Stockholm

Från Ö till B

Den tämligen regniga torsdagen övrgick framåt kvällningen till i varje fall uppehållsväder med vissa soliga inslag.  Fuktigt var det, men +20 grader får ändå anses vara helt ok denna sista augustidag. I alla fall den sista för i år. Jag hade ett ärende att uträtta så på eftermiddagen blev det ett besök på “min resebyrå” för att hämta information om en resa till helgen.

Från Ö till B

Efter jobbmötet föreslog jag mig själv en promenad och bestämde mig för att gå  att gå från Ö till B. Ensam på promenaden blev jag inte för det var många fler än jag som kommit på den tanken. Kanske var det månne så att Stockholm Fashionnight  var  av intresse. Verkar troligt. Evenemang som ordnas i samband med modeveckan i Stockholm var inget jag visste om, men ca 300 butiker i City  var engagerade och kunderna/restauranggästerna såg ut att vara många.

Från Östermalm via Stureplan, Biblioteksgatan, (brashoppinggata) och Norrmalmstorg gick jag mot Sergels Torg och tog mig uppför trapporna till Bruknebergstorg.  Ett torg i helt ny skepnad.

Promenad från Ö till B. Från Östermalm till Brunkebergstorg..Stureplan den sista augusti och här är både liv och rörelse.

Discomusik fyllde Bibliotekgatan och även här var det många i rörese.

Georg Jensens butik på Bibloteksgatan passerades på vägen mellan Ö och BJag stannade till utanför en favoritbutik, Georg Jensen. Och det blev även ett besök. Att titta är gratis.

Brunkebergstorg

Rivningsvågen på 1960- talet gjorde att husen här på Brunkebergstorg bildade en stor grusgrop, ingen vacker syn alls och området kändes väldigt tist. Nya, trista kontorshus byggdes på 70-talet i den tidens anda och torget föll i glömska. Men just den sista augusti 20017 så är det nyinvigning av Brunkebergstorg. Ett torg i hel ny skepnad liksom området i stort. Flera desighotell med barer, även takbarer, restauranger och sociala mötesplatser har tillkommit och även andra restauranger har öppnat runt om torget och det är tänkt att området nu ska bli levande igen. Ett par av hotellen, Hotel At Six och Hobo Hotel öppnade redan i mars och idag öppnar ett tredje hotell här, Downtown Camper by Scandic.

Jag slog mig ner en stund på torget, tittade mig omkring och tänkte att “allt var inte alls bättre förr”.

 

Rivningen. Foto lånat från de  som nu finns upsatta på Brunkebergstorg. Fotograf var Lennart av Peterséns. (1914-2004)

Från Ö till B- Brunkebergstorg invigningen den 31/8-2017En del av det nya Brunkebergstorg som invigdes i går.

Apropå “Fashionweek” och “Fashionnight”- det är kanske dags  snart för lite nyinköp för min del-

Skulle behöva lite nytt i klädväg och hoppas på det i nästa vecka.

 

16 svar på ”Från Ö till B”

 1. Biblioteksgatan återvänder jag gärna till när jag är i Stockholm. Dock nöjer jag mig med att titta för även om det finns mycket fint så är prisbilden inte gjord för spontanköp. Allt var inte bättre förr och gamla kvarter måste ibland rustas upp. Visst kan det vara vemodigt när det rivs men allt går inte att rädda. Desto mer glädjande när det sker en upprustning. Grattis till nyinköpen!

  Kram

  1. Nej, det blev inga spontanköp för mig heller. Men jag tittade lite extra på några saker. Skönt nu att Brunkebergstorg har fått ett lyft för det behövdes. Och Petter “Clarion” Stordalens hotell här, HOBO och At Six är så häftiga. Det allra nyastte invigs idag. Blir nog väldigt speciellt det också.

   Vad gäller mina nyinköp så är det dags för dem. DEt har ännu inte skett.

   Kram och trevlig kväll.

 2. Va trevligt det låter o vilket bra väder för fashion veckan mkt skoj händer i stora staden 🙂 fina kläder du shoppat ..nej allt var inte bättre förr även om mkt var det 🙂 önskar dig en skön kväll kram kram <3

  1. Det blev en jätterevlig eftermiddag och kul med så mycket som var på gång i stan. Mycket folk ute.
   En toppendag här idag och jag njuter nu på balkongen och det är fortfarande +18, så en kofta kommer snart på.
   Önskar er också en fin kväll.
   Kram!

 3. Du har då onekligen en sällsynt förmåga att “sniffa dig fram” till events i huvudstaden!!! Kul att Brunkebergstorg är klart nu. Det har ju varit en arbetsplats i många år.
  Georg Jensen – jo. För många år sedan fick jag en massa skattepengar tillbaka. Å gissa vad jag köpte – en Georg Jensen klocka. Den höll i 10 år och gör det nog fortfarande…

  PS. Jag måste spontanshoppa, annars funkar det inte. Letar jag efter nå’t speciellt så hittar jag aldrig nå’t. DS.

  1. Jag har ett bar “lutsinne” och kanske är det därför surströmming inte har fallt på plats ännu.
   Kul med din Gerog Jensen klocka.Säkert går den än. Finns mycket fint i den butiken.

   Oftast spontanshoppar jag också och jag vet vad som kan tänkas behövas. Men ibland behöver jag fundera en extra gång.

 4. George Jensen, vilka konstverk!!! Så otroligt vackra saker. De har en luciakrona/adventsljusstake som jag har suktat efter i mängder med år. Mannen min hade tänkt köpa den för en massa år sedan men just då var den slut i butiken. Sedan har det inte blivit av. Men jag vill fortfarande ha den ….

  1. Georg Jensen är en favortibutik och jag har både några smycken och lite annat därifrån. Alltid tidlöst och alltid vackert.
   hoppas du få den ljusstake du så länge velat ha. Jag vet att man kan beställa på internet också- Kanske denna jul…

  1. Det var en vacker kväll och full fart i stan. Gerog Jensen tittarjag in till då och då. Så mycket fint.
   Stor kram!

  1. Jadå, skogen ger ju ett annat lugn. Jag har Nackareservatet nära, men nu är det ett tag sedan jag var där. Men kanske ska det få bli ett besök senare i veckan. Naturen har jag nära men jag vill nog inte kalla det för skog. Till Nackareservatet är det en kort båtresa över kanalen och 20 minuters promenad – så långt är det inte.
   Kram och trevlig söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *