Skyltar

Jubileum – Vi firar Skyltsöndag #400

Söndag igen! Och här i bloggen innebär söndagar också att det är “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är fri. Just idag är det jubileum för Skyltsöndag som firar 400 söndagar och det i sin tur innebär att skyltande pågått i nästan åtta år. Stort tack BP för att du håller oss i gång.  Och just inför denna jubileumssöndag  har vi av lagledare BP fått dessa instruktioner.

Jubileum – 400 Skyltsöndagar

För egen del gjorde jag den första “officiella” skyltningen den 22/1 -2017.  Men jag var med på ett hörn redan i december 2016, så det är därifrån jag väljer dagens jubileumsskylt. Skylten är från en av byarna i vårt thailändska paradis, på fastlandet, vid havet. Här blev det fina vistelser  och vi återkom under flera år. Och här vidgade vi vyerna med hjälp av vår hyrda scooter.Minns så väl när jag tog bilden i en av byarna. Visst kan en förstå skyltar utan att förstå ett språk-

Thailand. Och jubileum i Skyltsöndag; idag # 400. Här en av min allra första skyltar. Från en thailändsk by. Och jag tar fotot i farten sittandes bakom maken på scootern. Jubileum för Skyltsöndag. Idag # 400. Och jag har valt en bild med skyltar i en thailändsk by .

Bara att tänka på att det är vänstertrafik.  Har funderat länge och väl på vilken skylt jag skulle vilja och från vilket inlägg. Kan säga att utbudet och urvalet av skyltar jag haft med i “Skyltsöndag” under de  fem år jag skyltat är väl tilltaget.Och det var jättesvårt att välja. Men jag klarade det. Länkarna ovan tar dig till dels till Thailand i december 2016 när jag var med på ett hörn. Och sedan den första officiella skyltningen någon månad senare.

Instruktioner från BP

Inför den 400:e Skyltsöndagen
Imorgon är det alltså dags för den 400:e Skyltsöndagen. Den tänker jag fira tillsammans med er. Reglarna är mycket enkla:

Ladda upp endast en skylt som ni lagt upp tidigare. Det behöver inte vara första skylten, bara en ”gammal” skylt. Berätta gärna när er skylt var med i bloggen. Ni kan även lägga in länken till det gamla inlägget om ni vill.

Efter att ha tittat på varandras ”gamla” bidrag röstar ni på tre favoriter. Det är alltså ni som röstar, inte jag. Och ni får inte rösta på mitt bidrag och inte på ert eget bidrag heller, såklart. Ni som inte deltar i Skyltsöndag är också mycket välkomna att rösta på era tre favoriter.

När ni kollat varandras bidrag så skriver ni era tre valda favoriter (guld, silver, brons) här i er kommentar. Lätt som en plätt – hoppas jag.

”Tävlingen” pågår till och med den 9 januari. Jag sammanställer resultatet den 10 januari och ni som fick flest röster på respektive plats får en liten present som skickas med posten. Om det är fler med samma antal röster så får jag väl köpa fler presenter då. Ingen lottning alltså;-)

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

36 svar på ”Jubileum – Vi firar Skyltsöndag #400”

  1. Visst är det bra med skyltar där en begriper fast en inte alls gör det Minns så väl att jag satt bakom maken på scootern och tog den i farten-
   Stor kram

 1. Vilket bra val och imponerande att du har varit med så länge. Det här är en utmaning som av olika skäl inte tilltalar mig och som jag inte nappat på men jag blir imponerad av er kreativitet och trevliga inlägg. Må rätt skylt vinna 😀

  Önskar en fortsatt fin söndag nu!

  Kram

  1. Det var jättesvårt att välja. Men det underlättade när jag kom på att jag skulle välja en skylt från det första inlägget i Skyltsändag. Kansek inte min bästa skylt (vilken den nu är) men den var starten.
   Att vinna eller inte? Roligast var det att gå igenom gamla inlägg och skyltar. Och för min del hänger skyltarna oftast ihop med annat också.
   Önskar dig också en fin kväll-
   Kram

 2. Undrar vilket år jag började “skylta”? men det var på Pumitas tid.
  Rätt så fantastiskt att vi är så många som fortsätter, även om jag tyckt mig förstå att intresset för våra skyltar främst finns i själva skyltargänget.
  Av din skylt kan man (förmodligen) lära sig hur STOP skrivs på thai???

  1. Vad roligt att du hängt med så länge- Lite så är det nog vad gäller intresset för våra skyltar men mina trogna läsare brukar hänga med. Minns så väl när jag tog bilden. I farten, sittandes bakom maken på vår hyrda scooter. Och visst är de väldigt bra att en inte behöver förstå ett språk för att förstå en skylt. Något jag verkligen tänkte på under de år vi bodde i Kina.

  1. Glasklar, men utan att begripa något. Tänk så bra med sådana skyltar.
   Jag halkade in på Skyltsöndag via ett “bananskal” när jag just var i Thailand och har sen hängt med-
   Önskar dig också en fin kväll-

 3. Förstår dig helt och hållet att du var i valet av kvalet. Du har ju bidragit med många fina skyltar under alla år, och att välja ut bara en enda kan inte ha varit lätt. Men du grejade det, och jag hoppas/antar att du haft roligt medan du “grävde” fram en gammal skylt.
  Gillar skylten skarpt. Fascineras nämligen alltid över STOP-skyltar på “oläsliga” språk. Å thailändska är lika oläslig som STOP på arabiska. Sedan var det ju också lite “skyltspaghetti” över bidraget också. Med andra ord – ett perfekt bidrag:-)
  Tusen tack för länken och alla skyltar du bidragit med så att Skyltsöndag fortfarande “is going strong”.

  1. Jag har haft väldigt roligt idag när jag plöjt gamla inlägg. Och många resor har det ju också blivit där jag skyltat- Skrattad eidag gott åt många av dem. Inte minst Falklandsöarna, Kap Horn,Santiago de Chile, Buenos Aires, Kina och Sverige förstås.
   Jag har ganska lätt för språk och fick lite ordning på kinesiskan men se thailändskan har jag inte fått till. Några ord och meningar men inget mer.
   Minns när jag tog bilden och satt bakom maken som körde scotern.
   Och visst hänger jag med även i fortsättningen-
   Tack för att du håller oss i form-

 4. Tänk att det är den 400e skyltsöndagen! Du fixade den ju galant! Min dator bara dog just idag, och jag som sparat ett par skyltar att välja på, just på datorn, kommer inte åt dem nu, men fick till ett inlägg via min iPad, och fick tag i ett foto som jag fotade av nu på min mobil, tokigt va!
  Vet inte om jag varit med från början av året 2015, får kolla upp det, lite krångligt via ipaden …
  Vi hoppas skyltsöndagen fortsätter, en sån rolig utmaning!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tackar! Tyckte det var svårt att välja skylt men sedan blev det enklare med någon av de första- Inte kanske den bästa skylten, men vad som är bäst är ju väldigt subjektivt. Men den skylt jag valde är speciell på många sätt för mig.
   Trist att din dator la av just nu men bra att du kunde ordna till det ändå. Vill till att vara kreativ.
   Visst hoppas vi på att Skyltsöndag fortsätter- Verkligen roligt.
   Ha det fint du också.
   Kram

 5. Skyltandet verkar ha börjat trevande för flera av oss men sen är man igång och skyltar varje söndag! 🙂
  Jag gillar din ögonblicksbild av gatan med färgglada skyltar och gatuskylten i förgrunden.

  1. Just, så tror jag det var för många av oss. Och idag var det roligt att gå igenom gamla bidrag och härifrån, min första skyltning, kom ju också mitt bidrag. Kul att tänka tillbaka.
   Och det var en ögonblicksbild- Minna att jag satt bakpå vå scooter och maken körde. Fina minnen

 6. Mitt i allt så är jag i Thailand tack vare dig Ditte och får se en väldigt annorlunda skylt, ja egentligen många skyltar. Spännande krumelurer är det och den enda jag förstår är den med pilen .
  Grattis till jubileét även för din del!
  kram

  1. Jadå! Thailand ligger mig varmt om hjärtat. Var här förstå gången 1980 och då på jobb i flyktingläger nära gränsen till Kambodja. Minna att vi hade några lediga dagar och reste till Phuket spm då hade två hotell. Och sedan har det blivit många resor hit. Inte minst under åren vi bodde i Kina och det tog 4 timmar att ta sig hit.
   Jag har ju inte varit med hela tiden men ändå i nästan 7 år- Många skyltar har det blivit.
   Kram

 7. Jag vet inte vad det thailändska skriftspråket heter men det är ju så sirligt och vackert och liknar ingenting annat! En himla fin skylt har du grävt fram ur gömmorna, tack för den. Inte begriper jag hur man ska kunna välja några av alla bra, känns nästan lite onödigt…
  Kramen

  1. Visst är det! Och det är också ett väldigt svårt språk. Jag lyckades ju lära mig lite kinesiska under åren vi bodde i Peking och har ganska lätt äfr språk, men se vad gäller thai var det riktigt knepigt. Men lite lärde jag mig. Dock inga tecken.
   Visst är det många bra skyltar och jättesvårt att välja. Instämmer helt.
   Kram

  1. Tack, jag har dock inte varit med alla söndagar sedan start, men sedan december 2016 har jag hängt på.Och minns den skylt idag som är med. Vi var i Thailand då och hade scootern som sällskap och bilden tog jag från pakethållaren och maken körde.
   Kram

 8. Grattis till dig i skyltande sammanhang Ditte!
  Välja är inte det lättaste 🙂 men valet föll ut fint!
  Fin är också öppningsbilden du visar!
  Varm kram

  1. Tackar! Roligt att också se vad andra hittat och även att gå igenom gamla skyltinlägg från åren som passerat.
   Öppningsbilden blev ett litet grattis till BP och Skyltsöndag.
   Varm kram

  1. Tack! Lite kul att ta med den första skylten och likaså att se inlägg och skyltar genom åren. Roligt givetvis också att se andra deltagares skyltar
   Minns så väl när jag tog bilden och satt bakom maken på scotern och höll hårt i kameran
   Kram

  1. Visst gick det bra att förstå skyltarna. Vi körde mycket scooter på thailändska landsbygden, i små byar och städer och hann samla på oss en del varianter av skyltar. Jag satt oftast bakpå scootern och tog bilder i farten. Rolihaga minnen-

 9. Ha ha ja skyltar skall man förstå på ett lätt vis, vilket inte alltid är så det har jag sett i Grekland när vi är ute o kör ibland. Tur vi har minnen 🙂 har ni snö i staden? här är det bara regn …kram å fin måndag

  1. Kan tänka mig att det är liknande med skyltar i Grekland som ju är på deras alfabet. Men roligt är det och en lär sig efter hand.
   Ja, minnet är bra att ha med.
   Rejält grått här idag.
   Kram och trevlig måndag.

  1. Visst är det roligt att ett “tema” kan bestå så länge. För min del har jag varit med i ca.6 år men andra betydligt längre.
   Gråtrist väder här idag så det har velat till att ligga i för att se lite Kjus idag.
   Önskar dig en fin eftermiddag och kväll.

  1. Jadå! Visst gör man!Har kört mycket scooter både i Thailand och andra länder där en inte riktigt förstått språket. Men tydligheten i utformningen har alltid underlättat.

  1. Tankemässigt och logiskt (fniss) så satsade vi på; högersväng förbjuden och “stop”. Verkade fungera. I alla för oss turister. Thailändarna brydde sig inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *