Resor utomlands

Hotell Citizen M i Köpenhamn- Ett speciellt och positivt möte

I fredags morse landade Helen (ena dottern)  och jag i Köpenhamn. Tåget tog oss från Kastrup och in till centrum och ”Hovedbanegården” på fem minuter. Med farten uppe både på oss och ”rullväskorna” var vi på vårt hotell, CitizenM, alldeles vid  Rådhusplatsen, inom några minuter. Efter en snabb incheckning var vi så beredda att ta oss an Köpenhamn. En stad i ösregn denna dag.

Entrén till hotell CitizenM och hissarna som går upp till receptionen. Entrén till hotell CitizenM med hissarna upp till receptionen. Redan här möttes vi av hotellets färger; svart, vitt och rött.

Hotell CitizenM

är en holländsk kedja som öppnade det första hotellet i Amsterdam 2009. Och sedan har det efter hand tillkommit fler och fler hotell både inom Europa och utanför. Att det är en  populär hotellkedja är  lätt att förstå och med ett koncept som talar till de flesta.

CitizenM ligger väldigt centralt i Köpenhamn, alldeles vid Rådhusplatsen. Och förutom det centrala läget är hotellets koncept det vi också verkligen fastnade för. Redan i hissen upp till receptionen på sjunde våningen kände vi att detta var något alldeles extra. Mer om hotellet och hur de själva beskriver sig finns att läsa på deras hemsida. En beskrivning vi också tyckte stämde väldigt bra efter att ha bott här i två nätter.

Hotell CitizenM, Copenhagen, har en lovbby som känns som ett vardagsrumEn del av hotellets lobby och här känns det som att komma in i ett mysigt och välkomnande vardagsrum.

Själva receptionen är belägen i mitten och här checkar man in/ut via datorer. Och hjälp finns att få. Här får Helen lite hjälp av välja rum av en ”ambassador” som hotellets personal kallas. Hotellgästerna kallas ”citizens”

Helen checkar in oss och väljer rum. i bortre delen en del av baren/restaurangen. Även i den delen finns ett ”vardagsrum”.

Möjlighet finns att på plats välja rum, i mån av tillgång. Vi valde ett tyst rum mot gården men även rum mot Rådhusplatsen eller omgivande gator fanns.

Rummen

är tämligen små, mellan ca. 12 och  15m2. Allt är fräscht och ljust och väldigt bekvämt och det är ”kompakt”. Sängen är helt fyrkantig och hela 2×2 meter så det blir inte direkt någon trängsel. (Extra kuddar och täcken finns att få. ) Vad som var speciellt här på hotellrummet är att i princip allt styrdes med en Ipad, kallas”MoodPad”. Olika belysningar, värme/kyla, gardinerna, (persienner för dagen och mörkläggningsgardiner) tevens olika kanaler, musik och filmutbudet var bara ett tryck borta.

Hotell CitizenM är utrustad med en"MoodPad" på varje rum. Denna styr bl.a. belysning, tv och temperatur Helen bekantar sig med rummets ”MoodPad”

Att ett hotell har bra sängar och kuddar är något man verkligen önskar. Och det har CitizenM I en ”roomguide” finns  instruktioner till Moodpaden. Helen läser på. (Vad gäller ballongerna var de ditlagda för att i efterskott fira min födelsedag.) Att ett hotell har bra sängar och kuddar är viktigt. Och det fanns.

Hotell CitizenM har ganska små och kompakta rum och här i Köpenhamn är handfatet placerat utanför badrummet. Hotell CitizenM är kompakta rum och här i Köpenhamn är handfatet är placerat utanför badrummet.

I en låda i handfatet finns ett kylskåp att dra ut. (Här fungerar inte ModPaden, man får dra själv.  Vatten fanns på plats. 

En rejäl dusch finns med gott om utrymme.

Ett par rejäla strykrum finns på varje våningsplan. Även detta går i färgställningen svart, rött och vitt

Miljön

är välkomnande och det känns trevligt och lugnt överallt. En viktig del av hotellkedjans koncept.

Överallt känns det välkomnande och man har lust att slå sig ner.  Böckerna i hyllorna kan man låna och läsa. 

Baren, kombinerad med restaurang med mindre rätter, är centralt placerad uppe på sju trappor och härifrån har man en fin utsikt över Köpenhamn.

Baren är en stor rektangel och placerad i mitten för att kunna nås av många och från olika håll. 

Även belysningen över sittgrupperna var genomtänkta på hotellet.

Ett hotell med utsikt. Rådhusplatsen, Rådhuset och längre ner på gatan skymtar Tivoli. Ett hotell med utsikt.Här från terrassen. Rådhusplatsen med Rådhuset och lite längre ner på gatan skymtar Tivoli till höger.

HOtell CitizenM sett från Rådhusplatsen. Hotell CitizenM sett från Rådhusplatsen. Utsidan ser inte så rolig ut men visst är det insidan som räknas. 

Att jag/vi blev förtjusta i hotellet och dess koncept går nog inte att ta miste på.  Hotell finns det gott om i olika varianter,  men sen finns det de som ger mycket av det där ”lilla extra” och det gjorde CitizenM.  Hit kommer jag gärna tillbaka.

Stort tack Helen för en fantastisk överraskningsresa som du verkligen ordnat på allra bästa sätt.

31 svar på ”Hotell Citizen M i Köpenhamn- Ett speciellt och positivt möte”

 1. Vilken härlig överraskning du fick! Så mysigt att ni fick rå om varandra över helgen 🙂 Och hotellet ser verkligen trevligt ut!
  Stor kram

  1. Verkligen! Allt blev så lyckat! även om det ösregnade i fredags blev det en toppendag och den strålande solen i lördags gav god kompensation.
   Hotellet var super! Så häftigt!
   Stor kram!

 2. Kul att veta lite mer om ert hotell! Väldigt speciellt och intressant.
  Mysigt med mor och dotter tid. Exklusivt. Och vädergudarna förbarmade sig över er och ni fick solsken.
  Ha en fin måndag nu! Stor kram!

  1. Hotellet överraskade verkligen och på alla sätt. Så bra! På ett hotell inom den här kedjan bor jag väldigt gärna igen. Tyckte mycket om deras koncept.
   Vi hade det så bra! Och Helen hade planerat allt i detalj.
   Önskar dig också en bra start på veckan.
   Stor kram

 3. Vad roligt med överraskningsresa! Och det här hotellet ser verkligen ut som ett hotell som jag också skulle trivas på. Ska lägga det på minnet inför framtida resor till Köpenhamn.

  1. Vi har haft en jättebra helg här i Köpenhamn och hotellet bor jag med stort nöje på igen. Och testar gärna i andra städer där det finns. Verkligen både väldigt mysigt, centralt läge och ett härligt koncept.

 4. Hej Ditte!
  Så fantastiskt hotell! Otroligt mysigt! Synd på regnet men sånt kan man inte göra nåt åt.
  Hon är en fixare Helen!
  Ha en bra fortsatt resa för det har du väl 😀
  Kram P ♥♥

  1. Hej bästa P!
   Hela resan blev så bra på alla sätt och givetvis bidrog Helens val av hotell till det hela. Ja, regna gjorde det rejält i fredags men vi hade ändå en jättebra dag. Och hela lördagen bjöd oss på det finaste vädret.
   Ja, tack – Nu är det dags igen.
   Kram! Vi hörs!

 5. Utsidan imponerade verkligen inte men det var ju tur att Helen kontrollerade vad som dolde sig på insidan. Hotellet verkar fräscht, fint och tilltalande men hade jag mötts av hissarna så hade jag vänt i dörren 😉 Sådant får jag alltid kolla upp vilket är jobbigt. Trappor ska självklart alltid finnas men vi råkade ut för ett hotell i Köpenhamn där brandtrapporna inte fick användas. Det gillades inte kan jag säga. Vilken trevlig överraskning det blev och så mysigt ordnat.

  Kram

  1. Här var det breda trappor så just de var inga problem. Här på hotellet var det insidan som räknades och det gjorde den väldigt bra.
   Helen hade ordnat allt så bra och hotellets koncept gillades verkligen.Ja, även det perfekta läget och stämningen.
   Men jag förstår att du vill kolla upp det hela. (Här kunde man också få rum längre ner.)
   Kram och trevlig fortsatt måndag.

 6. Läckert hotell på insidan, men hu så tråkigt utifrån…men det kan väl passera, det viktiga är ju som i alla sammanhang vad som gömmer sig på insidan. Genomtänkt och smakfull inredning…precis som du skriver, lite hemmakänsla. Rummen kanske känns lite små, men fungerar säkert för ett par nätter när läget är så optimalt.

  Roligt att ni fick en fin helg, Köpenhamn är en mysig stad, både i solsken och regn.

  1. Utsidan kan man helt bortse från men insidan här är det som räknas. Hotellet och dess koncept tyckte vi om och att det var ett ”boutiquehotell” med en så skön känsla och där vänlighet var ett ledord. Inte konstlad, utan mer genuin. Jag skulle gärn abo här igen eller på något av deras andra hotell för de har ett koncept jag tycker om. Vi kände oss hemma här.
   Köpenhamn gav oss strålande sol i lördags. Och jag hälsade från dig.

 7. WOW!!! Vilket coolt hotell och med ett perfekt läge – kan ju inte bli bättre! Ja, en sak tycker jag var lite dåligt… Att inte den där ModPaden klarade av att öppna kylen? Jobbig ansträngning för er där… 😉
  Älskar färgsättningen också 🙂
  Fast lite fel skrev du nu va? Vaddå fira födelsedagen i efterskott? När man nollar gör man ju det hela året 😀

  Vilken otroligt fint ordnad överraskningsresa av Helen!

  Ha en härlig kväll 🙂

  1. Du har helt rätt och det blev en felformulering. Visst firar man ett helt år när man nollar. Jag har faktiskt i övrigt tagit fasta på det.
   Hotell CitizenM återkommer jag helt klart till, både i KÖpenhamn och i andra städer där det finns. Ett koncept jag gillar. Funderade på att lämna in förslag på hur ”MoodPaden”skulle kunna användas för att öppna kylen och säkerhetslådan. Men i övrigt fungerade den riktigt bra.
   Jag blev så glad för överraskningsresan och allt som Helen planerat och nu har jag en present kvar. En upplevelse från Liv och barnbarnen som jag också ser väldigt mycket fram emot.
   Kvällen har varit bra och vi har anlänt till den spanska sommarstugan. Är det resor så är det.

 8. En så fin upplevelse ni fick mor och dotter! Så bra ordnat av Helen också. Härligt i kubik! Ett minne ni delar på för eviga tider. Och Köpenhamn går ju inte av för hackor. Grattis till allt detta Ditte!

  1. Vi hade verkligen fina dagar i Köpenhamn. Något jag tar med mig för resten av livet. Och nu har jag kvar min present från Liv och barnbarnen som också är en upplevelse men av ett annat slag. Gläder mig mycket åt den också.

 9. Ett otroligt läckert hotell med ett fräckt val av olika färger. Vågat och lyckat skulle jag säga. Och minst sagt annorlunda. Ett extra plus för strykrummen, som jag aldrig sett på hotell. Inte att jag stryker mina kläder, men för affärsresenärer är det ju perfekt.
  Utsidan av hotellet påminner om Sheraton vid Tegelbacken. Åsså den där MoodPad. Vilken tur att du hade Helen med dig;-)

  Vilken suverän födelsedagspresent till dig!

  1. Helens val av hotell blev så bra! Jag har bott mycket på hotell i min dag, alltifrån de med 5* och plus därefter till de som ligger på -1. S¨erfarehent hav hotell har jag. Men här andades det trivsel och välkommen miljö från början. Ett ”boutiquehotell” som motsvarade långt mer än det jag kunnat tänka mig. Ålderskategorin var från 5 år och till en bit över 80 och då tycker jag man lyckats. Strykrummet såg vi först efter att vi fått våra kläder torra efter en heldag i regn. Men annars hade vi kunnat stryka dem torra. Rummen var ganska små, men vad behöver man. Här fanns alt och såmgen med 2×2 meter var så skön.
   Utsidan på hotellet gör en inte glad men där bor man ju inte. TYcker det är bättre då med en insida som levererar. Och det gjorde verkligen hotellet.
   Jag är så glad för denna överraskningsresa och på många plan.
   Och sedan har jag kvar en present från Liv och pojkarna. Något också att glädjas åt och som jag ser mycket fram emot. Och att ha möjlighet att umgås är det bästa.

 10. Wow, vilket fantastiskt hotell, annorlunda och fräscht! Så kul med en överraskningsresa som var så fint ordnat av din dotter! Mysigt! Jag gillar Köpenhamn, och nu var det längesedan jag var dit…kanske dags för en tripp snart. Fast lite längre fram då kanske… känner att jag behöver vila lite efter två resor på kort tid…men ser på instagram att du redan är ute och reser igen, full fart på dig!
  Må så gott och kRAM!

  1. Vi hade jättefina dagar i Köpenhamn och Helen hade ordnat allt så bra. Hotellet tyckte vi verkligen var häftigt och med ett koncept vi gillar. Kan påminna lite om ”Clarionkonceptet”. Köpenhamn är en härlig stad och nu var det länge sedan jag var där så jättemysigt och roligt att komma hit igen.
   Förstå att du nu behöver vila upp dig.
   Ja, här blev det snabba ryck.
   Kom till den spanska sommarstugan igår kväll.
   Ha det fint du också och vila dig nu i form.
   Kram!

  1. Vi gillade verkligen hotellet och konceptet här. Perfekt läge dessutom. Återkommer gärna hit-. Avspänd och behaglig stämning

 11. En mor och dotterhelg. Så mysigt! Det är värt guld att få rå om varandra.
  Jag litar helt och hållet p dig och din utvärdering av hotellet. Måste man vara ingenjör för att fixa tillvaron där?? Hahaha! Kram

  1. Vi hade ett par jättefina dagar i Köpenhamn. Ösregn hela fredagen men vi hade i alla fall paraplyer. Alltid något. Lördagen en toppendag.
   Vad gäller det tekniska fanns hjälp att få så jag hade nog klarat mig utan Helen. Vi gillade verkligen hotellkonceptet och gäster i alla åldrar hade sökt sig hit. Sånt gillas!
   Kram!

  1. Vi hade ett par riktigt fina dagar trots heldagsregn på fredagen. Minnesvärda. Och hotellet bidrog också till att allt blev så lyckat. Dottern hade verkligen planerat allt så bra.

 12. Så trevlig mor-dotter-tripp ni hade. Själv hade jag förmodligen hellre valt ett hotell utan den där manicken, vad ska alla icke-tekniska personer göra? Förmodligen välja ett annat hotell, haha. Men det är nog sådär framtiden ser ut kan jag tro. Kram

  1. Vi hade så fina dagar i Köpenhamn. Detta kommer jag för alltid ha med mig. Men man klarade sig också utan den tekniska manicken. Hjälp fanns också att få- Hotellet och dess koncept tyckte jag väldigt mycket om och jag kände mig hemma här. Bor gärna på något av kedjans hotell igen. Och gärna än en gång i Köpenhamn.
   Kram!

 13. Vilken trevlig weekend ni fick tillsammans! Köpenhamn har mycket att erbjuda och hotellet verkade verkligen vara något alldeles speciellt 🙂
  Kram

  1. Verkligen! Jag är så glad för resan och Helen hade ordnat allt så bra. Hotellet hade sitt speciella koncept och med en så varm och välkomnande atmosfär.Här trivdes vi verkligen. Ja, i Köpenhamn också förstås.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *