Skyltar Stockholm

Viss rörelse och förflyttning i veckans Skyltsöndag

Söndag! Och det innebär också att det är dags  för “Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Bilderna är tagna på Södermalm i veckan och har på ett eller annat sätt en sak gemensamt; viss rörelse och förflyttning.

Stockholm. Södermal. Reklamskylt med viss rörelse på husgaveln på SödermannagatanVerkligt iögonfallande  och rejäl reklam på husgaveln på Södemannagatan. Och viss rörelse är det ju.  Tänk när denna rörelse var vardagsmat. Nåja, x antal år sedan. Om någon undrar så gör Cloesely reklam för sport och underkläder. Man kan kanske ana det.

Viss rörelse och förflyttning

Den nya “Guldbron” – Skussenbron är invigd och jag tittade förbi både invigningsdagen och senare i veckan.Ville då se hur bron och området skulle fungera för gående när trafiken var påsläppt.

Stockholm. Slussen. Viss rörelse var det när den nya slussbron invigdes. Viss rörelse var det när den nya bron invigdes. Men då av fotgängare. Dock var förberedelserna gjorda så att bussarna skulle hitta. Bra så.

I veckan  gjorde jag ett nytt besök och nu under “rusningstrafik”. Av den såg jag inte mycket. Men det var säkert en hel del bilar och cyklister i de avsedda tunnlar  som går under själva bron.

Tydligt skyltat för cyklister som kommer genom tunneln söderifrån. Vill till att ha kört rätt redan innan man kommer upp här för några filbyten verkar det vara svårt att få till

Att som fotgängare fungerade det bra att gå över själva bron. Om man kom från rätt håll förstås. Men jag ville testa och se hur det skulle te sig om jag kom från “fel håll”. Alltså från Stadsgårdskajen där Fotografiska museet ligger och där även den stora  bussterminalen för Nacka och Värmdöbussarna finns. Betydligt knepigare. Men jag försökte.

Stockholm. Slussen. Jag tog mig under Guldbron och även här var det både rörigt och viss rörelse av både bilister, fotgängare och cyklister. Jag gick under bron där området också är en stor byggarbetsplats. Och smalt var det för både bilister, cyklister och fotgängare.  Även här var det viss rörelse.

 

Viss rörelse även i hemmakvarteren

I torsdags såg jag detta budskap på en bil helt nära där vi bor.  Vill till att tänka positivt. 

 Södermannagatan. En gata nära oss på Söder som till största delen är till för fotgängare och erbjuder många små, personliga butiker och ett stort urval av caféer och restauranger. Här är småstadskänslan påtaglig.

Här, vid allén, där Katarina Bangata korsar Södermannagatan, stod en här lilla bilen parkerad. Tydligt budskap.

“Älskade traditioner” är ett väldigt populärt café i  “retrostil” på Södermannagatan-

Här verkar man på caféskylten rikta in sig på utländska gäster.

Verkar populärt att göra det för när jag gick vidare hittade jag strax den här skylten. Och visst är det bra med restauranger där man även kan betala kontant. Men kanske är det endast engelsktalande som får göra det.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

40 svar på ”Viss rörelse och förflyttning i veckans Skyltsöndag”

 1. Älskade traditioner besökte vi senast det begav sig och så mycket gott det fanns där. Väldigt trångt dock så i tider som dessa hade det fått vara. Snyggt skyltat hos dig som vanligt! Lite lustigt att det ska behövas en skylt om att man kan betala kontant. Men visst, det blir nog mer och mer vanligt att det är tvärtom.

  Önskar en fortsatt fin söndag!

  Kram

  1. Tack! Nu är det väldigt begränsat med antalet som får komma in så det är glest mellan bord och gäster. Och fina dagar kan man sitta ute.Men jag har inte varit här på länge och då satt vi utomhus. Också glest mellan bord och gäster.
   Ja, detta att betala kontant blir ju snart omöjligt och nog så knepigt för utländska turister som kommer hit. En del sådana har det dock varit under sommaren.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

 2. Här finns som vanligt med lite av allt, inklusive en sexolog i en Smart – hahaha:-)
  Closely’s hemsida är cool. Eloge att de vänder sig till alla slags kvinnor i olika åldrar , inte bara till trådsmala unga tjejer.
  Kul att köra en omgång till runt Slussen. Det blir nog bra… sedan;-)
  Våffelskylten är så gullig och fin, liksom den att man accepterar kontanter. En sådan skylt har jag aldrig sett, däremot motsatsen att det är en kontantfri butik. Nästan lite extra sympatiskt måste jag säga:-)
  En härlig Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack! Ja, en resumé av veckan i form av skyltar.
   En sexolog i en Smart had ejag inte sett tidigare. Men kanske gör de hembesök. Gaveln här på Södermannagatan är eftertraktad och passerar man så syns jy reklamen tydligt. Jag hade inte tidigare hört om firman men gillade också till att den liksom var för “alla”.
   Läste nu i Södertidningen att cyklisterna som kommer från den del av Söder där de kan köra in i någon av tunnlarna vis Guldbron är väldigt nöjda , likaså fotgängarna- Vad de tycker som får trassla sig under och runt tycker kan i alla fall jag räkna ut. (Testade ju i veckan och det var ingen hit)
   Ja, gillar valfrihet och anser att man ska kunna välja om man ska betala med kort eller ej. Korten stänger ute många. Inte minst äldre och turister.

  1. Tackar! Ja, våfflor är gott. Men här blev det pepparkaksmuffins för våffeljärnet har gått sönder.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 3. Den där bron måste man ju bara se när man väl kommer upp till huvudstaden igen, vi har ju en ny på gång här i Göteborg som ska invigas 2021, den gamla har stått där sen 1939 så det var ju hög tid att byta ut Götaälvbron som den heter.
  Fast våran är inte gjord i China….tror jag inte iallafall….sjutton vet förresten när jag tänker efter…de brukar ju vara med på ett hörn lite varstans 😉

  Ha en fin avslutning på söndagen.

  1. Det verkar som om bron i alla fall fungerar för en hel del och det är ju bra- Ja, er bro har jag bara läst om men man får hoppas att den andra hänger kvar ett tag till. Har bara sett bilder på nyskapelsen. Men den gamla har jag åkt över några gånger.
   Guldbron hade lång resväg hit. Men den kom till slut. Färdigbyggd.
   Önskar dig också en fin kväll och en bra start nu i morgon.

 4. Det hör inne till vanligheterna att man kan betala kontant, och det varnas ju en del för det, men tänker man efter så knappar ju alla in sin kod på terminalen när de betalar med kort, så då är det nästan lika osmart. Bästa sättet är helt klart swish, men ibland måste man slå in koden där med. Bästa sättet är kanske att inte betala över huvud taget.

  1. Knepigt är det idag. Och jag tänker på många äldre-äldre där en hel del har väldigt svårt med kort. Och för att swisha krävs ju en annan typ av telefon. Blir en viss diskriminering och ofrihet.
   Nej, bäst vore att man slapp betala. Absolut.
   Trevlig kväll

 5. Tillsammans är vi vinnare. Bra budskap
  Sexolog – ja de e lika bra att tala om vad man gör så får man kanske nya kunder 😊 eller säger man patienter kanske.
  Varje morgon gör jag precis som tjejen på första bilden – lika bra att sträcka ut och se hur världen ser ut från den vinkeln 😊 😊
  Kul skyltning.
  Ha en fin söndagsafton.
  Kramiz

  1. Tack! Ja, en del roliga skyltar blev det. Vad gäller “sexolog” hade jag inte sett detta tidigare på en bil. Men lite nytt kanske kan behövas.
   För min del var det länge, länge sen jag kunde fälla mig bakåt i brygga. Men kanske kan jag ta en spegel för att se hur världen ser ut från det hållet.
   Önskar dig också en fin kväll och bra start på veckan.
   Kram

 6. Ja du, nu har du gjort det igen, skyltat med stil alltså 🙂 Apropå kontanter, jag läste nånstans att det rekommenderas nu att man har lite kontanter hemma ….det var i alla fall nåt som MSB rekommenderade och det i samband med Swedbanks IT-krasch! Kanske kontanterna är på väg tillbaka??
  Anna Sahlene (Sahlin) är en hälsingetjej, artist, skådespelare…undrar varför den texten står där på bilen….fast den är ju sann förstås 🙂
  Tack för en fin skyltsöndag hos dig Ditte <3

  1. Tackar! Det var snällt sagt. Snarare skrivet. Jag har alltid en del kontanter hemma och man vet aldrig när de kan behövas. Och jag tycker förstås att man ska kunna betala med pengar. Tänk alla äldre-äldre som har knepigt att hålla koll på koder och annat. Ja, det kan vi ha lite till mans.
   Jag såg den Anna Sahlenes bil här i närheten och kanske hon bor här i trakten. Kommer också ihåg henne som sångerska- Visste dock inte att det var en hälsingetjej. Gillade budskapet som är positivt.
   Önskar dig en bra vecka.
   Kram

 7. Roliga och trevliga skyltar allihop! Våffla, ja. Det tog jag mycket förr. Våffla med vispgrädde och jordgubbssylt och en kaffe till. Jodå, jag har våffeljärn med det blir inte av, då steker jag hellre ett par tunna pannkakor.
  Kinnekullegården är ju stor luftig och god mat. Jag ringde och kollade dagen innan och jättefin meny var det. Men fredagen, då var det heldimmigt och alltså tji utsikt. Dessutom var det inte en nödvändig resa, det kändes bättre att beställa en god pizza hos Drömstans Pizzeria hundra meter bort.
  Trevlig kväll och stor kram!

  1. Tack! Ja, en del har jag sett i veckan. Skulle göra våfflor idag men tyvärr har våffeljärnet gått sönder så det får bli ett nytt.Förstår dig helt vad gäller Kinnekullegården. Och dimma där är ju inte så kul för utsikten är ju en del av besöket Vi har haft många släktträffar träffar här och det har alltid varit lyckat. Bra mat och god service. Men det kommer ju fler tillfällen . Fint att vara hemma med dottern och äta pizza också. Absolut.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 8. Gillar markeringen för bussfilen som man kanske glömt att måla dit eller inte hunnit med.
  Tydlig markering för cyklisterna dock.
  Registreringsskylten på lilla bilen lär vara bra marknadsföring.
  På caféskylten blandas både svenska och engelska vilket kan få en del att gå i taket när de ser sånt. 😉
  Skylten med kontanter är söt och och visst behöver man upplysa om det numera ofta är det ju tvärt om.

  1. Markeringen i bussfältet är klart och blev det nog natten innan bron öppnades. Den syntes tydligt när jag var på plats i veckan.
   Den nya bron verkar ha fått trafiken flyta klart bättre än tidigare. Men mycket av Slussenprojektet är ju kvar.
   Vad gäller den lilla bilen var det första gången jag såg den bilen med reklamen.
   Visst är det knepigt att språken ska blandas. Varför inte ha en sida på engelska och en på svenska. Tycker detta här i stan blir mer och mer vanligt. Jag blir irriterad även när det står Arlanda airport. Det heter flygplats här.
   Jag tycker att det är en jämlikhetsfråga att man ska kunna välja om man vill betala med kontanter eller ej.

   1. Jag håller med dig om att det ska heta Arlanda flygplats!
    Javisst ska vi kunna välja om vi vill betala med kontanter.

 9. Jag trodde först att någon skrivit BUS, såg så ut med den egna texten. Men äntligen är den där bron klar. Undrar om budgeten hållits? Men kul för alla cyklister nu då och fotgängare kanske… Sexolog måste vara veckans bästa 🙂

  1. Ja, bron är på plats. Invigd och trafiken är igång. Vad gäller budgeten så har den inte hållits. Men bron avlastar en del och jag vet att både cyklister och fotgängare är nöjda. (Läste det i vår lokaltidning) Bilisterna vet jag inget om men med olika tunnlar verkade trafiken flyta på för dem också.
   Bilen med sin sexolog skylt hade jag inte sett tidigare. Kanske finns det fler.

 10. Senast idag såg jag en ung kvinna röra sig som på första bilden. Heter det inte att gå brygga? Sånt höll man ju på med förr men om jag prövade nu skulle jag nog aldrig ta mig ur den rörelsen igen. Så jag låter bli, det blir för besvärligt att förklara för ambulanspersonalen vad som egentligen hände 🙂
  Många spännande skyltar har du hittat, riktigt ljuvliga också. Älskade traditioner är ett jättefint namn!
  Allt gott!

  1. Jodå, att gå “ner i brygga” eller göra en “brygga”. Nej, den tiden är förbi sedan länge. Jag skulle idag varken ta mig ner eller upp. Ja, kanske från ryggläge. Men jag avstår att testa. Skyltarna blev en resumé från veckan. “Älskade traditioner” tycker jag mycket om och de satsar på det ekologiska, men nu tittade jag bara in. Alltid välbesökt. (Men de har glest mellan bord och gäster men lokalen är liten så jag väntar.)
   Önskar dig en bra start på veckan. Här är det idag rejält blåsigt med 10 m/sek och runt 15m/sek i byarna. Ingen långpromenad.

  1. Vad roligt att du bott på Södrmannagatan. Är ju lite småstadskänsla här. Går ofta till här till Christoffers blommor och i övrigt en sväng nästan varje dag. Jag tyckte guldbron fungerade bra för fotgängare om man inte kommer från eller ska till Söder Mälarstrand för då måste man under bron för att ta sig upp till Slussen. Men från Götgatan och Hornsgatan fungerar det fint.

 11. Jag är så glad att jag slipper snurra omkring Slussen som fotgängare eller bilåkare. Riktigt rörigt tycker jag.
  Dina fina skyltar är allt annat än röriga, är det Anna Sahlenes bil? Henne känner jag igen från popdängor. Och finns det smarta sexologer? Uppenbarligen…
  Jag har nog aldrig lyckats bända ryggen som tjejen i reklamen, men det ingick väl i din yrkesutbildning? Jag får nästan kramp i ryggen bara av att titta…
  Jättefina och varierade skyltar har du lagt upp, precis som vanligt/Kram

  1. Skyltarna blir ofta lite smått och gott från veckan. Vad jag sett.
   Oxh visst är det roddigt fortfarande vid Slussen men ändå så mycket bättre för fotgängare och cyklister.Och det är ju inte var dag jag går här. Mne skönt att det nu finns en bred trottoar.
   Skrattade gott åt reg. skylten med “sexolog”. De har kanske arbetsbrist i dessa tider. Vad gäller att gå ber i brygga så kunde jag det förr men det är länge sen.Idag och med min rygg räcker det att se bilder för att jag nästan ska få mer ont i min rygg.
   Kram och trevlig måndag.

 12. Du är först som vanligt, får testa bron i veckan, inte bara sexolog utan en smart sexolog också 🙂 Undrar förresten om Slussen blir klar någon gång.

  1. Ibland är jag rask. Ja, vad gäller Slussen var det när jag var på plats i veckan betydligt mindre “roddigt” bland cyklister och fotgängare. OM man inte kom från eller skulle till Söder Mälarstrand för då körde det ihop sig rejält. Jag undrar också om Slussen. Känns som ett evightetsprojekt.

 13. Härliga promenader och fina skyltar. Det där med kontanter kan bli lite knepigt.
  Ha en bra dag och en fin början på nya veckan. Kram

  1. Promenader blir det många under veckan och många steg. Ja, detta att kunna använda kontanter jag är viktigt. Eller att man förstås själv ska kunna välja.För vad händer den dagen när jag inte minns min kod. Och ibland behövs den ju fortfarande.
   Önskar dig också en bra vecka.
   Här är det halv storm idag.
   Kram

 14. Härlig skyltsöndag med stor variation och vackra bilder.
  Tänk så det har blivit och håller på att bli, där vid Slussen. Jag har längtat efter att få åka in och kolla på plats, guldbron bland annat, men nu vågar vi inte ta tunnelbanan in och röra oss ute bland så mycket med folk. Vi får avvakta och se tiden an.
  De två bilarna med olika budskap är ju häftiga var och en på sitt sätt och ovanliga.
  Märkligt att de vänder sig till engelsktalande bara, där på cafét. Vi brukar oftast betala kontant om det bara gäller några hundra, smidigt och går snabbt.
  Trevlig dag önskar jag dig.
  Varm kram och var rädd om dig.

  1. Tackar! Nej, lika bra att du inte tar dig in kommunalt nu. Jag tycker jag förmedlat ganska bra hur det ser ut vid Slussen så du har ju på sätt och vis varit på plats. Men kanske kan du i vår ta en tur om läget är mer tryggt.
   Bilar kan vara nog så bra reklampelare.
   Jag vill att man som kund ska ha en möjlighet att välja att betala kontant. För vad händer den dagen man inte längre minns sin kod. Och många turister som kommer har inte kort som fungerar i Sverige.
   Ny vecka och nya möjligheter.
   Önskar dig en fin start på veckan och var försiktig.
   Stor kram

 15. Snyggt skyltat igen 🙂
  Gillar att det var en “Smart sexolog” också 😀

  I Spanien behövs inga skyltar om att man godtar cash. Men kortanvändningen har verkligen ökat nu under pandemin, det ser man lite överallt.

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tackar! Tänkte också på just det. Smart gjort!
   Vad gäller kort så tycker jag att man i de flesta fall ska kunna välja. Risken är ju annars att man utestänger många. Många turister i Sverige har inte kort som fungerar här och då är det kontanter som gäller. Likaså är det lätt hänt med ökad ålder att man glömmer sina koder. (Kan behövas för köp över 200 sek)
   Här är det ingen fin utedag utan regn och så blåser det 10 m/sek och 15 i byarna. Så långpromenaden dras in.
   Önskar dig också en bra start på veckan.

 16. Vilka skyltar du hittar! ,-)
  Där både bil och skylt stämmer. ,-)) Smart sexolog ,-)
  Ja där fick de till det.
  Konstigt det blivit att det är ovanligt att vi inte får betala kontant! Med nya mynten? Det var ju helt onödigt med de nya och många äldre som har svårt att betala…
  Fina bilder, har du turen att skyltarna bara dyker upp eller går du på en lång jakt ,-)
  Bra bilder på i rörelse också ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Nej, jag letar inte direkt efter skyltarna men eftersom jag är ute en hel del så ser jag också mycket. Har nog tränat upp mina “skyltögon”. Visst är det konstigt att man på så många ställen inte kan betala kontant. Och det utestänger i sig många. Och många äldre har ju knepigt att minnas alla koder som ska till.
   Och i rörelse var vi. Både jag och kameran.
   Ha det så bra du kan och hoppas ni är friska.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *