Resor utomlands Spanien

Mot Madrid! Äntligen blev resan av

Dagen M var här. M som i Madrid. Vi har länge haft planer på att åka hit, men har hitintills snubblat på målsnöret. Så blev det inet denna gång. Vi hade funderat på två alternativ att ta oss hit från Torrevieja. Den ena möjligheten var att ta bussen till Alicante och sedan ett snabbtåg därifrån, något som vännen Ami tipsade oss om.  Särskilt bra är att det spanska tågbolaget RNFE har ofta bra erbjudanden med hotell och tågkombinationer.  Väl värda att tittas på. Vi tittade också på möjligheten att ta buss direkt från Torrevieja till Madrid. Efter att ha funderat fram och tillbaka ett tag och haft hjälp av vännen Preciosa med at boka sittplatser långt fram i bussen så blev det alternativet denna gång.

Mot Madrid per buss från TorreviejaEn modern och bekväm buss gjorde att resan gick smidigt. (Wifi fanns också ombord.)

Mot Madrid.

Skillnaden mellan att ta sig från dörr till dörr med tåg och buss respektive bara buss blev ca 40 minuter och bussen inkluderade då en matrast på 30 minuter. (Sträckan mellan städerna är ca 43 mil. ) Kanske hade det varit mer utrymme och bekvämare att ta tåget. Mer nu en hyptetisk fråga. Bussresan gick bra och min oro var obefogad denna gång. Jag har lätt för att bli åksjuk och är rustad för det. Men med huvudet ute i bussgången och blicken fokuserad på vägen så gick det bra från start till mål-

Riktigt roligt och intressant var det att åka i en buss fylld med spanjorer i olika åldrar. Bara detta att få alla på plats, trots bestämda sädana, var en upplevelse. Jag hade räknat med det, så min vana trågen var vi  på plats i god tid före avresan så att jag kom på först och i alla fall kunde försäkra mig om de platser jag hade beställt. Lika lätt gick det inte för alla.  Avresa klockan 13 från Torrevieja och ankomst Madrid 18.30. Helt ok.

Flera borgar passerades. Denna en bit från Albacete, halvvägs mot Madrid.

Gott om vindkraftverk var det också  längs vägen liksom vin och olivodlingar.

Framme!

Madrid ligger nordväst om Torrevieja och ungefär i mitten av Spanien och på en höjd av drya 600 meter. Termometern visade på +33 grader när vi klev ut från den skönt ac svalkande bussen vi den södra busstationen. huvudbusstationen. Inte läge för tunnelbana så en taxi till hotellet fick det bli. Vi hade av vänner fått tips om olika hotell, men när vi bokade så fanns inga lediga rum på dessa under de dagar vi skulle vara här. Tack alla för hjälpen! Och cetralt ville vi ju bo och helst “mitt i” och i Madrids gamla stad. Jag jagade runt på “tripadvisor” och en del andra sidor och hittade ett litet hotell, La Macarena, mitt i Gamla stan och ett hundratal meter från huvudtorget, Plaza Mayor och Solporten, Puerta del Sol, en jättestor öppen plats. Helt perfekt. Någon lyx är det inte, men väldigt fräsch och trevligt. Och med A läge.

En promenad i de mysiga kvarteren, något gott att äta och dricka  och planerande morgondagen blev kvällens fortsatta sysslor. Och att insupa den härliga atmosfären förstås.

Utsikt mot den lilla bilfria gränden från vår balkong.

Hotellet i kvällsdräkt

Alldeles utanför hotellet är man “mitt i”.

Med 100 meter till Mercado De San Miguel kändes det lämpligt att här intaga kvällens tapas. Bullrigt, festligt och väldigt folkligt. Ett “måste” om en kommer till Madrid. 

Vackra hus i vackra kvarter omges vi av.

Och idag väntar många nya upplevelser. Härligt!

34 svar på ”Mot Madrid! Äntligen blev resan av”

 1. Så bra att bussresan gick smidigt och perfekt med wiffi också, fast den kanske inte du med dina åksjukeproblem inte hade så stor nytta av. Hotellet verkar ju vara suveränt det med! Läget är det absolut viktigaste, tycker jag. Läget och wiffi, då 🙂

  Ha en toppenvistelse i huvudstaden!

  1. Nej, wifi blev det inte för mig. Hade full kll framåt på vägen, men lysnade på några gamla “sommarprogram”. Går ju bra att lyssna och titta.
   Läget på hotelllet är perfekt. Är ett litet familjehotell och wifi finns. Kanske dock lite segt. Men det går…
   Tack, vi trivs verkligen och har också gångsvstånd till det mesta i fråga om sevärdheter och upplevelser. Nog så viktigt.

 2. Så skönt att resan gick bra! Och ni verkar ju bo jättebra. Och visst är det en upplevelse att besöka Mercado de san Miguel!
  Hoppas ni får en fin dag!
  Stor kram

  1. Resan gick långt över förväntan, vilket jag är tacksam för.
   Och vi bor verkligen centralt och i princip med gångavstånd till allt. Ja, vi går ju gärna. Mercado San Miguel ligger 150 , från vårt hotell och det blev en bra start att titta in och smaka runt där.
   Nu är det lite vila innan andra skiftet tar vid.
   Stor kram!

  1. Resan gick bättre än vad jag kunnat ana och inte blev jag åksjuk heller. Madrid är en fin stad och med många parker och väldigt vackra hus förutom all kultur.
   Mer kommer!

 3. Så trevligt att ni äntligen kom i väg till Madrid. Hotellet verkar ligga centralt och bra vilket jag tycker betyder oerhört mycket. Hoppas ni får trevliga dagar i den spanska huvudstaden och jag ser fram emot att få hänga med via bloggen!

  Kram och ha det gott!

  1. Nu blev det äntligen dags för resan. Att bara tänka ger ju inte mycket i just de sammanhangen. Just att bo centralt tycker vi är viktigt och här har vi i princip gångsvstånd till alla sevärdheter. Och att bo i Gamla stan här är en speciell känsla. Behaglig och livfull. Madrid sover ju inte direkt.
   Kul att du hänger med via bloggen.
   Kram! (Just nu vilopaus efetr att ha gått 13000 steg och mer blir det. Varmt är det…)

  1. Resan gick riktigt bra och jag var ju orolig eftersom jag lätt blir åksjuk. Men med blicken på vägen så gick det över förväntan.
   Och nu njuter vi av Madrid.

  1. Tyvärr var både ert boende och andra vänners förslag uppbokade. Men vi hittade ett mysigt litet familjeägt hotell mitt i gamla stan och det fungerar perfekt.
   Men dierkt tyst är det ju inte mitt i smeten och madridborna har sena vanor. Men vad gör det. Kvarteren här är levande och med gångsvatånd till allt. Vi har det jättebra!
   Kram!

 4. Visste väl att jag inte skulle bli besviken här:-) Hotellet mitt i smeten och mot en bilfri gata – man tackar! I en storstad är läget och wifi det allra viktigaste, är man bloggare så är man. Håller helt med Ama här.
  Å wifi på bussen också. Du nyttjade det visst inte, men bonus för alla som vill surfa!
  Ser fram emot dina äventyr nu:-)

  1. Nu har jag hittat kommentaren! Var väl middagen som kom emellan…
   Hotellet är litet men rent, snyggt och charmigt. Men Madrid är ju ingen stad dr folk går hem tidigt direkt. Om dte inte är tidigt på morgonen…
   Wifi är lite segt, men det fungerar.
   TYvärr hade jag ögonen på vägen under resan hit och lyssnade på ett par gamla sommarprogram . Men wifi fungerade utmärkt.
   Äventyr blir det men av det lugnare slaget.

  1. Vi har pratat om ett besök här länge men då händer det inget. Nu blev det i alla fall av och vi har det jättebra. Och att bo i gamla stan här är en klar fördel.
   Jag var här i undgdomen, men det är sååå länge sedan.
   Kram!

 5. Hola! Åh vad mysigt! Vi vill också åka till Madrid! Jag har aldrig varit där… Har lite “lösa vårplaner” med gemensamma bekanta. ?

  Ha en fortsatt bra vistelse!

  Kram till dig och Señor B! ❤️

  1. Madrid rekommenderas verkligen. Vi är supernöjda och mysigt är det att bo i den gamla delen av Madrid. Gångavstånd till allt.
   Hoppas ni får till ett besök.
   Tack, vi njuter på.
   Senor B hälsar till er också-
   Kram!

 6. Svar: Är helt överens med dig – gillar varken duvor eller måsar. De är äckliga. Tycker inte om fåglar i allmänhet och inte fjädrar heller, varken här eller borta. Bra att ha en kompis som tycker som jag;-)

  PS. Gillade du inte min första kommentar till ditt inlägg?!!! Du har iaf inte godkänt den än;-) Japp det är jobbigt att vara bloggare och på resa samtidigt. Jag förstår helt och hållet. Har varit med om det flera gånger;-) DS.

  1. Jodå, jag gillar alltid dina kommentarer! Men har nog missat just den här. Ska titta en extra gång. Inte alls meningen. Förlåt…
   Och mycket händer här och trevligt är det….

 7. Åhh så härligt ni har det! Jag ser precis var ert hotell ligger, så mysigt på kvällen i dessa kvarter! Du kan ju vinka till Tio Pepe, när du går till Puerta del Sol, han står på taket till mitt lilla hostal ?.

  1. Ja, vi trivs verkligen. Och fint att bo så centralt. Gångavstånd till allt vi vill se och göra denna gång.
   Ska idag vinka till Tio Pepe för vi kommer att passera Purta del Sol idag också.
   Önskar er fina dagar.

 8. Härliga Madrid… jag inbillar mig att jag känner igen mig på bilderna. Vi tog oftast tunnelbanan till Puerta del Sol och utgick därifrån. Hängde mycket på Plaza Major. Sen var vi på Pradomuseet och åt lunch i Retiroparken utanför och där… blottade sig en parkarbetare för oss! Vilka minnen man har. 🙂
  Ha det så härligt i Madrid!
  Kram!

  1. Vi bor ett stenkast från Plaza Mayor och passerar där när vi ska till hotellet. Idag blir det Retiroparken och just Pradomuseet.Ska tänka extra på dig.
   Och trivs gör vi verkligen.
   Kram!

 9. En lång bit att åka i buss, men med dagens moderna bussar förstår jag att det funkade bra 🙂 Vilken tur att hitta ett sånt fint hotell mitt i centrum – kanonbra!
  Önskar er en fin ny dag med många fina upplevelser idag också!
  Kram

  1. Bussresan gick bra och jag är ju mest orolig för att bli åksjuk. Har lätt för att bli det om jag inte ser vägen. Nu hade jag blicken framåt
   och klarade mig bra. Satt långt fram vilket hjälpte till.
   Hotellt är litet och charmigt och fint med gångavstånd till det mesta.
   Ny dag och nya intryck.
   Kram!

 10. Gomorron!
  Vilket toppenläge på hotellet!
  Förstår att det är liv och rörelse dygnet runt.
  Vi åker med Birka ikväll på en skaldjurskryssning .
  kommer hem i morgon em igen.
  Ha det fortsatt trevligt i Madrid.
  Kramar till er båda/A-K

  1. Gomorron!
   Ja, vi bor verkligen centralt och rörelse är det. Madrid är ju ingen stad där folklivet slutar klockan 22. Känns mest som om det börjar då.
   Önskar er en toppenresa med Birka och både gott och trevligt med alla goda skaldjur.
   Och vi fortsätter att ha det bra här.
   Kram från oss båda.

  1. Verkligen! Madrid är en jättefin stad. Har varit här i ungdomen, men minns inte så mycket. Var ju så länge sen.
   En härlig stad är det ju och vi bor perfekt i Gamla stan och med gångavstånd till allt, vilket ju är toppen.
   Ha det bra ni också!
   Kram!

 11. Det är många mil bra att du mådde bra hela resan, jag njuter av alla fina bilder, ropar alltid på gubben efter jag läst klart så han får se ,-)
  Ser otroligt fint ut, fint hotell och “mitt i” vill man ju bo.
  Ha underbara dagar i Madrid nu!
  KRAM Primrose ,-)

  1. DEt är en del mil, men med plats långt fram och blicken fäst på vägen så gick det bra. Och det var motorväg största delen och rak väg hjälper mig mycket. När jag själv jobbar som reseledare sittaer jag ju längs fram och med bra sikt i bussen. så det har gått bra.
   Hotellet är litet, ett familjehotell, men mysigt rent och snyggt. Och med A- lage, vilket passsar oss perfekt. Gångavstånd till allt.

   Kram!

  1. Tack! Ja, här är väldigt ifnt.
   Och vi är verkligen “mitt i”.
   Nya äventyr och upptäckter har det blivit i dag också.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *