Foto Stockholm

Vy – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Vy är ordet att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Utmaningen i sig är att med bild /och/eller/ text – tolka det angivna ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med. Bilderna, utom den sista, är tagna från vår balkong ett par dagar i slutet av förra veckan .

Vacker vy en tidig morgon mot Hammarbykanalen, Skansbron och Skanstullsbron. I söndags morse klockan 07.20 – Vy från balkongen mot Hammarbyslussen, Hammarbykanalen, Skansbron (längst ner) och Skanstullsbron ovanför.  

Vy i variation

Förra veckan bjöd på flera vackra dagar med strålande sol och behaglig värme så balkongen här hemma på Södermalm blev ett skönt tillhåll. Och nere på kajen och i kanalen är det alltid något som händer.

Tidig söndag morgon och solen har inte riktigt vaknat ännu. Utsikt över till andra sidan kanalen mot mot Hammarby Sjöstad/Södra Hammarbyhamnen.

Liknande utsikt som på första bilden. Men det har gått några timmar. Lugnt på båtfronten idag.

Sen eftermiddag. Solen speglar sig i vattnet.

Klockan är strax efter 17 och solen har flyttat sig västerut. Snart dags för den att gå ner

Klockan har hunnit bli 17.15 och solen försvinner bakom Skanstullsbron.

Globen, rejält inzoomad lyser vackert blå. Klockan är 19 och något evenemang är på gång här.  (Denna “Glob” ligger ca 800 meter fågelvägen från oss. )

Några timmar går. Strax före klockan 22 tar jag de sista bilderna .

Sjöstaden och Luma, det gamla  industriområdet, är vackert upplyst.

Avslutar med en av mina favoritbilder som är tagen under en resa till Tibet. Här är det också vyer som gäller. Vidgade vyer. På olika sätt. Yttre och inre. (Bilden har varit med förr)

Tibet. En fantastisk vy och lika fantastisk resa. En favoritbild. Och favorit är även resan till Tibet/Lhasa med tåg från Peking. En tågresa på 48  timmar. Och vistelsen här är helt oförglömlig.

 

Titta gärna in här för att läsa och se fler av veckans olika ”vyer”.

46 svar på ”Vy – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Tack! Ja, här finns en del att se. Och veckan bjöd på fint väder och då är vi gärna på balkongen.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   Stor kram!

 1. Det kan verkligen vara spännande att följa förändringen över dygnet. Hur vyer kan te sig annorlunda i solsken, upplyst under kvällstid, i sken av månen eller under nattens skuggor.
  Jag förstår verkligen varför fotot från Tibet är en favorit. 🙂
  Ha det jättefint!
  Varm kram till dig Ditte

  1. Visst är det! Och man ser saker som man annars inte riktigt lägger märke till. Ja, fotot från Tibet är en favorit och bär mycket med sig.
   Ha det bra du också.
   Stor kram!

  1. Mitt i stan men ändå med vatten och lite naturmiljöer helt nära. Och just skillnaderna i ljuset gör att vyerna också varierar.

 2. Vilka fantastiska vyer och alla vackra var och en på sitt sätt! Även den sista bilden från er resa är magiskt vacker.

  Kram och god kväll!

  1. Tack! I stort sett liknande vyer men bilderna är tagna vid olika klockslag under en dag. Ljuset skiljer sig åt en del. Och förra veckan bjöd på flera fina dagar med “balkonghäng”.
   Sista bilden är en favorit och innefattar förutom yttre vidgade vyer även inte sådana. För det erbjöd denna resa.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Tack! Visst har vi! Härifrån ser vi mycket och det blir lite olika vyer beroende på hur ljuset faller och tid på dygnet.
   Kram!

 3. Vad härligt med sån vacker vy från balkongen! Här på min sida vattnet kan jag se en pytteliten glimt av Sickla kanal om jag sträcker ut huvudet så långt jag kan från balkongen 🙂 Jag brukar promenera utmed kajen på sjöstadssidan, bort till bron och sedan tillbaka via Hammarby Allé så då får jag njuta lite av samma utsikt.

  1. Då känner du ju igen dig. Vi har en fin vy från balkongen och den blir ju lite olika beroende på tid på dygnet och årstid. Vi tar ju då och då båten över och promenerar från Lumabryggan genom Sickla och till Sickla köpkvarter. Trevligt. Och på dina promenader så ser du ju vårt hus på andra sidan kanalen. Så visst blir det lite samma utsikt.

  1. Tack! Roligt att fånga olika tider på dygnet. Ljuset faller olika så även om bilderna i stort har liknande motiv blir de ändå olika.

 4. Bilderna från din balkong är strålande vyer i dubbel bemärkelse alltså. Helt underbara kort. Är även impad att du är vaken klockan 7:20;-)
  Mina favon är första och andra bilden samt Globen förstås. Vilken höjdarbild. Husen och träden “i förgrunden” ser ut som speglingar. WOW! Ja, åsså en bild till såklart – den med byggkranarna 🙂
  Ett toppen bidrag!

  1. Tack! Jag är också impad av att jag var vaken i denna arla morgonstund. Men barnbarnen var här och vaknade så jag var till städes. Men inte var jag särskilt behövd utan återgick till bädden en ytterligare en stund. Efter fotot! För det var vackert denna arla morgon.Det byggs ju en del i Sjödstadsområdet nu och många kranar är det. Och höga. Motiven är likartade men ljuset och tidpunkten varierar.

 5. Sååå vackert! Återigen, igenkänning av utsikten från er härliga balkong! Där finns många växlande vyer.
  Fin tolkning överlag.
  Stor kram!

  1. Tack! Ja, du känner igen dig här. Och även om motiven är likartade blir det ändå skillnad beroende på tidpunkten och ljuset.
   Stor kram!

 6. Gokväll!
  Hoppas ni haft en trevlig kväll på Lokes!
  Otroligt vackra bilder från er balkong.. Sitter på min här nere men har absolut ingen vacker vy. Dock mycket att titta på ändå.
  Kram/A-K

  1. Tack! Som vanligt en jättetrevlig kväll när vi träffar S&J. Balkongbilderna blev olika men ändå lika. Varierade en del med ljus och tidpunkt- Och en del att se finns ju.
   Visst har du en hel del att titta på från din terrass. Mycket som händer runt.
   Kramar från oss.

  1. Tibet är magiskt på många sätt. En fantastisk resa var det och inte minst tågresan dit med alla upplevelser. Hem till Peking flyg vi.
   Här hemma från balkongen blir det olika bilder vid olika tidpunkter och ljus även om motiven är desamma.

  1. Tack! Och vyerna är olika men ändå lika. Ljuset påverkar en hel del. Roligt att dokumentera. Gillar också den bilden med månen, kranen och molnen.

 7. Ja, vilka vyer! Känner ju igen mej från middagen med thaibåten här i augusti, vinkade mot balkongerna när vi gick ;-D
  Underbara bilder och de olika ljusen!
  Svar: bönbullarna innehåller 3 ägg, 1 1/2 msk fiberhusk, 1 msk vetemjöl, 1/2 tsk salt, 1 tsk brödkryddor, 2 tsk bakpulver och en förpackning stora vita bönor, avrunnen, mixade alla ingredienser, toppade med vallmofrön. i ugnen c:a 20-30 min i 200 grader ( gick fortare i varmluftsugnen) . Smakar faktiskt väldigt gott!

  1. Tack för receptet på bönbullarna. Undrade just vad de innehöll. Ska testa ett bak.
   Minns ju att du var på Thaiboat och då såg du ju var vi bodde. Utsikten härifrån är i stort densamma men varierar en del beroende på årstid, (sommartid är det många båtar) och tid på dygnet. Ljuset bidrar en hel del till att utsikten varierar. Men mycket att titta på är det. Fin utsikt.

 8. Fantastiska vyer från din balkong! Ni bor verkligen helt fantastiskt!
  Vyn från Tibet är magnifik! Såå vackert!
  Ha en fin onsdag!
  Kram

  1. Tack! Utsikten är i stort densamma här men ljus och tidpunkt gav ändå olika bilder. Tibetbilden,även resan och vistelsen där är fina minnen. Kram!

  1. Tack! Fin utsikt är det och även om motiven är likartade så upplevs de annorlunda beroende på ljus och tidpunkt. Mysigt att under förra veckans fina dagar sitta här ute. Det var ändå sent i oktober. Vädret har ju varit så fint med dagstemperaturer upp mot +20. Lite ovanligt för oktober. idag dock bara +3 nu men strålande sol.
   Önskar er också en fin dag.

 9. Hammarbykanalen verkar vara ditt favoritmotiv och visst är den häftig. Gillar speciellt nattbilden, sen Globen blev fantastisk, visst blir bilderna roligare när man kommer upp i höjd.

  1. Jag har ju en del att titta på här och Söder överlag är ett favoritområde. Och utsikten från oss varierar ju en del med ljuset.Likartade motiv förändras med ljuset och det blir mer påtagligt på bild.Kul att testa olika vinklar.

  1. Tack! Jadå! Vi bor fint här i stan med vatten och natur helt nära. Men jag är sedan mitt första möte med din trakt en stor beundrare av den.

 10. Så bra du bor med mycket att titta på från balkongen! Det verkar pågå något hela dagen och så är det väl i en storstad. Vyn från är helt fantastisk, den väcker reslusten igen!
  Ha det gott!

  1. Visst bor vi väldigt bra här- Det är ganska lugnt här på kajen men en hel del att titta på. Båtlivet pågår året runt, men förstås mindre nu. Det är roligt att se hur ljuset påverkar att utsikten förändras.
   Ha det fint du också.

 11. Kul att få följa vyn från din balkong under stor del av dygnet!
  Och så Tibet som pricken över i. Vilken belöning efter alla timmarna på tåget!
  Påminner om Kashmirdalen i Indien där jag bodde för ett antal år sedan.

  1. Utsikten är ju likartad men ljuset gör att den upplevs på olika sätt. Sen är det ju nu färre båtar än under högsäsong förstås.
   Tibet var spännande och så även resan dit. Kan tänka mig att det påminner om Kashmirdalen, en plats jag ännu inte varit på, men jag har vänner somvarit där och visat mig bilder.

 12. När jag ser dina balkongvyer som jag sett många gånger nu, så undrar jag varje gång om det verkligen är här hemma i Sverige! Det är ju så maffigtoch ständigt växlande vy. Beroende inte bara på väder och vind utan även på vad som händer i området för tillfället. Kan man bo bättre om man vill bo mitt i smeten? Kram

  1. Jodå, det är hemma här på Söder, i Sverige. Omväxling är det och de dagar jag haft svårt att gå så mycket (lungor och rygg) finns alltid något att se från lägenheten. Både om jag sitter inomhus eller går ut på balkongen. Omväxlande är det. Vi tycker vi bor bra. Liksom mitt i men ändå med viss natut helt inpå. Nåja, några hundra meter bort.
   Kram och trevlig lördag.

 13. Vacker vy har du mitt i staden och spännande att se den ur fler vinklar, perspektiv och tidpunkter. Även om du inte skrivit var i sista bilden så kändes den Tibet, även om jag inte varit där. Är ju ingen Stockholmsmänniska så alltid kul att se vackra vyer från staden, har bättre kännedom om västkuststaden Gtbg.

  1. Vi bor så bra här. Mitt i stan men med vattnet och natyren nära inpå. Och vyn varierar med årstid och tid på dygnet. Alltid variation.Sista bilden är tagen ca 10 mil utanför Lhasa och på väg mot ett kloster. Ganden kloster, i en lite bergsby högt uppe.
   Göteborg och västkusten är jag också väldigt förtjust i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *