Stockholm

Körsbärsblomningen i Kungsträdgården = Vår i Stockholm

Igår, söndag, upplevde jag den vackra körsbärsblomningen i Kungsträdgården i Stockholm. Och när jag sett den så innebär det för min del att det också är vår i Stockholm. Att det var söndag, klarblå himmel och vårkänsla i luften lockade många hit på en utflykt.  Det vimlade av svenska och utländska turister och även många stockholmare hade tagit sig hit denna vackra dag.

Stockholm. Kungsträdgården. Många vesökare ville se körsbärsblomningenMånga besökare denna söndag i Kungsträdgården för att se körsbärsblomningen.

Körsbärsblomningen 

just i  Kungsträdgården brukar jag besöka ett par gånger varje år. Men i år och nu var jag osäker om jag skulle hinna hem från Spanien innan blomningen var över. Säsongen är kort. Förra året var jag här i Kungsträdgården den 7/4 och då var några träd i blom. Några dagar senare var jag på en av mina många Stockholmspromenader och då var betydligt fler träd i blom.

Just den här tiden när körsbärsträden blommar, “Hanami,  är i Japan en av de största högtiderna. Under åren vi bodde i Peking så blev vi vid några tillfällen inbjudna till en Hanamifest av japanska och kinesiska vänner. Minnesvärt! Och väldigt roligt.

Stockholm. Kungsträdgården. Körsbärsblomningen skapar en rosa himmel- Körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Känns  som om jag går täckt av en himmel av rosa klasar.  

Stockholm. Kungsträdgården. Körsbärsblomningen är i sin fulla prakt ytterligare några dagar. Körsbärsblomningen är i full prakt ytterligare några dagar.  Och även på många andra platser i vår huvudstad är de japanska körsbärsträden i full blom. Men just i Kungsträdgården är det många träd och det blir en speciell känsla.

Alla serveringar i Kungsan var fullsatta så många valde att slå sig ner där det så fanns plats.

Några lediga bord fanns på  Café Téhuset i Kungsträdgårdens södra del. (Caféet omges av almar där lite svag grönska kan skönjas)

Ny vecka

och måndag. Strålande sol i Stockholm och skönt vårväder även idag. För min del ska det bli bokklubb med tillhörande lunch i Vasastan och fram på eftermiddagen ska jag sakta strosa genom stan. Och det känns nog som om det även idag blir ett besök hos körsbärsträden i Kungsträdgården.

39 svar på ”Körsbärsblomningen i Kungsträdgården = Vår i Stockholm”

 1. Ja det är såå vackert 🙂 förstår att det drar folk o vädret är inbjudande, man får passa på att njuta dom fina dagarna 🙂 ha en fin dag Ditte kram

  1. Nu är jag sett dessa vackra körsbärsträd i blom i Kungsan så är det vår på riktigt i Stockholm för min del- Och det är just mängden träd som gör upplevelsen extra vacker.
   Vi har haft många fina dagar i Spanien och nu tar vi dem till vara här hemma.
   Hoppas du också har det bra.
   Kram

 2. Vackert rosa bilder.
  Har upplevt körsbärsblomningen i Kungsträdgården även om det nu var några år sedan senaste gången.
  Hoppas din bokklubbsträff blev trevlig.
  Sol även i norr, blir cykeltur till centrum.

  1. För mig har det sedan lång tid varit lute av en tradition att varje år några gånger se alla körsbärsträden i blom- Och det är just mängden som gör det extra vackert. Vi har ett antal körsbärsträd även på vår innergård och även magnolia som nu också blommar så fint. men det blir ju inte den mängden-
   Bokklubbsträffen blev både jättegod, trevlig, rolig och givande.
   Skönt med sol även hos er i norr.
   Trevlig måndag

 3. Oj vad vackert det är när träden blommar! Snällt av dom att invänta din hemkomst och fortfarande blomma i all sin prakt 🙂

  Ha en fin start på veckan!

  1. Nu när jag varit i Kungsan och sett körsbärsträden i blom så är det vår för mig i Stockholm. Jag är ju trogen kund så kanske var det därför de inväntade min ankomst med att vara som vackrast-
   Önskar dig också en bra start på veckan.

 4. Jag njuter av alla dina väldigt vackra bilder! Tack för denna “Hanami” som du bjuder på i form av körsbärsblom. Magiskt vackert och så roligt att du är tillbaka i god tid innan allt har blommat ut.
  Ha det fint Ditte!
  Kram

  1. Tack! Och jag var inte direkt ensam här. Så nu är det för min del vår i Stockholm när jag varit i Kungsträdgården och sett de japanska körsbärsträden stå i blom- Och det känns fint att nu möta våren här hemma.
   Ha det fint ni också och vi är med på era äventyr och vandringar.
   Kram

 5. Jag säger bara…uuuunderbart och så kort…
  Ja och så läser jag att du har en Magnolia på innergården, vilken lycka. Det är ju helt olika sorters blomning, men de är bedårande vackra båda två. Tusen tack för titten!
  Gjorde ett nytt försök med båt längs Cinque Terre idag…ingen lycka, för blåsigt, snyft.

  1. Just så! Men när jag varit i Kungsträdgården och sett körsbärsträden i blom så är det vår i Stockholm för min del..
   Aj, så trist att det blåste och att det inte blev en båttur här längs Cinque Terre. Det är ju så vackert där. Ha det trots blåsten så bra ni kan.

 6. Blomningen är alldeles fantastiskt vacker så du kom verkligen hem i rättan tid för att se den. Alldeles ljuvliga bilder!

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Och jag hann hem i tid för att se blomningen- Nu är det alltså vår för mig i Stockholm. Just mängden körsbärsträd gör det hela extra njutbart-
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 7. Washingtons “Cherry Blossom Festival” ägde rum för 3 veckor sen;
  var inte lika fin som vanligt, eftersom vi hade haft en hel del frostnätter i mars.
  Kungsan hade inga körsbärsträd-blommor, när jag bodde i Stockholm 1947-41;
  tror jag iaf, men det är möjligt att jag inte visste om det.
  Glad att du hann hem och njuta av prakten.

  1. God kväll Ruth! Du har helt rätt- De japanska körsbärsträden i Kungsträdgården planterades 1997-1998, när Stockholm var kulturhuvudstad i Europa. Så att du inte såg dem är inte så märkligt.De fanns inte då-
   När jag nu varit i Kungsträdgården och sett körsbärsträden i blom så tycker jag att våren kommit till Stockholm.
   Är glad jag fick se dem även i år.

 8. Rubrikbilden är LJUVLIG! Det är helt underbart att se så mycket folk “trängas” i Kungsträdgården. En ketchupeffekt efter drygt två år med restriktioner. Att sedan vårvädret bidrar till “utomhussuccén” är ju bara en bonus. Å det är samma sak för mig – körsbärsblomning i Kungsträdgården liksom även på vår innergård – då är det vår på riktigt:-)

  1. Tack! Lyckades dock inte få till spegelbilden som Yvonne tagit. Fel ljusläge här på em och alldeles för mycket folk Jag har i många år sett körsbärsblommorna i Kungsan. Och för mig är det först när jag sett dem som det är vår i Stockholm på riktigt. För min del.
   Jättehärligt att se så många i rörelse och även mängder av utländska turister-
   Kul att du också tycker att det är vår på riktigt när körsbärsblommorna slagit ut.

 9. Så vackert med körsbärsblomningen 🌸så mkt bilder från Kungsan på sociala medier i helgen.Hade tänkt åka dit med tjejerna men det kom annat vägen 🌸kram o fin kväll

  1. Tack! Ja, det är verkligen vackert nu med de blommande japanska körsbärsträden. Och just i Kungsan är de så många och det gör det hela än mäktigare Man går under en rosa blomsterhimmel
   Säkert finns körsbärsblommorna kvar på träden även nu till helgen. Men även i er närhet finns det säkert också träd som blommar.
   Kram och trevlig kväll.

 10. Ett underbart härligt inlägg med alla vackra japanska körsbärsträd!
  God natt, säger jag, efter min körövning i kväll!
  Stor kram!

  1. Tack! Och det är en skön tradition att se körsbärsträden blomma i Kungsan. Just mängden träd gör det extra vackert
   Vi har flera vackra körsbärsträd på vår innergård och det är njutbart med dem också- Men just mängden i Kungsan är det speciella.
   Hoppas körövningen gick bra. Här blev det idag en jättetrevlig bokklubb med en väldans god trerätters lunch.
   Stor kram

 11. Jag tänker verkligen på Japan varje gång jag ser körsbärsblommorna. Tecknade serier, kimonokvinnor, vackra som körsbär.
  Tänk att den trivs så bra på våra breddgrader också!
  Tack för rosaste vårtecknet! Kram

  1. Jag också! Skulle gärna uppleva denna tid på plats i Japan. Men jag hade turen att några år få göra det i Peking och det var också fantastiskt. Å andra sidan åker jag gärna till Japan även en annan årstid. Men! Ryggen är nog inte så positiv till detta-
   Kul att du var med. Och du var det helt klart i tankarna.
   Så nu är det alltså vår på riktigt för mig-
   kram

 12. Oj så fina bilder du fick, med en blå bakgrund gör sig blomningen ännu finare! Härligt att du hann hem innan blomningen är över. Visst är våren kommen nu!
  Ännu en gång välkommen hem till våren i Stockholm!
  Varm Kram

  1. Tack! Och tack! Och jag fick se den vackra blomningen med egna ögon. Både du och BP hade visa vackra bilder- Men nu när jag varit på plats så kan jag konstatera att det för min del är vår i Stockholm.
   Varm kram

 13. Ett underbart vårtecken.
  Att åka söderut under senvintern eller tidig vår och sen återvända till Norden är ett bra sätt att förlänga våren på.
  Hur går det med försäljningen i Spanien?

  1. Visst är det! Och för mig så är det vår på riktigt när jag sett körsbärsblommorna i Kungsan. Mängden träd och blommor gör ju sitt till.
   Vi hade fina veckor i Torrevieja men vädret varierade en del. Men eftersom vi hade tid på oss var det helt ok ändå och det blev många fina dagar också-
   Vad gäller försäljningen så får vi väl se och säkert kan det ta lite tid. Vi har ju ingen brådska men med tanke på min orörlighet så kommer jag inte att kunna var där så mycket.

 14. Ljuvligt med alla blommorna. Den 4/4 var jag där, då fanns det endast ett fåtal utslagna. På torsdag ska jag göra ett besök igen och med tanke på dina vackra bilder så kommer det säkert finnas några kvar.

  1. Så vackert! Just mängden körsbärsträd här gör ju att de rosa blommorna blir som en himmel ovanför. Jadå, blommorna finns kvar även denna vecka och säkert en del in i nästa vecka.
   Önskar dig en skön dag här bland körsbärsblommorna.

  1. Visst är det vackert med körsbärsblommorna och inte minst i kombination med blå himmel- Jag bor ganska nära så jag försöker ta mig hit vaje vår om det är möjligt och vi är hemma. Just mängden träd gör att det blir extra mäktigt.
   Ha det fint du också.
   Kram

 15. Så fina bilder på körsbärsblommorna. Jag var och tittade på dom i lördags och det är verkligen fint. Nu har de börjat slå ut ordentligt här i sjöstaden också så imorgon blir det nog en promenad till Luma för att titta på träden där.

  1. Tack! Just i Kungsan tycker jag det är så fint att se alla träden och det är just mängden som gör det. Vi har många körsbärsträd på vår innergård och längs Södersidan av kanalen finns också en hel del men det blir inte just den himmel av träd som är i Kungsan. Men jag njuter av alla träd nu som är i blom. Blir säkert också ett besök i Sjöstan för att titta-

 16. Underbara bilder! Man blir överväldigad av den fantastiska blomprakten … såå vackert! Jag hoppas fortfarande på att jag någon gång ska få se blomningen i verkligheten …
  Kram

  1. Jag hann hem! Och bär jag sett dessa körsbärsblommor i Kungsträdgården i blom så är det vår för mig i Stockholm.
   Just mängden träd är så speciell.Kanske tar du en tur hit nästa vår.
   kram

  1. Helt ljuvligt! Och just mängden körsbärsträd som blommar gör det hela än mer njutbart. När jag sett körsbärsblommorna i Kungsan blomma är det vår för mig i Stockholm-

  2. Verkligen! När körsbärsträden blommar och jag sett dessa, ja då är det vår för mig i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *