Stockholm

Delvis på resande fot

Att befinna sig  på Stockhom central är att delvis vara på en resande fot fast man kanske inte alls  ska resa. Här händer alltid något och att bara att slå sig ner och titta på allt som händer runt om är ofta ett skådespel i sig.  Här finns numer en del roliga butiker, några trevliga caféer, ett par bra restauranger, flera snabbmatsrestauranger och flera ”ta-med-mat” ställen om suget efter något ätbart skulle sätta in.

Igår eftermiddag skulle jag hämta barnbarnen som kom till Stockholm med Uppsalatåget och hann ta ett par varv i avgångshallen innan juniorerna anlände.  Glädjande kunde jag konstatera att antalet stolar nu utökats, visserligen hårda plaststolar, men jag räknade till ett 50 tal utökade sittplatser och det var verkligen behövligt.Alla hjärtansdagsinfluenserna fanns kvar och syntes även tydligt i butikerna men inte tror jag att erbjudandena är för min skull. Men lite kul var det och stolarna gjorde nytta.

Flera liknande skyltar sågs runt om i avgångshallen och i butikerna.

(Jodå, jag vet att det inte är skyltsöndag hos BP idag)

De nya plaststolarna  hade olika budskap och fanns i rosa och vitt.

Pressbyrån hade börjat med ”self checkout”. Kan ju vara lång kö till kassorna…

Informationsdisken, i mitten av biljetthallen, har utökat sitt sortiment av tjänster och är strategiskt placerad. Bra!

Designtorget har en mindre butik på Centralen och där tittar jag ofta in. Nu fastnade jag för dessa böcker. (Fler finns i sortimentet.)

En halvtimme på Centralen går fort och det även om man inte är i resetagen.  Dags alltså då att möta ”prinsarna” vid Uppsalatåget. Jodå, tåget kom in på utsatt tid och vi fortsatte med tunnelbanan mot Södermalm.

38 svar på ”Delvis på resande fot”

 1. Skönt att tåget kom i tid för det är ingen självklarhet under vinterhalvåret, Mysigt att träffa barnbarnen och jag kan tänka mig att det blir en del trevliga aktiviteter tillsammans.

  Kram och ha en riktigt bra dag 😀

  1. Nej, tågtrafiken kan man inte lita på och det tycker jag här ofta gäller alla årstider.
   Jätteroligt att träffa barnbarnen och vi har idag satsat både på Wasa och Junibacken och haft en toppendag. Ska det va så ska det.
   Vilar mig nu i form för jag är ju inte direkt ung längre och det känns ibland i kroppen. (Vill dock helst inte tillstå det….)
   Kram!

 2. Alltid spännande med tågcentraler! Finns mycket att ”glo” på. Och många skyltar. Här i stan finns snart inga skyltar kvar, som jag inte fotograferat ?
  Tåg, är för mig ”resa ut i världen” och har alltid gillat det.
  Vad duktiga dina prinsar är, som kom med tåget, men mormor Ditte tog ju säkert och väl emot ?
  Ha det nu så gott och kram!

  1. Vissa tågstationer är ju extremt sunkiga och trista medans andra har fått fina ”ansiktslyftningar” och här i Stockjolm har man verkligen försökt med en tydlig sådan och resultatet är riktigt bra.
   Stockholm bjuder på mycket i skyltväg så det vill till att bara ta en gata eller kvarter i taget för att hinna med.
   Mormor mötte på centralen och idag har vi haft en heldag tillsammans.
   Ha det bra du också!
   Trevlig torsdag!
   Kram!

 3. Du beskriver känslan av Stockholms mångsidiga utbud så bra. En del av mig längtar alltid tillbaka till staden som var mitt hem i 20 år. Som tur är ligger den ju dock bara cirka 50 minuter bort med tåget och ännu enklare blir det att åka när de nya dubbelspåren är klara från Strängnäs. Då får man båda världarna!

  Så mysigt med besök av barnbarnen! Plaststolarna var riktigt kreativt utformade. Kul att se.

  Önskar dig en skön torsdag!

  Kram

  1. Tack! Stockholm är fint, men du har så rätt. Strängnäs ligger så bra till och är en stad jag också tycker mycket om. Min pappa tillhörde på senare år regementet där så Strängnäs är lite hemma för mig trots att jag inte bott där. Blir jättebra med de nya dubbelspåren men redan idag känns Strängnäs bnäre, liksom Uppsala och Västerås.
   Kul att Centralen piffat till sig på olika sätt och antalet stolar behövdes verkligen utökas.
   Idag har jag och juniorerna haft en heldag och jättemysigt med både Wasaskeppet och Junibacken. Ska det va så ska det…
   Så nu får jag vila mig i form någon timma.
   Kram!

  1. Nej, så är det nog och mycket har hänt och i mitt tycke absolut till det bättre. Kul med alla butiker och en del trevliga restauranger som tillkommit.

 4. Det finns mycket att titta på och att uppleva i Stockholm . Du har tur som bor i en sån fin och händelserik stad.

  På tågstationer kan man se mycket och jag gillar dessa ställen där man får mycket intryck. Det är lite spännande tycker jag.

  Inte skyltsöndag idag men…..jag är glad du har en liten skyltning trots allt. Kul att se dina bilder.

  Stor kram fina bloggvän

  1. Många tågstationer är ju trista men här tycker jag att det nu känns välkomnande och trevligt.
   Stockholm har ju mycket att erbjuda inom många olika områden och jag trivs med att röra mig i stan.
   Lite skyltning fick det bli.
   Stor kram till dig.

 5. Absolut älskar dessa stolar!!! Man blir ju hur glad som helst när man ser dom:-) Å en Skyltsöndag på en torsdag med länk tackar jag ödmjukast för:-)
  Var på centralen senast idag, men inte i självaste ”hallen”. Synd egentligen, då de verkligen har lyckats med att fräscha upp den. Där finns förresten världens godaste smörrebrödsrestaurang – Jacobs. Snett mittemot Designtorgets butik. Testa, du kommer att älska den!
  Å” gången” mellan pendeltågen och t-banan har verkligen blivit en succé, förutom sista ”svansen” mot t-banan med alla tiggare och allt skräp.

  1. Vissst är det roligt med denna uppfräschning av Centralen! Stolarna var verkligen behövda och de piggar klart upp- Och vad gäller Jacobs har jag handlat där och tagit med mig på Uppsalatåget som lunch. Verkligen bra! (Även köpt med smörrebröd hem därifrån, som att köpa dem i Danmnark. Men detta är närmare.
   Sista ”svansen” är fortfarande trist men jag har förstått att även den ska piffas och det är ju vävlbehövligt.

   Lite skyltar en torsadg går ju också bra och nya kommer på söndag.

 6. Hola! Passerar centralen nästan varje dag – beror lite på morgonrutiner och vart jag ska efter jobbet. Gillar ”pulsen” och är fascinerad av alla ”ilande” människor som tycks röra sig i ett underförstått mönster utan att krocka. Som hastande myror i en myrstack… 😉

  Härligt att umgås med barnbarnen! Har mejlat om ett ”date-förslag”!
  Kram!

  1. God sen kväll! Och visst är det puls på Centralen och på nedre plan är det värre än i en myrstack. i alla fall i rusningsstrafik. Undrar varför alla har bråttom.
   Jag och ”prinsarna” har haft en jättefin dag och varit riktigt kulturella och aktiva. Roligt har vi haft och skrattat mycket. Misstag har jag gjort så det är tur jag har en vaken sjuåring som kan stan och håller reda på sin mormor.
   Mail på väg!
   Kram!

 7. Underbart att du får rå om prinsarna ett tag. Å så roligt för dem att få sportlova hos mormor 😀
  Jag hoppas verkligen att stolarna på Centralen är en permanent ordning, där behövs verkligen ordentligt med sittplatser. Jag gillar att vistas där, har alls inget emot att få vänta på ett tåg en god stund. Får kanske uppleva en stund där på söndag!
  Kram!

  1. Jätteroligt att ha dem här och vi har varit aktiva men både det ena och det andra.
   Jag blev så förvånad när jag såg stolarna för jag har verkligen saknat sittplatser här på Centralen. Att slå sig ner och bara sitta och tittta har ett stort underhållningsvärde i sig. Hoppas du kan provsitta på söndag.
   Kram!

 8. Visst är det underbart att centralstationen är uppsnofsad, gillar det mycket! Älskar stadens puls där..folk som är på väg! Härliga bilder bilder du lagt ut, och så underbart att få träffa dina prinsar igen!!! KRAM och sov gott!

  1. Här på Centralen kan man ju sitta en stund och titta och det är mycket som händer. Alltid rörelse.
   Roligt att se människor på väg.
   Jag passerar ofta här och numer är det roligt både att slå sig ner och titta lite i butikerna. Kul att restaurangutbudet ökat och att det är så pass varierat.
   Vi har haft en händelserika och fina dagar men idag är det hemresa som hägrar för juniorerna.
   Solig kram!

 9. Jag måste säga att T-centralen är riktigt trevlig. Flera riktigt bra fika- och matställen finns det faktiskt också. Eftersom jag har spenderat ett antal timmar där så vet jag vad jag pratar om 😉

  1. Vad roligt att du också är positiv till centralen och du har ju verkligen prövat den som resenär dessutom.
   Jag tycker den blir allt bättre och ljusare och att ha lite tid över här känns numer riktigt trevligt.

 10. Härligt med en juniorträff och en dag tillsammans med livets efterrätt.
  Stockholms central är för mig ett stort stressmoment och jag försvinner därifrån så fort jag någonsin orkar…. En puls som är alldeles för snabb för mig! Kram

  1. Jag förstår din känsla, men uppe i stora hallen känns det nu lite lugnare och ljusare är det absolut. Men där nere vid tunnelbanan och pendeltågen undviker jag att befinna mig och särskilt i rusningstrafik.
   Visst är det fint med dessa efterätter. Naggande goa och de håller en i form.
   Kram från ett soligt och några minusgraders kyla i huvudstaden.
   kram!

 11. Jag gillar Stockholms centralstation, den är fin tycker jag. Har spenderat ganska många timmar där i väntan på mitt tåg hem. Nästa gång jag reser till Stockholm ska jag faktiskt flyga istället. Det känns nästan lite konstigt.

  1. Visst är den! Ohc nu med lite extra piff i form av butikr, restauranger och dessa stolar har det blivit än bättre.
   Jag passerar ofta här och det är alltid roligt att sitta ner en stund och se sig omkring.
   Och att flyga är ju helt ok det också. Kanske vi ses därute på Arlanda…

 12. Finbesök minsann. 🙂
  Det är väl inte för inte som man hör så många säga att de trivs som bäst när de befinner sig på en flygplats. Känslan av att vara på väg. Det gäller ju tåg i lika stor utsträckning. Och ofta är det lite småtrevligt att flanera omkring bland butikerna. En miljö som andas något lite extra.
  Njut nu av fina dagar med dina små ”godingar”. 🙂
  Varm kram!

  1. Vad som är extra trevligt är att Centralen i Stockholm nu har fräschats upp och gått från att vara en plats där man helst skyndade förbi.
   Ja, många sky´ndar sig nu också och har bråttom, men det finns oaser att pusta i ochen del fint att titta på och det piggar upp.
   Bara att sitta här en stund och se alla på språng och gång är underhållning i sig. Och min undrehållning kom per tåg från Uppsala.
   Jag har fina dagar här med ”prinsarna”.
   Stor kram!

 13. Visst har Centralen förändrats till det böttre! Jag gillar också pulsen och alla förväntansfulla resande blandat med vardagsstressen!
  Så mysigt att få umgås med barnbarnen!
  Hälsa B också!

  1. Visst är det trevligt att denna förändring skett, ett verkligt lyft. Behövligt! Och dessa nya stolar är uppskattade för det var tidigare ont om sittplatser.
   Pojkarna och jag har haft fina dagar och idag blir det hemresa per tåg till Uppsala.
   Önslar er en fin helg.
   B hälsar så mycket.
   kram!

 14. Jag hittar knappt på Centralen. Det har utökats och förändrats. Vilket är bra=) Jätte charmiga stolar i väntan på de kära barnbarnen. Så härligt att få rå om barnbarnen på tu man hand=)

  1. Centralen har verkligen piffats upp och nu är det trevligt att strosa runt där om man inte kommer i absoluta rusningstrafiken och de stora resehelgerna för då är det som i en myrstack. Många järnvägsstationer är ju så grå och trista och man vill snabbt därifrårn bara, Men här stannar jag gärna lite extra.
   Jag och barnbarnen har haft fina dagar i Stockholm och här är dte inget sportlov förrän nästa vecka så det har varit lugnt på stan då sTockholmseleverna är kvar i skolan. Annat blir det nog nästa vecka.
   Kram och trevlig helg.

 15. Haha! Jag blev allt lite lurad där ett tag, och tyckte att dagarna hade gått ovanligt snabbt… 😉 Sen hade du dessutom fått med att stolarna även fanns i BP’s absoluta favvofärg 😀

  Länge sen jag var på centralen nu. Ja, det var länge sen jag överhuvudtaget var till Sverige. Kanske dags för en tur dit snart.

  Ha en härlig fredag!

  1. Nejdå, ingen söndag…Men jag kan ju ha lite klurigt med dagarna. Skyltarna fick komma med ändå.
   Stolarna fanns även i helt vitt men kanske skulle det liva upp med några i rött, orange och limegrönt också.
   Och visst vore det väl trevligt med en tur både till Stockholm och Sverige snart. Våren är ju oftast så fin. Ja, Stockholm tycker
   passar i alla årstider.
   Önskar er också en fin fredag.

 16. Förstår att du och prinsarna har det härligt tillsammans! Och de är duktiga som åker tåg ensamma 🙂
  Saknar dig idag!
  Kram och trevlig fredag!

  1. Skickar extra tankar idag och hoppas du är piggare men kanske blir det inget marknadsbesök .
   ”Prinsarna” och jag har haft det jättebra och idag är det dags för dem att återvända till Uppsala.

   Trevlig fredag!
   Solig kram!

 17. Härlig skildring av Centralen! Jag gillar också att vara där och känslan när man kommer med Arlanda Express eller tåget och känner dofterna och hör ljuden är nästan hemtrevlig. 🙂
  Kram!

  1. Vad roligt att du också tycker det men jag vet att många känner sig stressade av miljön där.
   Men jag tycker, i och med uppfräschningen, att det nu känns riktigt trevligt att passera här och gör det ett par gånger i veckan när jag är hemma i Stockholm.
   Kram och trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *