Skyltar Torrevieja

Torrevieja dag 6 – Och Skyltsöndag #360

Söndag igen! Och här på bloggen innebär söndagar att det också är dags för “Skyltsöndag”, ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och med väldigt fri tolkning. Jag har sedan i måndags bytt Stockholm mot spanska Torrevieja och kommer under några söndagar att skylta härifrån. Så välkomna med på en skyltpromenad i Torrevieja dag 6. Alltså igår. Vädermässigt har veckan gått från regn och olika nyanser av grått till betydligt mer av det blå.

Torrevieja dag 6. Playa de Los Locos. Och en välkomnade skylt på busshållplatsen. Torrevieja längtar efter dig. Torrevieja dag 6. Strålande sol. Texten på busshållplatsen vid stranden Los Locos  välkomnar. “Torrevieja  Ganas de ti” -Torrevieja längtar efter dig. Och att tornet är med på bilden har sin förklaring. Namnet Torrevieja betyder just gammalt torn.

Torrevieja dag  6 och skyltar jag passerat

Namnet Torrevieja betyder gammalt torn och det är omkring de olika utkikstornen som staden växt fram.
På 1800- talet byggde fiskarna en by här och människor valde att bosatte sig i närheten av vakttornen som också låg nära havet.

Nere vid stranden Los Locos, en av flera stränder i stan har nya bänkar kommit på plats . Trevligt i sig men än trevligare om de varit vända ut mot havet. Å andra sidan finns det andra bänkar som just har havsutsikt. 

Stranden Los Locos. Några solbadare fanns på plats men någon trängsel var det inte. Men de färgglada soptunnorna fanns på plats i samlad trupp beredda att ta emot de sorterade soporna.

Kanske en paus. “Pit stop” finns det gott om och de ligger ganska tätt. Och Murph´s Irish Bar gillar vi.

Vi följer stranden Los Locos in mot centrum och med ojämna mellanrum längs vägen dyker denna Torreviejasymbol upp.

Torrevieja dag 6. Vi passerar Coffee& Tapa men stannar inte till just denna dag. Vi passerar “Coffee & Tapa” denna dag 6 i Torreveija men nöjde oss med just att passera. Ett välbesökt ställe som ligger bra till vid havet och lite mer inne i centrum. (Mer en definitionsfråga vad an menar med centrum för Torrevieja är ganska utsträckt)

Vi fortsätter In mot stan

och har hela tiden havet “med oss” och kommer till nästa strand “Playa del Cura”. Här längs med havet ,stranden och strandpromenaden ligger barerna och restaurangerna tätt och  en del av dem är precis som på många platser turistfällor.  Är det många spanjorer som finns på plats är utsikterna för “turistfälla” mindre.

Här på “Esmeralda” ingår havsutsikt och det är ett av de “pit stop” vi brukar besöka. Också tämligen välbesökt med många stamgäster. Har i övrigt bara testat att äta lunch här som smakat väldigt bra.

Utanför många caféer/restauranger finns dessa “hygienstationer” . Fortfarande gäller här i stan mask på när man går in på en restaurang. Dock inte om man sitter utomhus. Men ska jag använda toaletten inomhus ska masken på.

Vi lämnar strandpromenaden och havet och strosar vidare hemåt.

Torrevieja dag 6 och termometern utanför apoteket visade +18Utanför ett av apoteken i stan noterade vi att det i Torrevieja dag 6 i alla fall var +18 grader på eftermiddagen.

Många ukrainare har sedan lång tid bott och arbetat i Torrevieja och dessa ukrainska flaggor där det står “paz” – fred, kan man se lite varstans. Flaggorna hänger även utanför spanska hem och kan då dela plats med den spanska flaggan.

Hemma på vår gata såg vi att det kommit upp nya gatuskyltar där  Torreviejas stasvapen finns med.

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

38 svar på ”Torrevieja dag 6 – Och Skyltsöndag #360”

 1. Varmt och skönt och soligt ,-)) det ser verkligen vackert ut där ni valt att bo, och rent!
  Fint statsvapen.
  Ja många som tänker på de i Ukraina!
  18 gr låter skönt ,-) 9 minus en morgon här, men sen under dagen blev det ju varmare ,-)
  Ha det fortsatt jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Gårdagen var riktigt behaglig men några grader svalare idag. Men solen gör ju sitt till.
   Många som bor här har sitt ursprung i Ukraina och många anhöriga kvar.Ja, hoppas freden där snart kommer. Men det är nog ett önsketänkande.
   Lite svalare idag, men i alla fall +15 på em, och vi satt på en uteservering och åt lunch i lä. Helt ok.
   Ha det bra du också.
   Kram

 2. Lika snyggt skyltat som vanligt och härliga bilder från Torrevieja. Skönt att vädret verkar ha skärpt till sig så ni slipper regnet.
  Önskar en fin söndag!

  Kram

  1. Gårdagen var riktigt fin men svalare idag. Mer regn kommer nu i början av veckan säjer “apparna” men sen ska våren åter vara på plats.
   Och en skön söndag med sol har vi haft så här långt.
   Önskar dig en bra dag.
   Kram

 3. Härligt att få följa med på er promenad. Jag kan kanske följa med nästa vecka😊.
  Fint väder här också men lite kylslaget. Hörde av syrran att det var kallt i morse hos Er.
  Kram/A-K

  1. Vore jättetrevligt om du gick med. Saknar dig.
   Det var svalare idag men nu på em runt 13 grader och det mulnar på. Regn ska komma nu i början av veckan men sen så ska våren vara tillbaka.
   Kramar!

  1. Tack! En fin vårdag var det och det blev en rejäl runda. Lite svalare väntas i början av veckan och även regn. Men sen så ska nog våren vara tillbaka igen. Vi hoppas.
   Önskar dig en bra söndag.

 4. De där färgglada soptunnorna går väl knappast att missa, eller???? Tänk 18 grader. Så underbart det låter. Solen skiner här idag, men vinden är väldigt vass. Kram

  1. Tror det är en fördel med de färgglada soptunnorna och bra att det kommit fler av dem.
   Nu har det varit ett par fina dagar men regn väntas i början av veckan. Men hoppas den blir sandfri.
   Skönt med sol men kanske avtar vinden. Hoppas.
   Kram och trevlig söndag

 5. Tusen tack för den härliga skyltpromenaden i 18 grader och med sol och blå himmel:-) Precis vad jag behövde med5-6 plusgrader ute.
  Precis som Benidorm har Torrevieja ju hur många pit stops som helst. Bra, för då kan man välja var man vill slå sig ner. Så skönt att alla verkar vara “back in business” efter pandemin. Bra att man fortfarande ska ha munskydd på sig inne på restauranger tycker jag. Och vid det här laget är man ju “nästan” van, eller hur!?
  Gillar de färgglada soptunnorna. De ser verkligen inbjudande ut att slänga soporna i dom och inte på stranden.
  Visste inte att det fanns många ukrainare på Costa Blanca. Ryssar visste jag men ukrainare var nytt för mig.

  En härlig Skyltsöndag alltså:-) Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack!Gårdagen var riktigt behaglig och inte heller blåsig. Nu lär det enligt “apparna” bli mer blåst och regn ett par dagar och sedan ska finvädret vara på plats igen.
   Nu är det ju snart påsk och det märks för många spanjorer har kommit. Påsken är ju spanjorernas största högtid.
   Mycket folk ute och många restauranger har överlevt. Men mycket beror det ju på att Torrevieja är en levande stad året om med mpnga som bor och jobbar här.
   I butiker, taxi, bussar och allmänna lokaler ska munskydd på. Inga problem utan det är vad som gäller.
   Jodå, många ukrainare finns men antalet ryssar är ju fler. En hel del bulgarer och rumäner finns också.

 6. Idag ser det ut som ni har väder som det ska vara vid denna tid.
  Jag förstår att Torrevieja längtar efter att säsongsboende och turister ska komma tillbaka, de har inte haft det lätt under flera år.
  Njut av vädret och den god maten!

  1. Lite mer så- Men vinden har satt fart och än mer blåsigt ska det bli ett par dagar innan det vänder igen i mitten av veckan.En del regn har man också varslat om.
   Nu verkar både säsongsboende och mer tillfälliga besökare komma. Och inför påsken har nu många spanjorer från inlandet också kommit hit för att fira och vistas i sina semesterbostäder.
   Påfallande många restauranger och butiker har överlevt och det är ju bra. Här är det ju inga ekonomiska bidrag som kan delas ut som i Sverige.
   Vi hoppas på det mer soliga vädret ska stanna men lite osäkert blir det i veckan.
   Önskar dig fina dagar.

 7. Va kul att få se lite av Torrevieja, som jag inte visste att det betydde gammalt torn!
  Skönt med lite värme och sol, hoppas värmen håller i sig för er!
  Ha det fortsatt fint.
  Kram!

  1. Vi passar på med våra promenader ungefär som hemma och nu har du sett lite mer. Och mer kommer. Jga gillar ju verkligen att promenera längs havet så där hamnar vi ofta. Och hemma i Stockholm hamnar jag längs vattnen där också.
   Värmen går upp och ner och nu efter några fina dagar säger “apparna” att det kommer regn och blåst. Å andra sidan kan en inte göra något åt vädret.Men vi hoppas på fortsatt sol.
   Önskar dig en fin fortsatt söndag och en bra start på veckan.
   Kram

 8. Fin promenad där, härligt att få vara med på ett litet hörn via bloggen.
  Jag och frugan pratar om att åka dit någon gång, men först blir det någon annanstans i spanien som ska få besök av min fru tillsammans med barn och barnbarn i oktober, Fuengirola heter det tydligen sen får vi ta tag i en egen resa igen.

  Ha nu en fin kväll Ditte och tack för promenaden och inspirationen. 🙂

  1. Jadå, en fin promenad klängs havet blev det. Och i skönt väder.
   Vad trevligt med ett Spanienbesök i oktober för frugan, barn och barnbarn.
   Fuengirola ligger längre söderut och man flyger till Malaga. Har varit där en del och har vänner som bor där.
   Blir bra för er sedan med en egen resa.
   Kul att du gick med.
   Önskar dig en fin kväll och en bra start på veckan.

 9. Det upplevs ju som lite knasigt att bänkarna är vända från havet men tydligt märkta med var de befinner sig.
  Trevligt med så många matställen att välja mellan. Det ser härligt ut att sitta ute och äta i solen. Just nu ikväll är det -3 och det ska snöa i morgon…HURRA!!! Nä, jag skojar. 😉

  1. Just så tyckte jag också . Men det finns andra med havsutsikt. Kanske är det mest vi nordbor som gärna vill blicka ut över havet.
   Vi hade mulet och regn i början av veckan och sen kom solen och lite värme några dagar.
   Nu lär det bli regn igen ett par dagar så man kan ju säga att vädret är flexibelt.
   I kväll här bara +10 och sen blåser det 12 m/sek.
   Hoppas att våren kommer hos er också och att snön inte vill falla.

 10. Intressant att få veta vad namnet på er stad betyder!.
  Sol och 18 grader. Låter alldeles perfekt… iaf om man inte bara vill steka på stranden. Vilket väl inte är lika lockande längre när man är lite äldre.
  Ha en fortsatt fin vistelse i Spanien! Kram

  1. Vad gäller strand så skulle jag aldrig idag ligga där. Har gjort det mycket i yngre ålder och fått svåra solskador som följd. Men att promenera längs havet och sitta ner en stund i skuggan gör jag gärna-
   Tack, vi hoppas att vädret håller i sig men det blir avbrott ett par dagar nu med regn och rejäl blåst och kyligare. Men det fina vädret kommer tillbaka i mitten av veckan. Bra så!
   Kram

 11. Härligt Ditte! Njut bara njut 🙂 Vad trevligt att få följa dina skyltar där i från. Pratade just med min kusin som är på Gran Canaria, där är det dåligt väder med regn imorgon. Fick en webkamera länk där en kamera sitter på hans tak. Fortsatt ha det bra nu 🙂

  1. Tack! Fint att vara tillbaka i stugan. Och för mig var det länge sedan jag var här;oktober 2021. Maken var en sväng i december 2021.
   I Stockholm var det en fin mars månad men här i Torrevieja har de inte haft så dåligt väder i mars sedan 1927.Regn och blåst nu i början på veckan men sen ska det bli bättre.
   Trist för din kusin med regn på G.C. också. Men efter regn brukar det komma sol.
   Ha det bra du också och jag önskar du nu är mycket piggare.

 12. Så fina skyltar, med mycket spansk prägel som sig bör. Stadsvapnet är tjusigt! Mindre tjusigt tyckte jag den irländska pubens logo var, väldigt plain och ganska fantasilös…irländare är ju roliga typer, lite irländskt grönt, kanske en klöver hade väl suttit bra där! Så det är munskydd inomhus fortfarande, men du skrev ju att ni dansade utan munskydd igår kväll?
  Kram

  1. Den irländska puben är i sig väldigt trevlig så det i sig får väga upp skylten.Men jag håller med dig.
   I princip är det munskydd inomhus men det finns undantag. Tror också man lättat lite på detta på sina ställen och lite att ägarna kan bestämma. Stundtals lite vagt. Men dansen här är även lite utomhus så kanske därför-
   Kram

 13. Tack! Jag är 99% återställd, gick en fin promenad igår på snöiga stigar i skogen upp på berget… Just nu är jag stark som Kenta sjöng, känner jag mig. Jag såg en filmsnutt från en kamrat som var på fotbollstävling som stod i hammarbyklacken och sjöng den sången grönklädd på friends arena ilag med över 30 000 till fantaster från i helgen. Jocke var extra nöjd för jag tror det vart 2-1 också. Hoppas ni får en fin vistelse , antar du längtat dit.

  1. Så bra att du nästan är 100 igen. Så lite bilder från matchen på tv. Annars brukar vi se hemma från balkongen när Hammarbyfantasterna traskar över Skanstullsbron. Nu blev det på bild. Förstod att det var ganska stökigt i samband med matchen.
   Har mest längtat hit för att se hur stugan mådde. Och en hel del var det att ta tag eftersom den röda sanden rån “caliman” i nora afrika förenat sig med regn och gett vår vita stuga en mer rödaktig yta. Men nu har den mer eller mindre återfått sin grundfärg.
   Önskar dig en bra vecka.

 14. Tack för den trevliga promenaden! Snyggt skyltat dessutom!
  Nu ny vecka – och jag önskar dig en bra måndag!
  Kram

  1. Tack! En promenad längs med havet i sol kändes bra. Och nu ny vecka. Här med regn och rejäl blåst idag. (20m/sek i byarna)
   Kram!

 15. Stor igenkänning här vilket kanske inte är så konstigt 🙂
  Jag brukar räkna vattenfallet/blå bänkarna som stans centrum, men visst är stan precis som du säger utbredd så det känns centralt även från Locos och bort mot Naúfragos.

  Snyggt skyltat!

  Ha en fin start på veckan 🙂

  1. Nej, mer naturligt att detta är hemma för dig, Men det blev en bra runda på 7 km innan vi var hemma. Lika bra att passa på när vädret nu var fint. Ja, de “blå bänkarna” och vattenfallet känns som centrum men stan i sig är ju ganska levande hela vägen från Los Locos till Naufrags.
   Hade hoppats på lite behagligt väder nu men vi lär få vänta några dagar. Känns trist för i det här vädret är det ju tyvärr inte mycket att sysselsätta sig med ute på stan.
   Önskar dig också en bra start på veckan och visst önskar vi finvädret tillbaka.

 16. Vilket fint stadsvapen, och tycker det blir ännu finare på kakel som jag länge har varit svag för.
  Låter som att det är samma regler som i Italien. Här ska också masken på inomhus, även om det är lite sisådär med hur reglerna följs.

  1. Kakel och klinker tycker jag oftast är väldigt vackert och stadsvapnet här ser man lite varstans och även på gatuskyltar i kakel.
   Här säger de till i butiker, på bussar och en del restauranger om man inte har munskyddet. Men där det är mer “tält” blir det inte lika tydligt med vad som gäller. Är säkert liknande som i Italien.
   Så roligt med din resa dit.

 17. Det ser så härligt ut med stranden och matställerna hos er,skönt med lite värme,här kom det snö i morse son övergick till regn nu men inget vidare skönt väder så mössan åkte på igen:)kram o fortsatt fin semester.

  1. Både lördag och söndag bjöd oss på fint väder. Men idag är det “stugsittarväder”. Regn och väldigt hård blåst men på onsdag lär solen återkomma. Ser fram emot det.
   Och alltså lika trost der hemma. Men med skillnaden att Stockholm ju har ett stort utbud av museer och annat om man vill Här är den delen mer begränsad. Men jag har en del jobb och en hel del att läsa så det går bra med trist väder i ett par dagar.
   Kram och ha det bra du också.

  1. Jodå, det var fler som placerade sig på stranden. Vi nöjde oss med att titta på dem.
   Kul att stadsvapnet också används vid gatuskyltarna på sina ställen. Gör de mer levande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *