Allmänt Spanien Torrevieja

Internationella tapasdagen i Torrevieja

Idag, den sista september. var det så dags igen för den internationella tapasdagen i Torrevieja.  Parollen för i år är “köp, ät och ha trevligt”.  Här är i stan är det några gånger per år olika tapasevenemang där deltagande restauranger profilerar sig lite extra. Tapas finns förstås året om på barer och restauranger och ofta ingår det ju en munsbit av något slag när man beställer en dryck. Ibland är det tapasrundor/tapasrace och då kan restaurangerna tävla om att göra den bästa tapasen. Här får gästerna rösta och en segrare utses.  Men ännu har vi inte vunnit.Inte har vi gett upp heller. Envisheten håller i sig.  Och trevligt är det.

Tapas och dryck kostar 2.50 euro.  Drygt en euro mer än de vanliga dagarna….

Internationella tapasdagen

Dagens paroll “Köp ät och ha trevligt” satsade vi extra på denna internationella tapasdag. Visserligen kan en ju undra vad det innebär med en “internationell tapasdag” men svaret har jag inte.  Vi hade bestämt träff med vännerna Anna Carin och Krister och och var laddade för tapas. Idag visste vi vilka restauranger som var med och det var ett 30-tal, men inte alls vad som serverades. Spännande i sig så det blev en del extra steg mellan restauranger för att personligen se efter vad som erbjöds. De tapas som ingår i “programmet” brukar vara ut/uppställda till allmän beskådning och sedan får en fråga vad det är. Annars går det ju bar att testa och gissa. Lite mer spänning i det.  Alla restaurnagerna/barerna har ju även den mer vanliga, traditionella, varianterna om man hellre skulle vilja ha av dem.

Internationella tapasdagen i TorreviejaHär på restaurang Namm&Gastronomic, Paseo de la Liberdad, brukar det vara goda tapas och vackra uppläggningar, men idag blev det inget stopp för oss. 

Ett stopp blev det däremot på en “favortit” Casa Juani.  Här blir man inte besviken vare sig det är dags för tapas, lunch eller middag.

Idag, den internationella tapasdagen, erbjöds  “dagen till ära”, en friterad stor scampi i mangosås. Gott! (Annars finns det vanliga utbudet som också är mycket bra.

Maken, Anna Carin och Krister hugger in på scampin i mangosalsa.

Ett säkert kort i dessa tapassammanhang brukar vara restaurang Los Zamorosos på Paseo de la Libertad nr 5. Så även idag. Här fanns t.o.m. fyra olika rätter att välja bland. Stället var idag så populärt att deras tapas denna “internationella tapasdag” tog slut redan klockan 15 och de fick önska gästerna välkomna igen klockan 19. (Kvällspasset)

Ännu en trevlig dag och med god mat och goda vänner En bra kombo.  Undrar fortfarande vari det internationnella finns i tapasdagen.  Men å andra sidan är tapas numer internationellt. Och väldigt gott, tycker jag.

Dagens tapasrätter står överst; brieost med tomatmarmelad och välnötter, tonfisk, oxgryta och fläskgryta. Bakom glaset och kylt står de tapasräter som alltid finns. (Tänkte här extra på bloggvännen BP när jag såg bläckfisken i vinegrätt.)

 

18 svar på ”Internationella tapasdagen i Torrevieja”

 1. Dregel, dregel!!! Så kul att du tänkte på mig när du såg tapas med bläckfisk – mums! Å jag tror att jag vet vad dom menar med att det är en internationell tapasdag. Jag menar kolla vilka rätter som serveras, det är ju inte bara spanska och “traditionella” tapas utan såväl ingredienser som tillagning är ju minst sagt internationella. Tycker jag då;-) Scampi i mångosalsa är ju ett typexempel för det.

  Tusen tack för länken:-)

  1. Jo, jag kom på detta efter hand.Dina tankar alltså. Men tapas har ju i blivit mer gångbara världen över. I lilla Stockholm öppnar ju den ena tapasrestaurangen efter den andra. Dock med varierande kvalité. Och tapas kan ju innebära mycket.
   Och visst är scampi med mangosalsa ett sådant exempel-
   Numer när jag ser bläckfisk tänker jag på dig….Och ler. Du är här men ändå inte.

 2. Wow, såg gott ut! Vad restauranger det finns, har inte hört talas om en tredjedel ens 😀
  Fint sällskap hade ni också 🙂 I kväll har jag varit på El Berliner för första gången…
  Kram P ♥

  1. Gott om restauranger och barer finns det och trevligt att då och då besöka “nya kort”. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag .
   Kul attt du kom till El Berliner, vi har mest varit där vintertid eftersom man i alla fall förr inte kunnnat sitt ute och äta och nu gör vi ju gärna det. I alla fall ett tag till.
   Kram!

 3. Tapas är nåt jag verkligen längtar till! Har sett marknadsföringen av den Internationelka tapasdagen och undrat litet … hur som helst roligt att restaurangerna anstränger sig litet då och då, annars finns ju tapas litet här och där….men de organiserade tapasrutterna höst och vår är litet speciella!

  1. Här var det nu bara en dag men många restauranger ändå som var med. Ett par av dem var klart bättre än andra. Och visst är det roligt att detta med olika tapasdagar hålls vid liv.
   Vad gäller tapas serveras de ju ofta till en beställd dryck i vanliga fall och är då betydligt billigare. (Kanske är tapasen då lite mindre i storleken men då får en ta två drycker…)

   Förstår att du nu börjar längta efter tapas och mycket annat.

 4. Så gott med tapas och de kan ju varieras i det oändliga. Kan tänka mig att restaurangerna hela tiden klurar på nya råvaror och kombinationer.
  Hoppas allt smakade gott!
  Kram!

  1. Roligt med nya influencer i tapasväg och att prova dem.Ett par var riktigt goda. Tursamt nog finns de “gamla” kvar.
   Kram!

 5. Oj vad mycket gott! Skulle inte ha något emot att delta i ett tapasrace 😉 Hör blev det kräftskiva igår eftersom Peters sonhustru hade nya zeeländska släktingar på besök 😉

  1. Mycket gott fanns det och roligt med lite modernare tapas också.
   Kräftskiva är trevligt och kräftor är goda.
   Hoppas det blev en lyckad kväll.

 6. Jag gillar tapasrejsen! Lite annorlunda igår att inte ha facit, blev faktiskt mer motion på det viset eftersom man inte kunde sikta direkt på sånt som lät bra på papperet 🙂 Men jag förstår att dom inte tryckte upp menyerna nu när det “bara” var ett endagarsrejs 🙂

  1. Tapasrejsen blir ju “lite mer” och roligt att välja ut innan vad en vill äta. Ännu roligare att se vad som visas och serveras…
   Men nu blev det ju lite överraskningar och extra steg.

 7. mums ser gott ut o massor av olika saker 🙂 ja det utvecklas väl som allt annat gör 🙂 ta kaffe tex förr var kaffe svart o nu finns så massa olika sorter …fin söndag kram

  1. Denna gång var många tapas i lite modernare tappning och roligt det också. Och tapas i olika former kommer ju mer och mer hemma i Sverige också. Även om de ibland kallas “småplock”.
   Kram och trevlig söndag.

  1. Det var trevligt att ses och att då ta en tapasrunda passade bra denna internationella tapasdag. Men tapas äter vi ju ofta ändå. Helt oavsett speciell dag.
   Stor kram och trevlig söndag.

 8. Mums, tapas är verkligen så himla gott, en borde göra mer sådant hemma!
  Vi åt en del sådant när vi var i Barcelona för en herrans massa år sedan. Jag är ju väldigt förtjust i såndär potatisomelett, det är sååå gott!

  1. Tapas äter vi nu och då och även hemma i Stockholm. Gott är det! Denna potatisomelett tycker jag också om och testade lite idag i Madrid. Och här äts det verkligen tapas. Rejält!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *