Spanien Torrevieja

Efter sol kommer….

Igår kändes det väldigt hoppfullt, i varje fall under tio minuter då den blå himlen visade sig.  Efter idogt regnande i ett och ett halvt dygn var glädjen stor. Jag bestämde genast träff med vännerna Preciosa och Ingrid och vi bestämde oss för att ses och prata över en kopp kaffe, länge sedan vi träffades. Den blå himlen skiftade snabbt färg och när jag var på väg ut var det på nytt stora, mörka, moln som täckte himlen och det ösregnade på nytt. Verkligen vräkte ner.

Blå himmel som varade i en kvart.

Jag kände mig som en vadarfågel där jag skuttade för att korsa gatorna och försökte samtidigt se både uppåt, neråt och åt sidan för att undvika att bli översköljd av passerande bilar. Jag lyckades nästan. Ett missöde inträffade när jag var nästan framme, en dold vattensamling. Alltså jag såg inte hur djup den var. Stod plötsligt i vatten upp till anklarna.

Någon längre promenad i ösregnet blev det inte utan vi tog in på närmaste café där jag raskt fick av mig strumpor och skor.  Värmande kaffe och en toast smakade bra.

Inget regn upphör utan det var bara för oss att ge oss ut i regnet igen och vi  vadade i samlad trupp mot Consum (butiken heter så) för matinköp.

Vattnet forsade längs gatorna i strida strömmar och det gjorde det även in genom våra skor.

Hem kom jag med klafsande skor som trots att de tillbringade stora delar av eftermiddagen och kvällen på ett oljeelement inte var torra i morse. Frågan är om de någonsin blir det.  Idag fredag, är det uppehåll och solen kämpar för att ta sig fram och jag tycker den verkar envis så den ska nog lyckas. Gick ut för att se hur mina tappra livräddningsförsök på blommorna lyckats och det såg ändå lovande ut.

              

Fröken Kamelia har fyra knoppar, varav alla är på väg att slå ut och penningblomman har många blommor.

Inväntar nu bara att den ska fyllas med eurosedlar. Men man får se upp och vakta den noga för det finns de  här i närheten som inte har så mycket blommor på sina och gärna tittar efter om det kommit sedlar på andras blommor.  Å andra sidan är jag ganska generös.

Även grannarnas citroner letar sig över till oss och några är snart färdiga att skördas.

 

 

38 svar på ”Efter sol kommer….”

 1. Det var en promenad som heter duga! Hualigen säger jag. Roligt ändå att du trotsade regnet och träffade P och Ingrid för en fika. Spännande om dina skor torkar och när i så fall. Hoppas solen är lika envis som du! Kram!

  1. Ja, hualigen! Skorna var inte helt torra idag trots att jag la i tidningspapper
   och la dem på oljeelementer och vände dem som ett grillspett. Men kansk eär de ok i morgon. De har i varje fall fått gå ut idag också.
   Jättetrevligt att träffa P och I för en fika och en trevlig pratstund.
   Varmar idag och uppehåll, även en del solglimtar.
   Stor kram!

 2. Oj, vilken blöta du råkade ut för! Kunde ändå inte låta bli att le åt din jämförelse med vadarfågeln. 😉 Kan se det hela framför mig … Men en väldigt blå himmel fick du uppleva i alla fall.

  Så trevligt med väninneträff annars. Blommorna ser även fantastiska ut!

  Jag önskar dig en skön helg. Kramar!

  1. Jag kände mig som en riktig vadarfågel med vatten en bit upp på benen. DEn blå himlen på bilden var så fin och hoppet tändes för att slockna inom 15 minuter då regnet vräkter ner igen. Men idag har det hitintills varit uppehåll,
   det är lite varmare och vissa solglimtar har skymtats och även lite blå himmel-
   Blommorna har överlevt och jag gjorde tappra livrädddningsförsök på dem som ser ut att ha lyckats.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 3. Oj oj oj – känns nästan en smula sofistikerad att läsa detta 🙂
  Till och med citronen är tårögd …
  Generös kram kära du med önskan om blå toner över havet!

  1. Både citronen och fröken Kamelia var tårögda idag. Kanske lättade över att regnet hade slutat och att solen tittade fram.
   Tack för din kram! Skickar stor kram till dig.

 4. Min penningablomma blommar inte ännu. Din verkar trivas på den sidan av Spanien. Tänk om det hade varit så väl att sedlarna hade flödet på trädet….
  Vilket tradigt väder. Hoppas ni inte regnar bort. Håller tummarna för en stor sol snart. Trevlig fredag??

  1. Då kommer nog din snart igång! Här trivs den bra men jag var lite orolig nu efter både kyla, lite snö och allt regnande. Här har det varit trist med mycket regn, kyla, åska, blixtar och en del blåst. Det regnade oavbrutet i två dygn. Men idag har solen visat sig. Så skönt. Önskar dig också en trevlig helg med sol.
   Kram!

 5. Ja, jisses vilket väder. Idag har faktiskt solen skinit en stund och genast blev det uthärdligare!

  Penningträdet i vår trädgård är överöst med blommor. Hoppas nu solen håller sig framme så att bina kan få hitta den, den brukar flockas i mängder!

  Visst ja, måste sila min limoncello! Den ena varianten.

  1. Vi har också haft soml 1/3 av dagen och det ar mysigt att sitta ute i lä på Paseon och fika.
   Men regn och hagel kom på efetrmiddagen.
   Några bin har jag ännu inte sett på penningtrdet, men de brukar komma. De fryser nog just nu. Vi ansade trädet i höstas så det dröjernog till det vuxit i kapp. Det står nu i en rabatt.
   Att göra limoncello finns med i planerna men jag beöver fler citroner och nya ser ut att bli plockfärduga om ett par veckor.

 6. Åhå! Så ditt penningträd blommar? Intressant… 😉

  Ja jösses vilket väder vi har haft! Eller snarare VILKA väder – tämligen omväxlande på sitt vis måste man ändå säga 😀

  1. Jadå, penningträdet är i gång med blommor. Lite klent men blommorna kommer efter hand och förhoppningsvis eurosarna också.
   Men tyvärr har de inte varit så flitiga på att visa sig.
   Vad gäller vädret/vädren är de ju omväxlande, milt sagt, men jag skulle föredra lite mer stabilitet i det hela.

  1. Idag har det varit bättre med vissa solglimtar och det är bra.
   För det är så synd om de som inte har tak över huvudet eller råd att värma upp sina bostäder för det blir ju fuktigt inne av allt regnande. (Ofta är det stenolv och englasfönster )
   Visst hoppas vi att det regnat färdigt och hela Europa och delar av Asien har haft väldigt mycket regn som ställt till mycket för många.
   Stor kram och trevlig helg önskar jag dig också.

 7. Ja Ditte! Tycker verkligen synd om dig. Tänker inte ens vara (riktigt) elak och föreslå en resa till Carrefour för inköp av ett par gummistövlar. Nej, gummistövlar är nämligen det värsta jag vet, trots torra fötter. Ja, bortsett från svetten på fossingarna då.
  Känner ju igen ”gatuförhållandena” efter regn i Benidorm och det är inte roligt där. Inga avlopp och andra avrinningsmöjligheter à la Sverige. Åt andra sidan var ju vädret verkligen extremt på Costa Blanca den här gången.

  Så hoppas misären är över och att du kan njuta av dina fina blommor som efter den här omgången nog är luttrade;-)

  1. Jag har inte haft gummistävlar sedan slutet 1990-talet. Får skoskav. Men jag skulle kunna investera i ett par joggingskor som inte har ”nät” runt sig. Du vet ju hur dte kan se ut på gatorna för det är nog väldigt lika som det är i Benidorm och med dålig avrinning.
   Idag har det bara störtregnat på efetrmiddagen och då med en rejäl hagelskur. Dock var jag hemkommen då och slapp bööta skor.
   Blommorna har blivit luttrade och jag har räddat dem undan drunkning så nu kan de blomma av pur glädje.

 8. Ja, vad säger man om vårt väder?? Trodde idag att det skulle bli fint hela eftermiddagen….men icke 🙁
  Jaja, någon gång vänder det väl 😀
  Så fin Fröken Kamelia är!
  Vi ses!
  Kram och trevlig kväll!

  1. Vädret är speciellt! Men det var fint stundtals idag och då hann jag ut.
   Fröken Kamelia och penningtrdet har klarat sig bra men jag har gjort flera försö till livräddning på dem.
   Vattnet har varit nära att dränka dem. Men konstgjord andning fungerar tydligen hyfsat.
   Kram och natti!

 9. Gokväll!
  Nu är jag hemkommen från 4-årskalaset. Tårtan min gillades skarpt ?. Så skönt att regnet gett sig, hoppas att solen kommer nu och stannar.
  Min penningblomma var också på väg att blomma innan jag åkte hem. Fick ett skott från Ama för många år sedan och nu börjar den bli riktigt fin. Min syster får väl skörda pengarna.
  Kommer nog att vara tyst ett tag framöver, då jag i morgon em blir installerad som protokollsekreterare. Kommer att läsa hos er alla som jag känner, men kommenterar nog inte lita mycket som tidigare.
  Många kramar till Dig och Bosse/A-K

  1. Trevligt med fyrårskalas och jag förstår att din tårta uppskattades.
   Ganska fint idag, men en regn och hagelskur kom sent på eftermiddagen.
   Jag väntar på fler blommor och får leta och titta noga efetr pengarna. Hoppas din ger bra skörd.
   Lycka till med protolollandet och jag vet ju att sådant tar tid. Men du är med mig i tankarna och jag med dig.
   Kramar från oss till dig.

 10. Otrolligt! Och här som vi har haft strålande sol i ett par dagar, inget regn. Men det kommer väl.
  Vackra blommor, tur de klarat sig. Och fina citroner.
  Önskar dig en trevlig helg. Nu är fredagen snart slut, men det väntar en härlig lördag och söndag!
  Stor kram ?

  1. Jag hade ju fint innan jag kämnade Stockholm men här har det då varit milt sagt insatbilt. Men idag tittade solen fram och det kom bara en rejäl regn och hagelskur på eftermiddagen. Men man kunde sitta ute och fika på Strandpromenaden och det var ett lyft efter två dygn med ösregn, blåst, åska och blixtar och som krydda lite snö.
   Blommorna verkar ha överlevt och det känns bra. Citronträdet också.
   Önskar dig också en fin helg och hoppas det vackra vädert består hos dig.
   Stor kram!

 11. Hola! Regn är inte kul – bara kyla är värre… Vadarfågel är ingen roll jag skulle ta frivilligt på teatern. Vet du förresten var ordet roll kommer ifrån? Lärde mig det häromdagen av en teaterkompis. ?

  Citronerna spanade jag in när vi tittade in till B förra fredagen efter marknaden. Tänk att det har gått en hel vecka sen dess! ?

  Har haft en kul och inspirerande arbetsvecka och njuter nu av ”fredagsfeeling”. Förmörkas dock av nyheterna kring presidentinstallationen. Världen verkar ha gått bananas…

  Kram och hälsa B!

  1. Här har vi haft regn, lite snö, kyla i mitt tycke med +4, blåst och åska med blixtar.
   Men det positiva -lite sol idag. Vad gäller roll så vet jag att en definition är det sociala beteendet dom förväntas av en inom ett visst socialt sammanhang. Men säket har det fler betydelser. Kul med ord och deras betydelser. Jag har ju snöat in på varför orter heter som de gör.
   Tiden går fort och nu finns det fler citroner men inte så många just på vår sida men man får sträcka sig lite.
   Jätteroligt attt du trivs på jobbet och jag förstår att dte är mycket spännande som händer.
   Och visst förmörkas dagen av MR T. Men har man valt honom så har man. Stort missnöje.
   Tyvärr bryr sig ingen om vad vi tycker. Men jag önskar att man gjorde det.
   B hälsar!
   Många hälsningar till er.
   Kram!

   1. Hola! Själva ordet roll kommer från Shakespeares tid då varje skådespelare fick sina repliker skrivna på en pappersrulle (roll). Man hade bara sin egen text nedskriven. Ju mer text, desto större ”roll”. 🙂

    1. Aha, ännu en förklaring till ordet som säkert är äldre än det jag kände till. Men båda passar ju…
     Kunskap är trevligt!
     Kram!

 12. Tur att du har vänner att fördriva tiden med när det inte går att vistas utomhus. Tidningspapper i skorna brukar göra att de torkar fortare. Våra regnväder här hemma är ju mer av den snällare sorten. Det är sällan det regnar så kraftigt att man blir genomblöt. Önskar dig en skön och SOLIG helg!
  Kram!

  1. Jodå, vänner finns och böcker och korsord men jag rukar ju vilja gå långa promenader var dag och de har nu blivit ganska korta.
   Tidningspapper hjälpte till och jag tog ett varv med det i skorn ai natt också och la dem på oljeelementet så nu känns de i skick som nya.
   Mulet än så länge idag. Men jag är hoppfull inför efetrmiddagen.
   Kram och trevlig helg!

 13. Men nu får det väl ändå bli en ände på allt regnande. Du får se till att inte bli förkyld igen när du går omkring med genomblöta skor och strumpor. Håller tummarna för sol i morgon. 🙂
  Kram!

  1. Vi kan hoppas. Jag har ju tak över huvudet och hyfsat varmt inne mem många far illa.
   Ska leta ett par helare skor idag. Skor som inte är riktigt så luftiga, så kan jag kanske blir mer torrskodd.
   Mulet än så länge men dock inget regn.
   Kram!

 14. Ja vadat i forsande vatten i Torre har nan fått prova på! Till slut orkar man inte hoppa över vattendragen utan går bara igenom, man är ju ändå dyblöt, en litet olydig känsla, som barn på nytt 🙂
  Litet mysigt att sitta inne och fika när regnet öser ner! Omväxling förnöjer! Och snart har ni det underbara torrevädret tillbaka igen!
  Kram!

  1. Tid att vänta har vi ju…Skönt att inte bara vara här en vecka i dessa regntider för då hade det kännts mer trist.
   Jag ska leta efter lite tätare skor som inte har ”nät” runt om. Inser att behov av dem kan finnas.
   Mulet idag och solen verkar vara på annat håll.
   Men böcker har jag…
   Önskar er en fin lördag.
   B hälsar!
   Kram!
   Stor kram!

 15. God morgon ….ja vädret kan vi inte påverka men jag hoppas snart solen kommer till er, här är dimma i dag o inte så lite heller …det var ju inte lite regn som kom till er, fina blommor o citroner 🙂 kramen ha en fin dag <3

  1. Nej, vädret är som det är men visst är det trevligt med blå himmel lite värme och
   sol. Mycket regn har det kommit, liksom lite hagel och snö. Växterna ser ut att ha klarat av mina livräddningar och hoppas nu jag ska slippa fler försök att få dem torra.
   Kram och trevlig lördag.

 16. Oj, vilket väder ni har hos er just nu. Hoppas det stabiliserar sig så att ni får njuta av sol och värme igen. Skorna går kanske att rädda men alla gör inte det. När jag var i Brasilien så hamnade sonen och jag i ett tropiskt regn som hette duga. Ett par skor och en handväska var gick inte att rädda trots idoga torkningsförsök.

  Vilka härliga citroner grannen har! Onekligen frestande att plocka en och njuta av närodlat 😉 Men det är kanske en generös granne!

  Kram och glad lördag!

  1. Här har det regnat mycket de senaste dagarna och att inte bli blöt om fötterna är svårt.
   Skorna räddades, men det hade varit svårare om de varit i skinn.
   Kan se framför mig när ni blev dränkta av det tropiska regnetoch med väska och skor som blev irreparabla.
   Grannens citroner får plockas och jag hoppas att fler ska mogna så att jag kan få till en liten flaska limoncello.
   Och närodlade är de och inte besprutade. Grannen på andra sidan har apelsiner som vi också får plocka och de är så goda. Men de kommer inte i så stora mängder för det är ett träd.
   Kram och trevlig lördag.

 17. Hej Ditte!
  Ja tack för sällskapet! I
  Vi har ju alla gympadojor med nät…galoscher vore nåt 😀 Finns det? Mina torkade dock snabbt.
  Har stort element som blir jättehett. I dag måste det ju regna också. och gör. 11 gr har jag på balkongen.
  Tyvärr ska det blåsa ännu mer på em…norrifrån, hu och hu.
  Jag hör på hissen att den är missnöjd 🙁 Den gnäller i ett av vinddraget…och nej jag har ingen utomhushiss 😀
  I morgon något bättre och sen kanske det vänder 😀
  Kram P ♥

  1. Hej P och tack själv för trevlig sällskap. Jo, galoscher vore kanske något.
   Tror jag får köpa mig ett par gympaskor utan när men då blir de lite tyngre, men kanske tar in mindre vatten.
   Ingen högre temperatur här heller men varmt inne. Ditt hissområde borde få tätade fönster så att den inte gnäller.
   Men visst gör vi som loppan och lever på hoppet om både lite sol och värme.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *