Spanien Torrevieja

Ton i ton – från blått mot grått. Temporärt

Ton i ton, från blått mot grått. Men bara temporärt.  Vi har under ett par veckors tid, när vi varit på plats här i Torrevieja, njutit av en förlängd sommar. Alltså i princip svensk sommar med dagstemperaturer på  +20 och mer och en vackert blå himml. Och det i mitten/slutet av november. Att solen dessutom är vaken längre tid gör inte det hela sämre. Tittade i min almanacka och vid en hastig blick såg jag att det i stort sett från mars till nu varit sommar. Mer eller mindre. I varje fall “lätt sommar” om man räknar med att det är runt +20 under dagen och att det går bra att gå i sandaler eller “flippisar” och sitta utomhus och äta lunch.

Ton i ton, här olika nyanser av blått. Längs strandpromenaden i Torrevieja. Olika nyanser av blått blandat med lite grå/brun lavasten.

Ton i ton

Havets och himlens olika blå nyanser ger ett mäktigt intryck med sina skiftningar men havets blå färg är mest en synvilla. Våra ögon luras. Och inte gör det något.

Solen är på väg västerut och vill snart dra sig tillbaka och speglar sig en stund längs piren.

En av stränderna inne i Torrevieja, Playa del Cura, har denna eftetrmiddag gott om plats. Sommartid, då många spanjorer kommer hit till sina sommarhus/lägenheter är det knappast ståplats här. Men denna strand, liksom många andra både i Torrrevieja och längs Costa Blanca, har fått  utmärkelser just för sitt rena badvatten och rena stränder.

Himmel och hav - ton i ton. Här i lite gråskala.Gott om plats denna dag, igår,  på stranden –

-och de som fanns på plats var väl påpälsade.

Än senare på eftermiddagen har de blå tonerna bytts mot de grå. Men att sitta vid havet gör man gärna. Och min favoritbänk är upptagen. Men det finns ju fler bänkar att sitta på.

Olika nyanser av grått är vackert det också.

Även idag, onsdag, så är det just nu vid lunchtid så att det blå tränger sig på. Regnet som varit under natten har dragit vidare. Hoppas jag….

 

14 svar på ”Ton i ton – från blått mot grått. Temporärt”

 1. Nja… Det blå lyckades väl inte sådär jättebra idag. Men det kommer fler dagar och det blåa vinner ju alltsom oftast här 🙂
  Ganska avslappnande med såna här regndagar – för benen i alla fall. Vi var ut en sväng, men valde då att ta bilen 😀

  Ha en skön kväll – mys med ljus 🙂

  1. Visst vinner det blå. Men lite vila kanske behövdes för att samla på sig lite krafter.
   Här har det regnpromenerats, träffat Irene, lösts korsord, bakat och läst en bok. Och sorterat bilder från datorn. Blev en del.

   Jadå, ljusen är tända och mysfaktorn hög.
   Önskar er också en fin kväll.

 2. Med tanke på hur soligt och fint det har varit så är det inte konstigt att det blir en grå och regnig dag. Här är vi vana vid att de dyker upp till som tätt men det hör visst till… härliga bilder som vanligt!

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Nej, inte gör det något med en grå dag och även lite regn. Idag har det regnat en hel del så en bra bok, korsord och lite bakning blev bra sysselsättning. En regnpromenad blev det också.

   Kram och trevlig kväll.

 3. Kan rentav vara trevligt med en molnig dag 🙂
  Som alltid härliga bilder – det ser ut som spanjorerna tycker det är svalt där på stranden … minns när vi var i Tunisien för många år sedan – i april… vi tyckte det var varmt och skönt och gick i kortbyxor och linne, medan lokalbefolkningen hade skinnjackor och halsdukar 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  1. Jadå! Jag har inget emot det. Men det blev även en vända ut i lite regn och kallt var det inte, +17 var helt ok. Även här klär sig spanjorerna efter årstid och nu har både halsdukar, “vintestövlar” och täckjackor åkt på hos en del. Och jag hade jeans idag och en kofta…Heller inga sandaler.
   Ha det gott du också.
   Kram!

 4. Har ingenting emot alls att ögonen luras;-) Sedan så tänkte jag på BBC:s “weather forecast” igår samt Ama’s blöta inlägg idag och tänkte att det säkert var ännu mera plats på Curan idag;-)
  Å du hann ju med en hel del också, som du annars kanske inte hade tagit itu med.

  1. Visst ka ögonen ibland få luras av det blå. Men idag var det inga intressenetr på stranden vad jag kunde se. Var ute en sväng och gick både med och utan paraply. Men det har ändå varit +17 under dagen så frysa har jag inte gjort.
   Och fint att få gjort lite på hemmaplan också. Läsa och baka plus lite korsord blev bra och även en träff med väninnan Preciosa/Irene.

 5. Det är ju härligt somriga bilder, som du visar i blått eller grått, men vackra allihopa!
  En ynnest.
  Här har regnat hela dagen, men jag var ute en sväng ändå, fast motvilligt.
  Kram!

  1. Jodå, sommaren pågår fortfarnde och så även om det är lite regn, grått och ett par grader svalare.
   Även här har det regnat idag, men inte gör det något. Regn här är ganska sällsynt och brukar vara snabbt övergående. Så i morgon är nog solen tillbaka igen.
   Kram!

 6. Det behövs lite grått ibland för att man ska uppskatta det blå.
  Även när det gäller väder är variation att föredra.
  Idag är nog det till synes blå vattnet tillbaka.

  1. Visst är det så. Och det är just variationerna i årstiderna hemma jag uppskattar. Dock kan jag oftast undvara november under hösten.
   Och vädret går inte att påverka så det finns ju trevliga saker att göra även om himlen är grå. (Och här är jag ju aldrig på stranden, inte ens vid blå himmel om det inte gäller bad. Och då vill jag helst ha +25 så nu avstår jag.)

 7. Gråa nyanser är också fina… min favoritfärg när jag målar akvarell heter Paynes Grey, som är blå-grå-svart beroende på hur mycket vatten man blandar i den.
  Tänk att ni har sommar fortfarande. Här snöar det smått hela dagarna. 🙂
  Ha det bra!
  Kram!

  1. Visst är de men här tycker jag nog att de blå kan få vara mest framträdande. Men några grå dagar är också trevliga. Roligt att du har just en blå-grå-svart färg som favorit på akvarellen. Kan tänka mig att den är vacker.
   Vissa dagar här är mindre somriga men i alla fall är de vårlika. Och det blommar ju så vackert hela året. Men viss variation finns förstås här också.
   Önskar dig en trevlig torsdag.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *