Skyltar Spanien Torrevieja

Skyltar kan visa vägen på olika sätt

Olika delar behövs för att få till en helhet, lite av ett pussel, där delarna kan skifta mycket både i storlek och utseende.  Att sedan få dem att passa ihop kan ge utmaningar och möjligheter. Och jag gillar båda-Det är redan söndag och det innebär också skyltsöndag som bloggvännen BP så fint förvaltar. Dagens skyltar kan visa vägen på ett eller annat sätt.

Vägval- här i södra Spanien.

Enkelt

En av de saker vi är extra förtjusta i när vi är i den spanska sommarstugan är att det mesta är ganska enkelt och okomlicerat. (Ja, det är inte särskilt komplierat hemma heller) Det är lätt att spontant träffas ute och möten med vänner blir det ofta. Avstånden är korta och tiden har vi. Att se sig om i trakten både nära och längre bort är också enkelt- bil, tåg, buss fungerar bra och det finns mängder av olika alternativ.

Med tanke på restaurangernas/barernas förmånliga prisbild finns det alltid många alternativ att välja på för att ses över en matbit.  Vi, liksom många av våra vänner, väljer gärna spanska eller mer internationella restauranger att träffas på.  Oftast både gott och trevligt.  Men vi har också en väldigt bra norsk restaurang bland favotiterna, Mundo Pequeno, en kvartersrestaurang. Här är där det lätt att slinka in för en dryck eller äta en bit mat.  Några speciella norska rätter finns förstås men det är inte de som dominerar.

Skyltar kan visa vägen

Jag stannar ofta till när jag ser skyltar av olika slag och eftersom jag är matintresserad så kan det bli många stopp under en promenad. En del avsmakningar också. Här finns gott om både matskyltar och andra. Inte att förglömma vägskyltar, men de tycks mest vara en rekommendation

Skyltar kan visa vägen till bra resaturanger. Här La Marqueseria de Torrevieja.En trevlig och välbesökt tapasrestaurang/restaurang med många fisk och skaldjursrätter är La Marisqueria de Torrevieja med adress Ramon Gallud 101.

Fler skyltar

Lizarran är en tapaskedja som finns  på olika håll i Spanien- Här väljer man kalla tapas från en disk och tar med sig dem och dryck till sin plats. Varma och helt nygjorda tapas bjuds runt på brickor efter hand och man tar om man vill ha. Betalningen sker sedan efter hur många pinnar man har på tallriken. Pinnarna har olika längd och indikerar priset.

 

En dagens lunchmeny kan fås från ca 7 euro och uppåt och då ingår ofta en trerätters plus dryck.

Alltid roligt att se vad som finns på olika restaurangers lunchmenyer. (Det står på spanska på andra sidan.)

En annan av våra favoritrestauranger är den belgiska restaurangen “Delicado”. Också en kvartersrestaurang med toppengod mat som lagas efter hand när den beställs. Och med tanke på det är det en god idé att vara på plats när restaurangen öppnar klockan 19.

En skylt visar vägen till restaurang Delicado i TorreviejaLäcker restaurangskylt.

Ägaren, Patrick, tillika kock  lagar all mat i det öppna köket.

Fredagens middag för min del bestod av räk och kycklingspett. En rätt jag ofta väljer här. Så gott!

Skönt att slappna av efter en god middag. Tror blicken hamnat på kocken i köket. Roligt att se hur maten lagas. 

Efter denna goda middag blev det en rejäl promenad. Ja, hade en velat ta taxi så var i varje fall parkeringen väl utmärk. (Utanför vårdcentralen La Loma) Men bilarna lyste med sin frånvaro. Lite ovanligt att läsa nerifrån och upp kändes det som. Men tydlig markering var det.

Även havet kan visa vägen. Kanske mot nya mål.

Idag är det val i Katalonien och vi såg igår många spanska flaggor runt om i stan som satts upp på husen. TRoligen ville de också visa vägen eller vägarna att gå.

 

Fler söndagsskyltare finns här.

 

 

 

19 svar på ”Skyltar kan visa vägen på olika sätt”

 1. Visst är det härligt med enkelhet! Ibland har vi förmåga att krångla till alldeles för mycket i onödan. Vilken härlig bild på dig 🙂

  1. Tack! Jag fastnade nog med blicken på matlagningen…
   Ja, det enkla är många gånger att föredra.

 2. Vilken härlig mat- och skyltmix från Torrevieja! Måste vara andra dagen i rad att jag “går härifrån” dreglandes;-)
  Slutar aldrig förvåna mig över prisläget i Spanien. Där får man verkligen hur mycket valuta för pengarna som helst. Det är ju faktiskt billigare (och roligare) att äta ute än att laga maten själv.
  Bilden på dig är kanooooon!
  Den lodräta taxiskyltningen har jag också sett i Benidorm, där även vissa busshållplatser ser ut så.
  Ja, den illegala folkomröstningen i Katalunien är ju en ren katastrof efter vad jag läst på BBC och Aftonbladet…

  Tusen tack för toppen skyltning och länken:-)

  1. Nu har dte blivit en del mat, men å andra sidan är ju mat något av ett lands kultur, gott och socialt. Prisläget är ju väldigt bra här, minns att vi tyckte det på flera ställen i Spanien och bl.a i Benidorm. Vet dock att Mallorca och Barcelona kan ligga klart högre. Men det beror ju på var en äter också.
   Jag visst inte om att maken tog bilden och hade fastnat med blicken på kocken i det öppna köket. Sånt händer.

   Undrar varför man skriver Taxi på detta sätt. Och så även i Benidorm. Tror även jag sett det på busshållplatser här.Hmm…

   Folkomröstningen pågår och det spelas fotboll för tom arena mellan Las Palmas och Barcelona…
   Följer det hela på spansk tv och svenska medier.
   Önskar dig en trevlig kväll.

 3. En fin samling fina skyltar … många bra matställen att välja på!
  Fin bild på dig där du ser lite drömmande ut 🙂
  Kram

  1. Tack! Vad gäller bilden vet jag inte om att den togs. Tror jag fastnade med blicken på kocken som jobbade i det öppna köket.
   Vad gäller restauranger så är utbudet stort.
   Kram!

  1. Tack! Och tack! Jag skickar genast lite värme till dig för här finns det gott om den.
   Vi har det bra och imorgon blir det rn ny resa, dock inom landet.
   Stor kram!

 4. För mig verkar ju prisläget vara alldeles i toppklass. Det är väl billigt med det mesta i Spanien?
  Fina skyltar och särskilt fotot på dig, där du sitter och kollar på kockens arbete.

  En sak, som slog mig nu, men det vet du säkert om. För svenska pensionärer, som åker till Spanien, finns ett särskilt intyg utöver EU-kortet, gällande sjukvård och medicin. Man får ringa och begära det på Försäkringskassan. Ett pappersintyg, som vara i 3 år i taget. Jag har skrivit ut många såna, då jag jobbade.

  Ha det fint och Skyltsöndagskram!

  1. Prisläget här passar oss bra och det blir inte ett projekt om en ska gå ut och äta. Men vi lagar också en hel del mat hemma. Bra och fräscha råvaror är det gott om.
   Fotot visst jag inte om att maken tog. Men jag har fastnat med blicken på kocken. Så roligt att se maten lagas i det öppna köket.
   Tack för tipset om intyget och vi har det. Men många vet nog inte om att det finns.

   Ha det bar du också!
   Söndagsskyltkram!

 5. Läste inlägget Internationella Tapas dagen, det låter så mysigt.
  Så många jättefina restauranger ni har där nere, maten ser otroligt god ut, rent och snyggt omkring.
  Sen är det ju roligt att maten tillagas öppet ,-) Fin bild på dig som ser ut att stortrivas ,-)
  Mycket god mat ser jag. Ni njuter för fullt ,-)
  Kul att bara kunna göra vad som faller på.
  Ha det fortsatt jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Dt ordnas en hel del här och dessa tapasdagar är trevliga. Ofta blir det attman provar lite “nya” restauranger och det är trevligt- Men mat här av olika slag finns det gott om. Och jag lagar också en hel del hemma. Gott om fräscha råvaror-
   Vi gör det vitycker är trevligt och inga måsten finns numer.
   Kram!

  1. Hola! Muchas gracias. Jodå, jag ska titta väldigt rakt fram. Ska bli trevliggt med en resa till den spanska huvudstaden.
   Stor kram!

 6. Vilken fin skyltning, och en otroligt fin bild på dig! Du fick sitta ute där och titta in, va? Bästa platsen så här års 🙂

  Vi har följt det olagliga “valet” mest hela dan. Tragiskt. Och så onödigt att det överhuvudtaget håller på… Varför har dom inte häktat den där landsförrädaren? Sååå många skadade – helt i onödan!!!
  Vad tror dom att dom ska vinna på det – utöver den egna vinningen för politikerna själva?
  Oj. Jag brukar sällan uttrycka mina åsikter i bloggar, finns så många som gör det ändå. Men nu brast det lite. Förlåt att det råkade hända just i din blogg.

  Jag gillar din skyltning och ditt inlägg 🙂

  1. Stort tack för att du uttryckte dina tankar om valet. Och jag instämmer helt. Så onödigt och så mycket skada. Ingen vinning alls.

   Vad gäller skyltningen kom den även för mig idag lite på andra plats. Valet fanns hela tiden där.
   Bilden tog B och jag visst inte om det utan hade fokus på kocken i köket. Kul att se hans jobb.Men att skylta är alltid trevligt och det är ju Torrevieja också.

 7. Vilka vackra och goa skyltar du bjuder upp med 🙂 Delicado skylten sticker ut. Nu vart jag hungrig så här i natten 😉 Räk och kycklingspett ser riktigt läckert ut 🙂 Södra Spanien ser ut att ha många fina vägval… Taxi markeringen kanske var att locka in fordonen…

 8. Vilka vackra och goa skyltar du bjuder upp med 🙂 Delicado skylten sticker ut. Nu vart jag hungrig så här i natten 😉 Räk och kycklingspett ser riktigt läckert ut 🙂 Södra Spanien ser ut att ha många fina vägval… Taxi markeringen kanske var att locka in fordonen…

  1. Tackar! Roligt med lite lokala skyltar och dte finns ju gott om dem.
   God mat gillas och roligt att testa både gamla beprövade restauranger och ge nya en chans.
   Taxi markeringarna känns lite lustiga men jag vet att de förekommer i flera spanska städer. Även bussarnas hållplatser kan skrivas på liknande sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *