Foto Resor i Sverige Torrevieja

Mjuk i min tolkning – och det finns många varianter

Mjuk är veckans temord att fritt tolka i bild och/eller/ text hos Sanna i Gems Weekly Photochallenge.  Där finns också andra tolkare av veckans temaord och även denna vecka kan jag tänka mig att det blir stora variationer på tolkningarna. Titta gärna in!Jag har nu, efter att jag gjort min tolkning, tittat in till ett tiotal andra tolkare och det är verkligen roligt att se variationerna i hur ordet tolkats samt bild/bilder därtill.

Mjuk är ett av de många svenska ord som är användbart i olika betydelser och flera finns här på sidan.

Ordet mjuk i min tolkning

– där behaglig, len, böljande, formbar, rar, sakta och varsam blir mitt bidrag denna vecka.

En mjuk och vacker solnedgång i TorreviejaEtt behagligt sken, vid solnedgången en sommarkväll i Torrevieja.

En len päls har den fina katten Tiffany. En stor norsk skogskatt som tillhörde väninnan Vivi och som tyvärr inte  längre lever. Hon har betytt mycket för mig och hjälpte mig komma över min rädsla för katter. En rädsla jag fick i barndomen när jag blev överfallen av en siameskatt i en tågkupe och både blev biten och riven.

Tiffany, en vacker skogskatt har en mjuk päls.Finaste Tiffany!

Mjuka, bökjande kullar vid sjön Vättern.Ett böljande landskap vid Vättern och Övralid som författaren Heidenstams hem.

Formbara sommarmoln i Stockholm

En sakta promenad där storebror Max så rart tar lillebror William i hand. (Fotot taget av deras mamma Liv.)

Varsamt går de  fina barnbarnen tillsammans. Kanske ut i livet…

 

 

40 svar på ”Mjuk i min tolkning – och det finns många varianter”

  1. Tusen takk! Och mjuk kan ju betyda så mycket. Bilder tycker jag om och de jag sparar betyder något extra för mig.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   Kram!

 1. Du har såååå rätt! Tolkningarna av ordet “mjuk” är verkligen varierade och många riktigt fyndiga. Det jag la märke till är att åtminstone fyra bloggare har valt att ha katter med som bidrag. Alltså måste katter vara mjuka;-)
  Det som hände dig i tågkupén hände mig på landet, fast det var en hund som gick till angrepp. Var 15 år och är hundrädd sedan dess. Men kul att Tiffany hjälpte dig att bli av med katträdslan.

  Dina andra bilder är annorlunda tolkningar och väldigt fina, speciellt den sista. Varmt och mjukt:-)

  1. Jag valde att inte se några mjuktolkande inlägg innan jag gjorde mitt. Men sedan såg jag att katter och hundar och andra djur finna med hos flera.
   Kan verkligen förstå dig när du berättar om din hundrädsla. Så var det för mig men med katt. Och jag kom över den, men dock efter så där en 58 år. Visserligen är jag fortfarande lite avvaktande införnya kattmöten, men rädd är jag inte nu. (Kanske för raskatter…)

   Den sista bilden är jag också förtjust i och den säger mycket och är varm och mjuk.

 2. Mjuka och tilltalande bilder till din tolkning av ordet “mjuk”. Finns många sätt att se det och det lyckades du bra med.

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Ja, orden blir lita vad en gör dem till. Och just att se orden på olika sätt gillar jag.
   Kram och hoppas du haft en bra dag.

  1. Tack! Mjukt kan innebära så mycket och jag valde det som passade in i min tolkning av temat. Och det har varit roligt idag att sedan läsa och se andra tolkningar av temaordet för veckan.

 3. Visst kan man tolka ordet mjuk på många olika sätt. Du har fina tolkningar. Finast är bilden på prinsarna! Jag kom genast när jag läste ordet mjuk att tänka på bomull. När jag var liten ville jag på kvällarna ha en liten bit bomull att krama i handen just för att den var så mjuk. Somnade väl lättare då. Kallade den “mojje”. Kunde kanske inte säga bomull. Kommer inte ihåg, haha! Vilken perfekt ryggsäck du fick! Där kan ingen obehörig hand komma in. Härligt med en sådan vän! Kram!

  1. Det som är så roligt med dessa bild/ord tolkningar är att man kan använda sin fantasi. Bomull hade jag också i tankarna. Men jag fastnade till sist för annat.
   Och just det mjuka tror jag är viktigt för lite extra trygghet. Så fint att du hade din bomull. Fint minne.
   Ryggsäcken är så bra. Suveränt med öppningen mot ryggen. Och snygg är den dessutom. Verkligen fint och omtänksamt av Yvonne.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

 4. Underbart tolkat av mjuk. Jag gillar mjuka och kärleksfulla människor omkring mig. Härligt att se dessa underbara syskon som håller av varandra?
  Trevlig kväll Ditte/ kram

  1. Stort tack! Och visst är det fint att omges av människor man trivs med och som sprider glädje och är ens vänner.
   Visst är sista bilden fin. Pojkarna är så fina.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

  1. Tack! Ja, det är roligt att tolka ord. Och våra tolkningar blir olika och det är fint att se andras sätt att tolka orden i veckans tema.
   Kram!

 5. Härliga bilder och en en härlig tolkning, för visst är det så att ordet mjuk har många olika betydelser … så sant och så fint visat här av dig!
  Kram

 6. Så fint tolkat, och visst är dina barnbarn där de går såå fina, känner igen det där ( mina är ju i deras ålder tror jag) underbara bilder vilket behövs extra nu i dessa mörka tider kram å god morgon

  1. God förmiddag! Tack för fona ord! Och barnbarnen där de går är en bild som jag verkligen är förtjust i. Ja, i pojkarna också förstås.
   Kan tänka mig att du känner igen dina i bilden.
   Kram och trevlig tisdag.

 7. Ordet mjuk är för mig nästan alltid ett behagligt ord. Jag kan nästan inte komma på något negativt i mjuk. Det visar dina bilder på en fint sätt! Kram

  1. Tack! För mig är “mjuk” också ett behagligt ord. Så det var svårt att välja bilder. Hade flera från vårt “gemensamma paradis” men de får anstå. Kommer fler temaord.
   Kram från ett just nu regningt Torrevieja.

 8. Vilken fin tolkning! Jag älskar ju katter och Tiffany är bara så fin, men det är den sista bilden som faller mig mest i smaken här – helt underbar! 🙂

  Finns verkligen många varierade tolkningar på “mjuk” – roligt att se! 🙂

  1. Tackar! Ja, sista bilden är en favorit, talar verkligen till mitt mormorshjärta. Tiffany hjälpte mig att komma över katträdslan sen barndomen, men hon finns inte längre i livet. Men i mitt minne finns hon alltid.

   Visst är dte roligt med alla tolkningar av “mjuk”. Inväntar din som kommer….

 9. Härliga bilder till din tolkning av ordet mjuk.
  Det som jag föll mest för var söta katten.
  Jag har ju haft en katt som hette Topsy, korsning mellan perser och Norsk skogskatt och den var verkligen mjuk och len i pälsen. En härlig katt som blev 16 år. Den liknade mycket din bild på katten Tiffany, samma färger.
  Solnedgången, helt underbar, där skulle jag kunna sitta och njuta av utsikten.
  Sköt om dig och varm kram.

  1. Tack för fina ord! Och så roligt att katten Tiffany, som jag hade med här, liknade din Topsy. Tiffany finns inte heller längre och hon blev också tämligen gammal.
   Jag sitter gärna och tittar på solnedgången, en extra fin stund på kvällen och jag kan heller inte låta bli att ta foton. Har många numer.
   Hoppas du har det bra och är hyfsat pigg.
   Varm kram från mig.

  1. Tack! Jag funderade ett tag och valde en del av dte som kändes mjukt för mig i stunden.
   Palmer och vackra växter har jag och även fina solnedgångar har jag. Men så här års är de ibland lite vacklande.

 10. Så härliga tolkningar av temat mjuk. Det är verkligen ett ord som betyder så mycket och variernade. Du har så vackra bilder i ditt inlägg!

  1. Tack! Visst är mjuk ett ord som betyder många olika saker. Och det är roligt att se olika tolkningar, väldigt varierade.

 11. Gulle ?känner mig så hedrad å salig Tiffanys vägnar att hennes vänliga väsen/själ gjorde skillnad i ditt liv. Fantastiskt att få ha varit matte åt denna underbara kisse som är mycket saknad.
  Som du???

  1. Visst var Tiffany en ljuvlig katt och tänk med hjälp av henne och dig kom jag över min katträdsla Så skönt! Kan tänka mig att hon är saknad och men hon finns alltid med och på olika sätt.
   Saknar dig också!
   Stor kram!

 12. Innan jag trycker på old posts får jag väl skriva några rader. Vet inte om det är rätt taktik – men jag brukar följa din blogg segnälkab.
  Din blogg är ett föredöme här på Blogglandia på många sätt. Den är som ett väl tilltaget smörgåsbord med många delikatesser. <3

  1. Tack! Vad glad jag blir! Tycker det är så roligt att du är med mig.
   Din novembertävling- jag är så ledsen att jag denna gång fick avstå. Hade gärna varit med. Men det stämde inte. Sorgesamt.

   Men du har varit närvarand ehos mig. Har läst din bok. (Hoppas många gör det.) Den berörde mig på olika sätt.
   Många tankar till dig!
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *