaså.
   Ha en fortsatt fin kväll.

 5. Så härligt ni verkar ha det. Har aldrig fattat det där med tomtar klängande på husfasader och palmer. Du skulle köpa med en hem till Stockholm och hänga på balkongen. 🙂
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Nu är jag ju inte så mycket längre för vare sig jul eller tomtar så herr Tomte får nog stanna här. Tror han trivs i palmen.
   Antar att tomtarna här på hus och i palmer förbereder sig, precis som i USA för jobbet på julafton.
   Önskar dig också en fin vecka.
   kram!

 6. Härliga Spanienbilder i december. I det buddistiska Thailand sympatifirar man ju allt som går, så här är det snart smockfullt med juldekorationer överallt. Du vet ju hur det ser ut! Kram

  1. Tack! Jodå, mina tankar är en sväng på Chackpong och med er varje dag. Kan inte låta bli. Gläds åt dina blogginlägg och vackra bilder.
   Sarnar er!
   Kram!

 7. Vilken ära att få besöka Nobelfesten! Tänk så fina minnen du bär med dig.
  Ni ser ut att ha ett ljuvligt klimat i Torrevieja. Och jul blir det ju, oavsett om det snöar eller ej .
  Mysigt med gran.

  Ha en fortsatt fin andra adventsvecka!
  Kram Christina

  1. Numer blir det att se nobelfestligheterna på tv men jag är liksom änd med i Blå hallen varje år. Minns och ler. I och för sig ett tydligt tecken på att en blir äldre. Att blicka bakåt…Men kah kan inte låta bli. Inser att det mesta av livet ligger bakom mig.

   Vi har här haft strålande sol och skön svensk försommarvärme sedan jag kom i torsdags. Idag har solen paus och det blåser rejält. men vädret kan en ju inte påverka. Gott om böcker har jag.

   Önskar dig också en fin vecka, men jag vet att du har bråda tider.
   kram!

 8. Så härligt du ser ut att ha det ? Kul med skyltar från världens hörn ? Jag tror jag sitter en stund med dig i decembervågornas sus… hemma här på ön har fjärden lagt sig till is nu… Vacker julgran från Svedala och läcker tomte som slingrar sig bland palmerna ? Trevlig skyltning med värme ?

  1. Vi har haft fina dagar, i alla fall sedan jag kom tillbaka i torsdags. Och Stockholm bjöd mest på gråväder. Men jag gjorde en jobbresa till Värmland och fick lite vinterkänsla. Kan tänka mig att dte är vackert nu i dina trakter med is på fjärden och kanske tittar oslen också fram.
   Ha det gott!

 9. Gomorron Ditte! Det ser så mysigt ut och……….. +20 grader, jag har redan börjat nedräkningen!
  Nu ska jag i alla fall försöka ställa in mej på en vit Jul och det mysiga som den, trots allt, innebär.
  Nyårsfirande i kylan blir den sista snökontakten för denna vinter.
  Ha det så skönt i värmen!

  1. Ja, kylan saknar jag inte. Men ska det va så är det ju trevligt med en vit vinter och då kommer kylan oftast med. Smällar en får ta.
   Här blåser det 13m/sek idag, men det är ändå +18. Dock inte utesittarväder direkt.

   Och snart är ni ju tillbaka i den sdra sommarstugan igen.
   Vi ses!
   Ha det gott!

 10. Oj oj va trevligt o just den låten feliz navidad är ju såå vacker 🙂 jag missade nobelfesten 🙁 ja så blir det när man har mkt kring sig tack för rundan å fin måndag kram

  1. Här är nobelfesten “ett måste” och mysigt att både dricka och äta lite extra gott under kvällen- Men en kan inte hinna allt. Så är det.
   Önskar dig också en trevlig måndag.

  1. Tack! Ja, lite detaljer upptäcker en och även en del större saker…Tomten i palmen gillas. men den måtte bli trött av att sitta där i ett par veckor. Känns inte så bekvämt.
   Passerade förbi er igår och vinkade uppåt.
   Ha det gott!

 11. Härlig skyltning med hög igenkänningsfaktor 🙂 Fast jag håller inte riktigt med – more is more när det kommer till julpynt, älskar hysteriskt julblink 😀

  Härligt decemberväder! Fast det kan man inte riktigt säga idag. Jösses vad det blåser! Men det mojnar väl snart, hoppas jag.

  Ha en fin dag och håll i hatten! 😀

  1. Kan tänka mig att du känner igen dig i skyltningen! Men vad gälle rjulpyntet är det ju bra att det finns variationer…
   Tyvärr verkar det fina vädret ha tagit paus idag men det är nog snart tillbaka.

   Jag håller i hatten! Hoppas du gör detsamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *